Inlägg

Inlägg som ajn har skrivit i forumet
Av ajn
Skrivet av MrRunaway:

Kom t.o.m. steg 11. Med start på steg 9. Kör senaste UniFi (8.1.113).

docker logs -f mongodb = Error response from daemon: No such container: mongo

Kvittar om jag skriver mongo, mongodb, mongodb5 etc. Däremot får jag output på unifi-network-application. Båda är igång om jag kollar i # docker ps

Vad heter containern i outputen från docker ps då?

Av ajn

Hämtade ut paket hos ett Postnord ombud häromdagen, när hon kommer med paketet berättar hon att det är skadat och undrar om jag vill de ska skicka tillbaks det.

Spontant tänkte jag det nog bara är yttre kartongen som är skadad och försökte se om det såg ok ut inuti, men det blev jag snart varse att jag absolut inte fick göra. Antingen tog jag emot paketet utan att titta på det, eller så skickade de tillbaks det till avsändaren.

Jag undrade om jag inte kunde ta emot det fast med anmärkning om att det var skadat, för att ha ryggen fri om det är skadat inuti, men se det gick inte med Postnord fick jag förklarat för mig, men med dhl gör man så sa hon.

Så antingen skickade de tillbaks det, oklart om de skulle informera avsändaren om varför, eller så fick jag ta emot det och senare bråka med säljaren om ev skador, men utan några bevis för att det var så vid utlämningen.

Eftersom det var ett paket från utlandet insåg jag snabbt att båda de alternativen troligen skulle bli mycket jobbiga, men valde chansa på att ta emot det eftersom den avsändaren tidigare packat mycket väl med många lager. Gick vägen denna gången, men är under all kritik hur Postnord hanterar sådant här...

Av ajn

Har det varit halva priset på 4k hade jag behållit, men som det presenterats nu blir det att säga upp

Av ajn
Skrivet av SueCia:

Nu är inte jag staten, utan en privatperson. Förklara för mig på vilket sätt en lagom mängd inflation är bra för ekonomin.
Det enda jag vet är att folk som inte spekulerar på börsen med sina pengar är garanterade att förlora värdet av sina pengar. Varför är det positivt?

För att pengar som inte investeras skapar inget värde, och innebär därför ett resursslöseri.

Av ajn

Skattelättnader leder alltid till fusk, datacenter skulle aldrig fått skattefördelar till att börja med, så hade detta varit ett icke problem

Av ajn

Inkludering och likabehandling är väl även ganska så jätte relevant för kollektivtrafik, nästan en del av kärnverksamheten

Av ajn
Skrivet av Finkelzvin:

Hur ska konsumenter bli uppmärksammade på produktnyheter, om inte nyhetssidor får skriva om dom utan att bli anklagade för att vara shills?

Betald reklamplats?

Av ajn

Tycker lika mycket om Ikea som gaming-brandade saker överlag...

Av ajn
Skrivet av iller:

Detta blev fan en dyr vinter/vår. Har nu köpt varenda brandvägg de släppt sista tiden.

En roadmap hade varit önskvärt.

Hade ju varit jätte dåligt för dem, hade det ju bara fått sälja till dig en gång istället

Av ajn

Minns detta från blir jag själv började med Linux, lustigt hur det i slutändan nästan alltid är Windows som gör "fel" när det inte är kompatibelt

Av ajn

Säkert inte rätt spel, men kan inte låta bli på att tänka på den klassiska filmen Zardos!

Av ajn
Skrivet av pv2b:

Det här är ju så dåligt.

Det sätter ju Linux-användare i en tråkig rävsax.

Ska man välja AMD så att man får drivrutiner som är open source, men där HDMI 2.1-funktionaliteten saknas? Eller ska man välja Nvidia där drivrutinerna är stängda men (antar jag?) man får access till HDMI 2.1?

Det minst dåliga sättet för AMD att lösa detta vore att lägga in HDMI 2.1-stödet i en binär blobb som användarna får välja om de laddar eller ej. Men allra bästa är ju om HDMI Forum drar åt helvete med sin stängda källkod.

Man väljer Intel 😎

Av ajn
Skrivet av str8forthakill:

@lhugo du tappar mig för att du verkar inte förstå vad copyright är.

Även om koden läcks får den inte användas. Skulle Linux lägga till stödet för HDMI 2.1 i sin kernel skulle Linux stämmas för miljardbelopp och få böter tills Linux läggs ned. Detta gäller även "öppna implementationer". Cease and desist, alla som rör koden eller på något sätt släpper stöd, eller ens hostar kod med stödet kommer att stämmas och åka i fängelse.

Det du pratar om är piratkopering, att det på något sätt skulle vara acceptabelt att piratkopiera HDMI Forums källkod, det gäller även kod som baseras på den piratkopierade källkoden.

Jag tror tvärtom att du inte förstår vad copyright är, och vad som skyddas av copyright, patent eller inte skyddas alls.
https://en.wikipedia.org/wiki/Clean_room_design

Av ajn
Skrivet av Swedishchef_90:

Allt är dock inte open source bara för det

Nej, men allt använder open source i någon utsträckning, så folk som påstår att de inte använder open source har nästan alltid fel

Av ajn
Skrivet av Kml:

Opensource är säkert bra för hemmabruk. Men är en risk för många företag. Jag jobbar med it avtal och finns där open source blir allt riktigt jobbigt kring säkerhet och IPR.

Finns väl nästan ingen infrastruktur som inte kör på Linux i dagsläget

Av ajn
Skrivet av Swedishchef_90:

Pengar är ju dock vad som driver utveckling framåt... Fanns det inga pengar så tror jag inte att någon utvecklar detta i någon rasande fart

Skrivet i en artikel om Linux 🤣

Av ajn

Displayport över usb-c har väl typ alla nya laptops

Av ajn

Man får köpa matcherna på blu Ray istället för att se live 🤣😎😁

Av ajn

Senior staff är inte en senior tjänst, staff motsvarar principal, så senior staff är ett steg ovanför det. Dvs en väldigt senior principal developer

Av ajn

Saknas aldrig bitar i min erfarenhet, de har alltid fastnat i ett hörn av en påse eller ramlat på golvet eller dylikt.
En gång för trettio år sedan ungefär fick jag dock en deformerad bit, som lego givetvis ersatte.