Inlägg

Inlägg som Backlan har skrivit i forumet
Av Backlan

Uppdatering!

När jag bytte hdmi port på grafikkortet med 10m kabeln så slutade det blinka lika ofta. Men det händer fortfarande olika färger, just nu vitt.

Såhär var det på den andra hdmi porten på grafikkortet https://www.youtube.com/watch?v=A2LfFzndoY8&t=31s
Men nu är det inte över hela skärmen hela tiden. Men ungefär så flimmrar det
fast mycket mindre.

Flyttade även datorn närmre Tv:n för att testa en annan Hdmi 2.1 kabel som är kortare. Och det händer fortfarande fast det var mer sällan med den kabeln och fungerade i ca 40min utan flimmer. Har 2 andra kablar också som är korta men säkert samma fel med dem också.

Vad kan det vara för fel? Av det jag läser kan det vara G-sync, VRR men det är ju funktioner jag vill använda.

Har även en LG C1 48" som jag hade som skärm till datorn och då fungerade det med 10m kabeln.

Så undrar vad det kan vara för fel? Nån speciell super kabel som jag behöver? Står i vissa kommentarer på Youtube att folk använt 3-4 olika kablar innan det fungerar. Men det blir ju dyrt om man ska behöva testa så många kablar.

Av Backlan
Skrivet av Thomas:

Ang. problem #2, har du tagit bort plastfilmen? Den är av någon anledning designad så att den är väldigt svår att se. Om du inte har tagit bort någon så ska den vara där dock!

Har du någon video på problem #1? Och vad är signalkällan när du testar?
Om det är något med sladd så kan det vara problem med sladden, speciellt om du kör 4K 120 Hz till en dator eller liknande, som kräver väldigt hög bandbredd.
Se isåfall till att använda en sladd som är UHS-certifierad. På kortare avstånd som 2-3 m funkar det med kopparkablar, men längre avstånd kan det det vara bra att använda optiska kablar (AOC).

Verkar som jag bara löste problemet kortsiktigt. När jag stängde av Hdmi Deep Color och sedan satte på 4K slutade det blinka. Men kom tillbaka fast mer sällan. Det är 4K 120hz som jag testat likaså 60hz.

Jag använder mig utav den här kabeln https://www.amazon.se/gp/product/B098NT4N8T/ref=ppx_yo_dt_b_a...

Det verkar dock inte vara en AOC så det skulle kunna vara det eller?

Av Backlan
Skrivet av Thomas:

Ang. problem #2, har du tagit bort plastfilmen? Den är av någon anledning designad så att den är väldigt svår att se. Om du inte har tagit bort någon så ska den vara där dock!

Har du någon video på problem #1? Och vad är signalkällan när du testar?
Om det är något med sladd så kan det vara problem med sladden, speciellt om du kör 4K 120 Hz till en dator eller liknande, som kräver väldigt hög bandbredd.
Se isåfall till att använda en sladd som är UHS-certifierad. På kortare avstånd som 2-3 m funkar det med kopparkablar, men längre avstånd kan det det vara bra att använda optiska kablar (AOC).

Det var som fan, det var plastfilmen. Var omöjligt att se så tack

Och det andra problemet med blinkande skärm med HDR var att gå till Hdmi Deep Color och ställa in av istället för 4K. Så nu verkar mina problem vara lösta

Av Backlan

Defekt Tv!

Hej, häromdagen köpte jag en ny Tv, LG C3 42". Först idag som jag testar den och märker då att varje gång jag slår på HDR så börjar skärmen blinka och ger massa konstiga färger som ser ut som regnbågens alla färger.

Inte nog med det ser jag massa genomskinliga streck som man endast ser i vissa vinklar. Är det döda pixlar?

Måste väl vara en defekt Tv: jag fått?

Av Backlan
Skrivet av Laxpudding:

Jag hänger inte riktigt med på det hela. Skärmen stödjer inte ljud men den är ansluten till en Sound Blaster Katana V2 (soundbar/externt ljudsystem). Menar du att soundbaren går via skärmens USB-hubb? I sådana fall är felsökningen att ansluta den direkt till datorns USB.

Det är väldigt vanligt att man förväxlar samband med sammanträffande. Ny skärm, nytt problem, alltså måste det vara skärmen eftersom den också är ny. Skärmen ska normalt inte ha med detta att göra men det kan alltid gå fel ändå ju mer man komplicerar kopplingen. Därav köra Katanan direkt till datorn.

Menar att soundbaren är ansluten via usb direkt till datorn. Hdmi anslutningarna är endast för bild för både Tv:n och skärmen. Men tycker det är konstigt när jag använder Tv:n att ljudet inte droppar utan det händer endast för min nya skärm!

Förmodligen måste det vara soundbaren som spökar då? Har haft problem med detta tidigare också på Tv:n med sprakande ljud och knaster. Då hjälpte det att gå in i tjänster och stänga av Creative Audio Service.

Av Backlan

Ljudet droppar på min nya skärm!

Hej, har problem med min nya skärm en Samsung Odyssey G7 28". Efter ett tag så börjar ljudet droppa och kommer tillbaka efter nån sekund och håller på så ett tag. Det längsta det fungerat är ca 90 minuter.

Det skumma är ju att skärmen inte stödjer ljud utan är ansluten till en Sound Blaster Katana v2. Har även en Sony X900H inkopplad till Hdmi 2 och Samsungen till Hdmi 1 och spelar upp ljudet via Usb på Soundbaren. Men Sonyn har inte det problemet att ljudet droppar. Så undrar vad kan det vara för fel? Även testat att ansluta skärmen via DisplayPort men samma sak där med.

Har försökt genom Creative appen att Reset Device eller Repair Device men inget utav det har hjälpt. Har även testat en senare version utav programmet men det funkar inte heller. Även testat både Stereo och 5.1 samt ändrat 16bit och 24 bit med olika hz genom de olika alternativen. Gått in i egenskaper för högtalare och avbockat dem 2 alternativen för exklusivt läge men det funkar inte heller.

Så nu börjar jag få slut på ideer har i nuvarande stund avinstallerat programmet och ominstallerat det och kan inte komma på något mera?

Skärmen jag har är denna!

https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingskarm/samsung-odysse...

Så tacksam ifall någon kan veta var det kan vara för fel? Hittar inte heller någon ny firmware till denna skärmen. Verkar vara en modell som endast netonnet säljer.

Av Backlan

Verkar som jag löst det nu. Tickade bort 2 alternativ under flera bildskärmar: Kom ihåg fönsterplatser baserat på bildskärmsanslutningen och Minimera fönster när en bildskärm kopplas ifrån. Gjort det alternativen tidigare, fast när jag startade om datorn så verkar det som allt fungerar.

Av Backlan
Skrivet av xSean145:

Finns det en möjlighet att Sony-kontrollen även styr LGn? Min XH90 kom med en bluetoothkontroll som funkar med lite allt möjligt. Prova rycka ur strömsladden till Sonyn och se om LGn stängs av. Kolla om du kan styra LGn med Sony-kontrollen.

Har testat det men ingen annan funktion fungerar förutom när jag stänger av med fjärrkontrollen. När jag ryckte ur sladden så är LG:n fortfarande på.

Av Backlan
Skrivet av shugge:

Menar du att de båda är i kopplade till samma enhet (dator eller annat)?

Eller menar du att båda tv-apparaterna stänger av sig när du trycker på "off" på fjärrkontrollen till den ena?

Dem är anslutna till mitt 3060Ti via HDMI båda två. Jo precis, LG:n stänger av sig när jag stänger av Sonyn på fjärrkontrollen och även när jag duplicerar dem.

Haft dessa problem tidigare och varje gång har jag försökt med allt möjligt. Någon gång sätta på HDR av/på, bytit skärmar via Nvidias kontrollpanel. Men nu funkar det inte med något jag gör. Stängde jag av HDMI deep color för LG:n kan jag stänga av genom fjärrkontrollen men då kan jag inte använda 120hz.

Av Backlan

Kan inte använda 2 skärmar!

Hej, har 2 tv apparater: En Sony X90H och En LG C1. Men det som är konstigt är att jag inte kan använda dem samtidigt eller använda LG:n. Stänger jag av Sonyn medans jag använder LG:n så stängs även LG:n av. Dock kan jag använda Sonyn med LG:n avstängd. Så skulle behöva hjälp om någon vet vad som kan vara fel!

Av Backlan
Skrivet av cyklonen:

Jag väljer alltid bort ljudet från installationen. Jag fattar inte varför en drivrutin för grafik ska in och pilla på ljudet. Jag har ett väldigt speciellt ljudfunktionsbehov som garanterat förstörs av nåt Nvidia installerar...

Jo precis, försökte installera senaste drivrutinen utan ljud men då blev resultatet inget ljud. Så tills vidare så får jag använda mig utav 471.11

Av Backlan

Den här drivrutinen gjorde så jag blev utan ljud i 4K 120 hz, och för att det skulle komma något ljud var ja tvungen att starta om Tv:n med Spotify när det inte var något ljud för att få ljudet tillbaka. Försvinner även varje gång jag stänger av Tv:n så får hålla på och starta om. Slutade med att jag hittade en lösning på ett annat forum som var och rulla tillbaka till 471.11 för att ljudet ska fungera korrekt.

Av Backlan

Tror jag har löst problemet nu, så är det någon med liknande problem stäng av RS232C. Startat om Tv:n 2ggr nu och har ljud. Nu håller jag bara tummarna att VRR kommer snart i ny Firmware. I så fall känner jag att jag vill behålla Tv:n

Uppdatering: Startar jag om utan ljud så kommer inte ljudet tillbaks, Men om jag har en Mp3 på för att sedan starta om så kommer ljudet tillbaks till Pc:n.

Av Backlan
Skrivet av Laxpudding:

Sony verkar inte ha lyckats hela vägen med XH90-modellen. Tvivlar om de någonsin får till fungerande VRR på det modellen då de har haft snart 1,5 år på sig. Och det verkar vara en hel del som har liknande problem som dig.

Men jag hör sällan mycket om dessa problem vilket kan bero på att de som verkligen ville ha en TV för PC-spelande gick på de säkra korten, vilket är LG eller Samsung som båda ligger flera år före Sony och de andra tillverkarna. Verkar som flera av övriga 2021-modeller har någon form av problematik att kämpa med kring 4K/120 och VRR-funktioner.

Är detta ett stort problem för dig skulle jag reklamera TV:n.

Ja det är väldigt märkligt att jag ska behöva byta till Ps5 för att ljudet ska komma tillbaks till Pc:n och att det blir suddig bild så jag ska behöva starta om Tv:n när jag använt någon utav apparna och då bli utan ljud efter omstart. Okej, det låter inte så positivt att 2021 modellerna verkar ha problematik också då 4K 120hz och VRR var den största anledningen jag valde XH90 modellen. Jag har varit i kontakt med Mediamarkt och dem bad mig att ha kontakt med tillverkaren, så då får jag väl bevisa dessa fel på plats för att sedan reklamera den för att välja någon tillverkare där dessa funktioner fungerar.

Av Backlan

Sony XH90 suddig bild och inget ljud!

Har ett väldigt stort problem med min Sony XH90. När jag använt någon av de inbyggda apparna och byta till Pc på Hdmi 4 uttaget får jag suddig bild. Det enda alternativet då för att få bra bild igen är att starta om Tv:n genom att hålla in avstängningsknappen tills den startar om. Men nu kommer nästa problem, ljudet ifrån Tv högtalarna fungerar inte. Jag kan dock få bra bild och ljud om jag väljer alternativen standard och förbättrat format (Dolby Vision) men förbättrat format som ger 4K 120 Hz det är det som gör att jag får suddig bild och inget ljud. Ibland kan jag dock få ljud genom att sätta på mitt Ps5 och sedan byta tillbaks till Pc så har ljudet kommit tillbaks. Så verkar ju till stor del att problemet uppkommer när jag använder Hdmi signalformat: förbättrat format. Men när det väl fungerar så funkar det en bra tid, bara när jag startar om felet uppkommer.

Men blir ju som sagt tvungen att starta om Tv:n om det blir suddig bild efter att exempelvis sett på Netflix. Likadant händer dessutom på mitt Ps5 ibland att ljudet inte kommit. Men igår så fick jag inget ljud på någon av enheterna, så då blev jag tvungen att testa återställning, men då var det inget ljud på Pc:n å satte då igång min Ps5 och där funkade ljudet och jag bytte jag till Pc och ljudet fungerar igen. Är ju då på Hdmi enhet 3 och 4 som dessa problem uppkommer, när jag använder förbättrat format som utlovar 4K 120 hz, samt ska ge VRR vid senare Firmware. Kollat lite på andra forum och finns fler med dessa problem men när dem har detta problem så står det att det ska hjälpa genom att starta om Tv:n genom att hålla avstängningsknappen inne tills den startar om sig.

Så vet inte hur jag ska göra. Hört av mig till Sony Support men inte någon direkt lösning som givits. Har ju dock garanti kvar och reklamationsrätten borde väl gälla med dessa hårdvarufel. Frågan är om jag ska lämna in den eller vänta på eventuell Firmware som löser detta!

Av Backlan

Loggade in på Discshop och såg att min konsol skickats iväg, underbart efter alla misslyckade försök på elgigantens utlottningar!

Av Backlan

Samma här inget mail ifrån elgiganten, fick ett sist. Är jag den ända som bokat ifrån Discshop, oturligt nog verkar det som dem inte kommer få in några Ps5 förens Mars. Ångrar jag valde min förhandsbokning ifrån dem, då alla andra företag verkar skicka mellan jämna mellanrum.

Av Backlan

Skaffade en XH90 i November någon gång, och en av anledningarna till att jag skaffade den var ju VRR och 4K 120hz. Funderar på om jag ska försöka mig på och returnera den. Finns det någon LED Tv som också stödjer detsamma eller är det ända LG CX? Känner mig besviken som fan att Sony tänker slopa dem funktionerna! Då jag även använder Tv:n till rätt mycket webbsurfande kanske en OLED är en dum ide, tänker på inbränningar eller funkar den bra till det ändamålet också?

Av Backlan

Nu så försvann bilden igen och datorn tjuter men ljudet försvann efter ett tag. Datorn är även igång och blir tvungen att stänga av datorn manuellt för att få bild igen. Att det kan hända så sällan som 1-2 ggr i månaden ibland får mig att undra vad det är för fel, kan det va grafikkortet eller nätagget? Eller är det någon annan komponent som strular?

Av Backlan
Skrivet av mrqaffe:

Jag har en mekanisk växel från Nedis (HQ) den gör i vart fall inte om signalerna på nått sätt då den saknar elektronik, en sån kanske funkar om kablaget är kort.
https://foto.mercatos.net/foto.v0/mercatos.i11919058.6.HQ-AVSWITCH-22_515x515.jpg

Intressant, kallas dessa apparater för nått särskilt? Fick inte så många svar när jag googlade på mekanisk växel.