Inlägg

Inlägg som Domifuling har skrivit i forumet
Av Domifuling

Jä! Stort tack. Handlade igår men inte packat upp än så drar förbi senare.

Bör jag gå upp till 750W på agget?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Domifuling
Av Domifuling
Skrivet av Andreaz1:

Vänta två veckor så finns AMDs nya generation processorer på marknaden. Det ser ut att kunna hända en del med priserna som är just nu, om inte annat kan det vara bra att ha fler alternativ.

Behöver Intel pga virtialisering.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Domifuling

Sorry, sa ju jag vart dement skulle även behöva en ok SSD för systemet.

Chassi: fractal design core 2500. Vet att det är lite B men fick det av komplett så tänkte använda det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Domifuling

Behöver hjälp med komponenter, gubben är tokgammal och dement.

Tjo.

År sedan jag byggde burk och det är dags att bygga en till sonen.

Jag har i dagsläget ett GTX980Ti samt ett chassi jag kommer använda. Behöver lite generella tips för vad jag behöver i övrigt. Ser gärna att moderkortet är klockvänligt (vill lära sonen), CPU'n (intel) från senaste generationen (kom nyss nytt va?), snabbt minne och ok kraft agg. Tanken är att burken ska hålla för minst en generation GPU till när nuvarande går för mycket på knäna. Fläktljud får gärna vara lågt då burken kommer stå igång.

Spel som spelas är oftast bilspel och RPG.
Budgeten ligger på kring 9000:-

Jag läser på under tiden men alla tips är hjärtligt välkomna då det som sagt var några år sedan jag hängde med i hårdvarumarknanden.

Av Domifuling
Skrivet av abki:

Vi har ett barnporrfilter i det här landet. Av de som sett innehållet i filtret så är det en mindre del som har barnporr, det mesta är obekväma åsikter.
Kan tänka mig att det är motsvarande för FBI, de vill ha något att skylla på för sin verksamhet och det de egentligen gör får inte spridas. Finns för många avvikande åsikter och de måste spåras och stoppas på något sätt.

Hahaha, barnåsikter. Snacka om att du inte har koll....

Av Domifuling

Har man ALDRIG hört förut...

Av Domifuling

huawei

Har 589 tror jag den heter. EXTREMT nöjd.

Av Domifuling

Räknas ta 6% på fem år, ca 30 miljoner plattor om året om vi räknar med årets prognos. Nu vet inte jag vad du har för källor med IDC brukar vara något sådär på banan.

Av Domifuling

hmmm

Vilka ska man tro på? Snacka om att media läser in olika saker ..
http://www.idg.se/2.1085/1.497059/windows-8-knaprar-andelar-p...

Av Domifuling

Stort tack. Riktigt nöjd

Av Domifuling

Stort tack alla. Blev ett Fractal Design Core 3000 till barnen.

Å till mig PB278Q, FD Newton R3 600W och ett GTX Titan.

Jä!

Stort tack för hjälpen.

Av Domifuling

Ren kärlek det där

En stilla fråga, som lite relaterar till detta. Tänkte flytta över gamla prylarna till mina två söners burk. Dock behöver dom nytt chassi. Något tips på billigt chassi, behöver inte vara toktyst, som passar GTX580?

Glömde en sak, lika bra att kolla det. Fractal Design Newton R3 600W borde väll klara av att driva Titan och övrigt ok va?

Ber om ursäkt ifall jag drar ifrån ämnet för mycket.

Av Domifuling

Uppgraderingsråd

Tjenare.

Funderar på att uppgradera till ett Titan och nytt PSU.

Frågor jag ställer mig och vet att ni är bättre på att svara på än mig själv är:
1, Behöver jag byta moderkort? Sitter på ett gammalt P8P67 PRO idagsläget. Vet att det inte stödjer PCI 3.0 men fungerar det ändå?
2, Har en i72600k, sätter det mig i skiten i form av att leka flaskhals?
3, Funderar även på att köpa en ASUS PB278Q. Fixar jag upplösningen med riggen jag har isf?

Pöss å tack, ni swänger som fan alla hjälpsamma.

Av Domifuling
Skrivet av HurMycket:

Problemet är ju att filmerna blir så mycket större. Det är i dagens läge knappt realistiskt att ens ladda ner eller strömma 1080p, så hur ska man kunna göra det med fyra respektive sexton gånger så många pixlar? Det kommer ju krävas flera dagars förberedelse innan man kan titta på en film.

Alternativet blir ju att köpa en greenray-spelare för överpris och greenray-skivor för överpris när det kommer.

Ja, tar ju oerhört tid att ladda ner några gb.... Vilken värld lever du i? Flertalet tankar i 10MB / Sek minst idag. För några år sedan var det helt ok att vänta 40 minuter på en film, i dagsläget tar man samma film på några minuter. Att gå tillbaka till 40 minuter tror jag inte gör så ont om man kan få 4k på köpet.

Av Domifuling
Skrivet av _Akta:

Angående det fetade:

Många har ju nämnt det här nu så kanske dags att förtydliga. Ett lösenord med den styrka du nämner kommer vi kanske aldrig(aldrig som tex inom vårt solsystems livslängd) att ha tillräckligt med datakraft för att knäcka. Därför blir den största svagheten att någon kommer över ditt lösenord på annat sätt, exempelvis genom spionprogram eller som du går in på, att lösenordet syns okrypterade någon annanstans.

Biometriska signaturer kan hypotetiskt antagligen ofta vara mycket lättare att knäcka på grund av att de vanligen lär bygga på vissa mönster. Men om vi bortser från det(det borde inte vara en reall risk inom överskådlig framtid om det görs bra) så har den biometriska signaturen exakt samma svagheter som det nämda lösenordet samt den ofantligt mycket större svagheten att du blir tvungen att använda samma biometriska signatur överallt.

Att du har samma biometriska signatur överallt stämmer inte. Det används för att starta autentiseringsprocessen, dock autentiseras du inte med själv biometriska koden a'la fingeravtryck. Ungefär som ett singel sign-on system där du inte vet dom olika lösenorden (eller processen för den delen) till respektive tjänst som skall autentiseras (och dom uppdateras även frekvent utan att du själv kommer veta om vad som används för kod, process etc).

Av Domifuling
Skrivet av Wully:

Möjligen till banken eller så, men till casual websidor aldrig livet att jag har det

Varför inte?

Skrivet av _MmattiasS_:

Jag har kunnat logga in med mitt finger på min tvillingbrors grejer på allt annat jag har testat. Hoppas detta fungerar bättre

Funkar inte här.

Skrivet av lolflakes:

Håller med här. Aldrig att jag använder det till att logga in på sweclockers eller annan webbsida. Känns som att ge bort en del av sin personliga integritet.

Fast det gör du självklart inte.

Skrivet av som99:

Jag finner ingen användning av något sådant, inte i privat syfte.

Finner stor anledning. Varför behöva hålla koll på lösenord? Vet du inte ditt egna lösenord så är säkerheten betydligt högre (precis som alla andra singel sign-on lösningar)

Skrivet av darrefreak:

En databas blir hackad och dom har ett "handflat-lösenord" som fungerar överallt?
nej tack

Dom kan få ditt biometriska data men dom lär inte kunna återskapa handen. Då det krävs en bildavläsning tillsammans med din "handkod" kan du inte enbart använda datat.

Skrivet av Dimman:

Det gick ju väldigt bra för alla fingeravtrycksläsare som var på tapeten för några år sedan...

Intre riktigt lika simpelt som några linjer dock.

Skrivet av FoamBox:

Kommer ihåg farsans gamla IBM thinkpad... hur värdelös fingerprint lösenordet var. Sedan dess har mina förväntningar på liknande varit extremt låga.

Ja, fingeravtryck lämnar mycket att önska.

Skrivet av WijK:

Det är väl ändå bättre att de lyckas gissa mitt lösenord än att de börjar hugga fingrarna av folk för fingerprints.

Precis, detta är största problemet som diskuteras.

Skrivet av ozo64:

haha och hur fan bytar man password då? Skaffa en ny kropp blir svårt Dummaste jag hört på länge.

Du behöver inte byta lösenord, du vet faktiskt inte om ditt lösenord. Själva autentiseringskoden byts dessutom för olika siter så dom använder inte samma lösenord heller.

Skrivet av ExtremeZero:

De vill utveckla? LOL

Wakie wakie. Ligger en sån USB enhelt framför mig.

Fujitsu Palmsecure. Finns även i kombination med mus.
Bästa hårdvaran jag köpt på länge. Loggar in i win 7 och lastpass med palmsecure.

Säljes bla på multitronic

Det är Fujitsus Palmsecure Intel använde för demot. Vad dom gjort är dock att dom bygger in säkerheten i chipsetet för att komma bort ifrån sårbarheterna du är utsatt för när du är beroende av applikationer som körs på OS-nivå.

Skrivet av Kranis:

Min brors några år gamla bärbara HP dator har fingeravtrycks läsare. Väldigt häftig funktion som fungerar ganska bra. Synd att man inte ser det i dagens laptops. Vore kul med en sådan funktion men vill ändå kunna ha ett vanligt lösenord.

Nej, det fungerar inte bra Och jo, man ser det tyvärr fortfarande.

Av Domifuling

Yes, perfekt skärm. Ni som inte ser nyttan med den har uppenbarliga problem att sätta er in i andras behov. Sluta gnäll på andra när problemet ligger hos er själva.

Av Domifuling
Skrivet av Zotamedu:

Du får gärna hitta en ergonomisk mus som samtidigt är liten nog för att passa en mobil plattform. Jag har nämligen inte sett några alls när jag tittat runt. Just ergonomin kräver storlek, något som inte är förenligt med mobilitet. Tvärt om ser den mer ergonomisk ut än många andra små möss eftersom den är så bred. Många minimöss är bara föminstade vanliga så man måste hålla dem väldigt konstigt. Här verkar det som om man åtminstonde får ordentligt grepp om sidan på musen. Sen är det omöjligt att få bra stöd för hela handen om man vill få ner musen i en liten datorväska.

Det är just det, ergonomi är alltid situationsanpassat, att påstå att en produkt är ergonomiskt värdelöst utifrån en bild är bara korkat. Att sedan be någon bevisa att deras eget påstående är felaktigt, äh....

Av Domifuling
Skrivet av Marcusk:

Man behöver inte vara särskilt "kunnig" inom ergonomi för att se att den där musen är helt värdelös ergonomiskt sett, och kommentaren om töntar var helt onödig.

Jo, det krävs att man är extremt kunnig för att tala om ifall en produkt är värdelös ergonomiskt.