Inlägg

Inlägg som Krezuba har skrivit i forumet
Av Krezuba

4090 kör jag på , kommer dröja länge innan jag byter denna gången

Av Krezuba

4090 TUF OC här med Seasonic Prime PX1300w och inget coilwhine

Av Krezuba

4K med 4090

Av Krezuba

Quake 3

Tjena

Är en gammal Q3 spelare som nu efter alla år vill försöka sig på det lite igen. Finns det några gamla fossil som mig som som vill spela lite är ni välkomna att höra av er 😁

Av Krezuba

Hogwarts, även en del chivalry 2 och Dying Light 2

Av Krezuba

Äger en Steam Deck men spelar främst på den stationära när jag väl spelar.
Är jag på resande fot så har jag alltid den med mig

Av Krezuba

Nästan bra

Av Krezuba

När jag spelar är det i 4K med 4090 och 5950x så inte värt för mig att byta till AM5 med allt det innebär

Av Krezuba

Poco X3 Pro kostade 2100kr ny
Haft den i ett år och den fungerar till mina behov

Av Krezuba
Skrivet av nikwad:

Hur har du mätt att du använder 18GB?
Folk har ofta fel uppfattning om hur mycket vram som faktiskt används.
Det råkar inte vara så att du kikar i typ msi afterburner, för där står det bara vad som allokerat, inte hur mycket som aktiv används för just spelet.

Använder både Argus monitor och GPU-Z och enligt dessa två är det 18 GB som rapporteras av GPUn när man är inne i spelet , annars står den och idlear på 1 GB när man inte gör något. Är medveten om att allt allokerat inte används men det är ju de sifforna som dyker upp oavsett

Av Krezuba

Kör tex Hogwarts Legacy i 4K Ultra med ett 4090 och då är jag uppe i 18 GB VRAM. Det beror helt på vilken upplösning man spelar i men 8GB börjar bli lite oavsett

Av Krezuba

Finns det någon som monterat sitt 4090 vertikalt ? Har ni i så fall stagat upp det eller kör ni som vanligt , själv har jag ett Lian Li evo case och använder Lian li vertical mount. Har själv inte stagat upp bjässen jag har (4090 TUF ) som väger 2.3 kg . Berätta gärna hur ni gjort

Av Krezuba

Hjälpligt skärpt ändå 😅

Av Krezuba

Sen smartphonen kom siktade jag nästan uteslutande på flaggskepp (Android ) och hade dessa bra länge mellan bytena. Med årens gång har de billigare lurarna blivit bättre så nu kan man lägga nån tusenlapp och byta inom ett år eller 2 om man så vill. Sitter på en Xiaomi x3 Pro nu som jag haft ett år och jag gav väl 2100 kr för den då .

Av Krezuba
Skrivet av Mocka:

Jag hade TUF non OC i en månad vid release och coil whine var fruktansvärt, aldrig hört något liknande på den nivån. Visst, körde man med lurar och hög volym så hördes inte whine men galet att coil whine började redan vid runt 120W last (oavsett fps). Personligen hade jag inte köpt det igen pga. det skälet, dock är det ett vackert bygge helt i metall med en smart GPU bracket samt tysta fläktar. Mitt nuvarande kort är i en helt annan liga med plastkåpa, obalanserade fläktar och värdelösa fläktprofiler - dock har det minimalt med coil whine.

750W kommer att funka (läst flera som kört med sådant agg) men det blir små marginaler. Så om det skulle råka vara så att datorn slocknar vi tungt spelande så vet du varför CPUn är viktig här, kör du AMD lär du klara dig bättre än om du kör Intel.

Intressant att det är så många som har coil whine på den här modellen . Har ett TUF OC själv och den är helt tyst. Har dessutom burken ståendes på skrivbordet.

Av Krezuba

Så ser det ut just nu , kommer bygga ett eget skrivbord nu i dagarna

Av Krezuba

Kostar 4080 20000 så lägger jag hellre ett par till o köper ett 4090.
Men visst har det spårat ut med dessa priser men någon gång når man smärtgränsen

Av Krezuba

Hej

Behöver lite hjälp från de som känner sig manade. Är ju så att jag har en 1080 och en 1440 skärm!( Modellnr i signaturen) ihop med ett 4090 TUF kort och en 5950x CPU.

Tycker det är ganska skönt för ögonen att surfa på 1080p skärmen men när det ska spelas så är det 1440 som gäller, jag märker att min GPU går på tomgång i en del titlar jag spelar. Den får däremot jobba lite mer i andra .
Har ändå börjat kika på en 4k skärm och inser väldigt snabbt att det är en hel djungel med skärmar och många saknar g sync kompabilitet .

Tar gärna emot tips på vettiga 4k skärmar, till vettigt pris , ska man vänta på den nya vågen med oled skärmar eller vad ska man ha för skärm egentligen ? Bomba gärna fram lite tips

Av Krezuba

3070 köptes 2021 i februari för 7600, såldes ganska omgående, så då köptes det ett 3080 ti Suprim X på lanseringsdagen för 21400. Sålde det med så köptes ett 4090 TUF Gaming OC häromdagen för 25900.

Av Krezuba

Någon som kör 2560x1440 med 4090? Dela gärna med er lite erfarenheter ? Känns som att kortet inte riktigt kommer upp till sin potential i den upplösningen . Får jaga fram en 4k skärm känns det som