Inlägg

Inlägg som NukeHenk har skrivit i forumet
Av NukeHenk
Skrivet av Daemon:

Vilken mjukvara använder han för att streama?

RTX-kortet kan sköta streamingen (NVENC) i t.ex. OBS och då bör det inte påverka prestandan nämnvärt.
Tror att det är väldigt få som använder två datorer för spelstreaming i dag då det finns t.ex. NVENC, då är det nog mer värt att satsa på att uppgradera befintliga hårdvaran snarare än att investera i en till dator och capture-card etc.

Han använder OBS just nu. Så verkar ju vara helt okej ändå vad jag läst mig till att använda det. Utan kanske är inställningarna helt enkelt han får sänka, o köra DLSS en del?

Av NukeHenk

Hjälp med inställningar för streaming av cod

Hej!

Jag hjälper en bekant med att få ordning på sin dator och streamande av spel. Främst då cod och även valorant etc...
Han har i dagsläget

AMD Ryzen 3600
MSI RTX 3060
32GB ram
skärm på 1440p 144hz

Han hade en del problem med värme på cpu så jag bytte ut kylarn till en lite bättre då det blev fps drops innan. Han gillar även att streama när han spelar och jag är inte alls insatt i detta med att streama. Jag har läst mig till att det kan vara bra att ha en till dator som sköter själva streamen men eftersom hans grejer ändå är så pass nya kanske det går bra att streama på den datorn han har idag? Eller tar det resurser som behövs till spelen för att få hög fps?
Sen vet jag inte riktigt hur bra grejer man behöver för att driva cod i 1440p och +144hz och streama på det?

Tacksam för all input i detta som möjligt. Har läst som sagt en del men kanske är något man missat någonstans som ni kanske ser.

Av NukeHenk

Blir kul o se ifall Starlink kan fixa bra eller helt ok uppkoppling även här i Sverige. Finns mycket landsbygd / glesbygd som är helt utan täckning idag via mobilnäten oavsett vilken operatör man har. Dessutom så säger ju täckningskartorna att det "är" täckning på många ställen men den faktiska täckningen är mycket mindre tyvärr. Annars hoppas man ju på 5G, att dom får till samarbeten mellan operatörer likt hur ens mobil fungerar utomlands med roaming.

Av NukeHenk
Skrivet av soccom83:

Hej!

Nej tyvärr inte. Tanken var egentligen att få ihop det "bästa" för ändamålet för tillfället (robloc, minecraft) och sedan när/om intresset för spel byter, att uppgradera grafikkortet.

Tänkte något åt detta hållet, tänkte att minne samt cpu borde kalra sig ett tag?
https://www.inet.se/kundvagn/visa/lnruAF5BJ4zXv8BHj3zW-LGFM6w...

Den datorn kommer driva roblox utan problem, är mest via cpu på roblox. Mitt grafikkort slår inte ens på fläktarna när jag kör det. Och barnen här hemma spelar på sina datorer som är mycke sämre än den där utan problem.

Av NukeHenk

170kr + frakt

Av NukeHenk

Hoppas att man kan få uppkoppling där man idag har 0 mobiltäckning. Finns en hel del ställen utanför stan där det är helt omöjligt oavsett operatör att få någon signal.

Av NukeHenk

Vilken jädra go nyhet detta va, får se om man byter ut nåt i datorerna hemma
Nu vill jag bara se hur dessa presterar i Photoshop osv.

Av NukeHenk

Synd att den inte stödjer äldre ryzen också, hade verkligen velat haft ett sånt program till min dator. Vet knappt hur jag ska undervolta min, den suger i sig ordentligt med volt

Av NukeHenk

3 "spel" datorer. Varav 2st används till det och 1 används mest till slösurf/photoshop. Sen 2st bärbara, varav ena är för spel och andra till slösurf. Sista datorn är väl mest youtube dator till lillgrabben. Alla kör windows utom lillgrabben som får köra Linux Mint.

Så 6st totalt. Än så länge

Av NukeHenk

Känns bra när man sitter med 8st Noctua fläktar i Defice C

Men känns kul att fler kan göra riktigt bra fläktar. Hoppas bara på lite mer färgval hos tillverkarna. Känns lite tråkigt med helsvarta fläktar, Noctuas är dock snygga, tack o lov.

Av NukeHenk
Skrivet av Gx rade:

Om han börjar prata med firman om att försöka hitta en betalningsplan så fattar nog dom att man är skyldig. Annars hade man ju inte ringt om att försöka fixa en betalningsplan från början. Så risken är väl att dom tar det vidare om din vän nu bara släpper det. Dock tror jag inte det kommer hända. går inte att hitta ett enda fall i sverige där en advokatbyro har tagit ett mål som detta vidare

Men det finns ju även många som betalat av rädsla för att det tas vidare till domstol. Jag gav iaf rådet att ha lite is i magen, tills vidare. Jämt för att se vad som händer, om det blir påminnelse eller om der bara släpps helt. Sen är inte jag kunnig inom detta alls. Så kanske är ett dumt råd?

Skickades från m.sweclockers.com

Av NukeHenk

Min vän fick brevet jämt för någon dag sen, hade pratat med firman o kommit fram till något med o betala lite nu i december. Dock inte skrivit på något eller erkännt som sagt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av NukeHenk

Nu frågar jag åt en vän i detta fallet.

Hur ska man göra om man nu fått ett sånt här brev från samma firma som ts. Min vän har olyckligtvis ringt o pratat med denna firman angående inbetalning innan jag fick reda på det. Annars hade jag sagt åt min vän att slänga brevet direkt. För det står att det är ett förlikningsförslag. Kan min vän "ångra" sig eller måste min vän helt enkelt stå sitt kast? De flesta har ju slängt breven direkt men har inte läst om någon som börjat göra upp en avbetalningsplan och sen struntat i det. Min vän har dock INTE erkänt något i samtal med firman.

Hoppas detta va läsbart, skriver på mobilen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av NukeHenk

Fasen detta såg riktigt bra ut. Inte spelat ettan än, tyckte de såg avancerat ut. Men detta blir nog i fixa när det kommer ser ju betydligt bättre ut än D4 för stunden. Lite såhär jag ville att D3 skulle sett ut

Av NukeHenk
Skrivet av Xinpei:

Är väl bara att vänta och se? Känns lite som det alltid är gnäll nuförtiden när Blizz släpper något.

Neh, alltså Diablo 2 ligger varmt i hjärtat därför jag vill se nåt bättre. Blizzard gör annars bra spel, gillar hur remaken på Warcraft ser ut. Sen är de bra att dom fortfarande har Sc2 som också är en favorit men Blizzard är ju tyvärr inte ensamma om o inte få till uppföljare på spel. Är ju rejält orolig över vad som kommer ske med nästa Elder Scrolls nu när man sett hur Fallout blivit kört i botten.

Av NukeHenk
Skrivet av Xinpei:

Det är raka motsatsen till vad de sa under avtäckningen. Sedan hur ser det ut att bli som trean?

Inte bara jag som får känslan av ett "nytt" diablo 3 när man såg detta. Kommer inte förboka detta tills man fått se recensioner samt gameplay några veckor efter release. Trean förstörde dom direkt för min del ganska fort, tvåan är o förblir mitt favoritspel från Blizzard.

Av NukeHenk

Såg inge vidare ut, hoppades på en remake på tvåan men fyran ser ut o bli som trean tyvärr

Av NukeHenk

Glad att man bytte till Bahnhof. Hoppas dom får in dreten i eu domstolen så dom kan sänka denna lagen med

Skickades från m.sweclockers.com

Av NukeHenk

Uppkopplingstyp: Fiber
ISP/Leverantör: Bahnhof
Hastighet: 100/100
Kostnad: 289kr/mån (3mån halva priset av 289)
Avtal sedan: någon månad eller 2 än så länge
Bindningstid: 1mån

Av NukeHenk

Sitter fortfarande kvar med min i5 750 i lilltjejens speldator ^^ funkar galant o spela fortnite o diverse spel hon spelar. Passivt kyld också

Skickades från m.sweclockers.com