Inlägg

Inlägg som ralmqvist har skrivit i forumet
Av ralmqvist

14-15" Win7-bärbar med högupplöst skärm för max 10000kr?

Har ett tag varit på jakt efter en bärbar med 14-15" skärm som har högre upplösning än 1366*768/ 1280*800 men det är inte helt lätt. Särskilt som den max får kosta 10000kr.

Hittade en 14" Sony Vaio med upplösningen 1600*900 för 9000kr som verkade passa perfekt men när jag fick hem den så upptäckte jag att fläktljudet var alldeles för högt för min smak så det blir att returnera.

Kvar har jag nu Dell Studio 15 eller Dell XPS Studio 16 som går att få med full-hd skärm. Studio 16 kostar iofs en del över 10000 men Dell hade tidigare en kampanj där men gick att köpa för runt 10000kr.

Min fråga är nu: Vet ni några andra modeller med högupplöst 14-15" skärm för max 10000kr? Jag lyckas inte finna några.

Sen en tilläggsfråga: Är Dells datorer något att ha?

Av ralmqvist

Tack för förslaget. Tyvärr var programmet bara en länk till Facebooks mobila hemsida och det är inte det jag är ute efter. Tycker det borde gå att lägga till Facebook som webbplats att skicka bilderna till.

Det jag menar är när man tagit en bild och väljer Skicka till webbplats, där kan man lägga till egna val.

Av ralmqvist

Skicka bilder till Facebook från C905

Med nyare SonyEricsson går det ju att lägga till webbplatser att skicka sina bilder till. Jag har en C905 och i den finns Blogger, Picasa och nån till som jag tog bort. Jag såg i en videorecension av nya W995 att valet Facebook även finns där.

Nu undrar jag om någon veta om man kan ställa in så man får ett sänt val även i C905?

Jag vet att det går att skicka bilder med MMS till Facebook men helst skulle jag vilja ha Facebook som en webbplats för att få allt samlat på ett ställe.

Av ralmqvist

Är det någon mer än jag som tycker servicen hos Dustinhome försämrats rätt mycket på senaste? Jag har handlat hos dem i flera år utan problem men nu helt plötsligt verkar allt strula (utom leveransen som gick fort.)

Det senaste som hände mig var en felleverans som skedde för två veckor sen. Mailade direkt men har ännu inte fått svar. Ringde i slutet på förra veckan och pratade med en tjej som sa de skulle skicka den saknade produkten direkt och att jag skulle få mailbekräftelse dagen efter. Till idag hade jag inte fått det så jag ringde igen och fick sitta i telefonkö över 30 minuter... Snabbt konstaterades att inget gjorts sen förra veckan och nu blev beskedet att jag måste skicka in det jag fått (var ett kit med flera grejer) och att de sen skickar mig ett helt nytt kit. De skickar mig en retursedel för returen.

Nån mer som märkt av att något verkar hänt eller har jag haft otur de senaste månaderna?

Av ralmqvist

Köpa dator hos Dell- möjligt få annan config om man ringer?

Jag funderar på att beställa en Dell Studio Hybrid och koppla till tv-n men är inte riktigt nöjd med de val jag kan göra vid beställning på nätet. När man läser på en Dells sidor för den modellen står det "Upp till Intel® Core™2 Duo T9500-processor" men när man sen ska konfigurera finns T8100 som snabbaste val. Den går dessutom bara att få om man väljer dyraste modellen. Börjar man med minsta modellen för man inte vill ha Bluray är snabbaste processorn T7250 vilket inte är tillräckligt för mig.

I USA finns den med T9500.

Nån som vet om det går att få annan spec om man ringer till dem istället för att beställa via webben? Jag skulle ju såklart kunna ringa och fråga dem själv men just går inte det pga jobbet.

Av ralmqvist

Dom ger sig inte. Det rör sig inte om så mycket pengar men nu ska jag driva detta så långt det går av ren princip. Jag tycker inte om företag som jävlas med en.

Av ralmqvist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ODDNAME
Gäller förpackningar med. Man kan inte påstå att varan måste vara i perfekt skick och sedan påstå att man kan skita i lådan (fyskiskt bajsa i den t ex), lägga den bredvid produkten och skicka tillbaka.

Jag håller helt med. Men i det fallet där lådan inte går att öppna med mer än att man klipper eller skär, ska man inte kunna returnera såna?

Av ralmqvist

Nu när jag läste paragraf 12 så verkar det ganska klart att man måste få öppna förpackningen för att undersöka varan. Får se vad de svarar imorgon, nu har jag lite mer att gå på. Tack alla!

12 § Konsumenten får utöva sin ångerrätt endast om den vara som han eller hon har tagit emot hålls i väsentligen oförändrat skick. Detta gäller dock inte om varan har förstörts eller förändrats på grund av någon åtgärd som har varit nödvändig för att undersöka den eller på grund av någon omständighet som inte kan hänföras till konsumenten.

Av ralmqvist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av apophis_84
För att nyttja ångerrätt måste produkten samt förpackningen vara i väsentligen oförändrat skick.
Om det är en förpackning som man måste klippa/skära har butikerna rätt att neka din retur då det ej är i säljbart skick.

Jo jag förstår principen men om producenterna förpackar fler varor i såna förpackningar så har man inte rätt att returnera något? Ofta är det ju efter man öppnat förpackningen man inser det är fel.

Av ralmqvist

Inbrottssäkra förpackningar vs distansköpslagen

Beställde av misstag ett tillbehör till ett tv-spel som inte passar till det jag har. Upptäckte det först efter att jag öppnat förpackningen. Eftersom jag beställde via nätet tänkte jag det bara vara att returnera enligt distansköpslagen. Nu försöker dock nätbutiken säga att jag inte får returnera.

Anledningen är att förpackningen inte är hel längre. Problemet är bara att förpackningen var en sån där igensvetsad plastsak som inte går att öppna på annat sätt än att man klipper/skär upp den.

Ska verkligen butiken kunna säga nej till en retur pga detta? Isf kan ju producenten börja förpacka allt i igensvetsade föpackningar och sen kan butikerna säga att man inte får returneras.

Nån som varit med om detta och fått lov att tjafsa?

Av ralmqvist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Komplett
Bästa Sweclockers-medlemmar,

Dessvärre har det skett ett tryckfel i denna veckokampanj som ni upptäckt och noterat i denna tråd.

Vi beklagar innerligt för det inträffade och erbjuder de kunder som beställt denna produkt till det felaktiga priset 2295 kronor möjligheten att köpa den till det korrekta priset 7995 kronor, då medföljer även denna datorväska helt utan extra kostnad, http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=311062.

Det kommer även utsändas ett mail under eftermiddagen till de kunder som drabbats som bekräftar ovanstående.

Kundservice
Komplett.se

Drabbats? Det är några idioter som försökte dra nytta av ett uppenbart misstag. De är inte dugg intresserade av att betala 7995kr för datorn utan köpte enbart för de såg att de kunde få chansen att blåsa er. Jag vet att ni på Komplett tänker likadant men kan förstås inte skriva det officiellt.

Av ralmqvist

Ni är då bra tragiska. Kollar man i Konsumenträtt-forumet gnäller folk över när en butik gör det minsta misstag som är till ens nackdel. Någon får fel grafikkort och då ska Plus, KO och alla möjliga blandas in för sånt bara får ju inte ske.

Sen när en butik gör ett så här otroligt uppenbart fel ja då ska man utnyttja det till max.

Av ralmqvist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BasseBaba
Skulle precis göra en edit på min senaste post:
Vad jag vill visa på med mina uträkningar är att telia "tar ut" ungefär 10 000:- för iphonen vilket jag inte tycker är skäligt.

......................

Och vaddå klaga hellre på att ingen säljer lurar billigt?
Det är ju TELIAS fel att ingen kan sälja lurar billigt, eftersom dom är dom enda som KAN sälja luren fristående, och verkar så inte vilja göra.
Så jag anser mig ha all rätt attgnälla på telia, giriga som dom är, försöker "glida" på iphone för att binda kunder till sina abboenemang och tjäna pengar.

:>

Har du levt under en sten hela ditt liv och krypit fram just när iPhone kom? Vi lever i en marknadsekonomi där utbud och efterfrågan styr priset! Hela samhället går ut på det. Vad är så hemskt med det? Att du inte råkar ha råd? Tough shit säger jag.

Hade tre, Telenor eller Tele2 haft ensamrätten hade de gjort på precis samma sätt. Den som tror något annat är makalöst naiv.

Av ralmqvist
Av ralmqvist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dosman
$600 eller $700 att köpa den lös i USA. Frågan är vad 'no-commitment' betyder. Dvs om den är bunden till AT&T(operatör) i USA.

http://www.engadget.com/2008/07/01/atandt-announces-iphone-3g...

Alla verkar jubla och tro telefonen är olåst men så är det knappast. Det är priset utan abonnemang men låst till AT&T.

Av ralmqvist

Det ser ut som som på de flesta kompaktkameror tycker jag. Nog inte mycket att göra åt saken.

Tänker du dig att lämna in den kan du glömma en Fuji-butik i Sverige. De lär inte vilja ta i en kamera du köpt hos Pixmania ens med tång.

Av ralmqvist

Hur får få Inkorgen överst med IMAP-mail i Outlook?

Jag kör Outlook 2007 med en mailtjänst som har IMAP. Att få hem mailen i alla mappar med IMAP går bra men jag gillar inte alls att mapparna sorteras i bokstavsordning. Det gör att Inkorgen hamnar nånstans i mitten vilket känns fel.

Finns det inget sätt att få Inkorgen högst upp?

Av ralmqvist

Hur är det med Nokias mobiler- kan man stänga av slutarljudet helt? Går det på N82. Och lyser den där röda lampan hela tiden när man filmar?

Av ralmqvist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av EggZ
Om man skulle beställa en Macbook med OSX på svenska, kan man då ställa om den till engelska lite snabbt eller måste man installera om OSX på nytt med den medföljande skivan? Det är väl fler språk än svenska som hänger med på skivan?
Verkar vara en vecka kortare leverenstid om man låter bli att ändra på konfigurationen.

Ja du kan enkelt ställa om till engelska utan ominstallation. Det enda som behövs är att man byter språk och sen loggar ut och in igen.

Av ralmqvist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Merrimaq
Ni håller troligtvis för sensorn som sitter under blixten. Inga fingrar i närheten av den! Läs manualen!

Se på fan. Det gjorde skillnad. Jag som trodde jag gjorde rätt gjorde tydligen inte det. Fingrarna var inte i närheten av sensorn men det verkar som ett av fingrarna måste spretat ut och skuggat sensorn. När fingret inte alls stack utanför så gick det bättre.

http://idisk.mac.com/ralmqvist/Public/Diverse/k850i_utanfinge...

Känns som man får passa sig väldigt noga på fyllan...