Inlägg

Inlägg som Mocka har skrivit i forumet

Intressant video och håller med om att FD slängt in en hel del smarta lösningar och tror verkligen chassit är bra. Något som dock SweC inte alls nämner är kylförmåga och där rekommenderar jag alla att kollar Gamers Nexus video. Kylförmågan är helt enkelt väldigt kass vilket mestadels beror på dammfiltret och gallret som sitter på. Dörren är av förklarliga skäl också en bov i dramat men kan ju öppnas enkelt.

Nu marknadsförs inte Define 7 som ett airflow case så det är väl "okej" men nog värt att notera om man har lite biffigare komponenter som 2080 Super eller högre.

Personligen tror jag mer på Phanteks P500A som kommer att konkurrera med detta case, dock som en airflow version.

Skrivet av Chrisism8:

Sedan är ju släpp pris och vad det kommer kosta efter ett tag inte alltid samma. R6C TG ligger ju här runt detta priset också (1700-1800) men kommer titt som tätt på rea för runt 1300kr. Fortfarande mycket pengar, men det Fractal har ju fortfarande billigare chassin också, och Define (r) serien ska ju vara deras premium modell så inte konstigt att det kostar lite extra.

Köpt flera Define och förr i tiden låg de alltid under tusenlappen och var därmed extremt prisvärda, tysta och robusta. Visst, material osv blir dyrare men sedan R5 har priset ökat lavinartat. Skulle inte förvåna mig om S3 också lägger runt 2k.

Audi A3 Sportsback TFSI 150Hk (2019)
- Automat
- Proline paket inkl MMI
- 2000 mil/år (uppgraderad från 1500)
- Service ingår

3450kr/mån inklusive försäkring. Skatten minns jag inte men tror inte det är mer än 1800 eller något sådant.

Det var en kampanjbil så kunde inte välja utrustning. Gick från en Skoda Octavia RS till denna så det var en stor skillnad både storlek och motor. Det positiva är att det är en kvalitetsbil och tycker allt material och knappar känns gediget och inte plastigt, sen tycker jag den är snygg och är väl hyfsat rapp för sin motor. Det negativa är den sega växellådan och fördröjningen när man gasar vilket gör att det tar 1 sekund innan bilen rullar och då gör det ryckigt om man trycker lite extra. Sen fungerar Start&Stopp dåligt och kickar igång bara man nuddar bromsen och hoppar ur om man rör ratten. Sen är stolarna värdelösa dvs ej komfortabla överhuvudtaget. Slutligen är standardutrustningen som ingår ytterst sparsmakad tex är det bara LED fram och inte bak.

Lutar åt en Volvo nästa gång...eller en Skoda men tyvärr har de gått upp väldigt mycket i pris de senaste åren och är inte lika prisvärda som de en gång var.

Skrivet av SwedenVirre:

@Mocka:

Även om det specifika kortet kostar 2500kr nytt så betyder ju inte de inte att priset är representativt.

detta gigabyte gaming 5 kortet har samma specar som ditt, Intel 1Gig lan, ALC1220 ljud från realtek med fräsiga ljudkondingar och allt de där.

sen har det även kylfläns för m.2(om man nu bryr sig om de) och VRM är powIRstage 3553 40A på 8 faser(i par om två, så 4x2 med interleaving)

Med den VRM så bör en 12C går problemfritt överklockad, vrm bör putta ut i runda slängar 22W värme och med en 16 kärnig runt 40W pushad till max(den 16 kärniga är inte helt optimal att överklocka på x470, lite därför alla X570 brädor har mycket mer extremare VRM)

Men ärligt talat klockar man inte så mycket så är en 16 kärnig fine på dessa korten också.

och detta kortet ligger på 1590kr nytt från NoN

Jag fattar poängen och tog bort annonsen

Skrivet av tellus82:

3600 är "sweetspot" men en del processorer klarar högre FCLK än 1800MHz, det man kan råka ut för är dock att man får offra timings för att kunna köra 1:1 synkat FCLK/MEMCLK/UCLK men om minnen man kör kan polera timings lite över 3600 så kan 3666/3733/3800 funka bra. Kör man däremot sin processor i stock hastighet så kommer man springa in i en bandbreddslimit runt 3600c16, klockar man manuellt så kan man utöka denna limit avsevärt. Lite samma sak med latenser, man kommer till en punkt tjäna mycket bra på sänkta minneslatenser för att sedan få mindre och mindre förtjänst för sänkt latens och åter igen skiljer det på stock och klockad processor, för en stock cpu ser man rejäl diminishing return efter 3600c16, det betyder dock inte att man inte kan plåga ut en gnutta mer prestanda. Den kostar generellt betydligt mer än den smakar vilket gör att sweetspot för prestanda till rimlig kostnad hamnar på ~3600c16

Skickades från m.sweclockers.com

När du skriver "klocka manuellt" menar du om jag hade kört en all-core OC?

Skrivet av ASwedeLune:

Att den kostar nytt 2500kr säger ingenting), även x570 kostar mindre, 6700k-7700k också kostar dyrt som nya på prisjakt och dyrare 8700/8700k
Så rimlig pris för den 800-1000

Skickades från m.sweclockers.com

Att X570 kostar mindre är att ta i, Gaming Pro Carbon är ett av de bättre X470 korten som finns därute.

Det är som att någon säljer ett MSI X570 MEG Godlike som är värt flera tusen och du säger att det inte är värt mer än 1500 bara för att MSIs billigaste A-Pro kostar 2249.

Skrivet av SwedenVirre:

@Mocka: e du säker? Brorsan köpte sitt när det reades ut på Netonnet förra året för 990kr

Hade själv aldrig lagt 1600 på ett beg x470 när man får t.ex ett splitter nytt Asus Strix b450 för 1090.

Samtidigt som x470 reades ut kraftigt förra året

Det kostar 2500kr nytt enl prisjakt, sen om det är värt det eller inte är en annan fråga. B450 och X470 är inte samma chipset trots allt, vill folk ha B450 borde de väl inte kika på en X470 annons? Slutligen roll vad man sätter för pris, folk budar väldigt lågt ändå. Hade jag satt 800 hade folk börjat budgivningen på 200kr. Men visst, sänker till den nivån jag sett tidigare X470 så får vi se.

Såg nyheten om patch 1.04 men inte när den släpps. Den behövs verkligen då det är lite tröttsamt med buggarna.

Lönnmördaren man möter på tavernan

Dold text

saknade helt animationer utan såg ut som en skyltdocka som hackigt flyttade sig fram och tillbaka i rummet. Sen är det segt med att någon fiende inte går att klicka på samt problemen med Stash (förlorat två items) och att man ibland måste klicka mer än en gång för att sälja ett item. Lirar bara online.

Skrivet av molliz:

800 + upphämtning eller frakt

Nej tack, budet är alldeles för lågt.

Skrivet av knz0:

Kommer inte ihåg exakta resultat, men jag fick något på 71.x då jag körde 3600 CL16 XMP. (Trident Z Neo, Hynix DJR IC)

Fick ner det till 66.6ns med 3733/16-19-19-19-37-56, tRFC 524)

Oj tack! Då vet jag vad jag ska sikta på.
Men var inte 3600MHz sweet spot för 3000 serien??

MSI X470 Gaming Pro Carbon

Säljer nu mitt moderkort pga uppgradering till X570. Det är köpt 2019-06-29 hos Webbis och digitalt kvitto finns givetvis. Kartong samt alla tillbehör ingår och brädan är flashad med senaste BIOS (7B78v2D) mao funkar det med AMDs 3000 serie.

¤ Stödjer upp till 3466 Mhz A-XMP OC MODE
¤ PCIe 3.0 (Stöd för SLI och Crossfire)
¤ 2x M_2 varav en har heat spreader
¤ 8 x USB portar av olika slag
¤ Realtek® ALC1220 Codec
¤ Intel® I211AT Gigabit LAN
¤ Debug LED samt Mystic Light RGB (fräsigt som attan)
...med mera.

Hämtas helst men kan skickas och då står köparen för frakten.
Betalning via Swish.
Förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill, om jag vill.

Läs hela annonsen här

Skrivet av str8forthakill:

@Mocka:
Har med vinstskatter att göra, då Nvidia skulle behöva betala för att ge bort kortet i Sverige med sitt statement om att ingen kostnad för vinnaren sker. Eftersom slumpen inte avgör vinnare i den stilen av "giveaways".

Skrivet av loevet:

@str8forthakill @Mocka sannolikt har det något med vinstskatt att göra med tanke på att våra skandinaviska grannar får delta. Vi har ställt frågan till vår kontakt hos Nvidia, återkommer när vi får svar.

Skrivet av loevet:

Vi har fått ett preliminärt svar från Nvidia, som lovar att återkomma när de tittat djupare i frågan. Det preliminära svaret är att det går emot svenska lotterilagen, som anger att man inte får lotta ut produkter utan en tydlig särskiljande prestation.

"We’ll take a look at it, but assuming it’s because it’s a sweepstake which is against legal regulations in Sweden.

Will confirm and let you know asap!"

Känner till vinstskatten men inte att den påverkar tävlingar av denna typ. Då lärde man sig något nytt idag.

Notera att Svenskar (eller Islänningar) inte får delta Däremot är det helt okej för Norrmän, Danskar och Finländare. Gissningsvis köper vi Svenskar för få kort för att Jensen ska tycka om oss

Citat:

OPEN ONLY TO LEGAL RESIDENTS OF AUSTRALIA, AUSTRIA, BELGIUM, CANADA (EXCLUDING THE PROVINCE OF QUEBEC), COLOMBIA, CROATIA, CZECH REPUBLIC, DENMARK, FINLAND, FRANCE, GERMANY, GREECE, IRELAND, JAPAN, NEW ZEALAND, NORWAY, PERU, POLAND, SOUTH KOREA, SPAIN, SWITZERLAND, TAIWAN, THE NETHERLANDS, UNITED KINGDOM, THE UNITED STATES OF AMERICA (EXCLUDING PUERTO RICO AND ITS OTHER TERRITORIES AND POSSESSIONS).

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/contests/cyberpunk-2077-...

Gillar spelet men det är en smula buggigt.
¤ Vissa ljudeffekter kan försvinna efter en stunds spelande (omstart hjälper)
¤ När du ska sälja saker hos köpmannen så registreras inte alla dina högerklick (försäljning)
¤ I sällsynta fall blir en fiende ej klickbar och kan därför bli svårt att döda denne
¤ Finns en minnesläcka efter Stormfall när man dödat det första stora monstret vid den blåa kanonen
¤ Online fungerar tvivelaktigt då det kan vara svårt att logga in och/eller skapa en spelsession

Äntligen korrekt stöd för mina minnen.

https://i.imgur.com/WWyNidU.jpg?1

Använder du svankstödet på din gamingstol?

Skaffade mig precis en Taurus Blackout efter att ha suttit på en IKEA Markus i 6-7 år. Måste säga att det är rätt så stor skillnad mellan stolarna, framförallt att det finns kudde för svanken och nacken. Personligen försöker jag vänja mig vid svankstödet men vad tycker ni om det?

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Skrivet av fragande:

Brukar finnas någon inställning i BIOS för strömtillförsel till USB-portarna i avstängt läge. Dels för "power-on" via tangentbord etc. men flera tillverkare har också ett läge som tillåter högre strömmatning för att ladda telefoner, USB-enheter m.m.

Gött att det inte var DPC-problem, det är ett helvete

Bra idé, tänkte ska kika på't.

Ja eller hur

Skrivet av bran:

Bara jag som upplever tämligen mycket micro-stutter, även i offline läge? Sitter på lätt klockat 2080Ti och 3900X - 60Hz skärm så har testat att dels köra FPS-lås vid 60/59 vilket blir ännu mer stutter, dels helt upplåst FPS utan vsync vilket heller inte funkar och vanlig v-sync funkar bäst men får ändå en del stutter.

Det hackar till ibland o droppar ~3FPS från 60 med vsync på men även när det inte gör det småhackar det liksom fram. Kör jag utan vsync eller låst fps ligger jag mellan 80-110.

EDIT såg tidigare i tråden detta
och va väl som mest påtagligt där efter inser jag nu när jag tänker efter.

Efter att jag gick ut från Stormfall och mötte det stora monstret så fick jag extrem stutter när den var död. Räckte alltså att bara springa runt i området bland soldaterna för att se FPSen störtdyka och frame time spika. När jag stod stilla var det okej men hickade fortfarande till då och då. Jag startade om spelet och då var allt okej igen.

Körde AIDA64 Extreme och fick 71.1 ns på RAM när jag enbart kör dem i XMP (3600-CL16). Vad kan jag förvänta mig i denna klass?

Vet inte om annonsen fortfarande gäller men har ett MSI X470 Gaming Pro Carbon till salu som nog klassas som high end.