Inlägg

Inlägg som Murvel har skrivit i forumet
Av Murvel
Skrivet av Baxtex:

Pa jobbet kör vi nu själsdödande aktivitetsbaserat arbete så svaret blir..i ryggsäcken.
Hemma har jag allt i garaget då jag har dörren precis bredvid.

Inte för att det är upp till dig att svara så klart, men jag ställer en öppen fråga här när du ändå tar upp det. Finns det några som helst belägg för att aktivitetsbaserat arbete på något sätt är bättre eller mer effektivt än traditionella kontor och/eller kontorslandskap?

Anledningen till att jag frågar är för att min tidigare arbetsplats mer eller mindre bytte till just det innan jag bytte arbetsgivare. Men bara tanken på att inte ha en egen plats gjorde mig minst sagt frustrerad. Hade blivit galen på att att flytta runt och inte ha en egen trygghet.

Av Murvel

Den är så vacker att jag blir tårögd.

Av Murvel

Detta är onekligen superintressant, för mig känns det verkligen som att priset kommer att vara avgörande. Dock har jag ingen större förhoppning om att den kommer att vara prissatt i den region jag kan tänka mig för ett direkt köp.

Av Murvel

Microsoft Sculpt Ergonomic tangentbord bör ligga högst upp på deras lista. Det är det absolut vanligaste tangentbordet som ergonomiexperter rekommenderar och totalt hål i huvudet att göra den EOL.

Av Murvel

1. Förbered gröten minutiöst.
2. Släng i soporna.
3. Ät något gott.

Av Murvel

49" Hemmakontor
49" Jobbet
32" Gaming

Av Murvel

Det blir ju väldigt lite "e-" om det ska vara fysiskt. |:

Av Murvel
Skrivet av SCORPIUS:

Jag blir nyfiken. Hur många här betalar 10K eller mer för en telefon och varför?

För att det är mer eller mindre en handhållen dator med en kompetent kamera, båda som jag behöver i mitt arbete dagligen i mitt företag. Kostnaden delat på tiden jag använder den är försumbar. Värdet den ger är minst 10x kostnaden om man ser till ROI. För mig blir det ett enkelt val. Alla har vi våra olika anledningar så klart men så här ser min verklighet ut.

Av Murvel

Alla kan ju inte posta 12/12 svar så håll till godo.

Av Murvel

7/10 korrekta svar
Som Joakim von Anka, om quizrätt vore guldmynt.
Snittresultatet bland alla deltagare är 5,32/10. Du klarade quizet på 2 minuter 2 sekunder.

Lite slarv kanske, kom på att jag hade fel på en fråga precis när jag klickade i svaret men jag är ändå nöjd då jag brukar suga på såna här saker.

Av Murvel
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Det skulle vara intressant vad proffsen inom film, spelutveckling, animering etc kör idag?
På runt 2000 talet var det silicon graphics och andra workstations. Idag så är det väl pc och Mac? Och dessa känns väldigt billiga emot för. Skillnaden är dock att fler har en dator och jobbar med projektet och att de säkerligen använder saker som Nvidia cluster.

Hemma kör jag en i9 9900K, 64GB ram och ett GTX 1660Ti. På jobbet en Asus ProArt Station med i7 11700, 128GB ram och ett RTX 3060. Används för både redigering, animering och rendering. Båda maskinerna har snabba m.2 PCIe NVMe diskar, en för OS och en som scratch disk.

Det är så klart inga extrema maskiner och även om jag hade önskat att jag hade kunnat lägga flera hundra tusen på hårdvaran så sköter dessa sig ändå bra. Det som är mest tydligt är att ramminnet alltid tar slut och då går det seeeeeeegt.

Av Murvel
Skrivet av Crazy Ferret:

Snacka om urtvättad titel vid det här laget. Lite som om BigMac skulle vinna "Sveriges bästa hamburgare" i en omröstning bland utvalda kunder på en McDonald's-restaurang.

Ehm, nej? Om Inet själva hade hållt i tävlingen så hade din jämförelse varit relevant, men inte nu.

Av Murvel

Egentligen borde inte en enda människa köpa detta och så självdör hela fenomenet, men är det något man har lärt sig här i livet så är det att det finns gott om korkade människor.

Av Murvel

Förstår inte alls kritiken, produkten verkar awesome i sig och jag hade gärna köpt en om jag hade kunnat. Vem gillar inte massage och värme?

Av Murvel

Helst så köper jag helt nytt, ger en go känsla i kroppen (men en mindre fin känsla i plånboken). Fast nu uppgraderade jag faktiskt en befintlig dator genom att klämma in 64GB ram istället för 32 i jobbdatorn.

Av Murvel
Skrivet av Molotov:

1000+frakt

Alright, funkar för mig. Skicka ett PM med adress så löser jag det.

Av Murvel

Corsair Vengeance LPX 3000Mhz - 32GB (2 st 2x8GB)

Säljer minne enligt ovan rubrik, alltid fungerat utmärkt, tog ut stickorna idag från datorn då jag uppgraderade till 64GB istället.

Pris 1500, prutmån finns vid snabb affär.

Finns i Växjö men går så klart att skicka vid behov. Köparen betalar frakten.

Läs hela annonsen här

Av Murvel

Nu är jag inte ett dugg insatt i just systemvetenskap, men det är en stor poäng i att det alltid är lättare att söka nytt jobb när man redan har ett jobb.

Av Murvel

Hej, bra fråga Trunk. Jag använder det till att 3D-scanna produkter till mina klienter för att användas i AR-kampanjer.

Skrivet av Trunk:

Nu blir jag nyfiken. Vad använder du lidarn till?

Folk som använder lidar till ickeprofessionella saker får även tipsa om bra användningsområden. Bortsett från snabbare kamerafokus samt ~partytricks vet jag inte riktigt vad jag skulle använda det till.

Av Murvel

I caved in.

Beställde en färdigbyggd dator i februari med i7-10700K och RTX 3080 och fick den levererad inom 48 timmar.