Inlägg

Inlägg som lassekongo83 har skrivit i forumet
Av lassekongo83

Om du använder dig av Windows 2k/XP så kan du prova att göra detta för att se om det hjälper:

1. Öppna Utforskaren, välj Verktyg > Mappalternativ, flik: visa.
Klicka bort att den automatiskt ska söka efter nätverksmappar och skrivare.

2. Skriv services.msc i Kör.
Högerklicka på Indexing Service och välj alternativ, avaktivera den helt och stoppa den om den är igång. Gör likadant med Messenger om den är igång.
Har du ingen skrivare så kan du slå av Print Spooler också.

3. Kör en chkdsk i command. Hittar den fel, så försök att reparera. Kör en defragmentation efter det.

4. Ladda ner programmet Regcleaner:
http://www.worldstart.com/weekly-download/archives/reg-cleane...
Ta bort registernycklar på program som du säkert vet att du avinstallerat tidigare.

5. Avinstallera dina drivrutiner till ditt grafikkort och ladda ner de senaste. (om man inte avinstallerar när man byter så kan windows bli allmänt cp och slött.)

6. Kör msconfig och ta bort onödiga skitprogram i autostart.

7. Har du fortfarande problem efter det så 1. Kör HijackThis och posta loggen här. 2. Möjligtvis problem med hårdvara.

Av lassekongo83
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kanel
Nej, Opera inte Java inbyggt. Om du inte har Sun Java installerat får du inget stöd alls för Java i Opera. Du kan även kolla vad Opera hittar för plug-ins i Help | About Opera.
Kapa tabbar? De inställningar för JavaScript som finns är under Preferences | Multimedia | knappen JavaScript Options...

Ok, då ska jag inte ha nåt problem med java då.
Och det jag menade med javascript är att jag vill ha mer avancerade inställningar än de. I ff kan man ändra allt man vill med javascript i sin user.js fil, i Opera kunde jag bara hitta de som fanns i options. Och kapning av flikar är när en sida kapar en flik istället för att skicka en pop-up pågrund av att man har blockerat de. Detta görs med javascript och är irreterande som fan, påminner mig om tiden då jag använde IE *ryser*.

edit:

Citat:

Vart hittar jag den inställningen i Firefox? Har testat "Fokusera nya flikar öppnade från länkar" men det fungerade inte alls.

about:config
Ändra browser.tabs.showSingleWindowModePrefs till true. Gå in i options och välj "force links that open in a new window" > "open new tab".

Av lassekongo83
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kanel
Göra en ren ominstallation av Opera och/eller Java kanske, om du orkar?

Njä, så desperat är jag inte, väntar på den skarpa 8an istället. Har inte Sun Java installerat annars, men Opera har väl det inbyggt? Använder egentligen inte Opera förutom när jag ska kolla mina sidor. Men om nåt skulle hända med Firefox så har jag den som en sekundär webbläsare.

En annan fråga. Jag har märkt att det går att kapa tabbar i Opera. Något som jag inte råkar ut för i Firefox. Jag har avaktiverat allt som javascripten kan göra i inställningarna, men jag har inte avaktiverat javascript. Jag undrar om det finns nån .js fil i opera som man kan ändra javascriptinställningar i, något som liknar user.js i ff?

Av lassekongo83

Jag har ett jävligt störande problem med Opera. Jag kan inte slå av Java, den är låst, det går inte. Trycker på f12 och avaktiverar Java, trycker igen och märker att den fortfarande är ikryssad, så jag går till options istället och försöker med samma sak där, men då kan jag inte klicka på den överhuvud taget. Vad göra?

Av lassekongo83

Skriv about:cache i adressfältet (utan mellanslag) eller gå till:
C:/Document and Settings/Dinanvändare/Application Data/Mozilla/Firefox/Profiles/*.dinprofil/Cache

Av lassekongo83

Har en fråga. Hur i helvete slår jag av Java i Opera? Går det överhuvud taget?

Angående adblocking i Opera. http://www.schrode.net/opera/url_filtering/ dock så fungerar det mycket sämre än Adblock och de diverse UserContent.css knep i Firefox.

Själv så föredrar jag Firefox för att jag älskar att anpassa allt efter mig själv, jag lär mig mera om uppbyggnaden av programmet och jag trivs med ett reklamfritt internet. Opera är väl kanske ett bra alternativ för "latmaskarna" som inte har lust att fixa och trixa med diverse grejer för att få det mesta att fungera, annars är det är en bra webbläsare, dock så är den otroligt ful med reklamen. Själv använder jag enbart Opera till att kolla mina sidor som jag kodar.

Av lassekongo83
Av lassekongo83

Ok, då är nog inte det problemet.
Provat att köra chkdsk i command?
Har du provat att diskdefragmentera hårddisken?
Har du provat med något annat program än utforskaren för att komma åt dina filer med? Om du har nåt FTP program tex så prova om det fungerar.

Detta kan dock nog bero på många problem, är inte säker på vilket. Men några exempel: För lite minne? Slö och dålig hårddisk? Allmänt slö dator?

Av lassekongo83

Prova detta:
Utforskaren > Mappalternativ > Flik: Visa
Kryssa bort den som är högst upp (Att den ska söka efter skrivare och nätverksmappar automatiskt.)

Om inte det fungerar så frågar jag om du kör FAT32 eller NTFS som filsystem?

Av lassekongo83
Av lassekongo83

Med AMSN så kan man öppna i Firefox. http://amsn.sourceforge.net/ Har dock ej alla funktioner som vanliga msnm har, men använder du bara msnm till att skriva och chatta med så fungerar den utmärkt. Dock med lite problem eftersom MSN medvetet gör det svårare för FF användera i Hotmail. Jag kan tex inte ta bort skräpmail eller nåt sådant. Och MSN klagar på att jag inte använder IE6.

Av lassekongo83

Vet nån vilket script man skulle lägga i sin user.js fil så att man kan override useragent? Alltså göra så att webbläsarn overridar allt. På detta viset så kanske ni kan få er bank att fungera. Men jag glömde av vad det var man skulle lägga in. För tillfället har jag pref( "general.useragent.override", "(fake_user_agent)"); Men det fungerar inte. Kom ihåg att jag hade en som overridade precis allt förut. (Även sidor som säger att man måste ha cookies accepterat.)

Av lassekongo83

Lånar tråden lite. Köpte mig ett 6600GT idag, men det fungerade ej av nån anledning. Stoppade i strömsladden till den och sog till att det satt i ordentligt i agp slotten, men skärmen blev bara svart. Har det nåt med min strömförsörjning att göra? Kan inte se mitt nätagg så bra, sitter fast på nåt konstigt sätt. Gissar på att det har 250w...och det är inte tillräckligt gissar jag på eller? I så fall måste jag nog byta, har ett readeon 9600 just nu, bör ett 9600XT fungera tro? Mitt 9600 kort är nämnligen lite trasigt.

Av lassekongo83

Hmm.. Vad underligt. Jag kopplade loss datorn, skakade om den lite och blåste bort lite damm. När jag nu startade Windows så upptäckte den mitt grafikkort igen, och jag kunde installera drivrutirnerna, och nu verkar det fungera igen. Men va fan hände egentligen?

Av lassekongo83

Vad hände med min grafik?

Satt och spelade lite Settlers 4 då grafiken började bli konstig. Allt ändrade färg och menyer lämnade efter sig små råsa grid-rutor (inte så värst synliga dock.) Så jag avslutade spelet och såg att Windows också var lite rosa och konstigt på sina ställen. Jag startade om datorn, knappen till skärmen blinkade bara, jag tryckte ner powerknappen på datorn och startade om den på det viset. När windows nu laddades upp så såg den helkonstig ut, grått, 8-färger, flimrigt överallt, sen kom en ATI ruta upp och sa att den inte kunda ladda drivrutinerna, (har ett ATI Radeon 9600 256mb). Jag laddade ner de senaste drivisarna och avinstallerade de gamla, laddade nu upp Windows som såg hyfsat normal ut igen förutom att jag har widescreen pågrund av att jag inte har några drivrutiner installerade. Provade att installera ATI drivisarna igen. Men den sa att den inte kunde hitta nåt kort :(, va? jag blev sur och installerade om Windows, men problemet kvarstår. Är kortet paj eller?

Av lassekongo83
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ate-bitt
Får inte den där usercontent.css att fungera på aftonbladets "jobbannonsspalt" till höger, den med text.

Jag har lagt till div[id="annonshspalt"] i userContent.css, tillsammans med allt annat på sidan du länkade till, men texten syns ändå?

Har du lagt filen i Documents And Settings/Username(ditt)/Application Data/Mozilla/Firefox/Profiles/defualt***/chrome ?

Du kanske också har glömt detta:
*[ID="annonshspalt"],
*[ID="blabla"],
*[ID="blablabla"] { display: none ! important }

{ display: none ! important } tar bort grejerna som du vill ha bort, lägg till den i slutet efter varje del du använder i din usercontent fil. Glöm inte att lägga till ett , efter varje grej du lägger in. Spara och starta sen om webbläsarn.

Den här fungerar bättre dock än den på mozilla.org: http://www.floppymoose.com/userContent.css

Av lassekongo83

Du kanske ska prova pipelining (funkar ej om du kör modemuppkoppling). En experimentel fas som inte funkar på alla sidor, men det flesta dock.
Skriv about:config i adressrutan. (utan mellanslaget) Skriv pipe i filtret.
Ändra till detta:
network.http.pipelining, true
network.http.proxy.pipelining, true
network.http.pipelining.maxrequests, 100

Leta också reda nglayout.initialpaint.delay, 0 och ändra den till det som står där, alltså 0. (obs! den sista här bör du undvika om du har väldigt slö dator.)

Om du har Windows XP så kan du använda dig av prefetching för att starta upp läsaren snabbare. Läg till detta i genvägen. Target: "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" /prefetch:1

Av lassekongo83

Tänk på att göra områdena attraktiva, folk flyttar inte in om det ligger stora industrier och dylikt bredvid. Använd parker så mycket som möjligt, men tänk också på vad det kostar. Folket vill också ha en hel del lokaltrafik för att kunna komma till sina jobb så fort som möjligt. Bygg lite industrier på en ö, och sen bygger du lite bostäder och affärer vid andra sidan, sen kan du bygga färjetrafik över, fast jag kommer dock inte ihåg om det var en ny funktion i Rush Hour. Bygg annars tunnelbana. Sänk pengarna till sjukhusen, när dom börjar demonstrera och klaga i massor så bygger du mera sjukhus. Bygg inga brandstationer till att börja med, vänta på den första branden. Polisen ska man också ta det lugnt med, när folk börjar klaga så bygger du. Skolor är också väldigt dyra, så se till att lärarna får sig en ordentlig lönesänkning, när de klagar så bygger du mera skolor helt enkelt. Det tar ett tag att komma in, men när man väl lärt sig så är det ganska enkelt att tjäna pengar. Kolla kartan väldigt ofta, Land Value är viktigt för commirsial och residential tex.

Av lassekongo83

För att ta bort ljud när du söker på sidor: Skriv sound i filtret i about:config. Ändra accessibility.typeaheadfind.enablesound till false.

För att ta bort ljud från flash så kan du använda dig av tillägget flashblock som blockar all flash som du inte vill se. Vill du se den så är det bara att klicka. Men det kanske går att stänga av ljud i flash genom flash settings, vet inte hur dock.

Av lassekongo83

"A Stop 0xC2 message might also be due to failing or defective hardware. If a Stop message points to a category of devices (such as disk controllers, for example), try removing or replacing the hardware to determine if it is causing the problem."
M$ säger att det också kan ha nåt med drivrutiner att göra, men eftersom du hörde ett elakt ljud där inne så är det nog hårdvaran. Kolla om alla sladdar till diskarna sitter i ordentligt till att börja med.