Inlägg

Inlägg som Elixx har skrivit i forumet
Av Elixx
Skrivet av kelthar:

Straffrunkar 10 ggr / dag på jobb

Wait, what? Jobbar du som fluffer kanske?

Av Elixx

Tror inte jag haft musarm någon gång, men ont i ryggen får man ju helt klart när man sitter länge.

Av Elixx
Skrivet av SvenskEnkrona:

G
r
a
t
t
i
s

More like,
G
r
a
t
i
s

Av Elixx
Skrivet av Gurrrra:

Gillar verkligen AMD mycket mer som företag än både Nvidia o Intel, dom är ju lite av en underdog som alltid behöver få mera uppmärksamhet! Är bara lite bitter på att deras prestanda från framför allt raytracinhkärnorna lämnar väldigt mycket att önska i Blender jämfört med Nvidias kort, så kommer antagligen fortsätta med mitt 3090 ett ganska bra tag till tyvärr.

Lite av en underdog med total dominans på konsolmarknaden.

Av Elixx

Så glad att de rea ut gamla Neo G9 gör typ halva priset för att ge plats för dessa. Föredrar mini led över Oled så slipper man oroa sig för burn in.

Av Elixx
Skrivet av kelthar:

Förstår vad du menar! Jag syftar på uppskalningen i detta fallet. "Super resolution" som de kallar det för i bilderna i artiklen.

DLSS står för super sampling, men det är egentligen uppskalning. Super sampling är tvärt om. Man tar en stor bild och gör den liten. Så jag gissar att de syftar på att de tränat sina modeller på super samplade bilder tillsammans med lägre för att träna uppskalningen. Men nu slängs det med DLSS hit och dit som ett paraply för många andra funktioner.

Då förstår jag, jo jag är ingen specialist men älskar all denna tekniken. Kan bara bli bättre med åren.

Lyckades på något sätt deleta min post du svarade på.

Av Elixx
Skrivet av Homdax:

Varför kan inte MS hålla vantarna från hårdvaran och låta den utvecklas parallellt... nu blir det väl nvidia som får nån slags gräddfil in till Windows och AMD behandlas som nåt katten dragit in...

jo jag vet, det blir samtidigt allt svårare att sätta några gränser för vad utecklingen av det ena skall tas över av utvecklingen av det andra

Men har inte AMD typ dominans när det gäller gräddfilen hos Xbox Och Playstation?

Av Elixx
Skrivet av Fenrisulvfan:

Ja, biotändvätska, den är bättre att släcka grillen med, än att tända

Ush då, äh dricka den går inte heller säger illern nere på parkbänken.

Av Elixx

Är det någon teknik som släppts från senaste året tillbaka som inte brinner upp när man använder den?

Av Elixx
Skrivet av Mocka:

Fps dropsen beror ju iofs på stutter så bara det försvinner lär det flyta på.

Personligen kör jag inte med RT just för att patchen fixade prestandan för icke-RT. Sen har jag läst att det inte gör speciellt mycket ändå? Har egentligen bara haft en krasch och jag läste att det kunde bero på att spelet är känsligt för VRAM OC så jag stängde av och körde om sekvensen utan ny krasch.

Jo, det är ju iofs sant att andra kan ha det värre så sett.

RT gör jätte mycket. Pröva ha den avstängd sen sätt på den och gå ur menyn, så ser du hur den loadar in RT framför ögonen. Klart skillnad.

Kör även o-clockat annat vågar man ju inte med dessa komponenter.

Av Elixx
Skrivet av Mocka:

Lite OT men vad har du för problem med Jedi Survivor? Jag tycker det funkar fint, förutom "traversal stutter" då och då.

Jedi Survivor har en del fps drops och stutter tex i öppna världen eller runt Cantinan osv. Dock så flyter det ju på rätt bra så länge man är inne i en dungeon etc.

Det jag stört mig på mest är alla crashes, var nästan ospelbart i närheten Pilgrim’s Sanctuary eller i öppna världen på Jedha, fick slå av RT då gick det att spela klart den planeten.

Tror att alla som äger spelet och spelat det förstår att det inte "funkar fint" direkt. Nu sitter ju vi två på rätt snabba datorer och det går väl bättre för oss, men vi är ju knappt 1% av spelarna i det fallet.

Av Elixx

Redfall: Bundlat med 4090, flyter på otroligt bra men är bland de tråkigaste jag spelat i närminne.
Jedi Survivor: Bundlat med 7800x3d, flyter på otroligt dåligt, men är bland de roligaste jag spelat i närminne.

Man kan släppa halvklara spel, men inte helt ofärdiga spel och kräva folk på fullt pris.

Av Elixx
Skrivet av landmarks:

Både moderkortstillverkarna och AMD rekommenderar starkt att uppdatera BIOS. Var är det du hittat att det bryter mot garanti? Helt genuin fråga, eftersom det i min erfarenhet inte brukar vara ett problem 🙂 Möjligen om man experimenterar och lyckas bricka sitt moderkort, men en från tillverkaren rekommenderad uppdatering vore ju dumt att det skulle sabba eventuell garanti.

Taget från Asus support sida. "ASUS is not responsible for direct, special, incidental or consequential damages resulting from using this beta BIOS." som kan läsas i den fulla beskrivningen nedan. Asus är tydligen ensamma om att lägga ut en Beta bios i detta fallet som skyddar dem från ansvar.

https://www.asus.com/se/motherboards-components/motherboards/...

"TUF GAMING X670E-PLUS BIOS 1412
Version 1412
Beta Version
9.11 MB
2023/04/25

SoC voltage for Ryzen 7000X3D series limited to a maximum of 1.30V to protect the CPU and motherboard.

Please note that this is a beta BIOS version of the motherboard which is still undergoing final testing before its official release. The UEFI, its firmware and all content found on it are provided on an “as is” and “as available” basis. ASUS does not give any warranties, whether express or limited, as to the suitability, compatibility, or usability of the UEFI, its firmware or any of its content. Except as provided in the Product warranty and to the maximum extent permitted by law, ASUS is not responsible for direct, special, incidental or consequential damages resulting from using this beta BIOS.

Before running the USB BIOS Flashback tool, please rename the BIOS file (TX670EPL.CAP) using BIOSRenamer."

Även när jag frågade på webbis så fick jag ju svaret att det går under "självförvållat" men såhär i efterhand undrar jag om hen ens var insatt i problemet eller förstod frågan korrekt.

Av Elixx
Skrivet av landmarks:

AMD hänvisar till sin egen kundtjänst om man råkar ut för problem relaterat till detta. Bör även gälla svenska konsumenter, men jag skulle kunna dra iväg en fråga om det.

Tyvärr kunde vår kontaktperson inte svara på hur vanligt problemet är eller om de har någon uppfattning om hur många som drabbats, utan hänvisade bara till det färdigskrivna uttalandet.

Jag förstår. Jo nej det är ju bra med all info just nu vågar man ju inte göra något direkt när det är så oklart allting. Om cpun brinner så får man väl höra av sig till AMD men samtidigt så lär väl moderkortet stryka med på köper eller ev värre, att det blir en liten brasa hemma.

Är väldigt petig med att se till att datorn är avstängd just nu om jag går ut. Vill gärna uppdatera biosen men när det står utförligt att garantin inte gäller då så tar det ju emot lite.

Av Elixx

Asus ute med en ny uppdatering (beta) men samtidigt gäller inte garantin om man använder den enligt insuktionerna. Pest eller kolera.

Frågade Webhallen hur det är med garantin och fick det luddiga svaret att om det brinner är det självförvållat och då gäller den inte.

Av Elixx
Skrivet av ronz:

Jag uppdaterade till 1409 när den släpptes och jag läste om allt detta skit.
Fungerar ju än så länge men kör helt 100% stock.
Mina minnen fungerar ej längre i EXPO så även de kör på standard 4800mhz.

Vet helt ärligt vad Asus håller på med. De själva vet nog inte ens.

Bästa är ju att inget går på någon Garanti om det smäller.

Kör heller inte i expo det vågar man ju inte. Men surt att man betalat för det, även om det verkar vara få titlar som verkar dra nytta av snabbare minnen för 780x3d just nu.

Vad då gäller inte garantin? Tur man inte sålt av sin gamla 5900x rigg ännu, löser det sig inte snart med detta så får man väl returnera sakerna i värsta fall. Att bara byta mobo verkar ju inte heller säkert då det kommer rapporter om "samma" problem över alla märken i stort sett.

Av Elixx
Skrivet av norrby89:

1410 är Betaversion och 1409 är "release", båda kör samma AGESA version så skillnaden är nog att 1410 har stöd för "high density DDR5 module" annars är det nog ingen skillnad på dom ska du se

Vad bra, då sitter jag kvar på 1410 tills det lugnat ner sig lite och bilden ser klarare ut.

Av Elixx

Någon som vet om Asus Tuf Gaming 670e-plus BIOS 1409 är bättre än BIOS 1410?

Mitt mobo kom laddat och klart med beta BIOS 1410, men deras BIOS 1409 verkar ju vara upplagd senare men samtidigt en lägre version.

Av Elixx

Riktigt smutt, påminner mig om Spy vs Spy.

http://pm1.narvii.com/7152/fe8740c61c33bc8aef4e5f4c24e00b83c2d8c...

Av Elixx