Inlägg

Inlägg som Jonasee har skrivit i forumet
Av Jonasee
Skrivet av fragande:

Har också kikat på denna, men tyvärr inte haft tillfälle att provsitta. Tidigare erfarenheter från IKEA-stolar är dock inget vidare. Framförallt bristfällig stoppning som snabbt kollapsar och ger träsmak. Att konstruktionen är skraltig får man ju räkna med för det priset. Tycker sitsen på GRUPPSPEL ser otroligt hård ut redan från början och den har ingen justering i djupled. Den skålade konstruktionen tror jag inte heller är någon höjdare ur ett ergonomiskt perspektiv.

Tack för kommentaren. Jag håller med om att sitsen ser hård ut, och därtill något tunn. Jag har inte ägnat så mycket tanke åt formen på sittdynan. Det var bra att du påpekade det. Jag noterar att en skålformad sittdyna verkar vara ganska vanligt på gamingstolar. Det kanske bara är de få stolar jag har tittat på. Jag undrar vilken ergonomisk funktion en sådan form bidrar med (i jämförelse med en plan sittdyna).

Av Jonasee

En ny stol från Ikea har fångat mitt intresse, Gruppspel. Främst därför att den är i klädd i narvläder och inte i någon imitation som är vanligt i den prisklassen. Den verkar därtill ha flertalet inställningar som gör att jag betraktar den som ett seriöst alternativ. Jag har begränsad erfarenhet av Ikeas kontorsstolar men min uppfattning är att byggkvaliteten inte är toppen (vilket man kanske inte ska förvänta sig i den prisklasen)

Är det någon på forumet som äger stolen eller har provsuttit den? Vad är er uppfattning?

Av Jonasee

Användare: @murek
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Möte
Produkt: Beyerdynamic dt 770 pro

Positivt:

  • Tydlig och rak i sin kommunikation

  • Varan överensstämde med beskrivning

  • Trevlig och bra att ha och göra med

Negativt:

  • Inget

Slutbetyg: 5/5

Av Jonasee

Fruktansvärt dåligt. Enligt min mening är valet av 128 spelare huvudlöst. Kartorna är på tok förstora vilket leder till långa transportsträckor och dötid. Spelarantalet adderar där till en systembelastning som i flera fall gör spelet ospelbart (8700k, 3080). Därtill känns det som man rör sig i majonnäs, inte alls lika rappt som BF4 & V. Därtill tror jag även att spelarantalet kan reducera teamplay i spelet. I tidigare BFS kan en squad som samarbetar bidra stort till att en runda vänds. Men i BF2042 blir effekten av att en squad spelar mot objectives mindre och därmed incitamenten att ge upp en individuell spelstil mot teamplay lägre.

Gunplay är emellertid bra. Jag hade hoppats på mer rekyl i vapnen, för att höja svårighetsgraden. Men när det är så pass långa avstånd är det ok med lite enklare vapenhantering.

Balansen mellan fordon och fotfolk är bedrövlig. Här håller Dice på med fixes, men little birds raketer och hover abuse gör att jag lämnar servern direkt.

Det luktar BFV all over again. Första året ägnas att färdigställa spelet och inte till att producera nytt innehåll. Spelare kommer att börja lämna spelet när man tröttnat på vanillacontent.

Av Jonasee

För den som är intresserad av en jämförelse av hur olika CPU:s presterar i BF2042 har Hardware unboxed en video om detta: https://www.youtube.com/watch?v=6fIf-C8UjWY

Av Jonasee

Det är en bra och informativ artikel!

Ser att många trots bra grafikkort har problem att uppnå en tillfredsställande FPS (vilket så klart är individuellt). Jag sitter själv på ett 3080 som körs med en 8700k@stock och funderar på om jag ska skaffa en i5 12600 när väl det finns ett itx-kort som inte kostar skjortan. Ett alternativ är att uppgradera till en 9700k vilket innebär att jag slipper byta moderkort. Eftersom jag inte vet hur stor FPS-boost jag kan förvänta mig mellan processorstegen blir det en gissningslek.

Än så länge, mig veterligen, finns ingen bra sammanställning med info om hur BF2042 presterar i olika kombinationer av GPU och CPU. Därför finns ett tydligt mervärde att addera.

Av Jonasee

Det vore intressant om ni gjorde en jämförelse mellan olika CPU:er givet att man har en highend-GPU. Det är ju ett mer omständligt prestandatest att genomföra men ger värdefull info om graden av CPU-flaskhals och om det finns stora hopp (som det kanske gör mellan 6 och 8 kärnor).

Av Jonasee

Annonsen är avslutad

Av Jonasee

Jag vill meddela att Louqe Ghost S1 är sålt efter uppgörelse via PM och därmed inte längre till salu.

Av Jonasee

Jag inser att jag i annonstexten inte har skrivit ut ett klockslag efter vilket nya bud ej accepteras.

Eftersom jag skrivit ut att budgivningen ska avslutas på torsdag låter jag den löpa på fram till 23:59 i kväll och kontaktar vinnarna i morgon bitti.

Av Jonasee

Annonsören har avslutat denna annons.

Av Jonasee

Jag har noterat buden.

Av Jonasee

Användare: @Lacke7894
Typ av affär:Sälj
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: ASUS Strix GeForce GTX 1080

Positivt:

  • Seriös, ärlig och bra att ha och göra med.

  • Tydlig och snabb kommunikation

Negativt:

  • Inget

Slutbetyg: 5/5

Av Jonasee

Jag tror det är bra att begränsa sitt nyhetsintag. Troligen läser du rapportering av samma händelser i de medier du radar upp. Emellertid tycker jag att man bör ha någon form av nyhetsintag för att informera sig vad som händer i sin omvärld (både lokalt, nationellt och globalt), inte minst om man ämnar nyttja sin rösträtt. Men det kan ju ske genom att man lyssnar på ekots morgonsändning, läser en lokaltidning eller ägnar 15 min åt att läsa DN eller SvD.

Av Jonasee

Louqe Ghost S1 Mk2 och Fractal Design Nano S

Säljer två chassin. Dels en Loque Ghost S1 Mk2 från kickstartern som jag nyligen bytt ut, dels en Fractal Design Nano S som stått och samlat damm i flera år.

Loque Ghost S1 Mk2
Ghosten är i ett bra skick. Vissa spår av bruk finns på insidan. På utsidan finns ett litet märke på grillen (se bild). Inget jag personligen har störts av. I övrigt ser den bra ut.

Skickar med en Tophat i storlek S. Tophatens långsidor buktar något inåt vilket gör att en skarv uppstår mellan chassi och tophat. Något för den händige att räta ut?

Skruvar ingår givetvis.

Prisidé: budgivning startar på 500 kr och avslutas senast på torsdag.

Fractal Design Nano S

Chassit har stått och samlat damm under ett antal år. Det är i ett bra skick. Men det finns lite mindre ytliga repor och märken (se bilder).

Prisidé: sätter utgångspris på 50 kr och budgivningen avslutas senast torsdag.

—————————————————————
Jag förbehåller mig rätten att sälja välja om och till vem jag säljer och att stänga annonsen innan torsdag om jag fått ett pris jag är nöjd med.

Jag ser helst att lådorna avhämtas på plats (Sthlm, Ropsten) men kan skicka dem mot att köparen betalar frakt.

Läs hela annonsen här

Av Jonasee
Skrivet av ZimpanX:

Finns annars Acer Predator XB273UGS som alternativ som just nu är nedsatt till 3990kr på Inet

Du kan se en jämförelse mellan 270hz versionen av denna (UGX) mot LG 27GP850 här

Här kan du också se hur den vanligtvis mer "budetvänliga" XV272UKV presterar mot LGn, bara det att den just nu är dyrare än Predatorn.

Vilken fantastisk sida! Tack för infon. Var på väg att göra ett val som byggde lite väl mycket på youtube-recensioner och mindre på kalla fakta. Första Acern är ett fullgott alternativ.

Av Jonasee
Skrivet av lord_reinhold:

Tänkte uppdatera lite om någon annan snubblar in på den här tråden.

Köpte du den under Inets kampanj? Är själv på jakt efter en ny skärm och har kikat på MSIn. Missade dessvärre kampanjpriset och ställer mig dock frågande till om den är värd 5 800 kr. Då känns LG 850gp mer konkurrenskraftig.

Av Jonasee
Skrivet av Retazz:
Skrivet av therecka:

3300+frakt

Skrivet av Lacke7894:

3400 + frakt

Eftersom det råder stiltjei budgivningen kommer annonsen avslutas i morgon 30 september kl 21:00. Just nu har Lacke7894 det ledande budet. Jag kontaktar vinnaren för att ordna med betalning och leverans.

Av Jonasee

Noterar de tre buden.

Av Jonasee

ASUS Strix GeForce GTX 1080

Avyttrar mitt ASUS Strix GeForce GTX 1080 8G GAMING på grund av uppgradering.
Kortet som är införskaffat sent 2017 har endast använts till spelande. Jag har kört det lätt undervoltat.

Utgångspris är 2 500 kr. Budgivningen avslutas till helgen eller när den avstannat. Jag avgör om och till vem jag säljer.

Jag saknar originalförpackning (antistatpåse endast) och ser helst att kortet hämtas upp i centrala sthlm. Kan emellertid skicka kortet också. Då gäller förskottsbetalning och köparen står för frakten.

/Jonas E

Läs hela annonsen här