Inlägg

Inlägg som jockos har skrivit i forumet
Av jockos
Skrivet av Ikariwarrior:

Att ta fram ett datachassi i Solid Works tar ju max en vecka som nybörjare. Känns snarare som dåliga val och okunskap

Förstår att du har lång erfarenhet av produktutveckling!

Av jockos
Skrivet av Findecanor:

Hörlurar och headset går alltid sönder i gångjärnen efter en tids användning. Det har för mig gällt både för dyra och billiga lurar.

Testa ett par ZMF, de är designade för att kunna repareras och det är inga problem att köpa nya "gångjärn".

Av jockos

Kanske dags att byta jobb om man inte längre bryr sig om kraftfulla datorer? Vore roligare att läsa krönikor från folk som överklockar istället!

Av jockos

Trådade highendlurar, och en trådad mikrofon som är kardioid, så folk slipper höra när jag drämmer musen i glasmusmattan.

Bra tips till er som högg den billiga skypaden i fyndtips häromveckan!

Av jockos
Skrivet av napahlm:

Sen ser inte nyttan med två skärmar hemma.

Det är för att du inte är en Äkta Nörd™

Av jockos

Jag tänker vara gatekeeper i den här frågan, har man färre än två skärmar är man ingen riktig nörd.

Tyvärr, era motargument spelar ingen roll i den här frågan, det bara är så.

Av jockos
Skrivet av QRikard:

Ska du olja själv kolla på osmo hårdvaxolja (top oil). Har det på både köksbord och vardagsrumsbord (ek) och blir riktigt snygg matt och hård yta som är lätt att underhålla. Känns inte lika kallt som lack och mer resistent än vanligt olja.

Annars köp valfri billig skriva + regel som mrqaffe säger. Skruva (och limma) fast regeln så kommer det bli riktigt stabilt.

Stämmer in på Osmo hårdvaxolja, den är suverän. Enkel att applicera, torkar fort, känns inte så artificiell och plastig som vissa ytbehandlingar. Enda nackdelarna är att man bör bättra på typ var femte år med nytt lager och att den är ganska dyr.

Mitt tips är att köra den halvmatta, två tunna lager med roller, och efter torkning stryka längs träets fiber med en grov disksvamp. Det blir en jättefin och len halvmatt yta med väldigt lite effort.

Av jockos
Skrivet av Varg:

Ja, eller bara stäng av grejerna när du är klar med dem eller innan du lämnar hemmet. Har alltid funkat för mig, helt utan smarta produkter.

Har sambons odlingsbelysning på automatiskt schema, varför skulle jag sköta det manuellt som en grottmänniska? Kom med i matchen farfar!

Av jockos

Den där Satechi-dockan gick verkligen som smör i solsken, när jag beställde för en timme sen fanns 50+ i lager och nu är de tokslut!

Av jockos

Nyligen bytt från Apex launcher till Nova, men det ser exakt likadant ut. Lines icon pack.

Av jockos

Bytte upp mig till denna för ett par veckor sedan och gick från en dassig TN-panel, det är ganska sjuk skillnad i bildkvalitet. Mycket nöjd hittills, men använder en annan skärm för produktivitet så jag slipper problemen med text/pixelstruktur.

Fläkten hörs inte ö.h.t.

Av jockos
Skrivet av Rapidact:

Bonus är att du får mindre strålning, du sover då bättre och slipper huvudvärk pga mobilen.

Är denna din? Jag tror du tappade den!

Av jockos
Skrivet av LessIsMoore:

Jag tycker det är goddag yxskaft på denna fråga. Självklart är detta fallet. Ingen kan lära ut induktionsbevis som ChatGPT.

Tycka och veta är två helt olika saker. Många tyckte att det var väldigt modern och bra att ungarna skulle ha datorer och paddor i skolan med, men nu står vi här med 20% av femtonåringar som inte har läsförståelse på basnivå.

Pedagogik behöver tas på allvar i det här landet igen. Barnen är inte labbråttor, de är vår framtid, och därför behöver man utreda nya verktyg och metoder innan man tar dem i bruk.

Av jockos
Skrivet av LessHack:

Den är redan bra för självstudier och kan enkelt förklara olika begrepp inom olika ämnen på olika nivåer.

Matte är den hittills däremot värdelös på att förklara.

Gör de rätt i framtiden kommer de gå att utveckla program som individ anpassar uppgifter och ger direkt återkoppling till elever. Men de tror jag fortfarande är en bra bit bort.

Alltså titta på som i "forska på pedagogiska institutioner", inte titta på som i "armstödspedagoger på Internetforum tycker"

Av jockos
Skrivet av LessIsMoore:

Det största skillnaden skulle jag säga är att läraryrket kommer förändras väsentligt.
När allt yngre barn lär sig att använda AI i sin inlärning kommer de bli mer självledda. Lärarens roll som ledare i en lärande organisation hotas därmed förminskas till att bli en metodhandledare för inlärningsprocessen, inte sakkunskap i ämnet i sig. Till det bättre, ju tidigare en person lär sig att ta ansvar för sitt eget inlärande desto mer gynnas den av att drivas av den inre nyfikenheten.

Innan man ens börjar titta på hur lärarrollen eventuellt ska förändras behöver man titta på om de här verktygen överhuvudtaget bidrar till inlärning.
Kan man inte bevisa det så har AI ingenting i skolan att göra, och kan man inte hålla det borta från datorerna så kanske man bör titta på att gå tillbaka till papper och penna.

Av jockos

Annonsen är avslutad

Av jockos

Såld pending payment.

Av jockos

Asus TUF 3080

Högg ett 4080 super igår, så nu ryker 3080.

Upphämtning föredras, kan skicka mot fraktkostnad.

Läs hela annonsen här

Av jockos
Skrivet av NodCommander:

Precis, och dessa riskokare finns ju inte ens i rostfritt. Endast hemska s.k nonstick beläggningar som inte håller för fem öre.

Har en Tatung TAC-06 som har potta i rostfritt stål. Förutom att koka ris i den så har den korgar för att ångkoka mat (ingår ej, de kostar extra), så den används ofta när vi lagar asiatiskt!

De kan vara lite svåra att få tag på 220-240V, men väl värt det om man är teflonhatare och risentusiast.

Finns en hel kokbok med skit man kan göra i den:
https://www.streetsmartkitchen.com/wp-content/uploads/SSK-Tat...

Av jockos
Skrivet av e1m1:

Vänta bara på när det gått så långt att kylflänsen behöver sticka ut genom ett hål på sidan i chassit, likt insuget på vissa muskelbilar sticker upp genom ett hål i motorhuven

Du menar att jag behöver göra fler hål??

https://cdn.sweclockers.com/galleri/bild/200559?l=eyJyZXNvdXJjZS...