Inlägg

Inlägg som Dinoman har skrivit i forumet
Av Dinoman
Skrivet av medbor:

Skämmigt att prata om minnesmängd när de själva kör 12GB på 7700…

Spännande prisklass, tror dessa kanske kan gå upp lite i prestanda/kr

Är inte 12 GB rätt rimligt för den klassen av kort?

Av Dinoman

AMD Ryzen 9 3900x

Hej,

nu säljer jag min AMD Ryzen 9 3900x. Misstänker att processorn inte behöver en närmare introduktion. Säljes pga. uppgradering. Jag har använt liquid metal på den och det har lämnat lite skönhetsdefekter på IHS (integrated heat spreader). Som sagt, inget som påverkar funktionen på något sätt, en ren skönhetsfråga.

Processorn, originalkartong och originalkylaren medföljer.

Jag säljer till den jag vill, när jag vill med mera, buda på.

Läs hela annonsen här

Av Dinoman

Jag hittade ett fel i första frågan. Alla vet ju att ROG står för Russin ärO Godis.

Av Dinoman
Skrivet av Maximo:

Det handlar inte om hurvida hon är rätt person för jobbet eller inte det handlar om att hon har haft lika mycket att säga till om sin position som Linus. Det är inte Linus som tillsatt sin fru i sitt företag utan dom äger det tillsammans.

Du kan ju lika gärna säga at det är Nepotism att Linus är tillsatt som en kass VD i så fall.

Vilket kan argumenteras för.

Notera att min poäng är att när ett företag når en viss storlek, främst i antalet anställda så ökar behovet, och kravet på vilka du anställer till en position. Så ja, det kan anses att det är nepotism att både Linus och hans fru sitter på dessa tunga poster i företaget. Finns inget självklart i att Linus skall vara VD t.ex. bara för att han var med och grundade företaget, samtidigt som det inte nödvändigtvis är något konstigt med det heller men att det kan klassas som nepotism anser jag vara solklart.

Han är ju dessutom inte VD längre. Vilket bevisar min ståndpunkt, till viss del. Han kan ju ha gått ner från positionen av många skäl men hade han tillsatt posten med sin fru så hade det varit lika mycket nepotism som att hon sitter kvar på en tung post i företaget, troligen utan rätt meriter. Jag vet ju dock inte om hon är utbildad inom HR så jag kan ha fel här.

Av Dinoman
Skrivet av Maximo:

Dom har ju LTT tillsammans vilket knappast kan klassas som nepotism.

Beror på hur man ser det men i ett företag med 100-tals anställda så skulle jag nog tänka lite annorlunda kring HR. Bevisligen funkar ju inte HR alls, vilket tydligt framgått senaste dagarna.

"Nepotism innebär att gynna eller favorisera släktingar eller nära vänner när det gäller anställningar, befordringar eller andra förmåner, istället för att basera besluten på mer objektiva kriterier och merit. Det kan leda till brist på rättvisa och jämlikhet, och underminera förtroendet för institutioner och system."

Är väl exakt vad som hänt hos LTT.

Av Dinoman
Skrivet av Nozomi:

Hans hustru är ju deras HR-ansvariga

Stämmer det?

Isf: Nepotism när den är som bäst.

Av Dinoman

Arrogansen hus Linus tycker jag mig ha sett sedan han var en liten pojkspoling, problemet är att nu när han är enormt framgångsrik och har byggt ett medieföretag med 100-tals anställd så är inte längre arrogans en charmig och excentrisk egenskap utan ett gigantiskt HR- och PR-problem.

Jag har aldrig tyckt att LTT gjort särskilt bra eller grundliga tester men de har alltid gjort bra underhållning. Jag slutade följa LTT för långa år sedan och nu är det nog dags att fler visar sitt missnöje förr Linus behöver uppenbarligen förstå att han inte kan komma undan med vilka klantighet som helst.

Innerst inne tror jag han är en bra kille men han är som sagt väldigt arrogant och verkar ha extremt svårt för att på riktigt erkänna sina misstag.

Tech-Jesus argumenterar man sig inte ur, så ge upp den fighten säger jag.

Av Dinoman
Skrivet av Nozomi:

Tar inte mycket tid för Komplett att lägga in 32GB minne för 18000 kr

Jag tror du totalt missförstod mig.

Av Dinoman
Skrivet av rwkk:

Jo klart. Men ibland gör de vissa konstiga val, som med cpu kylaren för denna dator, och val av ram minne.

Annars från en business perspektiv: de har ganska tighta marginaler. Och de flesta som jämför här på swec brukar ju också välja typ billigaste möjliga delar för allt och inte tänka på estetik, aukustik och förlorandet av funktioner (oftast på moderkort) och så själva tiden och strulet som du säger.

Ja. Som någon annan var inne på så tror jag ibland att de passar på att stoppa in lågsäljare vilket kan leda till konstigheter.

Den sortens kritik är helt befogad tycker jag.

Av Dinoman

Det är alltid samma diskussion som uppstår, med rätta, när dessa färdigbyggda datorer kommer upp på test.

Vad den stora majoriteten av er som kritiserar priset och jämför med egna varianter av byggen missar är tid.

Hade ni börjat räkna på hur mycket tid ni lägger ner på detta, inkl research, beställa, bygga, potentiellt felsöka, installera mjukvara. Sen hela garanti-biten. Om något går fel, går sönder, krånglar med mera så är det ni själva som får lösa problemet eller då vara tillgängliga för familjemedlemmar eller släkt.

Ju äldre man blir desto mer värdesätter man sin tid. Jag var också i "camp" bygga själv när jag var yngre och bygger fortfarande själv men jag rekommenderar alltid färdigbyggt till andra mindre insatta. Pga det jag nämnde ovan.

Tid är pengar. Glöm inte det.

Av Dinoman
Skrivet av skog1s:

Tackar Nej till både Spotfy & AI.

Eget musikbibliotek på egen filserver sen 20år tillbaka... Och det fortsätter växa.

Ja jag tackar nej....

https://youtu.be/BMD_tsRg-uk

Så talar en sann framtidsvisionär. Vi ska bromsa oss in i framtiden!

Av Dinoman

Gud vad snygga.

Habegäret blev kraftigt nu!

Av Dinoman
Skrivet av Jacob:

f.d. Snorjaers f.d. Dinoman

Shhh. Inte släppa sådana bomber i detta sammanhang!

Av Dinoman

The plattform formerly known as Twitter.

Av Dinoman
Skrivet av medbor:

Spännande med Tesla som gör egna kretsar för AI behöver köpa Nvidias saker. Känns som de är ganska nära att kunna bygga dom skälva istället, men det kanske tar några år till?

Kanske också är hårdvara för olika ändamål.

Av Dinoman
Skrivet av Teddis:

Förvånade? Kinc varnade för detta för 11 år sen ju, kommer ni inte ihåg? (Vart fan tog all tid vägen?)

"- 2 minnesmoduler per kanal kräver clock skew (för synkning), det innebär mer fördröjning och således något lägre generell minnesbanbredd vid samma klockfrekvens."
#12182992

Gissar jag iaf att det är vad man gjort här också.

Inte samma sak som när 3080 fick en 12GB-variant och ökade bus-bredden i samma veva (eftersom kretsen hade stöd för det).

Det var en rejäl necro-referens.

Av Dinoman
Skrivet av phromo:

Håller med tidigare inlägg om att artikeln är lite väl sensationssökande/dramaqueen. Inte hade jag förväntat mig att gpun blir snabbare av mer minne.

Personligen tycker jag 16gb 4060 är välkommet tillägg för den som både vill spela lite och hålla på och hobbypula med deep learning där 8gb snabbt blir begränsande (till den som inte har budget till mer).

Håller inte med.

Artikeln är inte sensationell överhuvudtaget, det är ju exakt på det viset som artikeln gör gällande. Att se detta släpp som något altruistiskt sätt för Nvidia att ge oss konsumenter valmöjligheter är ju cyniskt.

4000-serien kostar på tok för mycket och har tänjt på gränserna kring hur höga marginaler man kan ta ut. Det finns ingen annan förklaring till denna konsumentfientliga generation av grafikkort.

Av Dinoman
Skrivet av lincoln:

Skulle vara intresserad, men Videorecension = helt värdelöst, tyvärr.

Finns ingen värld där en video förmedlar annat än optisk information snabbare än text. Och det är dessutom extremt mycket svårare att uppdatera en video i efterhand, om (när) felaktigheter dyker upp.

Jag köper dina argument, delvis, själv har jag mer och mer gått över till att titta på videorecensioner men smaken är som baken. Därför gjorde vi även en snabb summering i text. Jag hade gärna gjort både och men det finns helt enkelt inte tillräckligt med tid till det för min del.

Av Dinoman
Skrivet av Libra-75:

Ja, hörlurar kommer ju aldrig att ha ha äkta surround så länge dom bara har två högtalarelement (stereo), det blir bara nån form av simulering i det fallet. Men har man ett surroundljudsystem så blir det en helt annan sak, där det inte tummas på ljudkvalitén på samma sätt, om alls i vissa fall. Själv tycker jag att det är kul att ha som en liten bonus på ett headset, utifall jag skulle vilja lyssna på något som har bra surroundeffekter.

Jag spelar en hel del AAA spel, men även lite mindre titlar också. Generellt kan man säga att jag i stort sett bara spelar singel player spel, vilket kanske speglar lite vilken erfarenhet jag har av hur ofta jag stöter på surroundljud också. Nu vet inte jag vad du främst spelar för typ av spel, men jag kan tänka mig att det också speglar din uppfattning om hur vanligt surround är.

Som jag sa tidigare så tycker jag att du gjorde en bra recension, fortsätt så. Det här var bara en liten fundering från min sida, en liten detalj som jag hakade upp mig på. Vi har alla olika smak och erfarenheter.

En sak att tänka på här är dessutom att det är DTS:X som gäller. Så ljudet måste vara mixat för att stödja det, så vitt jag vet så finns det inga streamingtjänster som stödjer formatet men jag kan ha fel. Dolby Atmos är ju den konkurrerande standarden som verkar lite vanligare faktiskt. Samma när det kommer till spel.

Summa summarum så är funktionen väldigt ointressant ur ett antal faktorer och nästa gång ska jag se till att vara lite mer tydlig kring hur jag tänker, det är en helt legitim poäng du tar upp.

Av Dinoman

En recension är rätt överflödig å andra sidan, nu funkar det även i Last of Us, Resident Evil 4 remake, etc, m.m.