Inlägg

Inlägg som Dance har skrivit i forumet
Av Dance

Kompatibilitet och stabilitet är prio ett. Efter det bästa sweetspot för plattformen vad det gäller frekvens och latens utan att hamna i kategorin "löjligt dyrt"

Av Dance

Jag har gjort ren mobilskärmen med lite t-röd på hushållspapper, funkar bra om man är lite försiktig.

Av Dance
Skrivet av Amerald:

Stoppa kortet i en annan dator/skärm och försök återskapa felet.

Tack, men om du läste posten jag länkade till så har redan testat det i en annan burk jag har samt med två andra skärmar jag har tillgång till. Ska försöka få tid att åka över till en kompis som har ett 3060ti i sin burk och testa det där samt även prova hans kort i min dator.

Av Dance

Jag har ett liknande problem med mitt 3060ti som inte ger signal på någon utgång och varit inne på felsökning två gånger utan att Webhallen hittar något fel:
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1709892-ingen-signal-f...

Väldigt frustrerande att ha ett kort man inte kan använda och inget sätt att reklamera det.

Av Dance

Intressant, tack! Det skulle ju helt klart kunna vara något, han nämner blackscreen i videon som ett symptom. Problemet är att jag kan ju inte kolla detta utan att ta av kylaren och då kan jag definitivt inte reklamera det. Sedan det som talar emot är att kortet fungerar utan problem hos Webhallens tekniker vilket det inte borde göra med en felaktig minnesmodul om det inte är någon typ av glapp i någon krets.

Av Dance

Ingen signal från någon utgång på RTX 3060ti

[tldr] RTX 3060TI ger ingen signal på någon DP eller HDMI utgång, vare sig till post eller i Windows. Testat i olika kombinationer av tre system och tre skärmar som alla fungerar med andra grafikkort. Uppdaterat och resettat BIOS på det nyaste systemet (System 2 nedan) där VGA statusled indikerar grafikortsfel. Kortet har varit inne på Webhallen för felsökning två gånger utan att fel hittats.[/tldr]

Jag har ett mycket märkligt problem med mitt Asus RTX 3060ti Dual Mini OC 8gb, det ger ingen signal på någon av DVI-portarna eller HDMI. Kortet har varit inne på Webhallen två gånger och de hittar inget fel i sina tester.

Kortet köptes på Webhallen 2021-02-01 och har suttit ett par veckor då det var nytt i System 3 för att sedan ha suttit i System 1 fram till 2023-10-21 då problemen började. Jag använde datorn (System 1) som vanligt dagen innan utan problem och när den skulle startas dagen efter visade skärmen bara ingen signal.

Jag provade då att byta till HDMI och sedan även de andra DP-utgångarna utan resultat, kortet visar ingen bild vare sig till post eller eller i Windows. Då öppnade jag lådan kollade att kort och 8-pin satt i ordentligt och provade starta igen utan att få signal. Provade då att ta ur kortet kolla på alla kontakter och se efter damm men kortet var i princip rent. Satte i det noggrant igen och försökte starta med utan att få signal vare sig före eller i Windows. Vad jag kunde se så bootade datorn (Gick att trycka Alt+F4 och sedan Enter för att stänga av) men inte ens ett flimmer på skärmen någonstans annat än att den visade "No signal"

System 1 står inte i min huvudbostad så jag tog hem kortet och testade det i System 2 med samma resultat, ingen signal på någon utgång ihop med Gigabyte-skärmen i det systemet. Jag kontaktade Webhallen beskriv problemet och fick besked om att det fanns garanti på kortet fram till 2024-02-01 så jag fick en retursedel för att skicka in det vilket jag gjorde 2023-10-23.

I mitt arbete så är jag beroende av att ha en fungerade dator där system 1 står så jag beställde ett Gigabyte RTX 4070 samma dag som jag skickade in det andra kortet till Webhallen. Det kortet kom och testades en vecka senare i System 1 och fungerar fortfarande där utan några problem där.

Webhallen tog emot 3060 ti-kortet 2023-10-25 och jag hörde inget från dem före 2023-11-07 då jag fick en Postnord-avisering att kortet var på väg tillbaka. Jag hörde då av mig till Webhallens support och undrade vad status var och fick ett svar att kortet testats i deras test rigg på alla portarna med bild varje gång samt att stresstest körts i några timmar utan krasch. Jag tyckte naturligtvis att detta lät märkligt men avvaktade tills kortet kom fram.

Jag hämtade ut kortet och satte in det i System 2 och fick direkt signal och den bootade in i Windows utan problem. Jag provade samtliga utgångar och kortet fungerade perfekt. Skumt värre men vad ska man göra, fungerar det så fungerar det. Det varade fram till julen 2023 vilket var sista gången jag själv använde och fick bild kortet.

Efter julen bodde en släkting kvar hos oss medans vi reste bort och spelade Oxygen Not Included på kvällarna. Några dagar efter nyår skulle min släkting starta upp System 2 för att spela igen och då hände det igen, ingen signal ur någon ingång. Efter en kort felsökning och test av olika utgångar på telefon med mig så konstaterade vi att det troligtvis var samma problem igen.

När jag kom hem igen hade jag tid att felsöka helgen 17:e till 18:e januari i år. Jag testade åter igen samtliga utgångar ihop med System 2, kontrollerade kontakter, tog ur och satte i kortet, samt testade även kortet i, gamla trotjänaren, System 3 utan att få signal vare sig med skärmarna från båda systemen. Jag testade även grafikkortet från System 3, ett GTX 970, utan problem i System 2, det visade bild på både HDMI och DP. Vid testen med 3060 ti i System 2 noterade jag även att VGA status LED på moderkortet var tänd vilket indikerar fel på grafikkortet.

Jag kontaktade Webhallen 2024-01-18 igen och beskrev vad som hänt och frågade vad jag skulle göra och de tyckte jag skulle skicka in det på felsökning igen så jag skickade in kortet igen 2024-01-19. Denna gång fick jag svar från Webhallen via mail 2024-02-06:"Inga fel funna på enheten. Enheten har felsökts i flera datorer utan att ha lyckats återskapa felet. Ni kommer att debiteras 250kr vid uthämtning av er enhet. Kostnaden avser frakt samt hantering av felfri produkt"

Efter att ha fått tillbaka kortet har jag nu testat det igen sedan igår morse fram tills nu i system 2 och 3 med båda skärmarna utan att få någon bild. Jag har även testat med en tredje skärm, en Samsung S34E790C, på DP och HDMI utan någon signal på någon port. Värt att nämna är att varje skärm har ett eget set med HDMI och DP kabel så det kan inte vara kabelproblem. Testade GTX 970 ur system 3 och även ett AMD 6950 ur förrådet och de fungerar perfekt i System 2 .

Förutom alla tänkbara kombinationer av dessa två system och skärmar har jag även provat att uppdatera BIOS på System 2 till version 5003, återställt BIOS till fabriksinställningar samt clearat CMOS utan att det blivit bättre. Jag testade även en annan 8-pins port på nätagget samt att bara köra med en sticka RAM i System 2 men det är fortfarande samma problem, VGA-lampan lyser och ingen signal ut någon port men systemet kommer in i Windows (Alt-F4 och Enter stänger ned).

Efter att ha Googlat det här problemet tills ögonen blöder och ägnat alldeles för mycket tid till det här känns det nu som att jag nått vägs ände med idéer att prova. Jag skulle vara väldigt tacksam om någon har en idé om vad felet kan vara och varför kortet fungerar hos Webhallen men inte hos mig. Sorry för wall-of-text men kände att det var viktigt att få med allt som hänt och vad jag gjort för att försöka lösa problemet.

System 1
-----------
Operativsystem: Windows 10
Skärm: Skärm: ASUS MG279Q
Processor: AMD Ryzen 3 3300X
Moderkort: MSI B450M Mortar Titanium
Minne: G.Skill 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL14 Trident Z
Grafikkort: Asus RTX 3060ti Dual Mini 8gb (Numera bytt till ett Gigabyte RTX 4070 12GB Windforce OC som fungerar felfritt)
SSD/Hårddisk: Gigabyte M.2 NVMe Gen3 SSD 1TB
Nätaggregat: Corsair HX 650W

System 2
-----------
Operativsystem: Windows 10
Skärm: Gigabyte 27" M27Q QHD IPS
Processor: AMD Ryzen 5 5800X
Moderkort: ASUS X570 TUF Gaming Plus
Minne: G.Skill 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo
Grafikkort: Asus RTX 3060ti Dual Mini OC 8GB (Har tidigare suttit ett Asus RTX 3080 Strix OC 10GB som fungerat utan problem)
SSD/Hårddisk: Samsung 970 Evo 1TB M.2 SSD
Nätaggregat: Chieftec Nitro 850W 80 Plus Bronze

System 3
-----------
Operativsystem: Windows 10
Skärm: Skärm: Samsung 2443 BW med DVI ingång + HDMI->DVI kabel
Processor: Intel i5 2500k
Moderkort: ASUS P8Z68-V GEN3
Minne: DDR2 16GB (4x4GB)
Grafikkort: Asus GTX 970 STRIX 4GB
SSD/Hårddisk: Western Digital Green 2TB 5400rpm SATA snurrdisk
Nätaggregat: Corsair HX 520W

Samtliga system sitter i väl ventilerade midtowerlådor med AIO vattenkylare.

Av Dance
Skrivet av eas@tetris:

https://i.imgur.com/N79Fkut.jpeg

Bilen i sin rätta miljö på vintersemester. Vi hade med både drönare och kamerafästen för att få schyssta klipp men den plogade banan på sjön var stängd och jag buskörde knappt något 😒

Najs, jag hade en 2005:a 3.0 Spec.B med 6-växlad manuell låda. Boxersexan lät lite som en Porsche med sportavgassystemet. En av de bästa och roligaste allround-bilarna jag haft.

Av Dance
Av Dance

Nog för att AM5 är väldigt petig med RAM men det brukar vanligen innebära instabilitet, inte att systemet inte kommer till post. Tror om det inte är BIOS att du har någon sticka som är trasig eller inte sitter i ordentligt, alternativt att moderkortet har problem med en slot. Testa med en sticka i samtliga slottar och hittar du en som funkar så provar du andra stickan i samma slot och se om den också lirar där. Då borde du kunna lista ut vart felet är.

Av Dance
Skrivet av Superfrog:

Jag har varit borta över ett år från World of Warships, men körde några matcher igår och märkte ingen skillnad mot sist jag spelade. Vad är det för impopulära beslut Wargaming tagit och vad är det för buggar? Själv har jag inte märkt av några buggar alls, men å andra sidan kör jag bara Colorado eller Kansas...

Ska även tillägga att jag inte lagt en krona på spelet och inte bryr mig ett skit om Armory, Dockyard och liknande. Jag slänger på flaggor som jag har och så kör jag. Kanske är därför jag inte märkt av vare sig buggar eller impopulära beslut

Oj, var ska man börja... Om vi bortser från de små sakerna så var väl CV-rework var väl den första stora förändringen som få vettiga spelare gillade. Från RTS-style carriers som var jobbiga hantera men där det fanns counterplay i form av båtar med bra AA till det som är nu där det inte finns något counterplay och att CV:s numera är typ "immuna" mot bränder, ubåtar och har mer pansar än vissa battleships. Idag är det så att om en ok CV-spelare av samma eller högre tier vill ha dig död så fokuserar de dig tills det händer och det finns inget du kan göra åt saken.

Andra stora förändringen är ubåtarna som är typ det värsta som hänt spelet. Varje match det finns ubåtar med så sitter alla BB:s och campar i bakre linjen eller så dör de snabbt om de kommer för nära ubåtarna. Hela implementeringen är så sinnessjukt korkad så jag skulle kunna skriva spaltmeter om det men kan ju bara kortfattat säga att hela idén med en klass supersnabba, manövrerbara, osynliga båtar med målsökande torpeder som kan se en utan att man vet om det är bara för mycket. Vissa båtar saknar dessutom helt ASW-vapen för att kunna skada ubåtar under ytan.

Sen finns det är gäng irriterande buggar som WG inte kan/vill ta tag i varav den värsta är kamera-rework buggarna som orsakar problem med siktet. Det gör att du inte låser på målet eller egentligen siktar någon annanstans än vad som visas på skärmen. Oftast händer detta när du skjuter över öar och skotten går mycket längre eller kortare än där du faktiskt siktat. Oerhört frustrerande att ha att göra med utöver den slumpfaktor som alltid finns varje gång man skjuter.

Jag lade en del pengar på premium innan CV-rework för att stödja spelet då jag tyckte det var värt det men har inte lagt en krona de senaste fyra åren i protest mot riktningen spelet tagit sedan dess.

Roligt att du kör Kansas, det är en av mina favoritbåtar också. Får man en tier 8 match utan CV och ubåtar i den så är den fantastiskt kul att spela. Kan varmt rekommendera Vermont på tier 10 som spelas väldigt likt Kansas med en av spelets mäktigaste bredsidor.

Av Dance
Skrivet av Emil:

Hej,
Det är svårt att göra alla nöjda. Men vi och våra partners för kalendern gör så gott vi kan!

För vissa blir det ibland för mainstream. För andra blir det för snävt (1500W PSU). Visst är PSU på 1300W och 1500W inte för alla, även vid väldigt bra pris. Men finns det några i Sverige som är intresserade av att köpa dom, så finns dom här på SweC. Med det sagt så såldes det massor av Seasonic agget och be quiet! agget sålde slut.

Kalendern har enligt min uppfattning varit väl varierad, och kommer så fortsätta vara. Det är absolut värt att kolla varje dag!

Hittils har det varit:
SSD för handhållet (Erbjudande)
Chassi (Tävling)
Moderkort (Tävling)
Lego Bowser (Erbjudande)
Nätagg (Erbjudande)
Megachassi (Erbjudande)
Nätagg (Erbjudande)
Bärbar Dator (Erbjudande)

Absolut, du har rätt att Sweclockers är rätt målgrupp för High End-nätagg och ingen kritik från min sida på julkalendern i övrigt från er sida. Jag var nog bara lite besviken att det inte var någon annan produkt från BeQuiet (Favoritbrand för fläktar, AIO mm) än ett nätagg när det precis varit ett i en tidigare lucka.

Av Dance

Först ett 1300w nätagg och nu ett 1500w...

Visserligen fina agg till bra priser men hur många behöver verkligen dessa? Hade varit roligare med lite mer "normala" produkter.

Av Dance

Det ryktas om att samtliga nya Super-varianter av 4070 och 4080 kommer använda sig av 12VHPWR-kontakten så när antalet kort ute marknaden blir fler lär det isf dyka upp fler incidenter med kontakten.

Av Dance
Skrivet av Rusthoi:

Skaffade ett steelseries Nova 7 men reagerade på att ljudet lät så konstigt. Hade förväntat mig hyffsad ljudkvalite iaf för det priset. Överväger att lämna tillbaka dem men vet inte vad man ska skaffa istället då som ändå låter någorlunda bra.
Kanske jag som har för höga förväntningar efter ha haft audeze Penrose tidigare

Ja de låter inget vidare ur kartongen. Prova denna guiden så kommer de låta bättre:
https://youtu.be/mslu0lhf7v4?si=a5FPX-bQJV3OTSfZ

Jag använde denna som utgångspunkt och skruvade lite själv efter tycke och smak fick till hyfsat bra ljud men som jag nämnde tidigare så blir det ändå inte riktigt bra.

Av Dance
Skrivet av rwkk:

Har ej testat Nova själv. Men tycker arctis 7/9 har det bästa ljudet för dess pris, iaf trådlöst. Bra balans, möjligen lite svag bas om man vill ha mer. Låter bra efter man ändrat inställningar på dess engine som sagt. Bara inte för audiofiler och för bästa möjliha musikkvalité vad jag hört

Jag hade själv kört på Nova 7 nu när du nämner det, samma pris, längre batteritid. Vad folk säger har den bättre/mer bas också.

Jag har kört SteelSeries Arctis Nova 7 till jobbdatorn sedan februari i år och på det hela taget är jag nöjd med dom. Funkar bra att vara uppkopplad mot datorn med wireless och telefonen via bluetooth och ett stort plus för att du kan ha ljud på båda källorna samtidigt och reglera balansen dem emellan med det extra volymhjulet.

Har haft dem löst i jobbryggsäcken utan problem så de verkar vara hållbara, även om de inte råkat ut för något värre våld vad jag vet om. Batteritiden är också bra och räcker 2-3 dagar för hur jag använder dem. Jag har lätt passthrough från micken inställt så jag hör det som är runt omkring mig när jag är inne på kontoret och det fungerar bra utan att vara störande. De är även bekväma och inte inte för varma att ha på sig under längre tid.

Det enda negativa är egentligen trycket i ljudet som jag tycker är något klent trots att jag både följt guider hur man ska ställa in det och fipplat själv med EQ och olika settings i mjukvaran. Ljudet är visserligen väldigt klart och väl definierat men saknar som sagt tryck och att dra upp volym och bas hjälper inte vilket gör att musik låter lite sterilt och odynamiskt för min smak. Jag tror det kan ha att göra med att SS använder 40mm drivers isf 50mm som andra tillverkare använder.

Av Dance

Entusiastbilen sedan 10 år tillbaka och förhoppningsvis ett par decennier till

Honda s2000 årsmodell 2001

Drivlina - Original F20C 240hk lätt "överklockad" med:
- Mugen snorkel
- Modifierad luftbox med öppet BMC filter
- DC Sports extraktorgrenrör
- Sportavgassytem Fujitsubo 2,5"
- Spoon lättat svänghjul
- Spoon koppling

Chassi:
- Sänkt 2cm med H&R fjädrar
- DC Sports fjäderbensstag fram
- Spoon crossbeam bar
- Spoon krängningshämmare
- BBS Le Mans fälgar 8x18 9,5x18
- Michelin Pilot Sport 4s

Av Dance

Byt ut grafikkort, moderkort och minnen mot:
MSI GeForce RTX 4090 24GB GAMING X TRIO
MSI MAG X670E Tomahawk WIFI
G.Skill 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Trident

Av Dance

RIP Prisjakt, det var kul så länge det varade. Nu blir det Pricerunner för hela slanten

Av Dance

Det ser inte ut att vara något dammfilter, utan bara ett meshgaller, för fläktarna som suger in luft genom sidopanelen, eller ser jag fel?

Av Dance

5000kr + frakt för ASUS 3080