Inlägg

Inlägg som Raincloud_Man har skrivit i forumet
Av Raincloud_Man

BattleBit: Remastered skulle jag rekommendera.
Det är ett passionsprojekt som mer eller mindre plockar alla de bra sakerna från de gamla Battlefield spelen. Det ser inte mycket ut om du bara tittar på grafiken (Tänk Minecraft med mer högupplösta vapen modeller) men det spelar som den bästa squad shootern som finns på marknaden just nu, supportar gigantiska kartor med många spelare på varje sida, och kostar väldigt lite.

Eftersom du verkar vara mer intresserad av skjutspel än jag så tycker jag det låter perfekt.

Av Raincloud_Man
Skrivet av Sarato:

Hon bröt emot de uppdaterade terms of service.
Mer specifikt så provocerade hon genom att göra så direkt efter att de uppdaterats, "Twitter är ett privat bolag och får göra som de vill" hette det väl när andra blivit utkastade för mindre överträdelser?

Av Raincloud_Man
Skrivet av Olof_von_Knorring:

Tycka om honom är lätt att undvika eftersom att han också är en skitstövel.
Att bli underhållen av honom däremot, ja det håller jag med om.

Jag håller med till hundra procent. Att förhålla sig till honom är mer en ostabil vapenvila där man kan luta sig tillbaka och skratta åt när han beter sig som en skitstövel mot de som för länge sedan lärt sig att så länge de har den enda sanna uppfattningen om verkligheten så är de försvarade för all evighet.

Som Ethan Klein till exempel. Värst vad surt när reglerna faktiskt gäller för honom också.

Av Raincloud_Man
Skrivet av mastrovious:

Poängen är att vi inte är källkritiska och som du säger, vad är seriös forskningsartikel? Har man läst den själv? Varför är den publicerad på Twitter men inte via någon erkänd vetenskapsorganisation etc etc etc

En seriös forsknings artikel är skriven av någon, inlämnad till en stor tidskrift som tar betalt för att ens titta på den, sedan utlämnad till en hög med (oftast dåligt granskade) obetalda granskare som sen gör hela jobbet med att rätta och avgöra om artikeln ens är värd att publicera, för att tidskriften sedan skall avgöra om de vill trycka den eller inte. Och sen tar de en hutlöst hög avgift för att läsa artikeln i ungefär hälften av fallen.

Jag säger inte att metoden inte fungerar, men det känns fortfarande som att någon i samarbetet inte gör så mycket och ändå får alla pengarna.

Av Raincloud_Man
Skrivet av FredrikMH:

I Sverige har man rätt att säga nästan vad man vill. Man har rätt att uttrycka sin åsikt i radio, i tv och på webben. I yttrandefrihetsgrundlagen står det om dessa rättigheter. Där står också vad som inte är tillåtet, som till exempel att förtala eller kränka en annan person.

Yttrandefrihetsgrundlagen har vuxit i takt med att nya medier har utvecklats. Om något förmedlas som kan ses som hets mot folkgrupp eller om det visas filmer med inslag av sexuellt våld kan det räknas som brott mot yttrandefrihetsgrundlagen. Det gäller också om staten eller samhället skadas genom att något publiceras som innebär till exempel spioneri.

Källa - Riksdagen.se

Det är ju detta du har att förhålla dig till i Sverige. Andra länder har sina tolkningar men mer eller mindre hela västvärlden har något i klass med detta.

Att du har åsikter som menar att yttrandefrihet borde vara total får stå för dig. Men det är ju då bara subjektivt tyckande och således stämmer inte ditt argument.

Fast det verkar ju som att de saker som människor vill få bort från sociala medier är i stort indelade i två huvudkategorier, det som kallas misinformation och den kategori som de flesta kallar "hot och hat".

Problemet är att dessa är lite luddigt definierade, om någon grupp med folk i världen tror att månen är gjord av ost, och jag skämtar om att månen är gjord av ost, har jag då gjort mig skyldig till misinformation, eller hat mot denna grupp?

Av Raincloud_Man

Han vill verkligen ha månadshyra på den blåa verifierings bocken?
Detta är antagligen den bästa förändringen med hela köpet, folk har behandlat den där lilla bildfilen som en helig relik fram till nu, det finns en efterfrågan, så då finns det ett pris.

Av Raincloud_Man
Skrivet av Gorion:

I mitt scenario så pekade jag ut att den som avsåg avsätta demokratin gjorde det genom att ljuga, ingen av de som valde honom till president ville att demokratin skulle avskaffas. Det är hela poängen, för det är ofta så det ser ut när antidemokrater utnyttjar demokratin för att avsätta den. Det vore såklart en dåres uppdrag att säga till en population "jag vill avskaffa demokratin, välj mig!" och tro att du ska bli vald.

En annan implikation är att den röstande populationen sätter standarden för framtida generationer som inte fick vara med och säga sitt. Om du röstar igenom en antidemokrat som följdaktligen avskaffar demokratin då har du sagt att dina barnbarn inte ska leva i en demokrati med allt som följer av det.

Fast som Oegat säger, om denne hypotetiska person faktiskt hamnar på en sådan position, så måste hen först övertyga tillräckligt med andra personer som också har makt, generellt sett folkvalda, att detta är en bra ide, och/eller sedan bygga upp en alternativ maktbas eftersom det ögonblick då demokrati avskaffas så blir han en normal medborgare. Det är därför som militär kupper är så populära.

Av Raincloud_Man
Skrivet av Oegat:

Nej. Det är precis tvärtom, om den personen avvecklar demokratin så försvinner legitimiteten i den process som gav personen makten från början. Det är också därför alla demokratiska statsskick har (mer eller mindre starka) konstitutionella skydd mot att avveckla sig själva.

Frågan ligger extremt långt från hur Elon väljer att tweaka eller inte tweaka Twitters algoritmer, dock...

Exakt, vilket innebär att chansen att en enskild person, oavsett om denne blir president, stadsminister eller vilken annan demokratiskt vald topp position som helst får möjlighet att ens försöka är i stort sett noll i vilket modernt land som helst.

Och du har rätt, detta är en massiv tangent som ligger långt bort från ämnet.

Av Raincloud_Man
Skrivet av Gorion:

Du vet inte vad som händer om någon som satt som mål att avveckla demokratin kommer till maktposition och får möjlighet att avveckla demokratin?

En person som satt som mål at avveckla demokrati och har lyckats med att bli demokratiskt vald till en position där vederbörande har nog med personlig makt till att avveckla demokratin, har inte den personen rätt att avveckla demokratin då?

Alla andra som vill ha kvar demokrati må hata den personen men hen har ju faktiskt blivit vald, och därigenom blivit given makten från folket.

Att manipulera den personens möjlighet att nå ut till folket, eller att starta en smutskastnings kampanj är väl i sådana fall också ett sätt att manipulera demokrati, och mycket mer lömskt än att rent ut sagt säga det?

Demokrati är bara så bra på att välja en vettig människa som folket är som medelvärde, och om de väljer fel så är det ju faktiskt deras, och deras utbildnings fel.

Av Raincloud_Man
Skrivet av trickeh2k:

Fascinerande över att så många är så extremt polariserade att precis ALLT är svart och vitt, det finns inget mitt emellan. Antingen är det vänster woke-propaganda eller så är det neonazism och hot mot demokratin.

Exakt vad jag tänkte, hemligheten bakom att leva ett harmoniskt liv är ju att lyssna på båda sidorna och sedan bestämma sig för vad man tycker själv. I stället för att utmåla den första personen man träffar på som djävulen själv såfort det visar sig att denne inte tycker exakt som du.

Av Raincloud_Man
Skrivet av pine-orange:

Det är bankernas lån till sig själva eftersom de är medfinansiärer, det är inte Twitters lån. Twitter har inte köpt sig själv.

edit:
Det verkar stämma, jag hade fel. Det är en såkallad leveraged buyout (LBO) och det är tillåtet att använda de underliggande tillgångarna i det som köps som säkerhet.

Så det finns alltså en chans att den långsiktiga planen är att döda plattformen helt?

Av Raincloud_Man
Skrivet av pine-orange:

Hur blev det nu med felaktiga uppgifter och Musk som skulle kunna dra sig ur? Det fanns ju en del folk här som hävdade det

Jag sa aldrig någonting om felaktiga uppgifter men det var min hypotes att han inte planerade att gå igenom med köpet.
Jag är glad att den är fel dock.

Av Raincloud_Man
Skrivet av Kaleid:

Va? USA har inte ens så bra press-frihet.
Dessutom så har alla NATO länder sedan 9/11 tagit steg bort från demokratiska värderingar. Även i Sverige hurrar folk för t.ex. lagändringar som för 15 år sedan hade kallat stasi-metoder.

Före 9/11 så lärde vi oss alla i skolan att källkritik är vårt ansvar och att censur aldrig bör tillämpas, efter 9/11 så har alla blivit mer fokuserade på att säkerhet är viktigare och att bejakan till extremism skall nosas fram till varje pris.
Efter 2016 så har "desinformation" blivit det nya favorit uttrycket och människor har börjat hävda att källkritik är något som är för jobbigt för gemene man och skall i stället enbart utföras av experter.
Personligen så tycker jag att man helt enkelt borde be om källor och bestämma själv över om man tror på informationen eller inte. Det borde fortsättningsvis vara ett ansvar.

Men det är ju inte direkt som att Sverige bränner böcker heller, åtminstone inte ännu.

Av Raincloud_Man
Skrivet av bubbelbabbel:

Spåkulan talade sanning

Aftonbladet: "Enligt flera medier avskedade han omedelbart vd:n Parag Agrawal och ekonomidirektören Ned Segal. De eskorterades ut ur högkvarteret i San Fransisco, skriver Reuters.

Washington Post uppger att även chefsjuristerna Sean Edgett och Vijaya Gadde fick sparken direkt, anklagade av Musk för att ha försökt vilseleda honom."

Slash and burn, han kommer sannolikt att tjäna mer pengar oavsett vem han ersätter dem med.

Av Raincloud_Man
Skrivet av Chris_Kadaver:

Ska framtiden bli ännu mer BS?! Nej jag kommer aldrig vilja betala för internet mer än själva abonnemangskostnaden. Jag är väldigt intolerant på ett hälsosamt sätt.

Dessutom så jobbar de hårt med att ändra infrastrukturen för webläsar addons på ett sådant sätt att adblockers och ghostery inte kan fungera.

Av Raincloud_Man

Början av tråden: "Varför är det sånt tabu att prata om lön?" Med de flesta under 30k och stor andel studenter.

Slutet av tråden: "Visst är det skönt att tjäna 40-60k och inte behöva stressa överhuvudtaget?"

Av Raincloud_Man
Skrivet av pine-orange:

Systemet fungerar som det är tänkt, den dyraste produktionen sätter priset. Det är ju trots allt samma vara som säljs så varför ska man ha olika priser. Gas är tyvärr rätt så inelastisk. Det är nog lättast att tillfälligt subventionera (eller minska skatten) en del av elpriset snarare än att försöka hitta på något nytt system. Det kommer antagligen ha oanade följdeffekter långt senare, men det argumentet kan man använda nu med förstås. Jag skulle gissa på att det blir någon temporär nödåtgärd istället.

Temporära nödåtgärder verkar vara populära de senaste åren.
Det skulle vara trevligt om vi kunde rösta in lite människor med bättre framtidsplaner i stället för att varje parti sätter all sin energi på att förklara hur negativt alla andras ideer kommer att påverka folket.

Av Raincloud_Man
Skrivet av Ceji:

Mobiler är tillräckligt tunga i aluminium. Glaset går också sönder lättare på en tyngre mobil när man tappar den. Det har säkert Apple räknat med. Då får de mycket business med att byta skärmar om det inte är en gammal modell det inte är lönt att byta på (Planned obsolescence). iPhone är fortfarande en väldigt väldigt lättspräckt mobil.

Så min nya plastiga A52s är altså ännu mer tålig eftersom den är lättare?

Av Raincloud_Man

Launcher till A52s?

Skaffade just ny lur men Samsung hemskärmen känns lite annorlunda från min gamla Pixel, kan någon rekommendera en launcher?

Inte så insatt på dessa eftersom jag gillade grundladdaren i rena Android. Helst skulle man ju vilja kunna skippa Samsungs tre knappar.

Av Raincloud_Man
Skrivet av AlixSPQR:

Samsung Galaxy A52s 5G är inte sämre än Nothing 1 och betydligt billigare. Källa*. Så om design och hajp inte är värt det, ta den.

*Citat: ”This Galaxy has the same screen and chipset, equally powerful battery, and similarly capable cameras. The Galaxy A52s design isn't as cool and has no Glyph, obviously, but it is IP67-rated for dust and water resistance, and considering its noticeably lower price, it is an outstanding offer.”

Jag skaffade just en A52s och skulle definitivt rekommendera den, den känns väldigt batteridryg och spaciös efter min Pixel 3.