Inlägg

Inlägg som Rich har skrivit i forumet
Av Rich

Det började med att jag sökte efter recensioner till mitt första egna bygge. Slutet av 2001. Hittade då en recension på ett EPoX 8KHA+ som Blunder hade skrivit. Den recensionen gjorde att jag köpte moderkortet: https://web.archive.org/web/20020819065231/http://www.swecloc...

I januari 2002 blev det att sätta ihop datorn och jag hade lite frågor, så blev att registrera sig på forumet.

Av Rich

Mitt första var Summer 2002, men missade tyvärr DHW03 pga värnplikten. Surt som attans. Var iaf med på ca 10 st DH efter det dock. Många goa minnen och SweC-träffar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Rich
Skrivet av csharpMarit:

Undrar om någon hittat någon tjänst där man kan experimentera med windows forms direkt på nätet?
Har mac och vill inte köra direkt på datorn.

Skapa ett Microsoft-konto och gå in på https://forms.office.com/.

Av Rich

Många minnen blev det. Ett är ju när SweC hade sin första monter på Dreamhack, måste vart summer 04? Någon som minns? Vi hade den tillsammans med FZ.

@Kr^PacMan @Edin har inte ni kvar bilder från den gången?

Av Rich

Haha på den tiden man drack cola ur tjocka 4-kronors-flaskor.

Var inte med på den träffen. Var med på en annan träff i Slottskogen där det slutade med att vi hamnade på Rover på Andra Långgatan och lyckades få in några 17-åringar haha.

Av Rich
Skrivet av Erick:

Minns jag helt fel eller var det en Ford Escort cab Edin hade?

Jag har en drös bilder från en SweC-träff i Slottskogen 2002 nånstans, ska leta i arkiven

Jo men något sådant var det .

Hitta bilderna nu!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Rich

https://i.imgur.com/5xCFMmK.jpg

VW Passat GTE -16.

Funderar på att göra en keramisk lackskyddsbehandling på den, har läst lite och det verkar vara en bra grej.

Av Rich
Skrivet av Edin:

Ja, så är det verkligen varav många är vänner. Ska ta och göra en lista över dessa, vore kul att återta kontakt med många också. Finns mycket minnen där, hinner hända mycket på 20 år... Den jag kom alldra djupast med i relationen han finns inte kvar (https://m.sweclockers.com/forum/trad/776685-leve-bijan) och det var nog också startskottet på en tung period och även om det inte hade med SweClockers i sig att göra så var han moderator, redaktör och vän. Det har också stärkt min drivkraft av att ”ge tillbaka”, lyfta ungdomar genom kunskap och glädje osv. Det finns så sjukt mycket positivt här i forumet om det uppmärksammas och diskuteras.

En annan positiv figur är @Rich - jävlar vad kul vi hade i Göteborg :). Han dök upp på en Swec-träff jag anordnade där, tror vi var 5 pers totalt.

Ja fan, många fina minnen från din Göteborgs-tid.

Den träffen var i Slottsskogen och du rullade in med din röda fina bil som du omlackerat själv med sprayfärg på burk.

SweC har ju vart med en i livet på ett eller annat sätt de senaste 16 åren.

Av Rich

https://i.imgur.com/5xCFMmK.jpg

Det blev en ny bil. VW Passat GTE -16. Väldigt nöjd.

Av Rich

Som jag brukar säga; vilken tur att vi alla är olika! Fyfan vad tråkigt det hade vart annars.

Jag har egentligen aldrig vart en introvert person, tvärtom. Men förr i tiden trivdes jag nog bäst hemma själv framför datorn. Tiden gick och jag öppnade mitt skal, blev mer social och gick således ut mer på fest, krog och klubb tillsammans med kul sällskap. Men samma person, det var jag. Kändes rätt naturligt, då ålder och nya erfarenheter spelar in.

Numera, i 33 års ålder blir det en del av varje. En lugn kväll med tjejen i soffan är supermysigt. En gamingkväll med polarna över discord och kanske en öl bredvid är lika nice det också. Eller en riktigt fartfylld utekväll på klubben. Eftersom jag även agerar DJ och klubbarrangör blir det rätt naturligt med en del festande. Känner mig väldigt begränsad av att inte kunna göra allt. Och ja, jag berusar mig med alkohol - för ibland är det jävligt kul.

Av Rich
Skrivet av Danomax:

Tjejer vill ha en man som höjer deras sociala status i den egna gruppen.
Beroende på vilken personlighet hon har och vilken karriär hon har valt så kan det innebära olika saker.
Är hon till exempel blandmissbrukare så står knarklangare särskilt högt i kurs och är hon journalist så kommer du att ha god chans om du är någon form av makthavare, tjejer som gillar att ränna på krogen föredrar killar med hög social kompetens eller killar som är jättesnygga, i brist på kompetensen.
Försök hitta en tjej som du kan höja den sociala statusen i hennes egna grupp med din personlighet eller ditt yrke.
Det är det bästa råd jag kan ge.

Wow... vet inte om jag skall tolka detta som ironi eller seriöst?

EDIT: För att förtydliga. Det är säkert en framgångsrikt recept för att kunna uppnå kvantitet, frågan är om det är kvalité man får. Jag är tveksam till om det är det man vill ha om man är ute efter något seriöst.

Av Rich

Darude - Sandstorm

Av Rich
Skrivet av grimboso:

Inte alls en ovanlig utveckling! Just hur stor skillnaden är beror ju ofta på vilken sektor man tillhör, där vissa har större skillnader än andra.
Vad har du för yrke, eller om du inte vill säga, inom vilken sektor?

Också nyfiken om vad du anser om andra förmåner nu vs då. När jag gick från statligt till privat så fick jag betydligt högre lön, ungefär samma hopp som du, men mina förmåner enligt mig blev sämre.

Gick från Systemadministratör till Systemkonsult inom IT.

Helt klart mer att göra på nya jobbet, men större/mer utveckling och helt andra möjligheter kring att börja jobba med andra uppgifter om man så vill.

Gällande förmåner ser kollektivavtalet ungefär samma ut. Samma personalvård, lika många semesterdagar. Är väldigt nöjd med min nya arbetsplats.

Av Rich

Vill inte skriva vad jag har i lön.

Men kan säga att jag gick upp 6000kr/mån när jag bytte jobb nyligen från offentliga sektorn till privata sektorn.

Av Rich

https://i.imgur.com/nIo2AtE.jpg

Ett par Sony WH-1000XM2. https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4462410

Löjligt bra och underbart att ha på jobbet om man jobbar i ett öppet kontorslandskap.

Av Rich

https://i.imgur.com/PZQqS5f.jpg

Blev en bil, som skall ta en från A till B. En gammal V70 -01. Extremt välvårdad utan några defekter. 19 000kr, tycker att jag gjorde ett kap!

Av Rich
Skrivet av MiST:

En fråga man kan ställa sig är ju varför preorder nycklar ifrån GMG skiljer sig från varandra, vissa nycklar har preorder bonusar och andra inte, så borde det inte vara om nu GMG skulle hävda att dom är legit.

Hur det systemet fungerar hos GMG och andra ÅF vågar jag inte uttala mig om då jag kan för lite kring det och för dåligt insatt.

Blev mest förvånad över det här med gråzon+GMG då flera tillverkare verifierar och rekommenderar GMG.

Av Rich
Skrivet av anon5930:

GMG har tidigare varit lite halvskum så en bra partner för Intel. Sedan är det inte så förvånande då Intel haft udda kampanjer på just GMG tidigare där det varit fokus för spel och liknande, vilket förstås är lite ironiskt när de inte har grafikkretsar som duger till något.

Men bra ändå att det är GMG och inte någon större aktör, med lite tur kan det även stärka GMG på sikt. Och även om GMG hållit på med en del gråzonsaktivitet tidigare så ska de verkligen inte jämföras med G2A, Kinguin och liknande tjänster som säljer stulna nycklar.

Vad gäller valuta så var det en stor förlust för oss svenskar när de började forcera pund för oss Svenskar. Men skulle värdet på den valutan sjunka när Brexit på allvar inleds så kan det vara bra. Men behövs i regel reor och rabattkoder för att priserna ska bli nämnvärt bättre än konkurrerande storefronts.

På vilket sätt håller GMG på med "gråzonsaktivitet"?

Av Rich
Skrivet av dagas:

Jag har hört talas om den men trodde de var en ytterligare i raden av skumma key Sellers som säljer stulna nycklar. Om de samarbetar med Intel antar jag dock att de är seriösa. Aldrig vågat prova dem innan men kanske kan prova nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Handlar nästan alla spel från GMG och de är superseriösa och kör inte med "stulna" nycklar, 100% legit.

Av Rich
Skrivet av _Merc_:

Då vet jag vart jag inte ska köpa ifrån.

Skickades från m.sweclockers.com

För att?