Tävlingar och erbjudanden i Komplett Geek Week

Inlägg

Inlägg som anon39592 har skrivit i forumet
Av anon39592
Skrivet av Jimmy:

Haha visst, om du tror du kan gissa sig dig till hur en kontorsstol är att sitta i under längre tid utan att testa så kör på. Min uppfattning är raka motsatsen, det räcker inte ens att testa stolen i en butik för att säkert veta, man behöver iallafall en vecka för att kroppen ska anpassa sig.

Första veckan med Herman Miller Aeron stolen tog knäcken på min rygg, anledning? För att den var van vid en sämre sittställning från Kinnarps stolen. Nu är ryggen bättre än någonsin.

Jag köper dock att man kan tycka att priset på Herman Miller stolar är högt för vad man får rent fysiskt, jämför man med ex Kinnarps så kan de kännas mer påkostade. HM stolen jag har kostar 20 000 kr, jag kan tycka att den kanske har ett fysiskt värde på 10 000 kr om ens det. Men när man inser att det är ett sunt tänk runt sittställningen som man betalar för så blir också priset mer rimligt.

Ergonomi är högst personligt och behöver egentligen inte ha så mycket med vad som är bekvämt att göra vilket man ofta inser när man blir äldre. Att faktiskt testa runt kan man tjäna mycket på, kanske inte ekonomiskt men hälsomässigt.

Håller med till större delen, men om man får tvinga sin kropp att acceptera en produkt är den inte ergonomisk. Då är den ett medicinskt verktyg med mina ögon sett.

En bra stol ska inte märkas vare sig före eller efter en dags sittning. Den finns bara där och bär upp kroppen.

Kinnarps har faktiskt ett oförtjänt bra rykte. Deras stolar håller inte i längden varken kroppsligt eller mekaniskt så jag håller med på den.

Baserar min åsikt på HM och Logis specs och ritningar samt egna tester (dock inte på modellen i artikeln) och självklart skiljer den sig från din.

Jag kan inte motivera det högre priset och i mina ögon en sämre produkt än t.ex. Höganäs +381

Allt väl

Av anon39592
Skrivet av Rich:

Du gör så klart som du vill.

Personligen tycker jag det är heltokigt att dra slutsatser, när du inte ens prövat produkten. Speciellt med tanke på hur välrenommerad tillverkaren Herman Miller är.

Jag har efterfrågat all information från tillverkaren och granskat den. Baserat på materialval och konstruktion kan jag inte se fördelen att betala det högre priset för en produkt som inte kommer i närheten av Höganäs +381 när det kommer till hållbarhet och ergonomi.

Har testat och reparerat en del stolar så jag känner mig trygg med min kunskap, men alla gör sina val beroende på olika faktorer.

I en annan tråd rekommenderar du en produkt baserat på andras erfarenhet utan att själv testat och fann det helt ok utan att ha någon branscherfarenhet så jag ser det märkligt att du anser min åsikt verkar "heltokig", men vi är alla individer och lever det liv vi önskar.

Allt väl

Av anon39592
Skrivet av Jimmy:

De e som sätta betyg på en film utan att se den, det går men de e inte rätt.

Vi pratar om en konstruktion och dess fysiska egenskaper, men du kanske tittar på en stol en fredagskväll med polarna eller sitter på en film när du arbetar framför skärmen. Vad vet jag?

Av anon39592
Skrivet av Rich:

Intressant, då har du testat denna stol, efter ett så självsäkert konstaterande?

Jag går på egna erfarenheter och hur denna stol är specad/konstruerad enligt beskrivning från tillverkaren.

Av anon39592

Kontorsstol från Höganäs. Halva priset, 100ggr bättre👍

Av anon39592

Verkar som fler utvecklare optimerar spelen för konsoler så det känns som att det lutar åt det hållet 🤔

Av anon39592
Skrivet av Mindfighter:

Netflix, HBO m.fl. har lite filmer och serier och så tar de bort gammalt för att spara plats, lagring är dyrt… youtube’s storhet är att där finns verkligen ALLT. Diskmaskinen går sönder, en stund senare har jag hittat någon som visar felsökning av Mitt problem på Min modell diskmaskin. Jag beställer reservdel och lyckas laga maskinen med videon som stöd. Sonens bil krånglar, söker och hittar några olika videos, till slut hittar jag en som beskriver exakt samma problem och hur man fixar det. Frun har problem med sin symaskin och löser det efter att ha hittat en video som beskriver hur man gör. Hittar videos om smala hobbies som jag är intresserad av o.s.v. o.s.v. kan ärligt säga att folks intresse av att dela med sig av sin kunskap och den fantastiska plattform som youtube utgör där verkligen allt finns och aldrig tas bort.

Jag kan ärligt säga att jag har sparat så många timmar och så mycket pengar på det att Youtube Premium Family fortsätter långt efter jag har sagt upp netflix, hbo och ja, även spotify (även om det är min näst bästa streamingtjänst).

Kör HBO Max och Spotify för lägre pris tillsammans än Youtube. Youtube har jag ingen direkt användning för som du har. Smaken är som baken och det är väl tur det, men att spränga in reklam i plattformen så desperat som YT funkar inte i längden.

Av anon39592

Från att ha reklam som paus mellan klippen till att ha klipp som paus i reklamen.

Youtube är en plattform, eller var en plattform, för användare som vill dela med sig av sin vardag, hobby etc genom att enkelt kunna ladda upp och dela småklipp. Det var inte meningen att vara en plattform för kvalitetsklipp från betalda produktioner med en budget. Om det var det sista kan jag förstå liknelsen som vissa här gör med andra betalda streamingtjänster som t.ex. Spotify, Netflix, HBO Max m.m

Inte lust att betala pengar för att slippa bli sönderbombad med reklam när jag kollar på ett klipp på en finnig tonåring som bryter benet på en skateboard.

Varför delar de inte youtube i såfall? En variant för privata klipp och en för dem som vill suga pengar ur plattformen som t.ex Ingrosso, Lindgren, Lundells etc

Av anon39592
Skrivet av NodCommander:

Ja, men inte för YouTube. Det kräver adblock i webbläsare eller att du använder NewPipe till Android. Du blir dock av med reklam på hemsidor och banner i telefonappar och andra program. Men du kan nästan lika gärna installera ett adblock tillägg, finns även till Firefox mobila version.

Newpipe spammar reklam hårdare än yt

Av anon39592

"Proffsgrafik" och PNY i samma mening? Aj, aj

Av anon39592
Skrivet av Specias:

Om en iPhone är krånglig för dig och besvärlig, då vill jag inte ens tänka på hur svårt och besvärligt det måste vara för dig att ha en Android-telefon.

Har testat båda och Android faller mig bäst i smaken pga användarvänligheten, logiken och flexibiliteten. Så att påstå att Android är ett haveri jämfört med ios beror nog mest på din upplevelse och förmåga att förstå det som os.

Bägge os är bra på sin sak. Vad som avgör är nog mest vilken personlighet man är dvs hur man upplever olika saker.

Du kan på papper få fram att ios eller android är bäst, men när en användare får bekanta sig med respektive os (utan yttre påverkan och förutbestämd favorit) blir ofta utgången annorlunda. Det som påverkar valet mest är omgivningen dvs kollegor, vänner och familj.

Jag gillar designen på iphone, men föredrar android som mjukvara så jag har ett dilemma.

Skönt att det finns olika tillverkare av både mjukvara och hårdvara så alla kan finna nåt som passar.

Av anon39592

Av anon39592
Skrivet av naaw:

Mitt skämt vad tydligen rätt dåligt eller otydligt.

Tyckte den satt som det skulle. Folk har nog bara tankarna på annat eller är för snabba.

Av anon39592

Bara när torkarna är igång en längre tid en solig sommardag. Inte störande, mer än varning som visar att föraren inte är vid sina sinnenas fulla bruk alt. extremt oerfaren.

Av anon39592

Krävdes lite grävande i minnet, men det gick!

Av anon39592

Det får bli när något slutar fungera.

Av anon39592
Skrivet av theailer:

Man ska inte mata troll, men här har du en bilrelalerad artikel
https://www.sweclockers.com/nyhet/31294-tesla-aterkallar-bila...

Inte om bilen i sig utan tekniken i den dvs datorn...

Av anon39592
Skrivet av =):

Om SweClockers
SweClockers grundades 1999 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största webbplats om datorer och hårdvara. Med mer än 200 000 registrerade medlemmar besöks SweClockers av en bred grupp teknikentusiaster som inte bara tar del av dagliga nyheter, artiklar och recensioner utan också utbyter åsikter och idéer i ett av landets största diskussionsforum.

Från "Om SweClockers"

Skrivet av 𝕃𝕚𝕕𝕝ℂ𝕝𝕠𝕔𝕜𝕖𝕣:

inb4 gräsklipparrecensioner.

Skrivet av 𝕃𝕚𝕕𝕝ℂ𝕝𝕠𝕔𝕜𝕖𝕣:

SweClockers
För dig som älskar datorer och hårdvara

Inom datorvärlden, ja.

Om vi ska gå på er definition....vart är artiklarna om bilar, lastbilar, båtar, flygplan, vitvaror, motorcyklar, mopeder, hus, byggnader, klockor, CNC-maskiner, MIG/MAG-svetsar...behöver ni fler exempel?

Av anon39592

Vad har detta i Sweclockers att göra?

Av anon39592

Ser ingen skillnad från 120hz och uppåt