Inlägg

Inlägg som Kennel har skrivit i forumet
Av Kennel

@icogniito Det var nog bara sjuk timing. Det verkar som Tele2-nätverket inte längre är blockat av imgur. Funkar för mig nu iaf.

Av Kennel
Skrivet av Dimman:

Jag antar att du kommer sätta upp uttag med nätverkskabeln? (För övrigt riktigt dyr kabel för 100m IMO) Jag tänker bara så att du är medveten om skillnaden på installationskabel och patchkabel

Hade inte tänkt på detta, men ja, det kanske är bäst att sätta upp uttag. Det får dock bli ytmonterade uttag eftersom det är tegelväggar överallt.

Och efter att ha sett en video på ämnet så vet jag nu skillnaden mellan patchkabel och installationskabel. Tack för tipset

Av Kennel
Skrivet av pv2b:

Om din fru inte gillar vad det nya WiFi:t kostar får kan hon ju få harva på på gamla WiFi:t istället.

Mycket riktigt!

En sak som oroar mig lite är att jag lägger ner pengar på det här och får skitbra täckning, men att det ändå blir strul när man går runt i lägenheten och "roamar" mellan accesspunkterna. Eller har tekniken äntligen kommit ifatt detta så att det funkar?

PS. Eftersom en UniFI Flex ändå kostar drygt tusen spänn plus moms så kommer jag nog köra på ditt första alternativ, att ha den "stora" switchen vid datorerna och sen dra två kablar delar av sträckan.

Tack än en gång för hjälpen!

Av Kennel
Skrivet av CAD-Slaven:

Kör med Optiline kanal den är enkel att få snygg. Köp till färdiga hörn också så blir det så bra det kan bli.

Vet du var man kan köpa den som privatperson? I värsta fall kanske jag kan bli företagskund på Ahlsell.

Det här blev förresten ett rätt dyrt kalas Säg inget till min fru.

https://i.imgur.com/lAXej0X.png

Av Kennel
Skrivet av pv2b:

Det kan vara så. Specarna är diffusa. Enligt Dustins specar står det "Strömförsörjningstyp och spänning AC 110/240 V, DC 48 V (PoE)" men det kan ju vara fel. Jag har aldrig sett en sådan switch själv.

Men i så fall sätter du en US-8-60W vid datorerna istället och en US-FLEX i mellanutrymmet. US-8-60W tar ju garanterat 230V in via AC-adapter och levererar också 802.3af PoE ut på portar 1-4.

Alltså, så här:

https://i.imgur.com/A3lvoqf.png

Hjälte! Tack för hjälpen

Av Kennel

Hmm. Vad jag kan se så medföljer det dock inte någon nätadapter till Unifi Switch Flex. Det verkar inte ens finnas någon kontakt på själva switchen för att koppla in nätström Eller är jag ute och cyklar?

Av Kennel

Men när jag tänker efter så kanske det inte är så omöjligt att dra två kablar den sista sträckan trots allt. Det skulle sannolikt betyda att jag får lägga dem i kabelkanal dock. Jag får leta runt och se om det finns en kanal som inte är allt för ful.

Av Kennel

Tack för uttömmande svar! Problemet är att kabeldragning är allt annat än enkelt i min lägenhet, så jag är inte så sugen på att dra två kablar den sista sträckan, även om det skulle innebära att jag slipper en switch.

Det tråkiga med switchen i mitten är ju att jag egentligen bara behöver den för att kunna sätta en accesspunkt "mitt på tråden" så att säga. Hade det funnits en 3 portars switch med en PoE ut så hade det varit optimalt. Platsen där jag tänkte placera det här är dessutom lite speciell, så jag vill ha det så snyggt och elegant som möjligt. Jag har också bara ett ledigt uttag för ström och vill helst inte ha någon grenkontakt.

Kan ni tänka er några andra alternativ för att lösa detta på? Man kan inte använda en sån här kanske?

https://www.ui.com/unifi-switching/unifi-switch-flex/

Och sätta en PoE injector mellan Dream Machine och den här?

Av Kennel

Vad behöver jag för Ubiquiti-prylar?

Hej!

Nu börjar jag tröttna på Wifi-situationen här hemma och det är dags att byta ut den gamla Asus-routern och kasta mina repeaters. Jag har beslutat mig för att dra kabel hela vägen genom lägenheten även om detta kommer bli ett helvete (två 25 cm tjocka tegelväggar som det ska igenom bland annat). Därtill har jag beslutat mig för att investera i prylar från Ubiquiti. Jag har en väldigt avlång lägenhet med tjocka väggar, så planen är att köpa en Dream Machine och två accesspunkter. Men det är här mina kunskaper börjar tryta.

Skull följande funka? Det jag är mest osäker på är det här med PoE och "PoE passthrough". Det finns ju en massa olika varianter på PoE tydligen (24V, 48V, 802.3af etc). Jag fattar inte riktigt vad som medföljer vad och funkar med vad.

Finns det kanske billigare alternativ än de där UniFI 8-ports switcharna med PoE passthrough? Anledningen till att jag har en switch även i slutet på "slingan" är att det står ett par stationära datorer där som jag kan koppla in i Switchen och göra mig av med den gamla Netgear-switchen jag har där idag.

Tack på förhand!

https://i.imgur.com/M69Qg6j.png

Av Kennel

Jag är på. Vi ses om två månader!

Av Kennel
Skrivet av tumvanten:

Kolla bara Rickard Andersson haha.
Efter han tog den bilden så gick han lätt in på flashback och pumpade sönder med inlägg.

Kallar du mig ett troll? Nej, nu jävlar

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kennel

"Övermoderator"
hahaha

Av Kennel

Ok, tack för svaren.

@SCORPIUS
Men passar tredjepartskylare på ett kort som inte har referensdesign?

Av Kennel

Kylpasta på nya kort

Howdy!

Hur ligger det till med kylpasta på grafikkort nu för tiden? Är det någon idé att plocka av kylaren och byta ut kylpastan?

Jag har nyligen införskaffat ett "AORUS GeForce® GTX 1070Ti 8G" och tycker det för lite mycket oväsen under belastning. Temperaturen vid full belastning ligger runt 75 grader. Temperaturen i sig tror jag inte är något problem, men jag undrar om det skulle hjälpa lite om man byter ut kylpastan.

Tack på förhand

Av Kennel

Chassi att montera under bordet

Hej!

Det börjar bli dags att uppgradera min gamla trotjänare här under skrivbordet och jag är lite sugen på att den här gången köra på mATX eller kanske t.o.m mITX. Det känns dock fånigt att ställa ett så litet chassi på golvet och uppe på skrivbordet vill jag heller inte ha det. Jag undrar därför om det finns små chassin som lämpar sig väl för eller kanske t.o.m är byggda specifikt för att monteras eller hängas under skrivbordsskivan? Det finns ju sådana där remmar som man kan spänna upp ett chassi under bordet med, men jag är inte så förtjust i den lösningen. Finns det kanske någon annan lösning?

Jag kommer sannolikt sätta en Core i7 8700k och ett GTX1070 i den. Jag kommer även dual-boota Mac OS och Windows 10 från vars en disk, så det hade varit trevligt om det fanns plats för i alla fall en 2.5" SSD utöver M2.

Tacksam för alla tips!

Av Kennel
Skrivet av Prelatur:

Tänk på att Wifi kan använda SU-MIMO så att det blir flera parallella strömmar.
AC56 stödjer 2 så du om du bara har testat med vanlig iperf3 så kan det bli lite bättre fart med flaggan -P2.

Tack för tipset. Testade iperf3 med -P2-flaggen men det gav ungefär samma resultat. Är du säker på att både RT-AC68U och RP-AC56 stödjer tekniken i fråga?

Av Kennel

Var uppe på Netonnet idag och bytte från en RP-AC53 (med 100mbit Ethernet-port) till en RP-AC56 (med gigabit Ethernet-port) och körde ett nytt test. Innan hade jag 93 mbit inne på kontoret och nu fick jag 310 mbit. Success!

Jag svängde även förbi Webhallen för att köpa ett Netgear PL1200-kit (powerline), men deras öppet köp gäller bara i obruten förpackning, så det blev inget. På Netonnet hade de inga vettiga powerline i lager.

Ska spela lite ikväll igen och se om jag kan återskapa pingspikarna.

Av Kennel
Skrivet av anon284015:

@Kennel: Varför inte köra nätverk via elnätet? Har 4 st Zyxel 1gb i olika rum och det är mycket bättre än Wifi. Då har jag inte ens jordade uttag vilket gör att jag bara kommer upp i halva hastigheten. Inge problem med vare sig hastighet eller latency.

Jag tänkte testa det imorgon, men som jag skrev tidigare så har jag inte så höga förhoppningar med tanke på hur gammalt huset är och hur kaosartad elen antagligen är. En sak är säker, överföringshastigheterna som de använder i sin marknadsföring kan verkligen inte stämma. 2 GB/s? Vad är det för Ethernet-port på den?

Av Kennel
Skrivet av jocke92:

Du ska inte behöva en med gigabit för din 100mbit inernetförbindelse.

Nej, det förstår jag. Jag kanske inte var supertydlig, men jag vill även få upp den interna hastigheten mellan kontoret och resten av lägenheten. Har t.ex. en disk kopplad till min router som jag sparar grejer till från kontoret.

Skrivet av jocke92:

Har du kollat om lagg-problemet kvarstår med den nya rp-ac53? Har du uppdaterat ASUS RT-AC68U till senaste firmware? För att kunna felsöka måste du plocka bort felkällor, som att koppla bort prylar som nätverket, köra en dator trådlöst närmare routern, annan router osv.

Nej, men jag ska köra en liten gaming-session ikväll och se om det har hjälpt.

Av Kennel

Det visar sig att jag är lite av en idiot Jag mätte hastigheten med iperf3 mellan en dator kopplad med kabel direkt i routern och en dator på kontoret. Jag fick ~93 mbit/s med både RP-AC52 och RP-AC53. Detta tyckte jag var lite märkligt. Men nu inser jag att ethernet-portarna på båda är 10/100, inte gigabit! Mao, för att få upp hastigheten behöver jag antingen en RP-AC56 eller RP-AC66 (de har båda gigabit Ethernet-port).

Det blir ett besök på Netonnet imorgon igen!