Inlägg

Inlägg som Hardware guy har skrivit i forumet
Av Hardware guy

Ett förslag som ser ut att uppfylla kravet http://www.electroworld.se/product/ljud-bild/tv/48T5463DN/tos...

Av Hardware guy
Skrivet av TsExi:

så här slåg jag det på miniräknaren (4.8*10^-3*0.032^2)/(8.99*10^9*0.56*10^-6)

Slår in det i windowscalculatorn och får 9,76e-10.
History i calculatorn säger 0.0048 * sqr(0.032) / 8990000000 / 0.00000056

Jag gjorde dock en liten förändring. Har man a*b / (c*d) kan man slå in a*b / c / d och slipper då använda parentes i nämnaren.

Av Hardware guy

Har du önskemål om storlek? Ska filmer och serier gå genom smartfunktionerna, typ netflix, eller ska datorn använda TVn som skärm vid filmuppspelning?

Bäst är väl att besöka en el-lada och leka lite med fjärren för att se vilka funktioner och appar som finns.

Av Hardware guy
Skrivet av AddeLover:

Tack så mycket, Panpo, lyckades få tillbaka min andra hårddisk.
Problemet med RAM:en är att det använder såpass mycket mer än det gjorde innan jag installerade om Windows, och datorn är faktiskt bra mycket segare nu än innan jag installerade om det, jag tycker bara det är udda. Loading screens i spel tar år... Nu som jag bara har Chrome uppe så är ungefär 3000 cached och 3000 available. Men cached är alltså bara backup-RAM som ligger redo att användas?

Precis, har du 8 GB totalt, varav 3 GB är ledigt och 3 GB cached så har du 2 GB som aktivt används. Cachelagrade kan vara program som du kört och windows gissar på att du ska starta igen. De är redan inlästa i minnet för snabb start. Behövs minnet till annat så släpps det.

Av Hardware guy
Skrivet av bubblaren:

Voltmätaren i mätarhuset duger gott o väl, att köpa en ny från Biltema som inte visar något mer exakt är väl ändå onödigt? I sådana fall en digital som kostar betydligt mer. Batteri får jag se om jag ens sätter dit då jag inte ens vet om de är nödvändigt innan jag provat med grejerna, jag är inte så petig med ljud då jag inte har någon lång erfarenhet som de flesta här. Jag är ute efter ett rent ljud utan missljud. Mitt tidigare ljud bestod av en 15" och lådan hade jag byggt själv, blev rätt dålig kvalitet på lådan men den spela nog bra. Så länge det dunkar är jag nöjd

Voltmätare ger inget direkt besked om laddning, men en av länkarna till biltema var amperemätare. Det är en enkel konstruktion med direkt besked.
Ingen ström varken till eller från batteriet - visaren står i mitten.
Batteriet laddas - visaren pekar till höger.
Batteriet töms - visaren pekar till vänster.

Visaren kanske inte är så exakt i att visa hur mycket batteriet laddas eller urladdas, men den ger besked om vilket det är.

Av Hardware guy

Jag skulle gärna vride den 140-150 grader så att 'strålarna' pekar upp mot högra hörnet istället för åt vänster.

Av Hardware guy

Kablarna till högtalarna är helt ointressant. Jag tog för givet att förstärkaren ingick då den var med på bild. Moderna surround-receivers har blåtand som standard, och då behövs inget extra.
Billigast just nu http://www.mediamarkt.se/mcs/product/_ONKYO-TX-NR535,90952,51...

Vanlig (stereo)förstärkare behöver något liknande sådan mottagare jag länkade ovan. Någon eller några hundra begagnat. http://www.blocket.se/stockholm/_Stereoloppis__Nya_apparater_...

Av Hardware guy
Skrivet av theZZ:

aaa jag kunde se en produkt nyckel på chassit som det stod Microsoft på men skulle jag inte bara kunna boka fulla W10 då om jag har produktnyckeln

Varför vill du göra det? Inte så att microsoft har ett begränsat antal. Det är bara en teaser för att öka intresset för win10.

Av Hardware guy

Se till att koppla alla sladdar identiskt. Vänster högtalare är vänd i förstärkaren gentemot de andra inkopplingarna.

Av det som skymtar av förstärkaren får mig att tro att du behöver något som denna
http://www.miniinthebox.com/sv/3-5mm-bluetooth-music-receiver...
Väntar själv på att en sådan ska dimpa ner i brevlådan.

För att koppla själva blåtandmottagaren till förstärkaren behövs en sådan här
http://www.miniinthebox.com/sv/3-5mm-audio-till-2rca-hane-til...

Av Hardware guy

En säljares främsta uppgift är att sälja så dyrt som möjligt, inte att sälja det billigaste som uppfyller kundens behov.

Förmodligen är säljaren väl medveten att datorn duger alldeles utmärkt, men de vill sälja på kunderna en dyrare dator för att komma upp i så hög försäljning som möjligt.

Vem blir uppsagd först? En säljare som ljuger för kunderna och säljer för 200.000:- per månad eller den ärliga som säljer för 120.000:-?

Av Hardware guy

Förstärkaren är väl helt utan fjärrstyrningsmöjlighet, så volym är omöjligt om du inte själv monterar en motor på volymratten. Det ger väl å andra sidan att den startar exakt som du stängde av den.

Fjärrströmbrytare med rf. Kan du styra enheter på 433 MHz passar tex dessa.
https://www.m.nu/fjarrstrombrytare-3x2300w-vitsilver-nexa-pb3...

Av Hardware guy
Skrivet av drcharles:

Beställde http://www.ljudfokus.se/produkt/proson-hogtalarkabel-4-mm2-cr... och http://www.ljudfokus.se/produkt/proson-banankontakt-v-2-4-pac...

Tror ni det duger bra eller bör jag skicka tillbaka och köra på någon annan kombination?

Tack!

Det är förmodligen 1 mm2 i strömmatningen till förstärkaren. 4 mm2 till högtalarna är bra om de är placerade 200 meter från förstärkaren. Är det inte mer än några meter klarar du dig bra med 1 mm2. Banankontakter är inte nödvändigt, men underlättar in-/ur-koppling.

Av Hardware guy

Grafikkortet. Datorn har två alternativ vad gäller nätaggregatet Du bli nog tvungen att öppna sidan och läsa på nätdelen för att veta vilken det är.

Skrivet av apelipell:

Jag skulle säga att processorn klarar sig bättre än grafikkortet. Klocka processorn till en bit över 3GHz och köp ett kort efter din budget.

Nu är det ju en Dell... Tvivlar på att man kan göra något mer än att ställa minneshastigheten - om ens det.

Av Hardware guy
Skrivet av theZZ:

men var ser man licensen om man köpte datorn i butik

Beror på vad det är för dator. Nyare märkesdator har licensen inlagd i bios. Butiker som bygger dator av delar från lagerhyllan ska klistra licensen på chassit. https://www.google.se/search?q=windows+coa+sticker&tbm=isch

Av Hardware guy
Skrivet av Nizr:

Tack ska prova!

Grejen är det att USB-enheter får ström hela tiden. Kommer man åt en knapp på musen så tänds dioder I den, detsamma med tangentbordet. Mycket irriterande tycker jag.
Klart jag kan sträcka mig å slå av psu, moderkortet kostar ändå hyfsat mycket och vissa funktioner tycker jag man bör kunna styra över.

Som sagt, ska testa ditt förslag @popup-chan

USB hub i skärmen? Dessa ger vanligtvis inte ström när skärmen är avstängd så koppla mus och tangentbord dit istället.

Av Hardware guy
Skrivet av bubblaren:

Men nu känns de som att jag borde kanske skaffa ett slutsteg med mindre effekt, med alla dessa risker. Och watt är inte allt har jag hört?

Effekten du utnyttjar beror helt på hur du hanterar volymkontrollen. Vrider du på fullt med ett litet slutsteg riskerar du att det klipper och bränner högtalarna.

Slutstegets effekt, och därmed strömförbrukning, beror på högtalarnas impedans. Högtalarna som länkats är på 4 ohm, och då ger slutsteget 450W.

Du gör det hela så omständligt. Som föreslagits installera en laddningsmätare. Då ser du om strömförbrukarna klarar sig med vad generatorn ger eller om det måste snyltas från batteriet. Om generatorn inte räcker till så får du helt enkelt slå av några lampor eller sänka volymen så att generatorn räcker till, eller byta till större generator.

Tillägg Parallellkopplat ger 2 ohm och slutsteget ger då 750W

Av Hardware guy

Det råkar händelsevis inte vara så att det är kinesisk posterderwindows för några dollar?

Av Hardware guy
Skrivet av ziect:

Hej sweclockare nu är det så att när jag satt och spela inatt så slutade min mic att helt plöstligt att fungera men mitt ljud va som vanligt alltså bra, min polare i teamspeak hörde inte mig alls men kunde höra allt mitt ingame ljud på CS, facebook, youtube etc han kunde alltså höra allt jag hörde. Har provat olika headset och det är samma problem med alla headsets men dom funkar bra på andra datorer vilket får mig att utesluta att det är datorn. Jag provade att göra en ljudinspelning men hörde inte mig själv så provade att sätta i den "gröna" kabeln alltså den som ger ljud (uppspelnings kabeln) pluggade jag in i "pink" (inspelning) och se om vad som hände då, när jag gjorde de funkade min mic men hade då inge ljud vilket menade med att den gröna hade växlat om sig till en pink vad jag antar. Antar att det har med datorn och göra och att den någonstans helt plötsligt måste ha på något sätt strulat in sig vilket har gjort att de har "mixat" ihop sig. Jag skulle behöva er hjälp om man kan fixa det och isåfall hur, förstår att de är lite konstigt att första vad jag menar men helt enkelt så funkar min uppspelningskabel som en inspelningskabel om jag pluggar in den i "pink" pluggen. Tackar på förhand och uppskattar all hjälp jag kan få om ni inte riktigt förstod texten är det bara att fråga på! Mvh ZiECT!

Min fetstil. Hur kom du fram till den slutsatsen?

Av Hardware guy

Videon är 1,5 år gammal.... han menar förmodligen upgrade. De väntade bara på fullständiga specifikationer.

Av Hardware guy

Jag såg rubriken och trodde du hade problem med att caps lock fastnat.