Inlägg

Inlägg som iRonNuke har skrivit i forumet
Av iRonNuke

Pokemon Go sedan 2016.

Av iRonNuke

Wow! Nog första gången jag fick alla rätt 15/15. Några gissningar men ändå

Fler som har problem med att quizet inte svarar, och man får starta om det? Även Sweclockers.com kan vara seg att svara ibland tycker jag. Är det något problem från mitt håll tro?

Av iRonNuke

Har AMD Ryzen 5950X, 5900X samt 3900X. Samt flera Ryzen-processorer jag inte använder

Av iRonNuke
Skrivet av Gurrrra:

Själv är jag totalt ointresserad av nå slags utsvängd design på telefoner, det är ett verktyg som ska fungera o inte nåt man ska skryta o flasha runt med, o då som verktyg inkluderar det även praktiska ting som enklare men cleana o mattsvarta plastbaksidor som håller bättre än nå tvålhala glasbitar, o som även är relativt lätt att plocka loss för ett enkelt o snabb batteribyte.
O det inkluderar också en skärm i lagom storlek för oss som använder den för relativt basic grejer (men som fortfarande är snabb o tar bilder som inte ser ut som potatis) o inte som spelmaskin eller hemmabioteater, men ändå så finns det NOLL telefoner i dag under 6" o det är en helt totalidiotisk utveckling i mina ögon.
Visst ska det finnas 6"++ mobiler för dom som vill ha det, men alla vill faktiskt inte ha det så det BEHÖVS såna någorlunda vettiga alternativ också. Så snälla, kan vi inte gå tillbaks till trenden vi hade där i början av 2000-talet där alla telefoner skulle vara så små som möjligt?

Ja, det är sjukt vad telefonerna har växt och växt. Hade länge en Sony Xperia X Compact men den blev helt enkelt för slö med för lite minne, så har ersatt den med en Samsung S10e som är "liten" i dagens mått mätt. Bygg en mobil utan krusiduller, smal, lätt och liten, fast med så stor skärm som möjligt (5.5"-5.8" vore nog lagom), bra kamera och mycket minne och hyfsat snabb processor! Hur svårt ska det vara?

Av iRonNuke

Jag har som gammal cryptominer. Kört mer undervolt än overclock sedan 2017. Alltid trevligt med effektivare GPU med (nästan) bibehållen prestanda! Mindre värme, lägre ljudnivå! Nu saknar jag bara ett RTX 4090 då alltså!

Ps. Grymt bra test, detta gillas! Testa gärna AMD 7900-serien också ja!

Av iRonNuke

Oavsett, så är det en förkrossande dominans av Nvidia (som vanligt).

Av iRonNuke

Att den inte kommer med OLED-skärm är nog kostnadsrelaterat ja, men även batteritiden förbättras med LCD, vilket kan vara viktigt med en sån här konsol. Återstår att se hur mycket köparna kommer att sakna OLED. Men tror den kommer sälja rätt bra ändå.

Av iRonNuke

Okej, var ska vi börja?

Här är i alla fall några som jag kommer ihåg;

1. AMD Ryzen 5950x, 32 GB, RTX 3070, gaming/huvuddator
2. AMD Ryzen 3900x, 16 GB, främst filserver
3. AMD Ryzen 5900x, 16 GB, kryptogrävare
4. AMD Ryzen 1600, 32 GB, RX 560, HTPC
5. AMD Ryzen 1700, 16 GB, 2xRTX 3060 Ti, 2080 Ti, 1660 Super, mining rig
6. AMD Ryzen 2700, 16 GB, 4x RX 6600 XT, mining rig
7. Intel Pentium G4400, 8 GB, 6-7 st RX 470-580, mining rig
8. Amiga 4000, 68060, 192 MB, CV64
9. Amiga 3000, 68030, 18 MB, Picasso II
10. Amiga 2000, 68000, 10 MB, Picasso II
11. Amiga 1200, 68060, 128 MB
12. Amiga 1200, 600, 2000 utöver de ovannämnda, ej färdigkonfigurerade
13. En hel drös med äldre PC-datorer uppe på vinden. Oklart hur många men skulle säga ett 10-tal Dock inga chassin.
14. Rasperry Pi's. Allt från 1:an till 4:an.
15. Commodore 128, Commodore 128D, Commodore 64, Vic 20, C= +4, Sinclair Spectrum ZX 128 och 48.

Jag samlade på retrodatorer typ Commodore tidigare, men har fullt nu så har köpstopp. Och det blev ovanligt många moderna PC-datorer iom kryptomining-boomen.

Av iRonNuke
Skrivet av Telperion:

Många spel är ospelbara även om man har en fysisk kopia på grund av att aktivationsservrar stängts ned och liknande. Själv har jag en del större titlar som Warcraft III, Black & White och Darkspore i originalkartong, men eftersom det är omöjligt att verifiera licenskoden går det inte att spela dem längre.

Du får ladda ner en crackad version, men då faller syftet lite kanske

Av iRonNuke

Jag anser att det är ett rätt stort problem egentligen. Spel är en form av konst hur man än ser det, men filmer lider av lite samma problem egentligen. Det är ju viktigt att bevara t.ex. böcker.

Största problemet i sig är digitala spelbutiker som drivs av ett enskilt företag, som helt plötsligt kan få för sig att lägga ner den, eller för den delen plocka bort vissa spel ur sortimentet. Jag har alltid varit för Steam, Epic Store etc. men ser ett problem här, när tjänsten kan försvinna. Och för äldre platformar och äldre spel är det givetvis än värre.

Av iRonNuke

Jag skulle aldrig få för mig att köpa någon av dessa grejer som der8auer köper. Så det är bra att andra gör det! Han köper nog de mest för att testa och se vad det är han får hem, han vet/tror nog att han kommer bli lurad.

Köpte för flera år sedan, billiga Micro-SD-kort från Aliexpress på 128 GB då det var typ det största man kunde köpa. Billigt var det, men inte så där överdrivet billigt. Visst blev jag lurad, dessutom lite jobbigt då jag upptäckte det först efter någon månad då minneskortet fylldes över 32 GB eller vad nu gränsen låg någonstans, och allt blev korrupt.

Av iRonNuke
Skrivet av dumbo:

Jag har länge funderat på vad alla dessa överdådiga förpackningar ska fylla för funktion. Ibland känns det som att man lagt ner mer pengar/resurser/produktutveckling på själva förpackningen än på produkten i sig. Varför då? För att man ska få en "lyxig" känsla under de 30s det tar att packa upp produkten? Vansinne.

Detta tror jag kommer mycket från USA faktiskt. Där är "Unboxing" en väldigt stor grej, att själva uppackandet av prylet är en stor grej. Har personligen inte tyckt det varit något speciellt direkt, är mer intresserad av prylen i sig

Av iRonNuke

Ja detta är positivt. För ingen gillar väl plastiga förpackningar som måste klippas upp och förstöras till dess oigenkänning? Pappförpackningar låter som en bra ide, med liten skyddande plastlåda inuti.

Personligen brukar jag ofta spara kartonger till grejer som är lite dyrare i alla fall, eller får för mig tänka mig att sälja vid ett senare tillfälle. I vissa lägen sparar jag alla originalkartonger, som kanske sedan slängs när det känns onödigt att spara på. Det är rätt svårt med sönderklippta plastförpackningar, de måste hivas direkt.

Kan mycket väl erkänna att jag gillar originalkartongerna, gillar att förvara prylarna som använder sällan, i dem när de inte används, dels skyddas de och sedan kan de vara lättare att hitta också.

Av iRonNuke

Mycket bra test måste jag säga! Både video och själva artikeln! Tumme upp! Man blir allt lite sugen på att skaffa en sådan här lösning, nästa gång man köper ny RGB

Av iRonNuke

Jag har en 75" Samsung LCD-TV från 2014, som jag fortfarande är väldigt nöjd med. Bra svärta vilket är viktigt. Tyvärr har den endast 1920x1080p i upplösning vilket är en liten nackdel nu. Sedan har den interpoleringen av bildrutor som gör 24p och 50p-filmer mjuka, vilket jag också gillar skarpt! Kommer nog inte byta ut den förens den går sönder eller det kommer en större OLED-TV för en billig peng.

Köpte den när NetOnNet öppnade i Jönköping, så därför kommer jag ihåg hur gammal den är Var MEGA-stor då, nu har väl en del kommit i kapp så att säga.

Av iRonNuke

Bra och trevlig recension! Har varit lite sugen på detta chassit till min HTPC. Har i nuläget ett gammal Fractal Design Node 202 som jag har varit väldigt nöjd med, undantaget grafikkortsmåttet är lite litet. Men Fractal Design Terra skulle nog stå fint i vardagsrummet. Kanske slår till så småningom.

Av iRonNuke

Jag har två NVME M2s i min bruksdator, Seagate FireCuda 520 2 TB och Samsung 970 EVO 1 TB. Den första ligger Windows med dess program på. Den andra lagrar spel. Sedan har jag två mekaniska hårddiskar också, WD 3 TB och Seagate 4 TB. Där lagras allt möjligt, spel, privata bilder och filmer, massa annat.

Alla diskarna är relativt välfyllda, försöker att inte fylla SSDerna för mycket då prestandan försämras.

Jag har alltid använt mig av mycket lagringsutrymme. Har en 8 TB extern hårddisk som jag använder för backup samt filer jag inte direkt använder ofta. Kan inte förstå folk som klarar sig med typ 1-2 TB.

Har också en massa andra datorer, en HP-server, men den är mest för labb, men den innehåller 2x 480 GB SSD och 2x 192 GB HDD samt 1 TB HDD. En primärt filserver med en hel drös med 2-3 TB hårddiskar (cirka 7 stycken tror jag). Till sist en dator som jag kör lite kryptobrytning med, innehållande 6x 4 TB HDD + 6 TB (som tidigare kommer från filservern).

Av iRonNuke

Brukar köra CineBench vid ny CPU, eller överklockning av CPU och RAM. Vilket händer att jag får för mig ibland

3DMark körs väl främst när jag köper ett nytt grafikkort. Brukar inte testas senare lika mycket dock. Här får diverse olika spel agera benchmark också. Ibland har jag även skrivit ner resultat före och efter en uppdatering.

Av iRonNuke
Skrivet av tomas1976:

Jag vill nog hävda att vi konsumenter är en stor del av problemet. När ”vi” hela tiden jagar bästa pris på prisjakt så piskar vi handlarna att jaga detta lägsta pris.
Tror du att det inte går ut över service och personal så vill jag hävda att du är naiv.
När priset är enda faktorn för konsumenten så blir det samma för säljaren.

Jo absolut, det påverkar service. Men jag köper hellre från en billigt ställe än ett dyrt med god service. Egentligen hade jag hellre betalat lite mindre för att slippa öppet-köp och även garanti. Sedan beror det såklart på vad man köper. Men säg en bärbar dator eller TV t.ex.

Men det är jag det, jag köper sällan saker och ångrar mig sällan också, då jag inte köper i onödan så att säga

Av iRonNuke
Skrivet av Wyver:

Är allt annat obegränsat sms, samtal, MMS ?

Ja det stämmer. Fattar inte folk som betalar 300-400 kr i månaden för ett abbonemang hos Telia, 3 etc. Dom måste vara sjuka i huvudet!

Själv pendlar jag mellan Vimla och Hallon, och har gjort i flera år. Tar och byter då något av företagen har bra erbjudande typ 4 GB surf för 49 kr/månaden i sex månader, därefter 99 kr/månaden, till exempel.