Psionicist

Glömsk

Namn
Björn
Plats
Userland
Sysselsättning
Skriver mest.
Registrerad
2001-07-03
Senast aktiv
2019-04-05 16:00

Artiklar

Radeon HD 4770 med AGP

Den gamla AGP-bussen har dödsförklarats flera gånger efter lanseringen av PCI Express. Men fortfarande lanserar tredjepartstillverkare kraftfullare grafikkort med gränssnittet.

EU dömer Intel till rekordböter

Som väntat dömer EU-kommissionen processortillverkaren Intel för brott mot konkurrenslagstiftningen. Bötesbeloppet är rekordhöga en miljard euro.

Corsair lanserar rymlig solid state-enhet

Corsair utökar sortimentet solid state-enher med lanseringen av P256. Modellen bjuder på kontroller från Samsung och höga överföringshastigheter.

Gigabyte lanserar passivt kylt Geforce 9800 GT

Taiwanesiska Gigabyte kommer med ett oväntat tillskott. Den gamla långköraren Geforce 9800 GT uppgraderas med passiv kylning och Ultra Durable-teknik.

Dell satsar på kvinnliga datorer

Della är en ny kampanj som ska få kvinnor att köpa datorer. Webbplatsen är fylld med sminkade laptops som bland annat kan räkna kalorier.

Intel kan få böta rekordbelopp

Olagliga affärsmetoder i konkurrensen mot AMD kan stå Intel dyrt. EU kommer med stor sannolikhet tvinga processorjätten att betala miljardböter.

Bebiskameror stör ut trådlösa nätverk

Kameror som används för att övervaka spädbarn orsakar sämre hastigheter i trådlösa nätverk. Problemet är allra värst i storstäder.

Nästa generation grafikkort kan försenas

Flera rykten cirkulerar om att både AMD och Nvidia skjuter upp lanseringen av nästa generation grafikkort. Motstridiga uppgifter talar om omkastade lanseringsdatum.

Windows 7 optimerat för SSD

Microsofts kommande operativsystem innehåller flera optimeringar för SSD-lagring. Bland annat upptäcker nu operativsystemet SSD-enheter automatiskt och anpassar inställningarna efter dessa.

Dollarfall kan ge lägre priser på datordelar

Den senaste tidens starka dollarkurs syns i de höga priserna på elektronik och datordelar, men nu ser kurvan ut att vända.

Nvidia gör miljardförlust

Grafikkortsjätten Nvidia publicerar återigen en dyster kvartalsrapport. Precis som avslutningen på 2008 är årets första kvartal tyngd av förlust.

Corsair tror på stora minnen

Datoranvändare vill ha mer RAM-minne. Det hävdar Corsair, som tror att minnespaket på åtta gigabyte blir standard till årsslutet.

Linux över en procent marknadsandelar

För första gången någonsin är Linux installerat på över en procent av alla hemmadatorer. Samtidigt fortsätter Microsofts Windows att tappa mark mot konkurrenterna.

Fortfarande osäkert om telekompaketet

EU-parlamentet röstade idag om det så kallade telekompaketet, som bland annat reglerar rättighetsfrågor på nätet. Förslaget att fildelare ska stängas av från internet röstades ned – men inget slutgiltigt beslut har ännu fattats.

Massiv minnesbandbredd i nästa Geforce

Nvidias kommande prestandagrafikkort kan bjuda på rejäl minnesbandbredd – mer än något annat grafikkort i världen.

Rörfläns kyler processorn med luftvirvlar

T-Shooter är en ny typ av processorkylare med en annorlunda design. Kylaren består av fem stycken virvelskapande rör som ska föra värmeledningen till nya nivåer.

Skivbolagen går på webbhotell

Skivbolagsorganisationen IFPI sätter press på fildelningssajten Torrentbytes internetleverantör. Målet är att få webbhotellet att stänga av sajten.

Starka försäljningssiffror för AMD i Sverige

Processortillverkaren Advanced Micro Devices tar marknadsdelar internationellt – och upplever även starkare försäljning i Sverige.

Billigare Mac att vänta

Apples designade datorer i Macbook- och Imac-serierna kan bli billigare inom kort, men orsaken till prissänkningarna är okänd.

Nvidia krymper grafikdelar – i bärbara datorer

Nvidias första grafikdelar tillverkade i 40 nanometer är till för bärbara datorer, och kan lanseras redan till sommaren.