Inlägg

Inlägg som August732 har skrivit i forumet
Av August732

Tack för hjälpen hörni! Lärde mig ett och annat, och vet nu vad jag ska leta efter.

Av August732

Tack för svaret! Hittade en tv som såg bra ut men specifikationsbeskrivningen står det att uppdateringsfrekvensen är 50Hz. Så som jag förstår rätt så har den alltså bara 50Hz? Kanske en dum fråga men behöver dubbelchecka.

TV:
https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/26256/tcl-40-es5...

Av August732

TV med 1080p och 60Hz

Tja. Jag letar efter en ny TV till mitt rum. Brukar spela på Nintendo Switch lite då och då, (som har som bäst 1080p & 60Hz) och vill ha en TV som har rätt frekvens till switchet. Har en budjet på ca 3000 kr men jag har svårt att hitta en tv som har högre än 50Hz för min budjet. E jag för snål eller finns det bra Tv apparater för mitt behov? Storleken spelar inte så jätte stor roll för mig, tänker ju större desto bättre.
//August

Av August732
Skrivet av m4gnify:

Du behöver inget domännamn om du som lekman hostar en minecraftserver hemma. Räcker med att dina kompisar kopplar upp sig till din ip:port i Minecraft.

Tänkte om det kan hindra främlingar för att göra internetattacker eller åtminstone försvåra.

Av August732

Ip skydd?

Det räcker väl inte med att bara skydda ip med att byta domän namn?

Av August732

Fråga

Går det att skydda sig för internetattacker på enkelt sätt?

Av August732

Minecraft server från hemmet, är det säkert?

Hej! Jag har funderat på att skaffa en minecraft server där min polare och potentiellt främlingar kan vara med och spela. Servern kommer hostas på mitt nätverk som jag har hemma.
Nu till min fråga, är det säkert? Jag tänker på nätverkstrafiken, folk kan ju skicka en massa tunga filer till mig så mitt nätverk kraschar, eller så hackar dom min ip osv. Jag hört om ddos som kan hindra sådant, men finns det andra sätt?

//August

Av August732

Specs för en minecraft server?!

Tja! Jag har tänkt skaffa en server för att köra minecraft. Mina krav är att den ska ha minst 64 Gb SSD, (minst) 16 Gb ram och en fyr kärnig processor. Nu till min fråga vad för slags processor borde servern ha? Jag tänker mig att den ska klara av ca 100+ spelare online. Kommer den behöva mer än 16 Gb ram? Borde jag bygga ihop den själv eller ska jag köpa den, och isåfall vart?

//August

Av August732

Tips och råd hur jag skapar en Minecraft server!?

Tja, jag har tänkt att skapa en 24/7 vanilla minecraft server. Jag har skapat servern på min stationära dator med plugins och allt, fast nu till min fråga: Jag vill att servern ska vara öppen 24/7 och vet inte hur jag ska göra? Antingen hittar jag en hemsida som jag kan hosta servern ifrån eller så köper jag en egen server och har på min vind. Om jag skulle skaffa en egen server, skulle den då klara av att ha ca 20 spelare online på mitt vanliga wifi eller skulle det börja lagga? Skulle det gå att ha 2 olika wifis, ena för servern och andra till personligt bruk?

Om jag skulle hyra en server hur mycket ram skulle behövas för ca 20-40 spelare? och vilka hosts är bäst? Tänkte mellan 150-200 kr max per månad.

//August

Av August732
Skrivet av DavidtheDoom:

@August732:

Välkommen till Sweclockers.

För att alla ska få samma chans att få hjälp så är det en tråd per ämne som gäller.
Således har jag sammanfogat dina två trådar till en.

/DavidtheDoom, - Moderator

Absolut!

Av August732
Skrivet av Jem:

Det kan vara så att du skadat batteriet, att det är den som blir varm o ryker.

Låter troligt! Tack för svaret!

Av August732

Det finns företag som gör gratis felssökningar och lagar macbooks. Tänkte börja med det. Tack för svaret iallafall!

Av August732

Ryker från processorn på min Macbook pro 2017 retina 15.

Hej! Jag bytte för 2 veckor sedan både högtalarna på min Macbook. Jag prövade ljudet på datorn och ljudet fungerade som det skulle. Efter det skulle jag sätta på en metallbricka som håller fast batteri kabeln men den brickan slant jag med så att den stötte till någon annan del och det kom en liten gnista. Efter det försökte jag start datorn men det gick inte.

2 veckor senare idag öppnade jag upp den igen och pröva att starta den med laddaren inkopplad men då kom det upp lite rök från processorn. Jag drog genast ut laddaren.

Vet någon om datorn kortsluter sig vid batteriet eller om det är processorn som är knas med efter att de kom en gnista? Kan det vara något annat där problemet ligger? Hur fixar jag så att den startar igen, behöver jag köpa någon ny reservdel?
MVH August

Av August732

Tack

Tack för svaret! Jag ska pröva ladda upp den ordentligt! Så det är förmodligen inte kretskortet som det är fel på?

Av August732

Macbook Pro 2017 15 Retina startar inte efter att ha bytt högtalare!?!

Hej! Jag bytte idag både högtalarna på min Macbook. Allt jag gick bra, jag prövade högtalarna efter att jag satt på dom och de båda funkade. När jag skulle sätta på batteriet finns det som en liten metallbricka som skyddar batterikabeln, och när jag skulle sätta på metallbrickaren slant jag och den hamnade mellan batteriet och en lödning. Det blev förmodligen en kortslutning eftersom det kom en liten, liten gnista. Sen när jag satt på allt vill datorn inte starta. Den är helt död. Vad ska jag göra? Ska jag bytte batteri, pröva göra rent "logic board" eller något annat?!