Inlägg

Inlägg som spacecow har skrivit i forumet
Av spacecow

Ingen större fara, du behöver en ny fiberpatch mellan patchbox(inne eller ute) och CPE.

https://www.direktronik.se/direktronik/natverk/kablar/fiberka...

Kolla hur andra ändan ser ut i fiberuttaget så du köper rätt kabel. Brukar vara SC/UPC i uttaget samt LC/UPC i CPE som det är på din bild.

//mvh

Av spacecow

Tips: för lättare ändring av ljusstyrka på stationära skärmar likt den inbyggda funktionen för laptops.

Microsoft Store --> Monitorian

Av spacecow

Har suttit och tittat på https://www.schiit.com/ ska enligt hörsägen vara prisvärda

Av spacecow
Skrivet av Borgers:

Bumpar denna tråd då samma problem uppstått för mig nu. Från ingenstans började även min power-knapp blinka rött vilket enligt manualen indikerar "failed to connect to operator" vilket jag antar betyder att routern inte kan ansluta till internetleverantören. Ringde internetleverantören och från deras sida kan de inte se något problem.

Har testat några vanliga felsökningar som att dra ur strömkabeln och vänta ett tag, koppla in datorn direkt från fiberuttaget samt återställt routern.

Vet att det finns många kunniga här, är det nån som har någon aning vad problemet kan vara? (Routern är en Tilgin HG2711 om det spelar roll)

Om felet håller i sig mer än nån timme så ring och felanmäl igen, kolla öppettiderna så du inte väntar för länge.

Av spacecow

Wan -> UDM Pro -> Hushåll (1-6) logiskt Lan + fysiskt (Ubiquiti UniFi Flex eller Ubiquiti UniFi Flex Mini + Vafri ny Unifi AP)

Helt rätt att köra en UDM Pro, blir lätt att fixa.

Av spacecow

Jag kör plantronics 6200 uc, funkar finfint. Tillräkligt bra ANC för att borra lite betong samt industrigolv men kanske inget jag skulle använda för 8 h rivningsarbete.

Av spacecow

All adsl håller på att fasas ut, inte säkert att det ens går att byta operatör längre utan förhöjd risk att bli helt utan möjligheten.
Edit: självklart finns det specialfall men jag syftar generellt för privatpersoner i sverige.

Av spacecow

Har kompressor(OLJEFRI!) i garaget vilket är det absolut bästa vid renblåsning, skaffade dock denna att ha i lägenheten för att kunna "spontanstäda" utan att krångla för mycket.

https://www.clasohlson.com/se/Luftpump-elektrisk/p/31-3204

Finns många liknande modeller, blåser på tillräckligt bra för att göra ren en dator med. Några fler fördelar är priset, storleken och att den är lätt att använda till luftmadrasser etc.

Av spacecow
Skrivet av Peking:

Nu har du i och för sig ComHem, men när jag jobbade på supporten hos en av de större ISPerna i landet råkade vi ut för en kund med liknande problem. Det visade sig att någon äldre herre i lägenhetshuset tyckte att switchen nere i källaren lät för mycket så han satte en timer på den. Allting gick ner för alla ungefär klockan 22 och gick igång igen på morgonen vid den tiden den äldre mannen brukade vakna

Troligtvis är det något liknande, kan vara att någon bytt timerrelä för automatavstängning av tvättmaskiner i tvättstugan och råkat koppla in "klumpen bredvid" (coax access) på samma timer.

Av spacecow

Vilken router har ni blivit tilldelade från operatören? är det ZTE mf286 eller någon annan?

Notis: testa att öppna fönstret, är fönstren av modell "gasfyllda med metallreflektionsfilm" så har man närmare 0 täckning direkt genom fönstret.

Av spacecow

12v psu & miniups är nog det enklaste, billiga och lätt för alla att byta.

https://www.direktronik.se/direktronik/Kommunikation-Datacent...

Av spacecow

koppla enligt "T568b" i båda ändar så kommer det fungera fint

Av spacecow

Kolla så klockfrekvensen på cpu och gpu håller sig i max under testtiderna, HW monitor eller liknande program med grafer kan göra det åt dig.

Ser man att temperaturen går upp och planar ut när man belastar datorn medans klocken börjar dyka neråt så är det ett tecken på thermal throttling.

Av spacecow

Välj "ange som anslutning med datapriser" och ställ in rätt datacaps ex "5 gig per månad, återställs den 3e varje månad" då försöker windows att minimera sina uppdateringar till de mest essentiella samt försöker hålla volymerna rätt.

Av spacecow

Bordsantenn fungerar att ställa i ett fönster eller hänga bak på tvn, kostar kring 99-599kr i valfri butik.
Kör en klassisk "antennsökning" för att få in det marksändna utbudet så kan du filtrera bort de kanaler hon inte har abonnemang för.

Av spacecow
Skrivet av Petterk:

Eller ännu bättre – om han vill använda alla uttagen kör routern på annan plats och en liten switch i mediaskåpet. Det är en enkel lösning om det är dubbeluttag. WiFi vill man ändå inte i ha i ett plåtskåp.

Han skrev att den satt i hans hall och va ful i denna eller en annan tråd, kan eventuellt vara bortredigerat.

//mvh

Av spacecow

Känner du att det är värt risken för eventuell felsöknignsavgift om det blir fel så köp en "villapatch singelmode, simplex SC - SC" och ett tvättkitt. Du kan då flytta din CTS till valfritt utrymme i huset där den inte stör dig.

Finns ingen anledning att byta från en CTS 3106, är något fel så ring din operatör och felanmäl. löser sig inte problemet så ring in och felanmäl igen.

Av spacecow
Skrivet av Koolance94:

Tjena! Min mediaconverter som kom med hyresrätten är rent sagt skräp. Ringde dustin och han rekommenderade denna:
https://eu.dlink.com/se/sv/products/dmc-810sc-1000baset-to-10...

De sitter en SC kabel i den gamla, då ska de väll basically vara PnP när jag satt in den nya mediaconvertern? Eller behövs det mer konfigueration för att få det att fungera?
I Dlinken ska sladden från mediaomvandlaren sitta i Tx eller Rx? Vet det står för mottagande och skickande, men trafiken ska ju gå från mediaconvertern till routern via RJ-45 uttaget.

(Den gamla mediaconvertern som sitter i fastigheten heter CTS HES-3106 Plus (SKRÄP).

Tacksam för svar. MVH

HES-3106 Plus är inte skräp, ring din operatör och felanmäl så kommer du få hjälp till slut.

Av spacecow

Skulle vara intressant att höra hur det gick med detta

Av spacecow
Skrivet av Hund:

Som jag sa i mitt första inlägg erbjuder de fortfarande 10/10 Mbit även fast enligt deras kundtjänst är 100/100 Mbit det minsta de erbjuder här.

Kolla inte bahnhofs sida utan nätägarens, det tar tid för operatörer att uppdatera kopplingen mellan tjänsteutbud och adresser.
Slå nätägaren en signal och kika vad de har att säga under morgondagen så tror jag du får ett bra svar.