Inlägg

Inlägg som icogniito har skrivit i forumet
Av icogniito
Skrivet av Enviro:

Fick officiellt svar nu. 4K/Dolby är tillgängligt för tidigare prenumeranter en tid efter Max lanseras och användare kommer meddelas när ändring till vanliga Standard sker.

"en tid efter max lanseras" är väl just de 60 dagarna som mailet, deras support sida och deras kundtjänst nämnt skulle jag tippa på. Antar att de inte specifierade mer till dig?

Av icogniito
Skrivet av Enviro:

Snyggt. Fixar!

Avvakta med det, supporten har gett olika besked till olika personer.

Av icogniito
Skrivet av Klockan:

Jag pratade just med HBO Max kundtjänst i telefon och frågade om hur de kunde skriva att vi får behålla all funktionalitet men ändå inte får 4k och Dolby Atmos.

Han sa att vi som är tidigare 50%-kunder kommer att få ett Standard-abbonemang MEN vi kommer ändå få 4k och Dolby Atmos så att funktionaliteten är behållen. Han noterade till och med ner i min profil att han gett mig denna information.

Det var inte vad supporten sa till mig. De var väldigt tydliga med att vi kommer behålla all funktionalitet i 60 dagar från Max lansering, sedan blir vi flyttade till Standard och behöver uppgradera till premium (och tappa 50% rabatten) för att forsätta med 4K och atmos.

Av icogniito

Pratat med supporten precis. Vi kommer behålla nuvarande funktioner tills den 23e juli, efter det flyttas vi ner till standard och tappar 4K och atmos, om man byter till premium tappar man 50% rabatten.

Jag kommer säga upp min sub.

Av icogniito
Skrivet av Nivity:

Jaså, jag vill ha en. Så nu vet du i alla fall en iphone användare som vill ha en alternativ appstore. Mer valmöjligheter är alltid bra. Ingen som tvingar folk att använda det.

Och kollar man nätet är det många iphone användare som är glada över bland annat emulatorer osv äntligen.
Så ja ¯\_(ツ)_/¯

Jag vill också ha en. Helst vill jag ha öppen sideloading av ipa filer direkt men det måste man ju betala apple 99$ om året för vilket inte lär ändras.

Av icogniito
Skrivet av talonmas:

Här har vi en vetenskapsman. Han hade en tes att denuvo sänkte prestanda, gjorde sina experiment och sen reviderade tesen. Istället för att göra allt i sin makt för att bevisa att tesen var korrekt vilket så många gör nuförtiden.

Spännande att se hur det fungerar också.

Det hänger sällan på denuvo i sig utan snarare på utvecklarnas implementation.

Det finns mängder av fall där bortplockande av DRM, inklusive denuvo, gör under för prestandan.
Resident Evil Village är ett toppenexempel på ett spel som hade lag spikes konstant i combat, det visade sig att capcom implementerat en DRM check varje gång man skjöt en "zombie". Detta var inte bara denuvos fel då spelet använde både capcom DRM plus Denuvo, oavsett låg grundfelet i implementationen.

AC: Origins var ett annat exempel där bortplockning av Denuvo resulterade i kortare laddningstider samt framepacing fix.

Av icogniito

Missnöjd med hur dålig standarden egentligen är, kaoset kring vad som ingår och inte ingår i usb är egentligen inte bättre än det var innan.

Drömmen var en kontakt, en kabel, som klarar allt och passar till allt, det blev inte verkligheten. Är väl ä'ven därför det tagit så otroligt lång tid för allt att adopta usb c.

USB 5.0 måste vara solklar i vad den innehåller, och det bör vara krav på att alla usb c portar är likvärdiga.

Av icogniito

Kör ett par Sony MDR-1A som är drygt 7 år gamla nu, vet inte vad jag ska ta vägen när de väl lägger av.

Av icogniito

Känns rent självklart att Minecraft vinner, både objektivt men även för mig personligen. När man som 10 åring upptäckte spelet i tidig alpha under sensommaren 2010 så vändes synen på spel upp och ner. Har egentligen aldrig slutat spela det helt och hållet och nu så här 14 år senare så blir det några omgångar om året med polarna där vi lirar i en månad ungefär (årets pågår för till fället) och det är lika magiskt som 2010.

Fantastiskt spel och inte ett dugg förvånande att det är det största spelet igenom historian.

Av icogniito
Skrivet av TeamRocket:

Ja. Det är en del av företags affärsmodell att fasa ut gamla spel så att konsumenterna kan köpa de nyare. Inte ens om klonerna gagnat företaget vore det etiskt - det är fortfarande upp till företaget. Även om produkten kunde lösa alla världens problem hade det varit oetiskt.

Folk får vänta tills (om) rättigheterna hamnar i public domain.

Det är inte alls upp till företaget.
Om du köper en DVD skiva som exempel, så får du ta den skivan, rippa den, spela upp den i din dator, telefon, whatever, Sony (eller någon av de andra 3 som gjorde standarden) har ingen rättighet att sätta stopp för det och tvinga dig vänta på och köpa filmen igen för att kunna spela upp det du köpt på moderna enheter.

Samma gäller för spel, Nintendo behöver inte möjliggöra att du kör dina gamla köpta spel på en ny platform, men de har heller ingen rättighet att stoppa dig från att göra det själv, så länge du inte distribuerar det vidare så är det utanför deras kontroll.

Nintendo har en möjlighet att ta en enorm andel av sin "mista marknad" genom att öppna en cross platform "virtual console" som ett samlat ställe med deras in house emulatorer och där man kan köpa äldre spel till deras platformar. De väljer att inte utforska den möjligheten och får då skylla sig själva när andra gör det.

Att buga inför "insert big corporation" och säga "deras ord är lag" är trams, låt dem konkurera genom att erbjuda den bästa tjänsten istället.

Av icogniito
Skrivet av F.Ultra:

Enligt DCMA så är det olagligt jo. Handlade inte öht om att Steam ville hålla sig på god fot med Nintendo utan om att Nintendo vid kontakt sade att "jo om ni inte tar bort den själva så kommer vi att göra en DCMA anmälan men om ni tar bort den nu direkt så gör vi det inte".

Nej det är inte olagligt enligt DMCA. Det som är olagligt (tekniskt sett en gråzon då det finns konflikterande punkter i lagen och det har aldrig beprövats) är processen då emulatorn dekrypterar spelen, det är alltså precis lika "olagligt" oavsett om nyckeln är inkluderad eller ej, detta vet nintendos advokater mycket väl och poängteras både i deras brev till valve samt i deras stämningsansökan mot yuzu.

Vet inte var du får det citatet ifrån men det stämmer inte över huvud taget, rekomenderar att du tar och läser dolphins artikel om vad som hände och även brevet från nintendos law firm, ingenstans säger de att de hade agerat utan snarare pekar brevet på att de inte hade någon aning om att dolphin skulle släppas alls.

Nintendo har inte heller gjort någonting för att stoppa dolphin i övrigt, emulatorn är inte mindre "olaglig" i deras ögon för att den finns på en annan hemsida och github, DMCA strikes går att använda där med.

Av icogniito
Skrivet av Yatagarasu:

Det som däremot varit i fokus för denna stämning, och som verkar vara den fallande anledning i slutändan, det är att man bakat in dekrypteringen direkt i emulatorn. Det var även orsaken att Dolphin stoppades från att publiceras genom Steam om jag minns utfallet där korrekt.

Det var inte därför dolphin stoppades, och det är inte heller olagligt att inkludera nyckeln i emulatorn.
Dolphin stoppades endast för att Valve bestämde sig för att fråga Nintendo om de tyckte det var OK att det släpptes på steam, nintendos svar var självklart nej, det handlar primärt om att Valve vill hålla sig på Nintendos goda sida, inget annat.

Nyckeln är bara en siffersträng, du kan inte copyright skydda en siffersträng så länge den inte är en del av ditt "Brand identity" därav är nyckeln helt OK att inkludera i emulatorn. Dock faller dolphin också i en gråzon när det gäller drm circumvention lagarna precis som yuzu gör men uppenbarligen bryr sig Nintendo inte.

Med tanke på att massor med andra projekt rent lagligt gör samma saker som yuzu så är det inte "mjukvaran" i sig som fått Nintendo att agera, utan det är nog primärt faktorer runt om, Yuzu teamets benägenhet att sprida roms, aktivt promotea att de fixar support för spel dag 1 eller till och med tidigare, deras massiva patreon samt faktumet att Yuzu helt enkelt varit i rampljuset mest när det gäller switch emulation, speciellt kring TOTK launchen vilket Nintendo noterar i sin stämning.

Av icogniito
Skrivet av Trihxeem:

Folk som betalar för YT premium för att slippa reklam och ändå får 1min sponsorsegment i videos - suckers

YT Premium + sponsorblock = perfekt.

Helt ärligt har jag absolut inget problem med att betala för youtube premium, det är den mediatjänst jag använder absolut mest av allt och jag tycker väldigt mycket om funktionerna det ger, också trevligt att de jag tittar på får en större andel av kakan från premium jämfört med reklamen.

Av icogniito
Skrivet av Beijing:

Wu-Tang LAN

Hahaha, inte bara jag som tänkt så här, mitt heter samma (dock utan bindestreck)

Av icogniito
Skrivet av godspeed:

Jag har kikat igenom tråden här lite och har en fundering

Tar inte pi-hole hand om det här?

Tänker på https://pi-hole.net/ , jag funderar nämligen på att sätta igång en sån inom kort, för jag blir så less på allt skräp

Jodå det gör det. Kör det själv, funkar toppen!

(Funkar inte på youtube, men som allmän adblock fungerar det toppen oavsett vad google gör i sin webläsare)

Av icogniito

Well där var ju sista spiken i kistan. Tyckt DH blivit sämre och sämre samt mindre fokus på LANet i sig för var år som gått och en flytt till Stockholm signalerar ju verkligen att man inte bryr sig ett dugg om vad DH innebär.

Av icogniito

Spelat typ 120h sedan 2.0 släpptes, det är efter en väldigt lång paus från min senaste playthrough nån gång för över ett år sedan.

Absolut älskar spelet och lär lira det bra mycket mer, väldigt glad att det nu är ett bra spel utan att behöva modda sönder det först.

Av icogniito

Har du någon möjlighet att skicka den? Står självklart för frakt isf

Av icogniito
Skrivet av mpat:

Nej, Rosetta 2 översätter bara x64-kod. Om spelet är 32-bitars - vilket ganska många är - så fungerar det inte.

Dessutom fungerar givetvis inte PowerPC-spel, men det rör sig om ett mindre antal.

MacOS har inte 32 bit stöd över huvud taget längre så det gäller även intel mac. PowerPC program släpptes stöd för 2011 så det är inte direkt relevant alls.

Av icogniito
Skrivet av andreas_dock:

Vilken stjärna du är ! 🤩
Tack för info 👍🏼

Nej, jag säger desamma. Min M1 får kämpa på här med.

Har dock märkt att man är lite crilpplad ibland när det kommer till M1 och kompabilitet… Steam liksom. Enkla spel går ju inte ens att köra iom avsaknaden utav x86 :/

Alla spel som har en native Mac release på steam ska fungera oavsett om de har ARM stöd eller ej. Windows spel funkar självklart inte men det gäller även för intel Macar