Inlägg

Inlägg som NeZo har skrivit i forumet
Av NeZo

Jag har testat allt det där, och får fortfarande tearing.. ger upp snart. Har win7.

Av NeZo

Men vad ska jag använda för codecs? har även testat använda mig av ffdshow :/ vet inte alls hur jag ska få till det :/

Av NeZo

Dell XPS 1530 + HD uppspelning = fail?

Hej hej!

Har en Dell xps 1530 med denna specc

XPS M1530 CORE 2 DUO T7500 2.20GHz,800MHz,4M
Display 15.4" UltraSharp Widescreen WSXGA+ (1680x1050) TFT with TrueLife (Wide Viewing Angle)
Fingerprint Reader Biometric with BLACK accent
CCFL backcover black & 2.0mp camera
Resource DVD XPS M1530 - (Diagnostics & Drivers)
Memory Dual-Channel 2048MB (2x1024) 667MHz DDR2 SDRAM
Hard Drive 160GB Serial ATA (7200rpm)
8xDVD+/-RW Slim Slot-Load Drive, including SW
AC Adapter 90W
Battery XPS Primary 6-cell 56WHr Li-Ion
Graphics Card 256MB NVIDIA GeForce Go 8600M GT
Dell Travel Remote control
Intel® Pro Wireless 3945 802.11a/b/g Mini-PCI Card EU

Och jag har ett problem som är riktigt störande.. när jag ser på HD film/ SD serier.. så har jag ett streck i övre bild som laggar hela tiden.. och jag vet inte hur jag ska få bort det.. Har MPC HC + Halli, har även testat köra med ffdshow och halli men får det inte att funka.. Vad är det som jag gör fel? :S för datorn borde ju klara av att spela upp HD material.

Av NeZo

Som Phunky sagt, när man har On demand tjänsten och bredband så är det bara ett modem som kommer att reggas för tjänsten.

Av NeZo

Dom gjorde ändringen i fredags och jag gjorde som senast idag TPTest mot deras server och fick fortfarande 10/10. Har skickat detta resultat till dom, men har som sagt inte fått något svar.

Vet inte om det kan vara någon inställning hos mig.

Av NeZo

Jo jag har gjort ett TPTest och skickat iväg till dom men har inte fått något svar. Tänkte om det är någon annan som har haft detta problem som vet hur man ska göra för att lösa det kanske?

Av NeZo

Servanet & Banhof problem..

Tja!

Har via servanet tillgång att få 100/100 från Banhof, gjorde en beställning av detta och fick igång internet i torsdags. Banhof ringde upp mig då servanet glömt att ge info om vilken hastighet jag skulle informerar om 100/100 dom säger okej och fixar igång allt.

Gör ett TPtest och ser att jag har 10/10. Ringer upp Banhofs support och dom säger att dom ser att det bara är fixat 10/10 men att dom ändrar till 100/100, väntar cirka en timme och gör TPtest igen.. samma sak 10/10.. nu vill supporten ha ett tp test för att verkligen se att jag inte får mer.. jag menar vad är problemet?

Är det någon annan som haft detta strul?

Av NeZo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Andreas
Ok, nu är det ett halvår kvar av bindningstiden men om jag ringer redan nu och säger upp allt så kommer jag få en bekräftelse redan nu alltså?
Jag vet ju att de kan säga vadsomhelst i telefon men sen göra som de vill.

Ja. Ringer du in till dom och säger upp hela ditt abonnemang så kommer du få en bekräftelse på detta. Men för att vara säker så kan du ju alltid nämna det när du pratar med dem.

Av NeZo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Andreas
När man ska säga upp sitt Comhem-abonnemang, måste/kan man begära att få skriftligt på att det ska sägas upp ett visst datum?
Med tanke på hur mycket de ljuger och att det förut har varit mycket svårt att säga upp abonnemang trots att bindningstiden gått ut vad jag har hört, eller har de bättrat sig?

Om du säger upp abonnemanget så får du ju alltid en skriftlig uppsägnings bekräftelse. Gällande datumet så har dom nu mera en 3 kalendermånads uppsägningstid.

Av NeZo

Jag återkommer imorgon när routern har kommit med lite kommentarer vad jag tycker om den

Av NeZo

Det vart en Netgear i alla fall Tror jag kommer bli riktigt nöjd med den

Av NeZo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sideburns
Bytte upp mig i höstas från en D-link Dir-635 till en Netgear WNDR3700. Valde då mellan just samma routers som du väljer på nu. Valet blev ganska fort Netgear.

Skillnaden var otroligt stor. Har routern i ena änden av lägenheten, så för att signalen ska ta sig in till sovrummet som ligger i andra ändan, ska den ta sig igenom 3 betongväggar. D-linken hade rejäla problem med det medans Netgearen har 90% signalstyrka när jag ligger i sängen och surfar. Går streama film och serier trödlöst hela kvällarna utan hack. Det var stundtals omöjligt med min "gamla" d-link.

Har min mobil inställd på att kolla mailen en gång i kvarten hemma i mitt hemnätverk då den har wifi. Nu när jag kommer hem från skolan brukar de pipa i mobilen 100-70m från huset. När jag hade min Dir635 hände inget förrän jag öppnade ytterdörren eller gick förbi utanför fönstret precis där den stod.

Nu är ju 655 bättre än 635 iom 1000lina osv. Men när de kommer till trådlösa så har de båda 3 antenner. Netgearen har ju 8, även om de är inbyggda. För mig gjorde de en otrolig skillnad. Nätet går aldrig ner, samt de trådlösa är nästan dubbelt så snabbt faktiskt nu mot de var innan samt otroligt stabilt.

Gjorde en test på bredbandskollen.se bara för att se hur trådlösa fungerade. Med dlinken kom jag upp i 66Mbit/s och med min nya Netgear ligger jag konstant på 89-93Mbit/se med en uppkoppling på 100Mbit från BBB.

Sedan beroende på vad du har för verksamhet i hemmet, så har ju Netgearen en throughput på 400 medans D-linken har 266Mbps.

Tack för informationen tror som sagt det blit netgear routern. Men ska läsa vidare lite Fast folk som har någon av dessa routrar får gärna skriva ner mer information.

Av NeZo

Okej, låter ju mindre roligt. Någon som har netgear modemet som vet hur det funkar? eller D-linken.

Av NeZo

D-Link DIR-655 eller Netgear WNDR3700?

Hej!

Ja då var det dags att köpa sig en ny router och det har blivit att jag har fastnat för dessa två. Nu är väl frågan vilken av dom man ska ta? har hört att D-link ska ha problem och tappar singla lite till och från.

Ja vad ska man ta?

Av NeZo

Jag av installerade det nu och installera om det via Rock istället. Youtube funkade inte så har installerat om det några gånger nu och youtube är igång nu och det verkar funka så ska se hur länge jag kan köra den innan den rebootar eller om det är fixat.

Edit* ja nu funkade den nästan en hel dag men rebootade precis. Får köra en återställning och strunta i jailbreaken ett tag då..

Av NeZo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av newneal
Pushfixen känns skakig minst sagt, jag installera den två gånger, avinstallera den och installera den igen, efter andra avinstallationen så fungerade allt som det skulle. Den gör ju något iallafall, och lite installation, ominstallation och avinstallation av den verkar fixa det (eller göra det värre, men håller man på en stund så hittar man ett läge där allt funkar).

Jag hade själv stora problem med WiFi på senaste luren jag köpte (3Gs 16Gb - Tethered Jailbreak) men fick som sagt ordning på det efter lite trixande med pushfix.

Har faktiskt inte läst om något problem som är 3.1.2 3Gs jailbreak relaterat som inte beror på push notifications, så mina pengar satsar jag fortfarande på att det är det som ställer till det för dig.

Okej men hur vet jag när det funkar? och är det något mer i luren jag ska stänga av? typ som program som ska ha notiser?

Edit* Satt precis och skrev ett sms och den rebootade igen av sig själv.. -.-

Av NeZo

Jaa jag har den fixen installerad och Push avstäng för mailen om det inte är något mer man ska stänga av.. känns ju tråkigt att man inte kan lite på luren när den är breakad :/

Av NeZo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av newneal
För att svara på frågan, telefonen dör troligtvis för push notifications inte fungerar. Börja med att stänga av det i inställningarna. Om du har iPhonen på svenska så hittar du push notifications i inställningar -> e-post -> hämta nya data -> Push (slå av den).

Om det blir bättre så installera push notification fixen från cydia, följ den här guiden: http://www.techbloggen.se/blog/?p=345
Jag vet att ditt problem inte står med i den guiden men det har visat sig att "battery drain issue" också är relaterat till push notifications, så prova det.

Körde en återställning på telefonen och gjorde detta, kunde köra på ett bra tag, men nu när jag skulle skriva ett sms så rebootar den av sig själv -.-

Av NeZo

Grejen är att min kan dö när man bara låter den ligga även fast batteriet är 100% laddat.. Är inte så roligt om man inte är hemma och inte har tillgång till en dator då är man fucked :/

Av NeZo

Fick min mobil här i november Okej så om jag ska återställa den ska jag bara köra det i Itunes då eller? och hur blir det med kontakterna, försvinner dom eller är dom in syncade till datorn?