Artiklar

Artiklar skrivna av Psionicist
50

Intel först till 22 nanometer

På Intel Developer Forum avslöjar processortillverkaren att företaget producerat världens första krets i 22 nanometer. Den nya tillverkningstekniken banar väg för ännu kraftfullare hårdvara.

31

AMD bekräftar sexkärnig processor för entusiaster

Det är inte bara Intel som jobbar på sexkärniga processorer till datorentusiaster. Konkurrenten AMD laddar om bössan med Thuban.

36

Intel Gulftown överklockad – nytt världsrekord

Trots att Intels kommande värstingprocessor Core i9 innehåller sex kärnor finns det ordentligt med utrymme för överklockning. Den ännu olanserade processorn slår världsrekord.

158

EU försvarar Intel-dom

Intels invändningar mot rekorddomen får inte gehör hos EU. Istället förvarar unionen miljardböterna genom att publicera en rad e-post som påvisar processortillverkarens strategier.

122

Intel överklagar rekorddom

Intel lämnar in en överklagan mot EU:s rekordstora bötesbelopp. Processortillverkaren har ingen lust att gå med på unionens krav.

29

Intel anklagas strypa Atom

Taiwanesiska datortillverkare anklagar processorjätten Intel för att strypa tillgången på Atom. Detta för att öka efterfrågan på dyrare processorer.

200

Radeon HD 5870 prestandatester läckta

AMD:s nya grafikkort presterar mycket bra, åtminstone om man får tro tester som läckt ut på nätet.

53

Svag dollar ger billigare hårdvara

Efter att dollarkursen fått en ordentlig törn är den amerikanska valutan återigen relativt billig. Det leder till lägre priser på datordelar.

29

AMD släpper bärbar plattform med Vision

AMD lanserar Vision, ett nytt koncept för bärbara datorer. Målsättnignen är att ta upp kampen mot Intel Centrino på nytt.

168

Radeon HD 5000-seriens prissättning läckt

Redan innan AMD:s nya grafikkort för DirectX 11 är lanserade talas det om justerade prisnivåer. Enligt färska uppgifter kan Radeon HD 5850 börja på 2 500 kronor.

65

Intel tror på fortsatt snabb teknikutveckling

Processortillverkaren Intel har inga planer på att bryta mot Moores lag utan har siktet inställt på åtta nanometer år 2018 och smått fantastiska fyra nanometer 2022.

64

Första bilderna på AMD Radeon HD 5000

En asiatisk hårdvarusajt publicerar bilder på ett grafikkort som sägs vara en av AMD:s kommande modeller för DirectX 11.

32

Intel försöker stoppa tidiga Core i5

Datorbutiker runt om i världen säljer Core i5 och tillhörande moderkort långt innan utsatt lanseringsdatum. Detta upprör processortillverkaren Intel.

51

Nvidia smyger in DX11-funktion i ny drivrutin

Nvidias senaste drivrutin för Geforce introducerar stöd för Compute Shaders – en av de största nyheterna i DirectX 11.

38

Intel tickar 2010

Processortillverkaren Intels utvecklingsstrategi kallas för "tick-tock" där ett "tick" är en ny arkitektur och ett "tock" en förbättring av den nuvarande. Nästa år är det dags att ersätta Nehalem.

40

Dalande försäljning av stationära datorer

Lågkonjunkturen sätter spår i datorförsäljningen och stationära datorer är särskilt hårt drabbade. Moderkortstillverkare har dock inga förhoppningar om en vändning.

105

Lucid parar ihop Radeon och Geforce

Israeliska Lucid har utvecklat en krets som gör det möjligt för kombinera grafikkort från AMD och Nvidia i något som kan liknas vid Crossfire eller SLI. Nu avslöjas det första moderkortet med den nya kretsen.

56

Fler Lynnfield från Intel

Processortillverkaren Intel lanserar inom kort den nya processorn Lynnfield, även känd som Core i5. Nu avslöjas en mängd nya modeller i budget- och mellanklassen.

32

Intel om Core i9

Läckt officiell information avslöjar tidigare okända detaljer om Intel Gulftown, även känd som Core i9. Processorn kommer endast som Extreme Edition.

53

Två nya Radeon inom kort

AMD lanserar snart två nya grafikkort i mellansegmentet. De nya modellerna ska höja konkurrensen ytterligare i prisklassen kring tusenlappen.