Inlägg

Inlägg som Spunket har skrivit i forumet
Av Spunket

Nu har jag löst det. Verkar vara något med den bios-version som skeppades med moderkortet som gjorde att det tog sådan tid. Jag flashade om till den nyaste versionen och nu fungerar det.

Av Spunket

Japp jag har laddat hem alla dom senaste drivrutinerna och även testat att starta i felsäkert läge så det verkar inte vara något med drivrutinerna.

Av Spunket

Windows 7 fastnar vid "Windows startas" i flera minuter

Hej
Jag har precis installerat Windows 7 på en dator jag bytt moderkort i. Alla delar är testade med Windows 7 innan och den enda nya delen är moderkortet men det är helt nytt Gigabyte G41 chipset. Installationen är helt ren utan drivrutiner osv. Nu till problemet, datorn fastnar vid "Windows startas" i flera minuter. Man kan se Windows-logon röra sig men hårddisklampan blinkar inte alls förens efter kanske 5-10min och då startar datorn upp som vanligt.

Jag har testat att installera om Windows en gång men ingen skillnad. Jag har också laddat hem nya drivrutiner och testat med att installera dom utan framgång. Inga extra usb-tillbehör sitter i och jag har testat med andra tangentbord och möss. Datorn ska bli en julklapp så all hjälp uppskattas.

Av Spunket

www.g15mods.com där finns det endel moddar.

Av Spunket

Autosolen ska man nog strunta i för den är ju rätt fet och sätter sig kvar på processorn om man inte torkar bort den med nått sorts lösningsmedel.

Av Spunket
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knasenn
Jag har byggt ihop datorn själv.

Jag kollade i bios och min multipel kan jag ändra till max 11?? Min original klock ligger på, 11x200
går det att ändra eller "låsa up" så jag har ändra till 12,13 osv?
För som jag förstår det så över jag till kanske 11x210 så har jag klockat minnena. Och det vill jag inte för dom e kassa och datorn går ostabilt när jag klockar dem.

Det går inte att ställa den högre, Bara lägre därför måste du klocka med hjälp av fsb:en. Du kan ju testa att höjja spänningen till minnena eller ändra din minnesdivider om det finns någon sådan.

Av Spunket

När jag bytte från mitt 7950gt till ett 8800gt var skillnaden som natt och dag. I crysis är väl fpsen iaf fyrdubblad och i nya need for speed prostreet var skillnaden ännu större. Sån skillnad som det blev för mig har jag inte upplevt sen jag bytte från ett radeon 7500 till ett 9700pro. Men det är möjligt att mitt 7950gt var trasigt för när jag skulle stoppa i det i en annan dator small det till och kortet dog.

Av Spunket

Hej
Har lött ihop en sån här kabel nu och fått det att fungera någorlunda efter mycket om och men. Det problem som är kvar är att när jag kollar på film så hackar bilden till var kanske 5 sec. Någon som har haft samma problem och hittat en lösning?

Av Spunket

Abit Fatal1ty F-I90HD TV-Out

Hej
Har nyss satt ihop en HTPC med ett Abit Fatal1ty F-I90HD moderkort. Har en ganska gammal tv så jag kan inte använda hdmi-kontakten för att få bilden till tv:en. Därför undrar jag om det är möjligt att på nått vis få vanlig TV-out från moderkortets inbyggda grafikkort. Tittade runt lite på moderkortet och hittade då den här kontakten.

http://www.spunket.se/bilder/dator/tv-out.jpg

Tittade i manualen om det skulle stå något om den där.
Där står det bara att man kan stoppa i ett optional TV-outkort sen model name HDTV-10. Har sökt på det där kortet men inte hittat nått av värde.
Någon som vet var man kan köpa det där kortet?

Av Spunket

Finns det någon sida i sverige där man kan få tag på ett radeon 3870 inom några dagar? Är riktigt sugen på ett ati-kort efter att ha haft nvidia för första gången och inte gillat det. Min skärm ser ut som en trasmatta varje gång jag försöker starta ett spel eller byta upplösning.

Av Spunket
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skruvis
Har sett en sådan i action för många år sedan, fastän det satt 245;or på bakhjulen ritade den brutalt när han växlade upp till 2:an.. power machine.

Många som sett ut som en rullad allers i ansiktet vid rödljusen?

Tyvärr har jag inte kört den än, Motorn som ska sitta i bilen har precis blivit trimmad och klar men snart ska jag lyfta i den och då blir det åka av.

Av Spunket

http://www.spunket.se/DSC00013.jpg

En bild på min lilla racer, det är en mazda RX-3 från 73 med en 1,3liters wankelmotor i. Den är streetportad och har ett 3" avgassystem borde ligga på runt 200Hk på bakhjulen.

Av Spunket

Jag gjorde en platta i plexi istället och så använde jag fästanordningen som jag fick med till mitt socket a kit och gängade i backplaten som fanns på moderkortet det passade rakt av.
En suddig bild på hur jag gjorde

http://www.labutb.falun.se/t4/t4adchr/bilder%20till%20manual/004...

Av Spunket

Om du nu verkligen vill göra en egen kylfläns så är det nog lättast att köpa lite tjockare kopparplåt och sen såga den såhär.

| | | | | |
||||||||||

Alltså ett par stora plattor och så några lite lägre sen borra 2 hål igenom dom i botten och sen smeta kylpasta mellan dom sen skruva fast. Det kan nog vara svårt att få till botten på den bra och sen är det säkert billigare att köpa en som presterar betydligt bättre.

Av Spunket

Man ska inte stirra sig blind på sjävla temperaturen bättre att kolla skillnaden mellan load och idle eller mellan olika kylare för att se hur den presterar.

Av Spunket

Nej nej alltså vi elever i min klass har fått en uppgift att leta reda på ett gratis os som får plats på en skiva och sen installera det på en dator och visa upp för läraren.

Av Spunket

Tack för hjälpen blir ubuntu.

Av Spunket

Gratis OS som får plats på en skiva?

Hej
Jag har fått en uppgift i skolan att hitta ett gratis OS som får plats på en cd och undrar om ni kan ge mig några förslag. Det måste vara att som man installerar på hårddisken alltså ingen live-cd.

Av Spunket

Har för mig att det inte ska vara en jämförelse mellan amd och intel utan istället mellan dom nya processorerna från amd och dom gamla thunderbird:arna. Alltså är en amd 3000+ lika kraftfull som en thunderbird som ligger på 3000Mhz.

Av Spunket

Verkar som att jag fick min processor ändå den ligger nere på posten. Vi får se om det är rätt processor och inte en tegelsten. Fick tjata som en dåre för att få dom att skicka processorn alls.

Edit
Ja men se på fan nu fick man sig en opteron 146 ändå. Vet inte om jag ska trycka i den istället eller behålla min 3700+. Tror inte jag vinner nått på att sätta i opteronen för mina minnen klarar inte mer än 275 synkat. För tjänar nog mer på att ha min 3700+ i 273*11 än min opteron i 275*10 eller mer osynkat.