Inlägg

Inlägg som lassekongo83 har skrivit i forumet
Av lassekongo83

Nu har jag ingen sån här SSD, men på Linux så finns ju gnome-firmware.

Av lassekongo83

Välj en invidious instans lokaliserad i US eller CA om du vill ha engelska resultat.

Av lassekongo83

Det utspelar sig förmodligen i modern tid eller strax efter GTA V. I en video nämns en person som dog i femman tillsammans med en fras om att Finland inte är riktigt.

Hoppas spelet får gott om foliehatts-satir.

Av lassekongo83

Undrar om äldre spel presterar bättre i Linux eftersom DirectX11 omvandlas till Vulkan med DXVK.

Av lassekongo83

Pillar med att göra libadwaita och min GTK3 tolkning av det temat mer lika. Nu kan man använda sig av samma färgteman.

Tema: adw-gtk3 och Peninsula-dark
Väggpapper: https://i.imgur.com/ZbyNlmh.png
Ikoner: https://github.com/vinceliuice/vimix-icon-theme
Typsnitt: Ubuntu, SF Mono
GNOME tillägg: Just Perfection (för att flytta panelen)

Av lassekongo83

Snart äger Google webben. Det slutar väl med att User-Agent ersätts med Advertiser-Agent.

Av lassekongo83

Här är ett litet script som du kan använda i ViolentMonkey eller liknande tillägg: https://gist.github.com/lassekongo83/8c025d93da1061c69c13c204...

Det byter ut /shorts/ till /watch?v= spelaren.

Av lassekongo83
Skrivet av BenganL:

men utan skrivare går det inte

Installera flatseal. Starta flatseal > välj bottles > scrolla ner till du ser "Utskriftssystem" > aktivera. (Starta om bottles om det var öppet.) Om det sen fungerar med programmet du använder vet jag dock ej.

Av lassekongo83
Av lassekongo83
Skrivet av Magnat:

Okej, hmm jag menar inte att vara oförskämd men jag tror inte du förstår vad jag menar eller så är jag bara korkad haha. Jag länkar till Forefox forum där jag laddade upp en bild så du får se. https://support.mozilla.org/en-US/questions/1362541

Din skärmbild är precis det jag syftar på. Om du sen menar at hela sidan laddas om när du scrollar ner, så är det ju något annat problem.

Av lassekongo83
Skrivet av Magnat:

Okej, så du menar att en video räknas som en annons oavsett vad videon handlar om/ innehåller?

Ja, i vanliga fall är den videon som ska vara där märkt som annons. YouTube laddar in ett visst antal thumbnails varje gång du scrollar ner, en av dom är en annons, men eftersom den inte finns så blir området blankt istället.

Av lassekongo83

YouTube förväntar sig att det ska vara en annons där. Men av någon anledning så har du ingen annons. Det kan bero på annonsblockerare, Firefox spårningsskydd, eller något annat.

Av lassekongo83

Inte ett skit.

De flesta vet väl detta redan, men jag tänkte tipsa om att ni bör kolla tidigare pris på varor innan ni "slår till". Innan sådana här reor så har en hel del företag prishöjningar. Nu kan de sälja varorna till normalpris igen.

Av lassekongo83
Skrivet av pålis:

Installerade precis Fedora men upplever att texten på webbsidor ser konstig ut/är extremt liten och squished. Storleken på UI:t kan man ju skala separat i Tweaks men det påverkar inte webbsidor. Kan zooma på sidor men då får jag mindre space. Har provat Firefox och Gnome Web men samma på båda Någon som har tips?

Här är min fonts.conf. Du kan ju prova och se om det blir bättre.

Denna ska sparas som ~/.config/fontconfig/fonts.conf
Logga sedan ut eller starta om.

<?xml version="1.0"?> <!DOCTYPE fontconfig SYSTEM "fonts.dtd"> <fontconfig> <match target="font" > <edit mode="assign" name="autohint" > <bool>false</bool> </edit> </match> <match target="font" > <edit mode="assign" name="rgba" > <const>rgb</const> </edit> </match> <match target="font" > <edit mode="assign" name="hinting" > <bool>true</bool> </edit> </match> <match target="font" > <edit mode="assign" name="hintstyle" > <const>hintslight</const> </edit> </match> <match target="font" > <edit mode="assign" name="antialias" > <bool>true</bool> </edit> </match> <match target="font" > <edit mode="assign" name="lcdfilter" > <const>lcddefault</const> </edit> </match> </fontconfig>

Edit: Du kanske även bör redigera eller skapa ~/.Xresources innehållandes:

Xft.hinting: true Xft.autohint: false Xft.rgba: rgb Xft.lcdfilter: lcddefault Xft.hintstyle: hintslight

Av lassekongo83

Kör vilken som och installera Steam som flatpak och se hur det fungerar.

Av lassekongo83
Skrivet av DasIch:

Den spottar ur sig ERR_BLOCKED_BY_CLIENT. Det här är bara av att stå vid startsidan på tuben. Nog för att annonsblockeraren verkar göra sitt jobb men det här verkar inte helt normalt...
https://i.ibb.co/dQTYqyv/yt.png

Jag ser inget onormalt där i alla fall. Ser enbart filtret EasyPrivacy göra sitt jobb.

Eftersom det fungerar normalt i andra webbläsare så kan du kolla om Edge inte har någon inbyggd tracker protection eller liknande. Ett annat misstag många gör är att köra mer än 1 annonsblockerare/content blocker, vilket kan skapa problem. Även andra webbläsartillägg kan påverka blockeringen.

I alla fall kan du ju prova med att skapa en ny temporär profil i Edge, installera bara uBlock Origin, och se om det fungerar. Om det inte gör det så är problemet förmodligen Edge eller Google kontot.

Av lassekongo83

Om du öppnar webbläsarens console (Shift + CTRL + J), får du några specifika felmeddelanden när detta händer?

Av lassekongo83

Fästingar. Gillar naturen, men gillar den inte när man måste handskas med dessa små förbannade kryp. Före år 2000 kunde jag gå ute i skog och mark utan att vara nojig över dom, eftersom vi inte hade lika mycket fästingar då. Nu för tiden känns det som att det sitter en fästing på varenda grässtrå.

Av lassekongo83

Felsök vet ja.

1. Slå av alla webbläsartillägg förutom din annonsblockerare. (uBlock Origin rekommenderas. Använd aldrig mer än 1 annonsblockerare då det kan skapa problem.)
2. https://github.com/easylist/easylist/wiki/Youtube-Issues
3. En intressant tanke. YouTube kanske testar reklam på människor som betalar/betalat för någon av Googles/Alphabets tjänster/produkter i förhoppning att ni också ska betala för Premium.

Av lassekongo83