Inlägg

Inlägg som Tanjis har skrivit i forumet
Av Tanjis

Skulle ev. en usb->hdmi adapter kunna funka?

Av Tanjis
Skrivet av LemonIllusion:

Nej, det går inte att göra med HDMI. HDMI kan bara bära en videoström*.

Om du berättar vad det gäller för datorer och skärmar kanske du kan få hjälp att hitta på en annan lösning.

*HDMI Dual View verkar visserligen vara en grej som existerar, men jag har inte sett det användas till skillnad från DisplayPorts MST som används friskt, så jag antar att det inte kommer vara en lösning i det här fallet.

Laptopen är HP RMN HSN 124c-4
Skärmarna är Acer VG240Y

Observera att laptopen är min jobbdatorn och att jag dessvärre inte kommer åt alla inställningar. Jobbar statligt och vill därför heller inte fiffla för mycket med den heller. IT hade inte varit så glada ifall jag råkade göra något jag inte bör göra.

Av Tanjis

Laptop och två skärmar

Jag arbetar hemifrån på grund av corona och har iom det ordnat ett kontor/gaminghörna hemma.

Från jobbet har jag idag två skärmar som kopplas till min jobbdator (laptop) via en docka. Då den dockan är så otymplig undrar jag om det finns någon adapter som man kan koppla till datorn (som endast har en hdmiutgång) till båda skärmar. Jag hittade denna på nätet men blir ändå osäker om det är rätt. Kan någon snälla kika och bekräfta?

Som skrivet ovan så ska kontoret även funka som en gaminghörna där jag hade tänk ha min speldator. För att slippa hdmisladdar till höger och vänster vore det toppen om det fanns någon adapter med 2 in (som man kan skifta mellan laptopen och speldatorn itan att rycka ut sladdar) och 2 ut (skärmarna).

Tack på förhand!

Av Tanjis

Samsung Galaxy Watch Active2 alu vs. stainless steel

Hej!

Är det någon som vet vad skillnaden mellan dessa är?
Aluminium är mjukare och lättare än stål. Klockorna ser identiska ut enl. mig men ändå skiljer det sig nästan 1 000 kr mellan alu och stainless s (dyrare).

Av Tanjis

Nej, jag försöker tänka att det så länge som möjligt ska vara framtidssäkrat. Tänker igenom mina köp väl innan jag slå till. Köper även en del gamla konsoler och spel som hobby och där gör jag sällan förlust mina köp.

Av Tanjis
Skrivet av fesoj:

Vad händer om du drar och släpper den bilden i en google bildsökning? Google kanske kan hitta mer info på det, utifrån bilden, menar jag.

Google uppfattade bilden som "puppy husky and kitten"

Av Tanjis

Billig windows 10 licens

Hur legit är de licensnycklar som säljs för ca 200 kr på nätet? Erfarenhet?

Av Tanjis

It’s working!🙌🏼
Fråga: behöver jag göra nått särskit i bios för att mina komponenter ska funka så bra som möjligt tillsammans? (Överklocka med mera?)

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tanjis
Skrivet av Rydisen:

Endast fläkt #5 kvar nu.

Vad heter den svarta?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tanjis

Tycker att beskrivningen till 7110 ser bättre ut. Så jag hade valt den. Utseendemässigt ser de nästintill identiska it (förutom baksidan)

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tanjis
Av Tanjis
Skrivet av svan_lind89:

Tycker ändå det är snabbt jobbat av Inet, lite svårt att begära full bemanning dessa tider.
Du får tänka på att det varit väldigt många röda dagar och klämdagar som innebär ledigt för personalen, säkert även för dig. Men skönt att det löst sig!

Absolut! Men de höll inte det agenten lovade och det gjorde mig något besviken. Tycker att Inet är fantastiska för övrigt! Jag får hem paketet idag. Uppdaterar er när jag testat datorn😊

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tanjis

Tack till er som förklarat skillnaden mellan läsplatta och surfplatta😊

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tanjis

Fläktar+kylare 550+frakt

Av Tanjis

Nu fick jag sms att det är klart @Vituraz
Väntar återigen med spänning:)

Av Tanjis

Kan man fortfarande buda på kylaren eller vill du helst sälja den med 6700k och Nano S? om ja, vad ligger motsvarande bud på just nu? @vviikkttoorr

Av Tanjis
Skrivet av Vituraz:

Har du fått börja använda datorn än?

Har dessvärre inte fått tillbaka MK än. Det gick iväg med posten den 19 dec, levererades den 23 dec enl. Postnords app. Den 26 dec passade jag på att besöka deras butik i Göteborg (var i staden tillfälligt och bor ca 70 mil bort) och frågade om det var klart med uppdateringen då jag i så fall kunde ta den på plats istället för att de ska behöva skicka det till mig. Fick som info att de inte har öppnat paketet än och att de hade 3 pallar med paket på vänt. Den 27 dec. uppdaterades servicen till "mottagen". Idag den 2 januari har mitt ärende fortfarande inte blivit hanterat. Jag chattade med dem imorse och fick som svar att agenten skulle skicka en påminnelse till de som jobbar med serviceärenden. Så vi får se om det blir klart idag eller när det blir.

Jag har full förståelse för att sån service kan ta tid i vanliga fall. I mitt fall så frågade jag den 19 dec (samma dag som jag skickade in det) om jag kunde returnera MK för att sedan köpa det i en annan butik (webhallen) uppgraderat och klart för någon hundrig extra. Detta då jag gärna ville ha det klart i mellandagarna. Killen som jag pratade med övertalade mig istället att skicka in MK till dem för uppdatering och att de skulle prioritera det så att jag kunde ha det i mellandagarna. Prioriteten såg jag även i deras dator när jag var i butik i Göteborg. Men ändå har inget hänt än. Tråkigt då jag beställde samtliga komponenter på black friday (förutom grafikkort som jag beställde den 12 dec) och har inte fått testa datorn ännu.

Av Tanjis

Jag är inte insatt så ursäkta ifall min fråga är väldigt dum - men jag är nyfiken på varför man har en läsplatta istället för att köra motsvarande appar (om det ens finns) i en vanlig surfplatta?

Av Tanjis
Skrivet av Vituraz:

Normalt sett ska man bara behöva byta säkring om man kopplat i en kortsluten apparat, men det kanske var en kortslutning i väggen eller liknande hos dig? Dock är det väldigt mycket energi i en kortslutning, så om man gör en stum kortslutning efter en strömbrytare är det stor sannolikhet att man bränner upp brytaren

Säkringen började glöda, hållaren gick till och med sönder när jag skulle skruva av den - den var överhettad. Bytte säkring och kontrollerade övriga säkringar men det funkade ändå inte. Allt annat funkade som vanligt hemma.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tanjis

Hade liknande fel hemma hos mig. Elektrikern fick dra nya kablar.