Inlägg

Inlägg som hybris6 har skrivit i forumet
Av hybris6

Köpte paraffin olja från jula. Får hoppas det funkar

Av hybris6
Skrivet av slusk:

Mineralolja

Testa googla på submerge Electronic in oil

perfekt det var ordet jag sökte Tack.

Av hybris6
Skrivet av izzie:

Tvivlar starkt på att detta faktiskt är fallet, hur många har du?

64999 st så tror bara jag kan få in en lampa till...

Nej skämt åsido, jag menade i mitt philips hue system som verkar vara begränsat till 65 och jag har typ 63.. Vet inte om det är begränsning i hubben eller i samtliga av deras zigbee produkter (är det bara hubben är det lugnt men om begränsningen även finns i varje enskild lampa blir det ju dyrt att byta ut systemet..)

Av hybris6

Icke strömledande olja

Hej,
vad heter den typ av oljor man kan sänka ner hela datorn i utan att det blir kortslutning?

Jag kommer inte på namnet och när jag söker på el oljor mm kommer det mest upp olika motoroljor eller eldningsoljor..

Av hybris6
Skrivet av Qubeista:

Förstår inte hur det gått så pass paj heller. Jag använder både G915 och G915 TKL och ja jag har använt det i soffan i ett års tid och det har fått sin stryk av både hund som trampat på den och att det har rykt i golvet ordentligtt minst 5 gånger. Absolut ingenting har gått sönder.

Jag har ställt ner det på högkant med baksidan lutad mot soffan och tangenterna utåt. Sedan har jag råkat komma när tangentbordet så det tippat och landat på golvet med tangenterna nedåt. Då ryker 1-2 tangenter. Har även 2 tangenter där en flis lossnat på sidan av själva tangenten. Riktig skit kvalitet. Men eftersom vissa inte verkar ha problem och andras tangentbord går sönder bara man tittar på dem så kan det ju vara en batch tangenter med något produktionsfel typ att plastpiggarna på baksidan skall vara i lite seg plast men har blivit förväxlad till stel o spröd plast.. Jag vet inte men det är inte normalt att knapparna är så ömtåliga.

Av hybris6

Sorry sjukdom o julen kom emellan...

Tack alla som svarat, väldigt uppskattat. Jag har bestämt mig för att köra på Shelly.

Jag vill ha kvar Hue lamporna så det är för kontakter där jag inte kan ha smarta lampor.. Har en del lampor med sådana små lampor i med 2 metallstift typ sådana man har i badrum ibland.

Vill helst inte ha hue/zigbee lösningar då jag nästan slår i taket på antal zigbee enheter

Tack än en gång alla och god fortsättning och Gott Nytt År

Av hybris6

Vad välja, plejd, shelly eller annat?

Hej,
jag har ett hus, 2 attefallshus samt ett garage som jag tänkte göra lite smartare.

Idag använder jag Homey Pro plus Philips hue (bridge) i huset och som wifi kör jag ubiquiti APs. Jag har var sin AP i attefallshusen där jag även har wifi tempsensorer så jag kan hålla lite koll.

Nu eftersom folk inte fattar att de skall använda Hue strömbrytarna tänkte jag ta nästa steg och smarta till de inbyggda strömbrytarna men jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken väg jag skall gå.

Både Plejd och Shelly verkar fungera med Homey pro.
Plejd verkar stabilt men är dyrt. Använder bluetooth vilket har begränsad räckvidd vilket gör att jag förmodligen inte kan styra attefallshusen från huset om jag inte installerar en plejd hub / attefallshus.

Shelly är billigare och kör över wifi (vilket gör att jag borde kunna kontrollera det från huset då jag har bra wifi täckning i attefallshusen).

Samtidigt hör jag att plejd är väldigt enkelt medan shelly verkar vara mer komplicerat..

Någon som har erfarenhet av bägge systemen som kan ge lite råd som för o nackdelar?

Tack.

Av hybris6
Skrivet av Nyhet:

Microsoft har släppt uppdateringar av applikationen Swiftkey för Android och IOS, som ger alla användare tillgång till Bings AI-chattbott.

Läs hela artikeln här

Tänk vad bra, man kanske kan schemalägga sms till vänner o bekanta så skickar telefonen själv ut diverse meddelanden som deras telefoner automatiskt kan besvara så kan man ha flera konversationer igång utan att någon av de inblandade har en aning eller bryr sig. Toppen

Av hybris6
Skrivet av tonii:

Ramlar I soffan hur? Om det är så att det lossnar knappar om den bara tippat 90 grader ner i en mjuk soffa så är det ju inte super såklart men om den slår i något hårt så förstår jag att dom flyger ^_^

Har tagit lös mina en gång för en grundlig rengöring och dom satt åt rätt bra på mitt tangentbord. tror inte jag skulle kunna råka häva lös dom utan mindre våldspåverkan.

sen vet jag ju inte om det varit en eller flera tillverkare av key caps till g815/915 serien eller om det varit dålig QC på dom som tillverkats som gör en skillnad mellan oss också.

Jag kanske var oklar. Jag ställer ner det från soffan så det lutar mot soffan och sedan välter det 90 grader ner i golvet (parkett).
Sjukt dålig kvalitet.. hade ett gammalt logitech som apade sig så jag blev förbannad och kastade det i väggen och bröt det i 2 delar men keycapsen höll iallafall Detta tangentbordet måste ha något tillverkningsfel för jag har aldrig någonsin under mina snart 50 år varit med om något liknande. Pinnarna trillar av för ingenting och de har inga ersättningscaps.. E ju vansinne att skicka ut ett helt nytt tangentbord för att en liten plastpinne som kostar 0,0000023 öre inte håller.. verkligen slit o släng mentalitet.. De kunde skickat en keycap för 3 öre om de haft koll på sina produkter..

Skrivet av Pelle:

Tar tillbaka det. när jag rengjorde det ikväll lostnade ena piggen till enter knappen och föll in inuti switchen, försökte värma en nål och dra ut den men lönlöst. Får leva med semi b0rken enter knapp... SUCK!

Ouch.. välkommen i klubben

Skrivet av Gainsgoblin:

Tips, koppla in laddkabeln en gång varannan vecka när du går och lägger dig eller något så bör du ha god marginal.

Jag stör mig inte på laddningen annat än vid enstaka tillfällen.. Det jag stör mig på är att man inte ser ett jota när det är släkt och måste knappa lite på det innan det lyser upp. Men seriöst det är bara ett riktigt i-landsproblem så ingen stor grej.. Men det hade varit trevligt med lite färg eller något så man kan tyda tangenterna även när det inte blinkar som en julgran

Skrivet av Valonen:

Jag har hittat både ett G915 TKL och ett vanligt G915. Allt de blivit liggande är för att jag spillt nån öl eller så, men det ska ju inte caps beröras av.

Plockar gärna och skickar till er som behöver, dock har jag ALDRIG plockat av en caps (eller så var det väldigt längesedan) så kan behöva tips så att jag inte förstör.

Jag tror det bästa är att bara försöka dra tangenterna försiktigt rakt uppåt. De lossnar ganska lätt.

Av hybris6
Skrivet av tonii:

Hur lyckas ni som hatar tangentbordet ha sönder så många key caps? Har haft mitt g815 (trådade modellen) i 3 år nu och har inte haft en enda key cap som gått sönder eller gett några andra bekymmer.

Det är nog lugnt om man har den på ett databord men jag har den i TV soffan. Ställer man ner den från soffan på högkant och den välter kan man ge sig 17 på att 1 eller 2 knappar ryker.

Skrivet av Pelle:

Funderar jag också på. Använt mitt 915 2+år dagligen både för jobb och gaming utan minsta tillstymmelse till problem med något.

Se ovan. Har haft många tangentbord genom åren och aldrig varit med om så ömtåliga keycaps. Det är de små vita plastpiggarna på baksidan som bryts av för minsta lilla.

Skrivet av Gainsgoblin:

Alltså batteritiden är ju typ tre veckor om man inte kör full ljusstyrka på knapparna? Mitt säger 143 timmar kvar nu och med tanke på att det laddas snabbt så är det bra.
Fattar inte heller hur ni lycka ha sönder knappar, människor slutar aldrig förvåna mig.

Laddningen är ok förutom att det alltid dör just när jag verkligen inte orkar gå upp o sätta i laddkabeln Men det jag stör mig på är att man inte ser ett skit när det är släkt så man måste alltid trycka på ngn knapp för att det ska lysa upp.. Absolut ingen biggie men hade gärna haft lite färg också på knapparna.

Av hybris6
Skrivet av Valonen:

Jag har ett tangentbord du kan få plocka knappar av om du vill.

Skulle gärna göra det. Kan Swisha om du vill posta några knappar till mig. Behöver ESC, G5, F1 och TAB.

Hur mycket skulle du vilja ha för dem+porto?

Av hybris6
Skrivet av olleking123:

Har letat som tusan för ett annat keycap set till g915 tkl, allra helst hade jag velat ha ett set där bokstäverna är "ifyllda med färg" och inte genomskinliga för RGBn, detta för att jag vill köra det utan rgb för mer batteritid men har då lite svårt att se tangenter när det är mörkt.

Någon som vet om det finns något liknande detta på marknaden?

Nä men säg gärna till om du hittar.

Är så jäkla besviken över detta skittangentbordet. Svindyrt o knappd#¤%na håller inte. Har brutit sönder 3-4 knappar eftersom de transparenta piggarna på baksidan inte tål något ö.h.t. Har haft det trådlöst i tv soffan så ställer man ner det och lutar det mot soffan och råkar sen slå till det så det välter så ryker 1-2 knappar.

Finns inte reservknappar att köpa men om man orkar leta upp 20 olika kvitton och genomgå en djupintervju av logitechs tech support ikopplad en lögndetektor och en psykutvärdering så kan man om man har tur få KÖPA en reservknapp för typ 300 EUR...

Sedan som du skriver så skulle jag också vilja ha knappar med färg i för efter ett tag blir det fruktansvärt störigt när det släcker ner och man måste trycka på en knapp för att det ska lysa upp så man kan se vad man skriver.. Ångrar bittert att jag köpte detta tangentbord. Visst det är bra på andra sätt och skönt att skriva o spela på (ja innan alla knappdjävlar gick sönder då.. F1 tangenten rök 1a dagen.. kul för ett 2000kr tangentbord.. men den lyckades jag limma tillbaka piggen på med lite superlim efter att försökt få en ny från Logitech utan framgång.

Jag menar de borde ju själva upptäckt att knapparna var felkostruerade och erbjuda kunderna nya uppsättningar till sjysst pris..

Anledningen att jag går på är för att ESC knappen rök nu för 20 minuter sedan efter att hunden råkat välta ner tangentbordet från soffan..Grrrrr

Av hybris6

Jag funderade på SLI men det var ju inte så att prestandan dubblerades direkt.. Man fick ju bara en ynka ökning på 20+- % så när de nya korten kom spöade de ju förra generationens kort i SLI samtidigt som förra generationens toppkort inte droppade extremt mycket i pris så istället för att köpa ett till av förra generationens toppkort för 6000 (till SLI) var det bättre att köpa nya generationens kort för 7000 och få bättre prestanda...

Det var iallafall så jag upplevde det hela. Hade prestandan dubblerats eller att 2 av fg generation i sli skulle varit bättre än 1 av nya generationen så hade det varit värt det.

Av hybris6

kan man fylla på färg patronen med vatten tro, för att lura skrivaren att patronen innehåller bläck.. jag bryr mig inte riktigt om skrivaren går sönder för jag tänker inte köpa massa färg, för att skriva ut i svartvitt vilket jag gör 99,99% gångerna..

Av hybris6

Det här är ett förbannat otyg,
har samma problem. Typ cyan eller någon meningslös färg är slut och behöver skriva ut i svartvitt men det funkar inte.

Någon som har tips på en billig svartvitt skrivare?

Av hybris6

Tack alla som svarat.

Har fixat det nu. Monterade ner datorn i beståndsdelar så fick den ligga så ett dygn. När jag satte ihop allt resetta jag bios och satte in en helt ny SSD där jag installerade Windows och nu har datorn slutat autoscrolla.

Var fruktansvärt irriterande så var på vippen o slänga skiten på tippen o köpa ny så är glad att det löste sig.

Av hybris6
Av hybris6
Skrivet av Viita:

Autoscrollar det även när du kopplat ur USB-enheter?

Edit:
Fortsätter det att autoscrolla även om du kopplar ur enheterna medans det autoscrollar?

Hej, ja tyvärr.

Var tvungen att minska upplösningen häromdagen till 800x600 för en app och det slutade med att jag nästan fick installera om windows eftersom autoscrollandet gjorde att det var i princip omöjligt att komma åt att ändra tillbaka upplösningen och jag har fått installera ett par appar nu med typ Tibetiska som språkval för att den autoscrollar igenom språken i installationsprogrammet.. Börjar bli extremt frustrerande..

Av hybris6
Skrivet av m4gnify:

Bytte du USB-portar också?

Ja, innan hade jag mus o tangentbord i USB portarna bak på datorn men lat som jag är så pluggade jag in nya musen och tangentbordet i portarna ovanpå datorn när jag testade. Jag blir fan inte klok på det här och nu när jag installerat om windows är det på snudd omöjligt att installera drivrutiner mm eftersom många appar har språkval och scrollen gör att språkvalet snurrar hela tiden...

Av hybris6

Autoscrollande dator - Vad kan vara fel?

För någon vecka sedan började min dator uppföra sig mysko.

Så fort jag hoovrar med musen över något börjar datorn autoscrolla. Klickar jag tex på volymknappen kommer volymen sjunka automatiskt.

Jag har provat med annan mus och tangentbord.
Jag har kickat bort mus->autoscrolla i inaktiva fönster.
Jag har installerat om windows (den scrollade i installationsprogrammet med).

Börjar ge upp så smått, vet inte var signalen kommer från. Någon som har en ide vad som kan vara fel? Blev extremt konfunderad när jag med ny mus och tangentbord såg att den scrollade i installationsprogrammet till windows..