Inlägg

Inlägg som Bagarbosse har skrivit i forumet
Av Bagarbosse
Skrivet av Upplandsvasby:

Ja det där är nog med meny och seeding rounds inräknat så lite överdrivet. När jag spelar så ligger jag runt 140-150 FPS. När jag använder stat_fps command in game så säger den ca 140 FPS. Det sjuka är att FPS inte går ner vid artilleribeskjutningar osv.

Jag har maxade inställningar på allt inklusive screen sharpening ovs. Skärmen är 1440p.

Ps. Vilka servrar brukar du köra på? Jag är oftast på Squad International, ibland BB och ibland på CD.

Okej! Låter ändå rätt så bra.

Det brukar vara diverse servrar... Brukar gå efter låg ping (EU), fulla servrar, helst inte endast invasion (halvtråkigt) och experienced preferred. Royal battallion, Blood bound, Corrupted infantry... är väl några namn jag kommer ihåg och som man då ofta hamnar på.
Har även spelat några amerikanska på senaste (fungerar också bra, iaf med lägre än 125ms). Fördelen att servrarna inte dör ut på sena kvällar (då jag oftast spelar) hela tiden och folk är inte så blyga att vara SL. Någon server som heter "7th"...någonting har varit bra.

Av Bagarbosse
Skrivet av Upplandsvasby:

Hej!

Köpte datorn som @Alastor_Moody rekommenderade och ville ge er en liten återkoppling. Funkar perfekt, från 40 FPS till 188 FPS snitt. Stort tack för att ni ger tips och råd. Se bild nedan. Högsta möjliga inställningar både i Squad och Cyberpunk.

<Uppladdad bildlänk>

Du har en 7800x3d + 7900xt då?
Jag spelar själv mycket Squad och kommer inte i närheten av dessa fps (188). Du ligger ofta därikring in game alltså (tänker så att det inte är stor del "meny-fps") ? Vilken upplösning kör du med? Och settings överlag i Squad?

Jag ligger runt 90fps, ibland högre med ofta lägre, med 5700x och 7900xt (2560x1440p) i squad.
Gör en 7800x3d så extremt stor skillnad (mot 5700x) i Squad?

Av Bagarbosse
Skrivet av Chrillthebill:

Ditt första exempel länkar till samma säljare som jag refererade till.

Fel.
Ditt exempel:
Store No. : 1102789623
Open since: Apr 23, 2023

Mitt:
Store No. : 1102909589
Open since: Jun 26, 2023

Gör inte bort dig igen nu.

Skrivet av Chrillthebill:

Ditt andra exempel kan jag absolut köpa, förutom att det är dyrare och har betydligt färre reviews.

Jo den har ju färre reviews eftersom den är upplagd nyligen (mars/april). Ganska förståeligt tycker jag.

Av Bagarbosse
Skrivet av Chrillthebill:

Jag är inte ny och baserar mycket på recensioner. Den du länkade till är en helt ny säljare från 1 april, har copy paste all text, utan recensioner och har alla möjliga produkter otroligt nedsatta, vilket oftast tyder på scam. *vem är ny egentligen?*. Den jag länkade till är i särklass den bästa och har över 4000 sålda enheter, många recensioner, särskilt med bild. Säljaren har för övrigt varit aktiv sedan april 2023 och har tusentals produkter sålda med väldigt goda recensioner.

Tag dessa två exempel som jämförelse då.
1
2
Snarlika priser som din.
Inget av dessa exempel (eller ditt tips) har någonsin kostat 2000kr+, om du tror det.
---------

Mitt "Exempel 2" är en butik/säljare från 2019, produkten har 209 recensioner och den äldsta är från 24 Oct 2023 (varan listad nära innan detta datum alltså).

Din varas äldsta recension är från 21 Nov 2023 (alltså nyare än "min"). Som du ser om du jämför ditt tips med "Exempel 2" så har "din" säljare gjort copy paste på all text. Solklart tecken på scam!

Av Bagarbosse
Skrivet av Chrillthebill:

Produkt: ZSUS 2160*1440 14-inch 2K Portable Monitor 60HZ
Länk: https://www.aliexpress.com/item/1005006111326351.html?spm=a2g...
Kategori: Monitor
Prisjakt:
Pris: 779kr

Jag förstår inte vad som är speciellt med detta "erbjudande"...? Du kanske är "ny" på Aliexpress? Sök 2160*1440 14-inch så hittar du massvis av liknande produkter. Bl.a. Denna är halva priset av den du länkar.

Att det står -60% på Aliexpress och liknande sidor är "standard".

Av Bagarbosse

*inväntar den första mEnVaRfÖrSkaFFarNiInTeBarALiNuX-kommentaren*

Av Bagarbosse
Skrivet av Lellebror:

Då testar jag att ändra i morgon. Pumpen hamnar ett par centimeter under toppen av radiatorn.

Flytta även tillbaka gpu, det fungerar bäst i slot närmast cpu.

Och det anti-sag stödet bör vara så nära gpuns hörn som är längst ifrån moderkortet som möjligt (där det behövs som mest stöd).

Av Bagarbosse
Skrivet av kallandes:

Verkade dock som det var ett problem för mig! Vet inte varför?

Då får du nog börja googla. Det finns väl 3257st trådar på problemet skapade bara i år. Eller skapa en ny tråd här och fråga, ge mera info i så fall.

Du behöver ha tpm och safe start PÅ till att börja med. Brukar vara vanligaste problemet.

Av Bagarbosse
Skrivet av pv2b:

Varför ska man få support för 10 år till? Kostnaden för att utveckla och underhålla ett OS står i proportion till hur många som använder det. Om en miljon användare använder OS:et och betalar 1200 kr var, så drar man in mer pengar än om 10 000 användare betalar 1200 kronor var. Men det blir ju inte färre buggar för att du har färre användare. Dessutom är ju uppgraderingen till Windows 11 helt kostnadsfri. Hade jag köpt Windows 7 för typ jätte länge sedan hade jag fortfrande haft Windows 11-licens med alla gratis uppgraderingar. Det är rätt bra valuta för pengarna ändå. (Även om jag just nu inte nyttjar licensen för jag bytt OS av andra anledningar...)

Men visst, är man inte nöjd finns det ju andra operativsystem med andra supportlivstidspolicies man kan välja istället.

(min fetning)

Win 11 (som har hårdvarukrav) stödjer inte (utan hacks) några datorer som tillverkats under win7-eran. Så det blir ju ett problem för kunder som "behöver" skrota äldre funktionsduglig hårdvara.

Av Bagarbosse
Skrivet av Samiski:

@Bagarbosse

Hej!

Haha, känner likadant. Har dessvärre inget USB just nu, men ska fixa det snarast.
Jag har dock kört windows egna ram test (utan några problem) - är det samma sak eller är MEMTEST mer optimalt?

Jag tror att det blev godkänt i windows när jag samtidigt fick underkänt i Memtest. Jag är absolut ingen expert på området... men Memtest lär vara en mycket mer djupgående test/analys. Det tog ca 4-5 timmar att testa mina minnen på 2x16GB. Windowstestet tar väl ett par minuter (max 5?) om jag minns rätt.

Skrivet av Samiski:

Vad gäller din fråga om GPU:n har egen strömkontakt - vad menas med det haha, är ganska okunnig tyvärr! Den har en Y-splitter, se bild https://ibb.co/4PcXvdG

Det kanske inte är orsaken till ditt problem här i tråden eller förklaring på inlägget du frågar om..., men det rekommenderas att man alltid ansluter grafikkort som har två ingångar med varsin separat kabel hela vägen från psu. Inte att man använder en sådan kabel som förgrenar sig till en ytterligare 8-pin kontakt.
Enl ditt foto ser det ut som du har kopplat som nederste bilden här.

https://i.imgur.com/R0PlY90.jpeg

Ju kraftigare grafikkort man har desto viktigare är det att "koppla rätt". 2060S är inte så värst kraftfullt så det kanske inte spelar någon roll, men har du möjlighet (kablage) att "koppla rätt" -> gör det.

Av Bagarbosse

Jag hade "Kernel power 41-strul" för några månader sedan, höll också på att googla mig gråhårig osv. Ibland kraschade spel, ibland kraschade hela datorn. Visade sig att det var ramminnena som ställde till det för mig. Testa dom i Memtest (som körs från usb-sticka). Får du fel där bör du byta ut dom.

Vissa ramminnen kan även ha livstids garanti, mina corsair som felade hade det.

Av Bagarbosse
Skrivet av dlq84:

Det står "broadcast" där, så det verkar ju mer handla om gammel-TV och inte internet, jag kommer åt deras (RT) webbplats exempelvis. Så hur är ditt inlägg relaterat till censur på Internet?

RT och andra sidor är blockerade av flertal stora internetoperatörer i EU, däribland Tele 2, Telia och Telenor (de två sistnämnda kan jag personligen bekräfta blockerar än idag).

Skrivet av enbom:

Ja det är roligt hur vissa svenskar och européer ofta ska visa hur "duktiga" vi minsann är. Alla andra är dumma!

Av Bagarbosse

Skönt för oss censurerade EU-medborgare att få kunna ta del av ett fritt internet också
Positivt!

Av Bagarbosse
Skrivet av Pang i backen:

Är ganska säker på att han inte vet vad bios är ens så där har han inte varit och pillat, så inget bör vara ändrat i bios. Är det ändå ändå ide att uppdatera bios?

Ser inte att du har något att förlora så varför inte.

Skrivet av Pang i backen:

Kan original bios verkligen orsaka felen i memtest?

Normalt sett känns det inte som det, om det är minnen som ska vara godkända för moderkortet (vilket jag inte orkar kolla upp om dom är). Kan även vara att minnena inte var godkända vid lansering av moderkortet men har blivit det vid senare BIOS-updates. Cpu/minne hänger ofta ihop, en del uppdateringar har - Improved memory compatibility.

Kan vara ett långskott med BIOS, men du har ju tre "stora fel" att gå på:
Windows +mjukvara-drivrutiner i Windowsmiljön, spelinstallationer, gpu-drivisar osv.
Hårdvarufel
BIOS-mjukvara/drivrutiner

Bios är ju det absolut enklaste att åtgärda. Om problemet blir löst där (med reset och/eller update) har man sparat sig många timmar (och kanske kronor) i felsökning.

Av Bagarbosse

Dom felmeddelandena från "unreal Engine" säger oftast ingenting om felet, tycker jag. Har själv pillat på CPU o GPU-inställningar så datorn blivit instabil, men UE's felmeddelanden ger inte alls någon hint om det.

Har du testat att "nollställa" BIOS?
Det kan vara att grabben har varit där och pillat på inställningar som gjort CPU'n (eller RAM) instabil (behöver inte betyda att den blir het). Kan även vara att ni ändrat ("klockat") där för länge sedan, men med tiden kan det innebära problem även om det gick bra förut.

Prova det... brukar kallas "load optimized defaults", googla +ditt moderkort.

Om ovan hjälper och datorn blir stabil, skräm upp minnena till 3200MHz i BIOS (normalt sett går dom lägre). Kolla efter XMP lr EXPO i BIOS och enebla det. Kan även vara bra att uppdatera BIOS.

Av Bagarbosse
Skrivet av evirob:

Se där, jag visste inte ens att det alternativet fanns! Är det aktiverat som standard?

Skrivet av Rouge of Darkness:

jag har inte äns den rutan men misstänker på att det är för att jag kör med en väldigt liten swapfil på <4Gb så inte äns nära att få plats med fastboot data från ram i den... tror även jag kört cmd komandot

powercfg.exe /hibernate off

så hibernate är deaktiverat vilket säkert också kan vara en orsak att jag inte har rutan.

https://i.imgur.com/FgvtNon.png

hur som helst viste inte äns att det var en grej man kinde ändra i windows trodde det bara var en toggle i bios där jag iaf sett det.

men ja troligen ska bägge vara avstängda. tror inte tråden jag hittade gick djupare än fast boot off typ ingen info om var det ska vara avstängt.

Vad jag noterat efter alla ominstallationer av win 10+11 (kanske även 7) genom åren har snabb start i Windows Energialternativ alltid varit aktiverat som standard.

Den här drifttiden, som man kan se i Aktivitetshanteraren, brukar inte heller nollställas av när man stänger av datorn som vanligt från Windows om man har snabb start i Windows aktiverat. Många har flera veckor/månaders "upptid" på sin dator, kanske inte nödvändigtvis dåligt med det - men jag tycker det känns fel

https://i.imgur.com/uReGTyv.png

Av Bagarbosse
Av Bagarbosse
Skrivet av jonneapell:

Jag montera i ett nytt moderkort men nu kom jag in i biosen men allt hängde sig å hacka i biosen.Kom åt tillslut då jag gjorde en USB för en ny Windows installation.Dock så kom jag in i Windows så vart allt svart igen å det gick ej å bota upp igen.Tog beslutet å skicka in datorn till företaget vars jag köpte den ifrån.shark gaming. Tycker det är så märkligt vad en bios uppdatering kan ställa till med 🤯

Vad är ditt nya moderkort? Klarar det PCIE 4 eller 3?
Använder du riserkabel till grafikkortet?

En möjlig felkälla...
Kan vara strul med riser i så fall... Om tex. riserkabeln bara klarar PCIE 3, men ditt moderkort + GPU har PCIE4. Vid liknande strul kan bilden hacka något oerhört.

"Lösningen" (workaround) kan vara att strypa pcie-slotten till 3 i BIOS. Möjligtvis har denna inställning återställts vid BIOSupdate och du kanske också får problem relaterat till detta med ett äldre moderkort?

PCIE-/GPUslot inställningen brukar vara "auto" som standard, men kan även låsas till 2,3,4. Värt att testa...

Av Bagarbosse
Skrivet av Rouge of Darkness:

Efter att ha googlat i 10 sec verkar det vara någon bugg med fast boot.

Visserligen snart ett år gammal info men rekomendationen var att testa stänga av fast boot och se om det hjälper.

Skrivet av evirob:

Du stänger av det i BIOS!

Jag är tveksam till om @evirob är rätt ute här...? Jag kan ha fel då jag inte vet exakt vilken rekommendation (bios eller windows) @RougeofDarkness syftar till

"Fast boot" i Bios är (enl min erfarenhet) avstängt som standard.
"Fast boot" i Windows är (enl min erfarenhet) påslaget som standard.

Med fast boot i Windows menar jag detta:

https://i.imgur.com/VMFl6Dq.png

Jag brukar alltid stänga av detta i Windows, då det "känns" bättre att datorn alltid stängs av ordentligt . +WoL brukar inte fungera om detta är påslaget.

"Fast boot" i BIOS brukar jag aldrig aktivera, har varit med om att man då måste göra CMOS-reset för att kunna komma in i BIOS-inställningarna igen (BIOS fast boot kan hoppa över steget för delete/f2).

Av Bagarbosse
Skrivet av andreasa64:

Då skriver Inet fel. Det går såklart inte att leverera färdiginstallerade drivrutiner till en kund som inte beställt OS/windows.