Inlägg

Inlägg som Hardware guy har skrivit i forumet
Av Hardware guy
Skrivet av Commander:

Att ett meddelande hamnar undangömt i Action Center tror jag inte skulle ses som acceptabelt för exempelvis ett företag när de noterar att Visma har försvunnit.

Jag har fortfarande en fil liggandes påskrivbordet som legat där rätt länge, "Removed Applictions.html".
Innehåll:

Citat:

Applications removed while refreshing your PC

Application name Publisher Version

Apple Software Update Apple Inc. 2.1.3.127
Apple-programstöd Apple Inc. 2.3.4
BAS2 BASTEC AB 7.1.5.0
Google Chrome Google Inc. 30.0.1599.101
Google Earth Google 7.1.2.2041
ImgBurn LIGHTNING UK! 2.5.8.0
Java 7 Update 45 Oracle 7.0.450
MPC-HC 1.7.0 (64-bit) MPC-HC Team 1.7.0.7858
Opera Stable 17.0.1241.53 Opera Software ASA 17.0.1241.53
Pale Moon 24.1.1 (x64 en-US) Mozilla 24.1.1
PDF-Viewer Tracker Software Products Ltd 2.5.213.0
QuickTime Apple Inc. 7.74.80.86
Synaptics Pointing Device Driver Synaptics Incorporated 15.0.24.0
VideoPlayer 1.1.9 .3 AVTECH 1.1.9.3
Windows Home Server Toolkit 1.1 Microsoft Corporation 6.0.1800.0
VLC media player 2.1.0 VideoLAN 2.1.0

den 11 november 2013 21:17

Alla utom 3 st är länkar till tillverkaren, i vissa fall direkt till downloadsida, tex www.opera.com/download

tillägg: av datumet på slutet att döma har den nog legat där sedan uppdateringen till win8.1 ...

Av Hardware guy

Förhindrar störningar av EMI. Alla ledare fungerar både som mottagande antenner. Skickar du ström i ledaren fungerar den dessutom som sändarantenn.

Tittar du på https://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_interference finns både bild och ljudexempel på icke önskvärda störningar.

Tex mobiltelefon _är_ en sändare så där kan man inte plocka bort utsänd signal, så annan utrustning måste konstrueras till att fungera korrekt även när mobiltelefon finns i närheten. Utrustning som _inte_ är sändare ska inte heller sända ut något som kan störa annan utrustning.

Av Hardware guy

Det Kjelle kallar original har iaf lemniskata med - och +, samma logo som används av Arduino på USA-marknaden. (www.arduino.cc)
Original eller ej är av mindre betydelse. Jag läste dock någonstans att kloner ofta har snävare spänningsintervall än original på m.nu att klonen funduino har snävare spänningsintervall än originalet.

http://forumbilder.se/F96PO/vp.JPG?width=150

Efter automatisk ofullständig avfrostning har jag delta på 4 grader som sjunker till 3 grader när förångaren når ca -10 grader.
Vid 14,30 startade jag manuellt en avfrostning genom att koppla om sladdar i värmepumpen. Efter det är delta T 4,5 grader. Nu 8 timmar senare har temperaturen i förångaren återigen börjat sjunka bort från utetemperaturen. Utan den manuella avfrostningen skulle det förmodligen blivit avfrostning var tredje till fjärde timme och låg effektivitet.
Att detektera när avfrostning behövs ser jag som en enkel uppgift.

Nu sker avfrostning med ett elektromekaniskt urverk. Skiva som roterar ett varv på ca 65 minuter, och ett jack på skivan där en arm kan falla ner. Denna arm påverkas av en gasbulb i förångaren, och styr en brytare. Jag har funderat på att fila upp urfräsningen så att avfrostning kan pågå en längre tid. Det löser ett problem, men jag vill även ha bort de onödiga avfrostningarna som sker varje timme när det är minusgrader. Är luften torr finns det inte mycket fukt som kan fällas ut och sätta igen förångaren.

Avfrostningen går till så att gasflödet vänds. Istället för att ge värme till huset så tar den värme från huset. Finns det ingen is att smälta är det bara en massa metall som ska värmas upp, och det tar ca 5 minuter. Energi som i stort sett förloras. Det blir närmare två timmar per dygn som blir till förlust istället för tillskott till husvärmen.

Av Hardware guy
Av Hardware guy

Enkortsdator för temperaturmätning och relästyrning

Frågan är vad man ska välja, Arduino, Raspberry Pi eller någon annan? Ska mäta två temperaturer och vill styra två relän. När det väl är programmerat så ska det bara fungera.

Syftet är att uppgradera värmepumpen med behovsstyrd avfrostning. Nu sitter ett mekaniskt ur som en gång i timmen öppnar för avfrostning om temperaturen i förångaren är -5 grader eller kallare. Avfrostning pågår tills förångaren når +10 grader, dock ej längre än 10 minuter.
Vid fuktig väderlek runt nollan fungerar det uselt. Om temperaturen ligger precis över gränsvärdet när kontroll görs är värmepumpen ordentligt igenisad nästa timme, och 10 minuter räcker inte till för att avfrosta ordentligt.
Vid kall och torr luft byggs det knappt på någon is alls i förångaren, och avfrostning görs i onödan vilket sänker verkningsgraden.

Av Hardware guy

Rasar 3 av 4 hårddiskar i ett köp beror det mest sannolikt att någonstans i transporten har det gått till så här
https://www.facebook.com/vperderaisa/videos/1658914234384718/...
Ouch, kan det vara fulltower som lastas av vid en minut jämnt?

edit, var till och med 4 av 4.

Av Hardware guy

AMD får väl dra till med 12 kärnor, varav 8 dedikerade heltals och 4 dedikerade flyttals-kärnor.

Av Hardware guy

Overclocking failed är ett felmeddelande vissa bios ger om datorn tvångsavstängs under uppstarten innan operativsystemet börjar laddas.
Bios kan inte veta varför uppstarten aldrig slutfördes, men förmodar att det var alltför optimistisk överklockning som orsakade hängning.

Du har 2 st marvell sata-portar på moderkortet. Undvik att använda dem då de inte hanteras direkt av bios.

Windows har en förmåga att sprida ut boot-/startup-filer på andra diskar än C-disken, och då blir det uppstartsproblem när man byter diskar, som ev kan rättas till genom att boota från och köra en reparation från installationsmediet.

Av Hardware guy

JBOD heter funktionen du söker.

Av Hardware guy
Skrivet av Dizzzad:

Vanlig 2 ledad strömkabel som man använder när man ska skapa sin egna skarvsladd borde väl funka ?

Eftersom det är lågnivåsignal passar koaxial bättre än vanlig strömkabel. Dessutom är det RCA både på receiver. Vanligtvis har RCA-kabel en impedans på 75 ohm. Tror inte jag har sett något annat, men däremot saknas ofta uppgiften.

Av Hardware guy
Skrivet av Ozzed:

Det har ju redan höjts röster för att man ska kunna lämna tillbaka kort med för dålig ASIC Quality och jag tycker det är ett helt rimligt krav. Det är för lätt för företag idag att komma undan med ljusskygga metoder.. Kolla bara på Volkswaagen nu t. ex. Så går det för att folk bara låter företag hålla på med sin skit.

Visst, en felmarginal finns ju alltid med jag tycker att "2-3%" eller 5% som du nämner är allderles för mycket. Det är helt enkelt inte rimligt.

Men OK då.. En samvetsfråga till dig som tycker det är lugnt att de fuskar. Hur många procent sämre produkt är du beredd att betala samma pris för? Var går gränsen innan du tycker det börjar bli drygt?

Men om nu specifikationerna är satta med Samsungtillverkad krets, då får man exakt vad man betalar för, eller lite bättre. Ska de som har TSMC-kretsar debiteras mera i efterhand eftersom de hade turen att få en 'bättre' krets?

Ska du göra en jämförelse med VW ska du ta den där telefontillverkare detekterar testprogram och boostar frekvensen för bättre resultat.

Har du tittat i botten av dricksglas finns det ofta siffror av varierande värde. Vill du även lämna tillbaka de glas med låga värden där?

Av Hardware guy

ComHem tillhandahåller kabelmodem, det är i princip en helt vanlig router med antenningång istället för WAN-port. Förmodligen denna https://www.comhem.se/kundservice/support/utrustning/netgear-...

Är det så att det inte är ett ComHem-hus så finns ADSL som alternativ. För ADSL behövs ett telefonjack i lägenheten, vilket så gott som alla har.

Av Hardware guy
Skrivet av Motherofgod:

Med tanke på att han vill värma upp rummet så slösas det ganska stora mängder energi på faktiskt arbete =/

En dator utför inget arbete som kan lagra den tillförda energin, så all tillförd energi blir till värme, vilket var syftet.
Visst kan man se uppvärmning som slöseri, men faktiskt arbete (vad det nu är) slösas det inget på.

Av Hardware guy
Skrivet av Orisons:

Menar du att en dator har lika bra verkningsgrad för uppvärmning som ett element?
Kan gå med på att om datorn står i rummet så kan man dra ned på tempen lite då datorn ändå avger värme, men att en pc skulle vara lika energieffektiv som uppvärmningskälla är bara inte möjligt.

All energi slutar som värme, gäller i princip allt. Dator, element, ljudanläggning, belysning mm.

Med belysning kan en del energi gå ut genom fönstren och den bidrar förstås inte till uppvärmning av rummet

tillägg
Elradiator som drar 2,0 ampere (ca 460 W) ger exakt samma uppvärmning som en dator som drar 2,0 ampere.

För billig och effektiv uppvärmning - Island undantaget - använder man värmepump, och då kan 2 ampere elförbrukning ge 1500 W uppvärmning.

Av Hardware guy
Skrivet av Hanssun:

@Svensktiger:

Det är mycket möjligt, ska försöka ta en titt inuti för att se hur det ser ut. Har du annars en rekomendation på en bra SSD för en fattig student?

SSD kommer inte öka din fps, däremot kommer laddtider att sjunka och du får en allmänt trevligare datorupplevelse.

Jag förmodar att lol sedan du började spela det, kommit med ett antal uppdateringar. Uppdateringar som gjort spelet mer tungdrivet.

Av Hardware guy
Skrivet av anon214934:

Läs det jag skrev igen

Finns enormt många som har sprucket skyddsglas men ändå fungerar mobilerna, inkluderat pekskärmen. För ett antal år sedan slog det mig att hälften av alla iphones man såg hade spruckna skärmglas. Bara en iaktagelse av folk på stan med sina iphones, således inget vetenskapligt bakom det.
Hade själv en xperia neo som föll ur bröstfickan ner på badrumsgolvet. Glaset sprack. Icke härdat så det gav långa vassa skärvor som dock satt kvar. Skärmskydd monterades för att förhindra att glasskärvorna trillade ut eller att jag skulle skära upp fingrarna.
Vackert? Nej, men fortfarande fullt användbar.

Av Hardware guy
Skrivet av FlashTec:

Dokumentären handlar i stort om boskapshållande och dess betydelse för växthuseffekten och annat dåligt. Tror inte att det är så simpelt som att säga åt folk att sluta äta kött för då kommer folk aldrig att sluta med det. Kött har ju inte direkt något substitut som mjölk har. Även den enorm mängd vatten som går åt, har för mig att dom nämnde att för 250 gram kött går det åt 1000 liter vatten, samtidigt som det i u-länder knappt finns rent vatten. Även hur boskapshållande påverkar vattendrag och annat tas ju upp.

Så vi (eller någon annan) ska skjuta av alla djuren för att människan ska få det lite bättre på jorden.
Medan vi ändå är igång så kan vi skjuta av alla gnuer, bufflar, elefanter, noshörningar mm som strövar omkring på jorden.

Vad tycker alla djurvännerna om det?

Angående vatten har vi här i norden stor tillgång på sötvatten i form av regn. Kanske kan bli en stor exportvara till torrare länder om miljöpåverkan fortsätter. Världens största tankfartyg har en lastvolym på drygt 500 miljoner liter.

Av Hardware guy
Skrivet av Rajat:

Jag har väldigt svårt att förstå hur detta skulle vara något revolutionerande, det är ju inte så att mobilerna blir tunnare för det.

Tunnhet har väl aldrig varit något revolutionerande?

Skrivet av anon214934:

@TheSlicker: Mobilerna lär ju tåla en hel del mer.. Vad är det första som går sönder på en telefon i dagens läge, som gör dom obruksbara? Skärmar.

Snarare skyddsglaset framför skärmen.
När alla ska på och fingra på skärmen måste det till en tålig yta som inte repas, påverkas av hudens kemi, och ger rätt glid.

Som många andra har jag svårt att se nyttan. Om jag ska försöka gissa på hur en mobil skulle se ut så blir det ingen ordinär clamshell. Möjligen något i stil med ludotronic, om någon minns dem. En tredjedel av skärmen synlig i normalläget, och möjlighet att öppna upp för större skärm för bättre surfupplevelse

Av Hardware guy

Vilken IP har din dator?
Vad står det på http://www.whatsmyip.org

Av Hardware guy

Måste du göra det själv eller går det bra med en färdig lösning?
http://www.ghacks.net/2015/05/01/sleep-blocker-for-windows-bl...