Inlägg

Inlägg som burken111 har skrivit i forumet
Av burken111

Läste någonstans att nästa gen kommer först 2025. Kommer 3000 serien att orka dit eller kommer det komma spel där som kräver 4000 serien from nu?

Av burken111

Kulör på chassit?

Av burken111

Hej

Med risk för tråkig kommentar så hade jag kollat guider på youtube i lugn och ro. OLED är väl det nya när det kommer till skärmar men absolut inte ett måste för en bra upplevelse. En annan bra grej är att åka in till butiker för att kolla och jämföra skärmupplevelsen.

Finns en del olika reportage artiklar här på forumet också som hjälper dig på vägen. Budget är en bra start.

https://www.inet.se/produkt/2222702/cooler-master-27-tempest-...
kanske? om du nu inte skall öppna plånboken och få en riktigt nice OLED.

Av burken111
Skrivet av Fzk:

Hmm, hur använda är grejerna? Tänkte behålla mitt chassi dock.

Dem är brukade från samma datum som mitt galleri lades upp. Däremot så har inte vattenblocket på gpun varit i bruk lika länge. Kört på klar vätska vilket jag har för mig skall vara snällast när det kommer till avlagringar o d. i loopen.

Av burken111

Hej

Jag har ett kit till dig som du skulle kunna få köpa av mig. Det är ett totalt kit med chassi. Finns flera konfigurationer att göra än just det som jag har.

https://www.sweclockers.com/galleri/15473-ekwb_o11d-m-reflect...

Om du är intresserad!

MVH
N

Av burken111

Håller med många, bör nog definiera vilket typ av socialt möte det handlar om. Vi drivs av Kärlek och att bli uppmärksammade vissa kanske klarar sig väl ändå och vem drar gränsen. Varför slog instagram och facebook en gång i tiden? Närhet kommer i kläm URL och det kan nog inte ersättas online.. ännu.

Att samlas i discord kring en syssla såsom gaming tror jag fyller mångas sociala vardagskväll upp till kanten. Visst är det trevlig att hälsa på eller få hembesök men jäklar vad effektivt det är att ibland bara göra det URL. Jag och min sambo brukar splitta upp oss här hemma när vi fått nog av varandra. Hem från jobb(där eller hemma)-träning-handling-matlagning-sambotid-vänner. Det där får jag inte ihop IRL iaf en sketen tisdag.

Ett möte för informationsutbyte funkar helt klart URL med rätt teknik. Finns många fördelar med att vissa träffar ersätts IRL med URL. Så är det iaf för mig. Vet inte hur många dåliga arbetsmöten jag forslat min kropp över land och rike för att sitta av. Tänker på plånbok och miljö och det säger sig självt.

På min arbetsplats säger företagsledningen att det är bättre när alla är inne på kontoret hela tiden. Jag frågar varför och dem pekar på forskning och samarbete på plats men jag köper det inte fullt ut. Vi går miste om URL - det är numera en verklighet som kompletterar. Vi stirrar ändå 80% in i våra skärmar under tiden man är på plats. 3/5 dagar är kravet att ge sig av till Malmbergets portar. Visa mig varför det är bättre för ett företag? ex? Eller finns det en generation som inte vet hur man kommunicerar digitalt, saknar dem ett språk i CVet?

Jag jobbar effektivare hemma och kan sitta ostört med koncentrerat arbete och styra mina avbrott/pauser. Mer än hälften av mina avbrott på arbetsplatsen är frågor som personen hade löst med eftertanke och research. Eller är det bättre med en kollega som pekar vägen åt varandra? Kan inte detta göras URL? Eller har jag blivit lat och inte orkar ödsla min tid på andra än personerna jag verkligen skulle vilja ge min tid till?

Nej, tycker inte URL är mindre värt än IRL.

Av burken111
Skrivet av Knotvillage:

Grafikkortet är det dyra. Kostar 7500kr idag. Skulle tippa att du får kanske 6000-6500 för det. Resten är inte värt lika mycket. Gav du 24000 för en månad sen var det katastrof tycker jag. Vore det en 12900K så hade det inte ens varit värt det. Skulle jag få 18 för min rigg ska jag vara nöjd. Skulle du sålt burken samma dag du tog emot den så har den tappat 20%. Jag försöker varken vara otrevlig eller dryg men här kommer inte ge 18000 för den. Sänk till 12 så börjar buden kanske trilla in.

Håller med, nypris på grejerna idag är 18000kr ca. Eftersom det är en 12400F propp så kanske 12400 kr är något du kan gå med på?

Av burken111

Hemmabygge av 25g gamingmus - https://www.youtube.com/watch?v=xvz8KjCpdLE

Av burken111
Skrivet av sweisdapro:

Vilken av de vattenkylda komponenterna tänker du värmer upp luften tillräckligt för att kunna påverka temperaturen menar du?

Det avges värme från det flesta komponenterna även om du vattenkyler eller inte. Har du inte några temp-sensorer på moderkortet? Tycker du jag har fel om mitt påstående om hur fläktarna är konfigurerade i fronten?

Av burken111
Skrivet av Dinoman:

Här har ni en bild på insidan.

<Uppladdad bildlänk>

"Allting sitter i ett Fractal Design Torrent, med 2x180 mm fläktar i botten som blåser in i chassit, 3x140 mm som blåser ut genom radiatorn på framsidan och 1x140 mm i bakkant som blåser in i chassit."

Blåser alla fläktar in i chassit förutom vid radiator? Har jag fel då om du försöker kyla radiatorn med uppvärmd luft?
Tror att modellen föredrar en intake i front (kall luft) och ut ur chassit exhaust. Airflow genom chassit och över kylflänsar på mobo osv. En pushpull uppsättning kanske är att föredra. Snarare än att dra in luft och damm från golvet.

Måste finnas någon på nätet som testat alla olika varianter på fläktplacering och vad som ger bäst.

Så som många andra redan påpekat så tror jag du skulle behöva öka på kylpasta på processorn och se till att den är korrekt monterad utan skyddsfilm o d kvarsittndes.

Hoppas du får bukt på det. Tråkigt när man investerat i ett system som kyler sämre än luftkylarna.

/n

Av burken111
Av burken111
Skrivet av pasen:

På vilket sätt skulle det hjälpa att montera det upp och ner? Problemet med fästet på Prokorden är nog att det är en sån liten anliggningsyta mot VESA-fästet med deras snabbfäste man monterar. Det kan inte vara mycket mer än typ 5-7cm² med det lilla fästet. Hade VESA plattan varit mycket tjockare så hade den förmodligen inte sviktat lika mycket trots den lilla anliggningsytan.

Det är inte en vinkelrät anläggningsyta på vesa-adptern till skärmen.

Av burken111

Användare: @swegatron
Typ av affär: Köpte
Tillvägagångssätt: Upphämtning
Produkt: focusrite solo, wave:3

Positivt:

Smidig affär. Bra kommunikation.

Negativt:

Inget.

Slutbetyg: 5/5

Av burken111
Skrivet av pasen:

Den hänger iaf där på mitt skrivbord fortfarande efter ett år, och som jag sa får man kompensera lite för hänget. Men jag har gjort en mindre steloperation och det har hjälpt lite.

https://www.printables.com/model/352851-heavy-screen-mod-for-...

ok då förstår jag. Blir nog till att göra något liknande men skall nog försök modifiera hela vesafästet och ta bort vinkeln som det har. Alternativt lyckas montera på det upp och ned.

Av burken111
Skrivet av pasen:

Kan bekräfta att denna även funkar för Samsung 49" G9 Det flexar lite i VESA-fästet pga 1000R så mycket hävarm, men man får kompensera vinkelt lite så funkar det fint.

Det skulle jag vilja strida mot. Sista pivåleden som sitter i vesa fästet är för klent. Skärmen kommer hänga om du inte stelopererar

Av burken111

Bra artikel, får hem och kontrollera. Installera min 980pro igår…

Av burken111

Annonsen är avslutad

Av burken111
Skrivet av lallassu:

Tack för input! Då testar jag att koka en extra ärta kylpasta och göra om den biten samt spänna om kylaren, så får vi se!

https://www.youtube.com/watch?v=Ysb25vsNBQI&t=1020s

More paste, more even pressure

Av burken111
Skrivet av lallassu:

Vad tänker du att max temp borde ligga på i ett sånt här system, vid full load (utan att byta kylare)?

Tänker mig att det är för lite kylpasta i ditt fall. Testa smeta på lite till som personen ovan säger och spänn om kylaren samt kör ett temperaturtest igen under längre tid.

En ärta för senaste intel LGA 1700 cpuerna brukar vara för lite.

Av burken111

beyerdynamic DT-990 Pro = Såld