Inlägg

Inlägg som the squonk har skrivit i forumet
Av the squonk

En Rokoko-byrå per öra är aldrig fel

Mer seriöst, skulle vara intressant att lyssna på någon gång!

Av the squonk
Skrivet av Ozzed:

Jevvlar! Då blir det inte ens ett skämt längre att komponenter nuförtiden drar så mycket ström att man bör se till att ha egen säkring till uttaget man har datorn i. Hoppas prestandan matchar

Har dragit säkringar när jag kört Folding@Home på 5 datorer inklusive GPU, det är ju inte normal användning men det var det i början av Covid IMO

Av the squonk
Skrivet av Boegmunken:

Undra hur basen är på dessa.

Den ska ju vara ganska tråkig i HD600 och HD660s.

Enligt vad jag läst har den påtagligt mer bas än dom du nämnde

Av the squonk

Jag har förvisso inte hört dem själv men HD560S får generellt bra recensioner och kan nog rekommenderas som en bra allround lur för hemmabruk

edit. LoL inlägget jag svarade på försvann helt och hållet, men ändå 560S verkar bra

Av the squonk

Redan lämnat Spotify för Tidal sedan länge, endast intresserad av musik och inte av någon social media app ....

Av the squonk
Skrivet av Köörmit:

För återkoppling gällande rapport till ASUS, så struntar de i att stabiliteten för dessa minnen försämrades i senaste bios-uppdateringen då de inte finns med på QVL-listan för moderkortet. De rekommenderar mig att byta minnen till några från listan, alternativt backa till en version av bios som fungerar.

Är tacksam över bonanzan @komplett hade, fina priser på minnena och moderkortet jag lyckades knipa, dock synd att de inte var minnen från QVL-listan. Inget jag tänkte på när jag beställde, men upptäckte nu att hela modellnamnet inte går att utläsa på hemsidan, så det hade inte gått att kontrollera innan jag fick hem minnena ändå.

Jag kör DDR5 minnen som är gjorda för Intel, fungerar som sagt bra om man knappar lite själv

Av the squonk
Skrivet av Köörmit:

Jag hoppar in här med en berättelse som går åt andra hållet. Har ett Asus Prime x670e pro wifi där EXPO fungerade alldeles utmärkt med ett par Corsair Vengeance 5600 direkt ur kartong. Efter bios-uppdatering idag till senaste version 1222 går det inte att boota med EXPO aktiverat. Kommer inte vidare utan tvingas gå in i BIOS och deaktivera, sen funkar det. Trist att backa i hastighet. Såhär i backspegeln kanske jag inte borde ha uppdaterat, men det var första versionen listad på på Asus hemsida som fanns innan. Kanske borde maila ASUS och informera om strulet och sen bara hoppas på att funkar efter nästa uppdatering.

Självklart skall du rapportera.

Men du behöver inte köra minnena långsamt om du inte vill, man måste inte använda EXPO, om du ställer in vissa saker manuellt som i detta inlägget ovan ProcODT etc kan du köra 5600 ändå utan att använda EXPO. Nackdelen är att du kan behöva prova dig fram.

Av the squonk

Problemet med AMD:s kort är att dom är lika dyra som Nvidia men saknar viss funktionalitet så ingen poäng att välja dom, om man inte gillar att betala lika mycket och få mindre ....

Av the squonk
Skrivet av Dreas89:

Fast 3080 har aldrig varit nere på msrp mer än vid sällsynta tillfällen.

Nej om du läser så tycker jag att 999$ är vad 4080 borde ligga på för att vara ”rimligt”.

Då är ändå 4080 på en mindre krets, det är 4090 som är den kretsmässiga efterföljaren till 3080(som har samma krets som 3090)

Av the squonk

Trevligt med FE-modeller, men priserna är fortfarande helt galna, RTX3080 får leva länge än

Av the squonk
Skrivet av CreativeX:

Jag är själv intresserad av 7800XD men känns inte 8 kärnor för lite nu för tiden? Kan väl inte vara framtidssäkert eller?

Så länge konsolerna har 8 kärnor så ....

Av the squonk

Nej, är inte i något behov, men för dom som behöver en bra spel-CPU blir 7800X3D nice sen i April.

7900X3D/7950X3D känns o-eleganta med sina osymmetriska CCD och AMD släpper garanterat dom först för att locka early adopters. Klart dom vet att 7800X3D är både bättre och billigare, för spel.

Av the squonk
Skrivet av Maximo:

Kul att se då Asus inte släppt agesa 1.0.0.4 än till sina moderkort.

AGESA 1.0.0.4 drogs tillbaka av AMD för att den hade ett par besvärande buggar. Det nya 0922 är som sagt AGESA 1.0.0.5 patch C.

Fungerar bra för mig, inga problem med minnena i 6200cl32 1:1, FCLK2167. Men jag kör med egna minnes inställningar och inte tränat/EXPO så påverkas inte av buggar där.

Av the squonk
Skrivet av Bjebben:

Blev nästan lite sugen på 660s, finns på outlet för 3.1k just nu.
Har kört 560s senaste 6 månaderna och är väldigt nöjd med dom.
Det jag inte vet hur pass olika de låter, man har hört mycket bra om 660s.

Folk verkar gilla 660S men dom flesta tycker att den är för lätt i basen, det är nog det genomgående klagomålet, 560S har mer/djupare bas. FYI.

Det finns 660S2 nu, som har mer bas, men dom kostar dessvärre 6.5k ...

Av the squonk
Skrivet av Mumu55:

Jag tror annars HD560s har lite mer djupbas än alla dom. Baserat på andras intryck och grafer. Men har inte hört 560s själv. Sen ger ju HD650 mer över 100Hz än dom övriga ser det ut som. Så lite beroende vilka Hz du vill lyfta. HD600 har väl minst baskvantitet och minst djupbas.

Vill du ha mer bas än alla ovan ner till 30Hz så Fidelio X2HR. Sen kan du ju kika på Sundara eller Edition XS också.

HD600 har mer bas än 660S som är mager, men nya 660S2 har mest djupbas av HD6-serien. Ingen av dessa lurar är för älskare av mycket bas, dom är mer för älskare av korrekt bas. Som nämnts har HD560S lite mer bas än 6-serien, men har inte heller hört den dock verkar omdömena vara bra för under 2000Kr.

Av the squonk

Det är nya HD660S2 som har 300 Ohm, "vanliga" 660S har 150 Ohm. Det är konfirmerat att S2 ersätter S som kommer att sluta att säljas.

Av the squonk
Skrivet av sAAb:

Jag sänkte mina DDR4-3200 till 2133 MT/s, för att vara säker på att boota med 8x16GB. Kanske man skulle prova att höja stegvis för att höja sitt resultat?

Klart värt att testa, låter som att det skulle kunna vara en flaskhals i alla fall i GB6

Av the squonk
Skrivet av Yoshman:

<Uppladdad bildlänk>

Windows-datorn, en 5950X. Är inte MT väldigt lågt?
Kollade lite snabbt på andra, det verkar trots allt ligga ungefär på den nivån (kör allt stock och är DDR4-3200 minnen)...

Större datamängder, jag har 90GB/s bandbredd med mina DDR5 mot 50GB/s med DDR4-3200, borde göra en del skillnad i multi

Av the squonk
Skrivet av Chibariku:

Finns ganska många 7950X runt 3k https://browser.geekbench.com/search?k=v6_cpu&q=7950x

Säker på att du inte kollade Geekbench 5?

Exakt, det är normalt, kör default inte ens PBO utan bara ASUS automatiska AI CO på konservativ inställning. Det enda som är överklockat är minnena, 6200cl32 med FCLK 2167.

Jag kan inte posta exakta siffror eftersom jag kör AGESA som det fortfarande är NDA på ...

Av the squonk

Jag får ~3000 single ~22000 multi med 7950X