Inlägg

Inlägg som RedFLip har skrivit i forumet

Vi har en 2018 Mazda CX-5 och är grymt nöjda med den, samt även med hur Mazdas bilar är, hade en äldre Mazda 6 innan.
Till detta har vi även en 2009 VW Golf, som går som skottet, förrutom att en lagning som nån hobbymekaniker gjort sket sig, så det gick på 3000 att laga, men utöver det, inga konstigheter.
Men vet också att med TSI/FSI och vad allt nu heter, ska man vara nogrann då de har tydligen lite fel med sig, våran bil hade gjorts åtgärder på i förebyggande syfte så det var extra skönt.

Men som många skriver och säger generellt, köpa bil är att köpa en nitlott, det är en förlust affär.
Med det så ska man kolla på saker som stämmer med dig och vad du behöver.
Saker vi titta på när vi köpte Golfen för pendling till och från jobb.
Storlek? 3-dörrar, 5-dörrar, sedan, kombi, hatchback osv.
Förbrukning? Vad drar den blandadkörning?
Utrymme? En bil som i framtiden faktiskt kan ha lite utrymme för eventuell barnvagn osv.
Märke? De större märkena, som underlättar eventuella reservdelar som kan behövas.
Problem med modellen? Vi kikade även vad folk klagar på, vad för fel som kan uppstå, är det värt det osv.
Ägare och besiktning? Kollade antal ägare, hur det gått på tidigare besiktningar. Detta var bland det viktigaste, inte en bil som bytt ägare 20 ggr på kort tid.
Pris? Vi satte ett högstapris för vad vi ville ge, och jobbade med det.
Inga förutfattade meningar? Vi kollade på allt, inga specifika märken, utan det som låg inom våran prisram undersökte vi.
Fråga en kunnig? Och självklart är det en fördel med nån som kan, vi frågade min farsa och svärfar, de hjälpte oss väldigt mycket(Akta så inte deras åsikt om "bra" märke gör deras snack vinklat ^^ )

Skrivet av Beginner:

Så djäv-a jobbigt att vara så okunnig som jag är och inte kunna ett dugg och sen ändå försöka redogöra för vad den ena sagt och sen den andra och däremellan tappa bort tekniska ord och termer.

Min instinktiva tanke är att om nu bilmecken åtog sig att byta ställmotorer och att det inte fungerar efteråt så borde det vara hans "grej" att fixa det. Om det nu är bromsoken så borde och kunde han ju sagt det på plats då jag var närvarande hela tiden (på annan plats. Hängde inte över axeln på dem.).

Förstår dig helt och hållet, åkte på att våran andra bil, en Golf från 2009 började göra ett jävla tjutande ljud vid tryck på gasen. La av när man släppte på gasen, så ljud styrdes med gasen så att säga.
Man googla ju sig blind, alla hade olika idéer.

Ringde och snacka med närmsta VW återförsäljaren, de snacka om att turbon lagt av.
Höll på att svimma, värt att notera att motorlampan började lysa en vecka efter 3 månadersgränsen för köpet av bilen. Så detta skulle vi få stå för.
Efter mycket hit och dit, så hitta en mekaniker felet, nån vev-central(eller va det nu hete) var trasig, och plastslangarna dit var också spruckna på grund av övertrycket.

Jag lät dom iofs att beställa delar, då i detta fallet krävdes orginaldelar.
Men vad jag vill mena med detta är att jag har ett kvitto på jobbet som är utfört, som också är min garanti för att de ska funka.
Samma är att jag har ett kvitto som vi fick när vi köpte bilen, från en verkstad som genomförde ett byte för ett problem som tydligen var/är vanligt med TSI motorer.

Tror jag fick 12 månader på båda besöken.
Där de tar på sig att kolla över om felet uppstår igen.
I ditt fall där du tagit och köpt egna delar, så är väl det enda som kan uppstå att det är fel på dom. Men då kan du be dom köpa delar, och funkar det ändå inte så ska du inte behöva betala för dessa delar, utan de ska ses som en del i felsökningen.

Men ta ett snack med verkstaden, är det en vettig sådan så ska de inte ens börja disskutera garantier hit och dit, utan "Kom in med bilen, så kikar vi på det".

Skrivet av RedFLip:

Customer Service Coordinator - 18500 kr(Just nu, för 1000 kr löneökning nu i Oktober).
Jobbar skift arbete. Så får runt 22000 kr innan skatt.

Från 2011 så gick jag ner mig extremt på detta, rullade runt på ca 16500 i månaden på vanliga kundtjänst jobb.
Idag jobbar jag som Applications Specialist, och har en lön på 31500.

Slår till med mitt första inlägg på FLERA år i denna tråden.

Så vill ge en update om mig, och varför jag är glad!
Jag skrev för många många många år sedan om hur dåligt jag mådde, runt år 2008.
Gick vidare med alla försök och allt stöd jag kunde få av familj och vänner.
Allt snurrade på som det skulle, och jag mådde bättre och såg frammåt.
Sen runt 2015 så började jag krasha igen.

Denna gången, år 2015 så var det värre.
Jag slutade fungera, jag var sjukskriven till och från, var hemma i över en månad utan någon som helst sjukskrivning, orka inte ens ta tag i det.

Det kulminerade med att jag tänker avsluta mitt liv det året. En polare snappade upp att jag mådde dåligt, och ringde min föräldrar som släppte allt på jobbet och körde hem till mig.
Därefter så blev de medicinering i alla former, psykolog och till slut supportgrupp.

Sen kom hösten 2016, jag var fortfarande sjukskriven.
Men jag försökte ta mig vidare, jag mådde bättre och bättre. Börja prata med en tjej(via Tinder av alla ställen).
Vi träffades efter att smsat och snackat på telefonen under några veckor.

Nu är året 2019, snart börjar 2020.
Sen ett år tillbaka har jag och denna tjejen(Nu min sambo) bott i vårat hus.
Jag har jobbat mig upp gällande jobb, där jag gjort en löneökning senaste 2 åren på över 15 tusen i månaden innnan skatt.
Vi planerar för barn och framtiden, jag planerar för frieri(tur att hon inte läser Sweclockers, eller vet att jag nickade RedFLip back-in-the-days ^^).

Jag har lärt mig att livet kan vara skit, men de kan också vara underbart!

Skrivet av str8forthakill:

@RedFLip:
Exakt, No Man's Sky använder inte ens ingame screenshots på sin Steam sida, de använder handgjorda bilder med saker som inte ens existerar i spelet från trailern etc.

Freighters som skjuter mot pirater med lasrar? existerar inte.
Stora fleets som flyger i formation? existerar inte.
Sentinel walkers som går runt? existerar inte, de spawnar endast när de jagar dig.
Stora dinosaurier som inte ser missbildade ut? existerar inte.
krashad freigther? existerar inte.
Sandplaneter? existerar inte.

Samt att det ser ut som samtliga screenshots har gått igenom en ordentlig omgång av Photoshop. Allt är en lögn som lovar spelaren att "du kan hitta det här!". Så folk spenderar tid i hopp om att hitta något, men det finns inget att hitta, springer man runt på första planeten man spawnat på i trettio minuter så har man sett allt No Man's Sky har att erbjuda. Och när man sett igenom alla lögner så finns fortfarande målet att nå mitten, något "amazing" skulle ju hända då! Vilket också visade sig vara en rak lögn.

Vid den punkten har de flesta spenderat närmare tio timmar i No Man's Sky, när de inser att det helt enkelt inte existerar något mer än vad de såg i den första halvtimmen av spelet, resten av tiden var slösad tid i falskt hopp om att hitta lovade saker som visade sig vara lögner.

Absolut!
Har själv följt hela krashen, då jag tänkt köpa det, men som tur var så hade jag inte pengar just då för det

Det blir en jävla svår sits för Steam/Valve. De behöver ju inte följa våran ångerrätt.
Men No man sky har varit en hemsk marknadsföring.
Han vägrar svara ordentliga svar på frågor om PvP osv. vilket skapar spekulationer, vilket i sin tur bygger upp hype.
Visar sedan en build av spelet som är så långt ifrån vad spelarna kommer att få, nån jävla måtta får det vara.
Hade de bara sagt "This build is what the game will look like in a future patch, we're not currently there just yet" så hade de ju iaf säkrat sig på det sättet, men icke.
Tyvärr ser man nu vad som händer när ett litet indie-bolag får sån hype. Och inte har en PR-avdelning för att sköta vad som ska sägas och hur det ska sägas osv.

Skrivet av huxflux:

Nope känner inte igen dig men uppenbarligen existerar du så det får bli 5/10.

Vill minnas att jag sett dig lite här och där. Jag måste ha gjort det
6.5/10

Skrivet av Sirme:

Om jag nu måste tycka någonting vilket det verkar som idag:p så handlar det väll mer om att så länge du inte jobbar på ställen där de kan göra skada hygieniskt. så har jag Inga problem med dem, hälsar man på någon på sjukhus kanske man ska lämna töjningarna hemma

Varför bör man lämna töjningarna hemma?
Det var inte så att när jag åkte ambulans med akut blodbrist i början av sommaren blev tillsagd att mina töjningar måste tas ut.
Och inte under någon av de kommande dagarna när jag var inlagd på kiruriskaavdelningen så bad dom mig aldrig att ta ut dom.
En töjning är lika hygieniskt/ohygieniskt som ett vanligt litet hål i örat, det händer inget magiskt när hålet blir större (förutom att de är svårare för det att växa igen, generella gränsen är 10 mm, över det så syr man ihop det).

Jag tycker att man får ha piercingar hur man vill. Så länge de inte stör med att utföra ens arbetsuppgifter, men då kan man ta ut dom under jobbtiden, nemas
Vill du ha piercing i örat/öronen, så testa. Gillar du det inte, så tar du bara ut dom, så läker det på några veckor.

Skrivet av Equilibrium:

Tycker det är ytterst idiotiskt att de personer som inte var nöjda med spelet får ta "refund", inte kan du ju göra det om du köper en 4K TV, inte kan du ju bara returnera den och få pengarna tillbaka för att du inte var nöjd med produkten.

Man borde bara få stå sitt kast.

Köper du en produkt i Sverige, så och den inte levererar vad som var annonserat(för att jämföra med spelet, så får du lämna tillbaka den för falsk marknadsföring), och detta gäller generellt inom 14 dagar som ångerrätten är.
Beställer du online, så har du enligt distansköpslagen alltid 14 dagars ångerrätt, och då får du öppna förpackningen och faktiskt prova produkten. Så länge den returneras i orginalkartongen och inte har skador dvs.

Skrivet av carlsson86:

Taskigt att de är facebook som äger oculus nu, vore jobbigt att de plötsligt kom upp en statusuppdatering var man befann sig med vagnen:p

Skickades från m.sweclockers.com

haha, "Idag befinner jag mig i Korangal Valley, pansarbandvagn" .. De får ha nån som konstant sitter och tar bort inlägg på Facebook helt enkelt

Men sjukt kul att se uppfinningsrikedom

Fy fan vad man peppar detta spel, nästan så de börjar bli ohälsosamt

Varit delaktig på allt ihop om key ... men man får njuta av streams

Undrar hur viable Engineer tanks är i Elder Game, det är min största fundering, hehe

Bör bli att du får en faktura med en summa på,
men säg att du betalar 300kr i månaden för TVen på 36mån. Och för SSD disken, 100kr månaden.
Då blir de en faktura på 400kr .. och efter 12 mån så trillar den ner tilll 300 igen.

ditt svenska körkort räknas inte som giltig identitetshandling i EU. Anledningen är att det saknar uppgifter om ditt medborgarskap. Körkort räknas därför inte heller som giltigt resedokument inom EU.

De svenska id-handlingar som är giltiga inom EU är passet och det nationella id-kort som Polisen utfärdar. De fungerar som giltiga resedokument för resa inom Schengenområdet. För att resa ut ur Schengen behöver du ett pass.

Det händer att körkort ibland ändå godtas som id-handling men det finns alltså ingen garanti för detta.

Ditt körkort fungerar dock utmärkt som just körkort i andra EU-länder.

Skrivet av shogun-r:

Problemet idag är ju att det är elever som slår lärare. Lärarna kan bara låta sig bli slagna annars skulle det bli ramaskri.

Poliserna blir slagna av vandalerna, när polisen gör annat än att se på så blir det ramskri. Se bara på Husby-bränderna.

Första påstående kan man omöjligen se att de går att lösa genom att lärare få slå elever, sen när löser våld våld.
Det är ett större problem än att en lärare inte får slå sina elever. Jag tänker på uppväxten osv.

När de gäller polisen, så har de väll alltid varit? Folk grinar illa så fort polisen gör sitt jobb i situationer som just Husby, men de försvinner ju lika fort som de är. Då poliser handlar efter situationen, och de handlar oftast(säger inte alltid) rätt.

Skrivet av Huzzbutt:

Beskattning
Skolplikt
Bilkörning
Bostadsbyggen
Markägande
Postgång
Djurhållning
Utskänkning
osv.
I princip alla myndighetsutövning är garanterad i lag.

Wait wait, är våld OK i dessa sammanhang? Så de är okej att slå ett barn pga skolan?
Vem ska vi slå pga bilkörning, alá ryssland, där vi slår alla som gör ett litet fel?

Vet inte om du missuppfatta frågan som han ställde. För jag har svårt att koppla våld till något av dessa saker du skrev.

Har aldrig direkt haft att göra med någon högerextremist. Men har däremot haft äran att blivit påhoppad av ett gäng AFA-anhängare, detta efter att jag och några vänner sagt till dem att lugna sig.

Är på belga's tanke, skiter i vem du är, vad du tror på osv. men uppför dig som en vettig människa.

Att försöka få igenom sin åsikt med våld, hot och skadegörelse borde ses som en brist på intellekt.

Den avslutas 16.00 och personen med högst bud vinner. Om jag inte är helt ute och cyklar

Mjo.. Men tänkte kolla här bland liksinnade innan man ger sig på träningsforum

Nån som testat VLCD?

Jag har funderat på att prova detta.
Jag ligger väldigt högt över på bmi(vilket jag och min läkare använder som en riktlinje, då jag är tjöck).
Men jag har senaste 5 månaderna ätit medicin som orsakar viktuppgång, och då var jag redan lite tung innan.
Läkaren tipsar om att kanske testa VLCD under 3 veckor, sen nån vecka av och sen 3 veckor till för ett kraftigt viktras.

Så tänkte kolla om nån här testat och vad era erfarenheter av det är.

Är 181 cm lång och ca 114 tung.
Målvikten vi satt för mig är 85, och för att bli av med den "riktiga övervikten" så kör vi VLCD.

Till och börja med, vet inte hur schysst de är att hänga ut han som du körde upp med här.

Är inte framsidan själv körningen, baksidan i sin tur hur du beter dig i trafiken. Alltså, kolla över axeln osv. Och även säkerheten.

Vid nästa uppkörning vet de var du kuggat på. Själv kugga jag första på en basic sak. Andra uppkörningen så dubbelkolla han att jag lärt mig de jag missa första. Sen var de vanlig uppkörning.

Sen upplever de flesta de man har uppkörning med som ovanligt hårda, men å andra sidan så sitter du bakom ett potentiellt mordvapen. De brukar ofta bli riktigt trevliga när allt gått bra och de har godkänt dig. Men de är inte farligt att prata med dem medans du kör för att slappna av.

Öva du på det du kuggade på och lycka till vid nästa uppkörning

Skickade/hämtade ordrar: 75
Postorder: 23
Hämta i butik, Stockholm: 1
Hämta i butik, Malmö: 51
Genomsnittligt antal artiklar: 1.5
Totalt antal artiklar: 118
Genomsnittlig köpsumma: 846 kr
Total köpsumma: 63486 kr

Guld