Inlägg

Inlägg som BioXer har skrivit i forumet
Av BioXer

Det jag tror somliga missar är även vilka utvecklare som är med i listan för FSR, i detta fall syftar specifikt på just på Unity (för dem som inte vet är det en game engine), som används av många och implementeras det där så kan vi se möjligheten för många spel att få FSR, sen har man ju andra företag som Valve, Capcom, Ubisoft o.s.v som också är med på det.

Skulle vara otroligt bra ifall dem lyckas få med Epic Games/Unreal Engine på det hela också.

Av BioXer
Skrivet av superapan:

Jag hade ganska svårt att se alla problem dom försökte beskriva i jämförelsen. Kanske har en del gått förlorat i Youtube, men att de hela tiden såg en ”noticeable difference” håller jag inte riktigt med om…

Somliga saker är något man behöver man veta vad man letar efter, vad skillnaderna är. Inte alltid det lättaste och ju bättre de blir ju mer noggrant får man kolla efter det.

FSR kan jag se rätt stor skillnad på i Godfall när folk gjort videos om det (alla fall i balance) men t.ex DLSS kan vara riktigt svårt för mig att se skillnaden i vissa spel (t.ex i Shadow of the Tomb Raider) och man får leta detaljer, träd/löv och skuggor brukar kunna avslöja i många fall.

Av BioXer
Skrivet av CubaCola:

Bäst är alltså att köpa ett RTX-kort, för då kan man både få FSR och DLSS 2, medans köper man AMD får man enbart FSR.

Finns det något spel som stödjer både dlss 2 och FSR man kan testa?

Har för mig att det fanns något (förmodligen i så fall i beta phase) men kommer inte ihåg namnet tyvärr.

Av BioXer
Skrivet av Nioreh83:

Fast det ser ju inte mycket bättre ut än vanlig dum uppskalning

Återigen det har precis lanserats, det en ny teknik för AMD som kan omöjligt förväntas vara i ett "perfekt" stadie. Absolut kan jag förstå att folk vill se en markant skillnad på direkten för att det ska vara relevant, men för vissa är "vanlig dum uppskalning" (som du kallar det) något som hjälper deras performance och kan göra vissa spel spelbara och dem får den möjligheten gratis.

Personligen kollar jag mer på vad det har potential att bli och inte vad det är bara just idag.

Av BioXer
Skrivet av Nioreh83:

Ganska kass teknik

Faktum är att det är ganska bra teknik, då även äldre generationer samt Nvidia's kort också stöds (ner till GTX1000 seriern) vilket gör otroligt mycket för dem användare som har äldre GPU:er.
Såklart är den långt ifrån perfekt men ett stort kliv, kolla bara skillnaden mellan DLSS 1.0 och 2.0, så med lite tid så kommer det troligen bli väldigt användbart.

Av BioXer
Skrivet av TKD_1337:

Det handlar inte om TUF-kortet utan att typ alla 3080 är likvärdiga och att 50% högre pris är mycket.

Absolut, men Suprim och Strix ect är mer för dem som vill ha den extra performance och har råd med det.

För alla er som får erbjudandet så måste ni själva bestämma vad ett kort är värt för er för det är NI som köper det och (förmodligen) kommer använda det.

Av BioXer

Kör två stycken, heatsink från moderkortet och dem håller sig runt 40-45 utanför spel eller heavier write/read sessions.

Av BioXer
Skrivet av Auris:

Undra om jag har kopplat in min AIO fel, för tempen sticker från 50 till 90 grader väldigt fort. Allt blir varmt under belastning. Himla märkligt med 5800X. Kör ju ändå en Arctic Cooling liquid freezer 280.

Kolla även monteringen, så att den sitter på processorn som den ska

Av BioXer

Beror nog på vad för spel du pratar om, om det är mer grafisk tunga spel med tunga effekter så kommer inte CPU:n vara bottlenecken utan GPU:n, såklart om du kör competetive shooters som CS, R6, Valorant i 1080 så kommer CPU:n vara det som bottleneckar din FPS.
Vet inte så mycket om det nya Battlefield så vågar inte yttra mig kring det, så kan tyvärr inte säga hur många % som vi talar om men det går alltid att kolla upp reviews om dem där dem jämför performance gains med andra CPUs mellan olika spel.

Av BioXer

Om du kan få tag i ett grafikkort till rimlig peng så är det de första jag skulle gå efter, i alla fall om du vill spela BF2042 på releasen. Jag själv sitter med ett high end system utan grafikkort just nu som jag införskaffade för ett tag sen, fårse om marknaden ändras lite snart så man kanske kan knipa det man vill ha.

Skulle även säga att jag tycker det var värt för mig att gå över till AMD's ryzen 5900X då jag suttit på Intel för det mesta annars, känner inte att Intel har varit så progressiva jämfört med AMD. Men jag har även användning för hög performance på multi cores så det var ett lätt val för mig.

Av BioXer
Skrivet av haijen:

Phantek 500A verkar ju klockren - tack för det tipset! Känns som att chassit är klart då

Roligt att du gillade den, om du införskaffar det hoppas du tycker om den lika mycket som jag!

Gick också för en 5900X CPU, valde den bl.a för att jag pluggar i Unity och Unreal Engine, men som du säger så kommer den nog hänga med ett tag så den är absolut värd ifall du gör saker som fåremånar många cores.

Av BioXer

När det kommer till moderkortet så se till att den fyller behoven du har, kan alltid hjälpa att kolla in lite reviews om du är osäker. Jag gick själv med en Rog Strix x570 F-Gaming för den uppfyllde de krav jag hade.

Du skulle kunna gå ner till en PSU som har 850W (alla fall om du inte tänker overclocka systemet), samt så skulle jag personligen gått ner till en 5800X CPU men det berors på om extra pengarna känns värda att lägga ut, du förlorar relativt lite performance i spel där du inte bottleneckar på GPU:n, Så jag skulle säga att det beror på hur mycket du video editerar.

Du kan kolla upp Gamers Nexus review på chassiet om du inte gjort det än, ifall du vill ha något med bra airflow finns det flera val av dem, jag tog också en Phantek men deras P500A och är väldigt nöjd med den.

Av BioXer
Av BioXer
Skrivet av Auris:

jävla tragiskt.. jag behlöver 1500 poäng för att komma över till lvl16.Skit också. =(

Awh so close! Är bara lvl5, köpte de mesta från dem till nya builden jag gjorde. Men lika bra att jag inte kan köpa det kanske då den man vill ha är Rog Strix 3080 White Edition (man kan väl få drömma)

Av BioXer
Skrivet av blue eyed devil:

Oj hade missat det, vilket atx m obo rekommenderar du? Inet som bygger så antar att dom sätter det i toppen.

Tyvärr vågar jag inte yttra mig om rekommendationer av mobo då det inte är min starkaste sida, men om USB uttagen räcker för din bror så såg jag ingenting att oroa sig för, är säker på att någon annan skulle nämna det ifall det fanns någon anledning att gå med något annat =).

Såg att du frågade om AIO:n också, så funkar kraken x63, du kan kolla t.ex Gamer Nexus review på youtube över den (lite deepdive), ifall ni går efter någon annan så tänk på att om ni vill ha den i toppen så kan ni inte ha en större än 280mm men i fronten kan man ha upp till 360mm.

Av BioXer
Skrivet av Grobar:

Ett 3600 cl18 är bättre för gaming än till exempel 3200 cl 16

Kan tänka mig att ett 3600 cl 16 betydligt dyrare än cl 18.

Absolut rätt, jag borde också varit tydligare. Menade såklart 3600MHz memories med bättre CL, men somsagt de priset kan skjuta iväg snabbt då priserna har höjts och kanske inte är värt beroende på budget.

Av BioXer

Beroende på vilken budget ni utgår ifrån, du skulle kunna t.ex ta och gå efter en 5600X eller 5800X som twit sa. Finns de någon anledning till varför just detta moderkort, det är ett mATX och personligen skulle jag tagit ett ATX istället med lite mer kontakter för USB (det är vad jag personligen föredrar) förutsatt att ni får plats med AIO:n ifall ni tänkte ha det i toppen. Sista saken är att jag skulle nog försöka hitta ett par DDR4 som har CL16 (om inte t.o.m 14) men kan bli dyrt då priserna på DDR4 har ökat.