Inlägg

Inlägg som anon34061 har skrivit i forumet
Av anon34061

Jag tvättar alltid nerifrån och upp, det gör så att det smutsiga vattnet sköljs bort när du använder foamlancen och sedan sköljer av med vanliga högtryckstvätten. Sedan blir det waffleduk och efter det blir det vax och polering.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon34061
Skrivet av babgjyshi:

Har denna och tycker att den är riktigt bra. Har det mesta i handverktyg och kan inte klaga, liten och smidig också.
https://www.jula.se/catalog/bygg-och-farg/forvaring/verktygs-...

Skickades från m.sweclockers.com

Då har du inte mycket handverktyg, jag har 4 sådana proppade med handverktyg

Av anon34061

jag gillar både deras fläktar och deras "tillbehörs-kit"

man vet aldrig när man skulle behöva de...

Av anon34061

Air fryern använder jag rätt ofta tillsammans med min slökokare, alltid lite godare med yta på potatis och kött

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon34061

Du kommer absolut kunna göra likadant

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon34061

Jag har ingen aning om vad det är för stål då det är min far som tillverkat den... men det finns en hel del material att ta av och skulle den bli lite tanto-aktig är inget jag skulle bry mig om.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon34061

Det är själva spetsen, jag ska leta reda på kniven så kan jag ta en bild

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon34061
Skrivet av Peter77:

Alright, dagen D är här

De resterande 3 fällisarna har kommit och jag har hunnit känna lite på dem och provat en av dem lite mer praktiskt och kommer fokusera denna recension på den, därefter kommer recension på de andra.

Först lite kort om intrycket av var och en:

Ganzo FH21 - WOW!! Så snygg, smooth och helt enkelt perfekt! Riktigt schysst design och bra kvalitetskänsla.

Enlan EL 01 - Känns stabil, gedigen och välbyggd och känns som att den klarar lite tuffare tag.

Ganzo G720 - Hade stora förhoppningar om denna pga bra recensioner, men jag tycker tyvärr den känns för klumpig och opraktisk till något annat än att skära med pga bladets utformning med väldigt trubbnosig spets. Otroligt gedigen och bra kvalitetskänsla dock, men jag tror faktiskt jag kommer sälja den vidare, känns inte tillräckligt allsidig för min smak. Superfin kniv annars.

Kvällens recension handlar om Ganzo FH21. Från Ganzos nya produktlinje nu med D2-stål. Stålet har testats i USA och befunnits vara äkta D2. Skall vara något mer rost/fläckbenäget men av de jag läst har det inte varit några problem.

Lite fakta:

Stål: D2
Bladtjocklek: 3.5mm
Bladlängd: 86mm
Utfälld längd: 197mm
Vikt: 96.5gr
Lås: Linerlock
Slipning: Full flat grind
Flipperdesign.
Hårdhet enl tillverkaren 60HRC men enligt tester närmare 61-62. Bådar gott för förmåga att hålla en egg.
Pris: 260kr

Lite bilder:

https://i.imgur.com/zuzQf7r.jpg
https://i.imgur.com/A2UiWSZ.jpg
https://i.imgur.com/gCrUHTX.jpg
https://i.imgur.com/gLmCOrD.jpg

Så vad kan jag säga om denna lilla kniv?

Jo det är en mycket trevlig lite mindre fällkniv som passar handstorlek upp till medium ungefär.
Den är troligtvis inte tänkt att tåla riktigt tuffa tag utan lite lättare jobb som skära kartong, kapa smårep, mat/fruktprepp, öppna förpackningar och sådant.

Den har kullager i pivot axeln vilket gör att bladet formligen flyger ut, bara man drar lite nätt i flippern och det älskar jag. Extremt smooth bladrörelse vid öppning och stängning. Svårt att sluta leka med den. Jimpingen på flippern gör att man enkelt får ett bra tag med fingret. Jimping finns även vid bladets början, som känns helt rätt och helt naturligt att vila tummen på.

Måste säga att den känns helt fantastisk. Känns inte klumpig i handen utan ganska nätt och behaglig att hålla i. Greppet i G10 känns väldigt greppsäkert och kniven ligger fint i handen även om man kramar till lite.

Bra spets som funkar att punktera förpackningar och dyligt eller annat där det är lämpligt med en skarp spets. Kniven var vass vid leverans även om den inte fullt når upp till hur vassa mina knivar brukar vara när jag är färdig med dom, men den rakar armhår hyfsat iaf. Eggvinkeln är ganska hög, skulle tro runt 25-28gr något sådant, men låter det vara ett tag och tänkte nu använda den rejält innan jag gör något.

Tycker det är en mycket trevlig kniv av det lite nättare slaget men den känns välbyggd och gedigen ändå, och framförallt är den vacker att se på.

Kan varmt rekommendera denna till någon som letar efter en behändig fällkniv som är vacker att se på, ja helt enkelt urläcker, och har en funktionell design.

//Peter

Jag vet att detta kanske inte helt ingår i denna tråd men tänkte att jag kan slänga ut en liten fråga skulle du kunna tänka dig att fixa till en fastbladskniv som toppen på eggen gått av på, eller om du vet någon firma som kan åta sig jobbet

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon34061
Skrivet av Mats76:

@Slayzor:
Seriöst? Förväntar han sig att du ska lägga tid på att ta fram en budget för vad hans semester kommer kosta? Vad händer om det blir dyrare än din uppskattning? Håller med ovanstående kommentar om att han låter som en som kommer sinka era möjligheter att ha det spontant och trevligt under er semester.

Tyvärr så är det seriöst så... men jag har sett till så att de betalar cirka litern per mil medan den drar typ 0,85.

Han är snål som få men hon är lite mer frikostig....

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon34061
Skrivet av Wasp:

Oj! Du verkar rätt osäker på vardagliga saker?

Här är mitt tips: Kör på. Några hundringar hit eller dit är inget att gråta över och försök ha skoj istället. Parkeringspengar brukar ofta vara så lite pengar så det inte är något att bry sig om.

Vill dom inte följa med till eckerö så är det deras förlust men samtidigt är dom vuxna så dom klarar sig nog sjäv alldeles fint.

Det är inte jag som är direkt velig, det är svägerskans kille som vill ha en så gott som exakt budget för vad allt kommer att gå på...

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon34061
Skrivet av MrMadMax:

Lite kul att bjuda in sig själv sen ändå inte vara helt sugna på det ni ska göra?!?
Men dela alla utgifter på två så får de dela i sin tur sen, inget ni ska behöva tänka på.
Men ja kronor och ören noga behöver det ju inte vara.

Hur lång resa blir det? Är det från Smygehuk i Söder till Treriksröset i Norr? 😊

Nja inte riktigt så långt, start i kalmar med destination simeå och hem igen efter en vecka....

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon34061

Åka på roadtrip

Jag och min fru tänkte åka på en liten roadtrip här i Sverige. Nu har hennes syster och hennes kille bjudit med sig själva "gör att vi har så stor bil så att de även får plats. Visst de är trevliga och så så jag har inget emot att ha de med. Men jag tänkte till lite, jag och min fru har ju gemensam ekonomi medan de har separat ekonomi, ska vi då dela på bensinen på 3 eller rent av 4? Jag vill höra hur ni tänker. Sedan så finns det vissa saker som jag och sambon vill göra på vår roadtrip som de inte verkade vara så haj på (typ eckerö tur och retur), ska man lämna de i lilla grisslehamn 4 timmar då vi ska åka vidare hemåt efter det hela... och hur brukar ni göra med parkeringspengar, brukar ni låta en betala det för att sedan dela upp det (på 3 eller4)?

Av anon34061

Jag hade valt volvon alla dagar i veckan, för att sitta obekvämt i en massa mil tär alldeles för mycket på både kropp och själ.

Av anon34061

Jag har tidigare kört på kolgrillar (briketter) av modell avlång, men hade svårt att få till en helt 100 glödbädd, så var jag in och totalt förälskade mig i en klotgrill från weber med sideboard till, och satan vad varmt det blev.... så nu är jag nöjd.

Av anon34061

Då jag och frugan inte är så mycket för guld så valde vi att gå på silver, (fast jag ville gå på titan) men vi beställde från safira och passade då på att beställa nya förlovningsringar samtidigt då vi hade rätt breda från början. Det hela löpte snabbt och smidigt. så safira kan jag rekommendera.

Av anon34061

Min sambo beställde en måttbeställd klänning till sig och genom tull och allt tog det för henne 3 dygn (utöver själva sömnaden av klänningen som i sin tur tog 7 dygn)

Av anon34061

jag känner mig lite tvungen till att informera dig om att ifall du blir tagen på allmän väg med trimmad moped av polisen så kommer du att åka på olovlig körning, oreggad MC samt att lämpet kommer att bli indraget. dvs du kommer inte att kunna få övningskörningstillstånd på upp till 2 år.

Av anon34061

synd att bonsai endast är för studenter.... det hade varit trevligt med lite extra pengar lite här och där när frugan jobbar helg...

Av anon34061

Personligen så köpte jag en dator på företagets räkning som jag dels använder inom mitt företag och dels privat. Är det fel av mig att göra så?

Av anon34061
Skrivet av -=Mr_B=-:

Det är lite lustigt det där... De är lagliga att ha hemma, som del av en "samling".
De är olagliga att transportera, importera, osv. Som privatperson kan du söka tillstånd, men du kommer inte få något.

Där har du fel. Jag råkar veta att minst en person på detta forum har fått tillstånd.