Inlägg

Inlägg som Tomas_88 har skrivit i forumet
Av Tomas_88

Fick akut tjocktarmsinflamation i somras som senare diagnostiserades till ulcerös kolit. Tagit prednisolon i 10 första veckor + 3x3 400g tabletter asacol dagligen fram till mitten av november och sänkte sedan dosen till 2x2 400g dagligen.

I början av december fick jag veta att jag hade dåliga levervärde (lämnade prover i mitten av oktober) och skulle lämna in några fler blodprover . Visade sig att värdena gick ner från 5.6 (i oktober) ner till 2.8(i december). Dock så vet jag inte vilka värde det handlar om och vad dom höga värde medför... Pratade med en sjuksköterska 2gng på telefon men hon kunde inte svara utan sa att min läkare kommer att höra av sig, vilket inte hände.... Iaf så är det enda som jag fick veta att de värde som låg så högt uppe hette någonting L-IG (eller någonting med IG på slutet) men det enda jag hittar på nätet är GT värde + 4 andra värde som inte ens påminner om de värde hon nämnde på telefonen....

Lyckas inte heller hitta några riktiga refferensvärde för vad man normalt ska ligga på.... Hittade någonstans att man ska ligga under 0,7 men enligt en annan andra så räcker det att man ligger under 1,4 (GT-värde).

Någon som vet vilka värde en man på 105 Kg, 191 cm lång, 31 år gammal och för övrigt frisk ska ligga på? (Dricker inte alkohol/ tydligen så visar just dom värde som jag testades för hur mycket alkohol man konsumerar).

Av Tomas_88

Kör med en vanlig Electrolux för 400 kr. Blir ju knappast någon skillnad på vattnet vart den än kokas upp och den rinner fortfarande lika snabbt igenom pulver som i vilken annan bryggare som helst. Vill man verkligen känna någon skillnad så kör man med hela bönor, en kaffekvarn och så experimenterar man med malningsgrad vs rostningsgrad vs mängdkaffe i förhållande till vattenmängden. Dessutom så luktar det jäkligt gott när man maler kaffe.

Av Tomas_88
Skrivet av Leoms:

Det jag reagerar på är artikel 6 i mänskliga rättigheterna.
"Everyone has the right to recognition everywhere as a person before the law."

Det står inte att alla är tvingade att identifiera sig som en person, utan rätten. Att bli tvingad att registrera telefonnummer på en person strider mot mänskliga rättigheterna.

Sådär spontant så känns det mer som att det skulle syfta på att alla skall räknas som självständiga individer i lagens ögon... Dvs inte som någons egendom eller djur. Dessutom är det ju ganska svårt att ta fram några paragrafer som täcker allting och därför har man ju också ett 15 kg tung lagtext till hjälp.

Menar bara att det räcker inte endast med mänskliga rättigheter... man lär ju tolka det också på många olika sätt.

Av Tomas_88
Skrivet av SysGhost:

Jag är ganska delad i den här frågan.

Jag är för att förhindra kriminell verskamhet på alla plan så länge det inte resulterar i "collateral damage".

"Rätt att förbjuda oregistrerade kontantkort... " Mitt svar: NEJ!
Det finsn så oerhört många legala/legitima/goda anledningar att använda oregistrerade kontaktkort.

"... i syfte att förhindra kommunikation mellan kriminella" Mitt svar: JA!
Men som nämnt så är detta mestadels vatten på kvarnen. Att sikta på kontaktkorten är helt fel.
Kriminella element kommer alltid att använda andra anonyma kanaler, såsom krypterad IP-telefoni, röstsamtal över internet såsom skype med opersonliga konton, TOR, DarkNet, med många andra metoder.

Det går inte att släcka en vulkan med en supersoaker.

Hur menar du nu då? Det är ju bara att lägga fram ett lagförslag där alla datoranvändare i Sverige tvingas att installera ett litet personlig tilläggsprogram på sina datorer som är bundna till användarnas personnummer och som övervakar allt man gör. Helst ska man ju också tvingas att ha en kamera med 360 graders synfält som förhindrar att terrorister bryter in sig i ens hushåll och använder ens dator till någonting olagligt.

Skulle känns mig så mycket säkrare då XD

Av Tomas_88
Skrivet av Dustforce:

Är du säker på att det är lag att visa att man har tillstånd till att framföra fordonet på allmän väg utan att vara misstänkt?

På offentliga platser ska man inte behöva ha legitimationshandling med sig.
Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Legitimationshandling_i_Sverige

Varför jag ställer dessa frågor är för att jag helt enkelt bryr mig om vad lagen säger, eventuellt att det kanske finns poliser som begår brott? Som civil ska man känna sig säker bland alla, även tjänstemän. Det kan ju bli ett problem om polisen frågar hejvilt om legitimation/identitetshandlingar.

Det är endast för din egen säkerhet, har du inget att dölja så har du inte det. Men det betyder inte att de har rätt till att begära sådan information. De får absolut fråga, men.. Vi som individer måste kunna känna oss trygga i samhället utan att herr blå knackar på dörren och kräver en massa. Eller?

Till skillnad från dig så känner jag mig mycket säkrare när jag vet att poliser har rätt till att kontrollera om folk ute på gatorna har giltiga körkort i samband med t.ex: blåskontroller osv... Känns ganska brottsförebyggande också och med tanke på att det inte registreras eller att man faktiskt inte behöver berätta hela sitt livshistoria så är jag inte heller rädd för att mitt privatliv skall kartläggas.

Av Tomas_88

Hände samma sak mig också. Ville då ta reda på vem det var så jag satte mig och läste en bok i väntan på att "tjuven" skulle dyka upp- visade sig vara grannes 5 åriga unge som gick och ryckte i allas brevinkast.

Av Tomas_88
Skrivet av svampae:

De e ba gripa då det är ringa stöld.

vet att dom säljer allt möjligt på ICA Maxi här i stan.

Av Tomas_88
Av Tomas_88

Har kanske en lite ovanligt problem som jag tror att man knappast kan bota men nog finns det hjälp. Iaf så brukar jag sen flera år tillbaka drömma riktigt obehagliga mardrömmar, den vanligaste är att jag på ett eller annat sätt men för det mesta genom att med bakbundna händer, ett glasskärl över huvudet och flyttandes i en sjö långsamt hålla på att kvävas till döds. För det mesta vaknar jag bara av ett hysterisk hostattack och en adrenalinrush som tar flera minuter att gå över. Den andra drömmen handlar om att några grävlingar ligger i min säng, här brukar uppvaknandet vara mer extrem- har vaknat alltifrån skrikandes i badkaret till att jag krokade och slog sönder hela ansiktet mot sovrumsväggen, att jag skadade handleder i ett fall, vred om vänstra axeln och nästan sprang rakt ut genom sovrumsfönstret. Brukar dessutom både lagga mackor, läsa böcker och möblera om här hemma medans jag sover. Förutom det så hände det flera gånger att jag vaknade utan att kunna röra mig då kroppen kändes som om den vägde flera ton- i det här fallet är jag dock inte helt säker på om jag verkligen var vaken eller om jag drömde då det alltid fanns folk i mitt sovrum men så bor jag ju ensam.

Undrar bara om det finns någon bra behandling förutom att man försöker sig på någonting så extremt som att spänna fast sig innan man somnar så att man inte springer ut genom sitt fönster?

Av Tomas_88
Skrivet av bart112:

True that!! Även fast jag själv mest kör Kapten nu förtiden, dock endast av ekonomiska skäl mer än nånting annat.

Skickades från m.sweclockers.com

Ettan gick på 22 kr/dosa då jag snusade men sen höjde dom priset till 30 kr och 6 månader efter det gick en dosa på 38 kr. Försökte med att snusa kronan och lucky strike men det gick inte så då slutade jag att snusa.

Av Tomas_88

Snusar inte längre men när jag gjorde det så vart det för det mesta ettan portion. Tyckte för övrigt att General var överskattad, den kunde hur som helst inte mätta sig med Ettans kryddiga aromer.

Av Tomas_88

Jag tänker så här att vem som blir president i ett demokratisk land återspeglar ganska mycket vad folk i detta land värdesätter mest och eftersom USA:s befolkning kan knappast ha ändrat sig så mycket i sina åsikter sen förra valet så spelar det nog ingen roll vem som vinner eftersom allt blir ungefär detsamma... Blev ju knappast någon skillnad sen sossarna fick tillbaka makten för 2 år sedan om man ska ta den svenska exemplen.....

Av Tomas_88

2 bucklor inom loppet av en vecka? Kan det vara så att du är en av dom förare som parkerar så nära andra bilar som det bara är möjligt- bara så att sidospegeln precis får plats? Minns alla gånger som jag blev tvungen att klättra över passagerarsättet för att någon stängde in mig med 30 cm mellanrum.... Det är då man får lust att starta motorn, öppna dörren så att det smäller och snabbt åka iväg = )

Av Tomas_88

Ska du raka dig kort så duger i princip vilken rakapparat som helst. Behöver inte vara en värsting. Själv kör jag med en från Braun för 800 kr. Brukar då raka av nackhår med en hyvel och sen kör jag 6 mm på sidorna och 9 mm överst på skallen... Man kan ju alltid komplettera med en mindre trimmer för att raka av hår runt öronen -annars kan det ta lite tid att få till det så att det blir snyggt men det brukar inte vara några större bekymmer. Glöm bara inte å rensa&inolja apparaten lite då och då annars slits den rätt så fort.

Av Tomas_88
Skrivet av JeagerMeisterSWE:

Varför stressplugga? Plugga lungt och metodiskt så du lär dig det. Om du inte kan det en vecka efter provet så är det meningslöst. Dessutom kommer det hjälpa dig för ett framtida bilkörkort. Ge det tid så jag får en bra medtrafikant! Tack!

Försök att sätta in dig i Swed Craft:s sits. H*n är ju 16, h*n är 16.... H*n är redan 16!!!! Och är man 16 så måste man ha mopekort nu nu nu nu nu på direkten för att snart är livet slut och alla andra kör redan moped Eller har du glömt hur det är att vara ung? =P

Hoppas att du klara det, annars är det bara å göra om det = )

Av Tomas_88
Skrivet av DaBone:

Beror nog mera på tiden du gör det och vilken typ av grannar du har...

Själv hade jag för många år sedan en kvinna som var präst till granne. Själv jobbade jag skift till kl. 00.00 på natten och gick väl och la mig runt kl. 02.00. Men kl. 09.00 varje morgon drog hon igång och plinkade på sin gitarr och sjöng halleluja-sånger, precis på andra sidan väggen där jag hade min säng.......

På samma ställe var det ganska mycket ljud nästan dygnet runt, så jag vande mig ganska snabbt. Men ville jag ha tyst, så drog jag upp stereon så rutorna vibrerade i någon minut. Sen var det knäpptyst i hela huset..

Ett annat ställe hade jag en liten inflyttningsfest på eftermiddagen och det knackades på nästan direkt. En kvinna som sa att hon höll på och söva sitt barn. Sa upp den lägenheten nästa dag..

Mina nuvarande grannar är väl i stort sett döva, så har inte så mycket bekymmer... Men brukar fråga ibland om man stör och att de inte ska vara rädda för att säga till.

Precis så gjorde jag igår natt när min granne fick för sig att för 3.e natten i rad gå runt och möblera om i hela sin lägenhet halv ett på natten.... Men då bankade jag istället i vägen så att alla rutorna vibrerade och sen blev det knäpptyst Däremot så är min hand nästan helt bortdomnad och lite blå till färgen men det får man tåla =O

Av Tomas_88
Skrivet av Casgar:

Fast separata AI kommer ändå utvecklas då det skulle finnas en efterfråga i vissa jobb, t.ex. sophämtning och övervakningscentraler för stadstrafik i storstäder, där den mänskliga motsvarigheten skulle vara betydligt mer kostsam och osäker som följd av att människor agerar till stor det baserat på känslor och gärna vill ha en viss fritid att utöva nöjen på. En risk att AI skulle ta över planeten skulle inte minska bara för att vi själva blir delvis maskiner, snarare tvärtom då vi blir ännu mer beroende av tekniken.

Allt beror ju på vad begreppet "intelligens" egentligen är för något. Betyder intelligens automatiskt att man blir medveten om sig själv och får även en egen vilja? Eller är intelligens endast förmågan att på ett helt mekanisk (omedveten) sätt lösa problem? Kan du skapa en intelligent robot och förvänta sig att den kommer å nöja sig med sitt simpla existens utan att vilja utvecklas?

Av Tomas_88

Jag tror starkt på transhumanism och på att äntligen få kunna byta ut den svaga, långsamma, , bristfälliga, bräckliga och inte så uppraderingsvänliga mänskliga kroppen. Jag skulle gladligen uppgradera min hjärna med några extra kretsar för att öka på min logiska tänkande, förmågan att lösa problem, kapaciteten att minnas och tänka abstrakt... Kan man göra det så behöver man nog inte bli rädd för att AI ska överlista en.

Följaktligen kan man då kanske säga att framtiden kommer kanske inte att handla så mycket om AI och människor som separata intelligenta varelsen utan om att AI och människa blir ett.

Av Tomas_88
Skrivet av Knashatt:

Nu kommer jag snart ta och anmäla dig för någon moderator här på Sweclockers.

För det är så uppenbart att du fullständigt skiter i att svara eller ge någon typ av respons av dom svar du får.

Men men...

Hur kan det finnas målarkurser som lär ut målande? Ingen individ kommer måla på exakt samma sätt.
Däremot kommer målarkursen lära ut dom grunder som man behöver för att att kunna måla på ett sådant sätt som just individen vill.
Det handlar mycket om att individen har en idé hur tavlan ska se ut, men individen har inte kunskapen att få fram det på målarduken.
Därför kommer kursen lära ut grunderna så individen kan få fram det resultat hen vill ha.

Samma gäller en fotokurs. Den lär ut grunderna så som tex sambandet mellan bländare, slutartid och ISO. Hur skärpedjup fungerar, brännvidder mm mm mm.
När du kan allt det där så kommer du förstå varför en bild blir som den blir vid fototillfället. Om du då tex inte blir nöjd har du kunskapen att ändra en eller flera inställningar för att få det resultat du vill ha.

Fotar du manuellt kommer du ha kontroll vad som händer med din kamera.
Även om resultatet som bild kommer skilja mellan dom olika kameramärkena och kameramodellerna så kommer grunderna vad som händer vit fototillfället vara exakt den samma.
Oftast när vi pratar digitala systemkameror så blir resultatet oftast väldigt likt vid samma märke men olika modeller. Det är därför man oftast håller sig till samma märke som man startade sitt fotande med. Man lär sig hur tex Canon tänker och hur resultatet blir.
Därför går det då fort och lätt att ändra om alla inställningar om resultatet inte blev så som man tänkt sig.

Det är svårt för mig att tex gå över till Nikon då det är två helt olika världar tex när vi pratar om hur man hittar inställningar.
Självklart går det att lära om sig, men det är dock en resa man får göra. Ju längre tid man har fotat med ett märke desto mer sitter allt i ryggraden. Har fotat med Canon sedan 2004 då jag köpte min första digitala kamera. Innan hade jag enbart fotat med kemisk film.

Hoppas du faktiskt läser det jag skriver och inte bara fortsätter att leta upp andra inlägg som du kan hugga på.

Jag har några bra sidor som lär ut grunderna om att fota manuellt. Jag kommer ge dig länkarna om du faktiskt visar på att du försöker ta till dig det vi skriver.

/Mvh Knashatt.

Man måste ju vara lite förstående också, kan hända att han läser alla inlägg men många personer har ju inte lika lätt att lära sig nya saker som resten av oss andra. Tycker att TS:s ursprungliga fråga samt några andra har besvarats väldigt bra av flertalet personer här inne och tråden har ingen diskussionsvärde längre och borde då kanske låsas av en moderator för att inte krångla till det ännu mera för TS. Nu är det bara för TS att läsa om allting tills det fastnar och kika runt lite på forumet för att hitta svar på nya frågor som dyker upp.

Av Tomas_88
Skrivet av Gzerd:

Det är ju inte vanligt att professionella fotografer har ärendet att fota i skogen. Hur sann är genomsnittet att proffs står i skogen och tar liknande bilder?

Pressfotografer är också proffs med de behärskar ju inte kameran och tar enkla dokumentärbilder. Fotar ett upprivet staket som en björn har åsamkat, ljusgröna trän som i verkligen är mörkgröna.
Bilden kräver inte nån behärskning som ser ut som de bara fotat med autoläge.

Reportage ute i skogen. Blekt och ljust bländande, massa trän i motljus och folk som plockar blåbär
Här är dagiset Dödsippa ute på utflykt ....
Proffsbilder javisst som kan dyka upp i Expressen.

Dom borde valt en entusiastisk amatörfotograf för bättre kvalitet som är vad att fota i i skogen gryning och natt. Hur ofta fotar proffs på natten uppe på ett berg, såvida han inte fått betalt för att göra det?

Det vanliga är ju att proffs fotar i studio fototar folk med bakgrunf, bröllopsfotografer

Det blir redan underförstått att säga amatör för att man fotar i skogen,, för det finns ingen gren som yrke att fota i natur och skog. Därför blir begreppet "amatör" lika inaktuell.

Precis din logik är självklart orubblig. Om man fotar pinnar eller blåbär ute i skogen så spelar det ingen roll om man använder analoga kameror och känner sig entusiastisk över det för riktiga proffs fotar kottar och sånt i studio för att slippa motljuset mitt i natten och få betalt för det.