Artiklar

Artiklar skrivna av Scrooge
7

Mobila Penryn-processorer den 6 januari

De senaste dagarna har vi rapporterat om den 20 januari som lanseringsdatumet för Core 2 Duo- och Core 2 Quad-processorerna baserade på Intels nya 45 nanometers tillverkningsprocess (Penryn). Nu har det framkommit uppgifter som säger att lanseringen för de mobila kretsarna är tidigare än så, nämligen den 6 januari.

50

Asus Geforce 8800 GT med 1 gigabyte minne?

Om man ska tro en nypublicerad bild ska tillverkaren Asus planera att lansera ett Geforce 8800 GT med hela 1 gigabyte GDDR3-minne. Idag finns endast versioner med 256 eller 512 megabyte minne att tillgå, även då tillgängligheten är minst sagt begränsad.

10

Corsair VX550 recenserat

För en tid sedan lanserade Corsair ytterligare en modell i sin VX-serie av nätaggregat. I VX-serien ingår nätaggregat som har en effektivitet på över 80 procent. Nu har det börjat dyka upp recensioner på nykomlingen VX550.

14

Dubbelkärnig Celeron den 20 januari?

Som vi tidigare har rapporterat ryktas det om den 20 januari som lanseringsdatumet för de kommande processorerna i Core 2 Duo E8000- och Core 2 Quad E9000-serien. Nu uppger samma källa att den 20 januari också är datumet som den dubbelkärniga Celeron-processorn E1200 ska lanseras.

23

Corsair PSU Finder

Corsair har på senare tid lanserat flera nätaggregat som alla har mottagit bra betyg från recensenter världen över. Nu har man på sin webbplats lagt upp en ny tjänst vilken hjälper användaren att hitta rätt nätaggregat.

23

AMD planerar nya K8-processorer för 2008

Phenom-processorerna som är baserade på K10-arkitekturen lanserades som bekant för ett par veckor sedan. AMD har nu gått ut med att livet för den föregående K8-arkitekturen är långt ifrån slut.

67

Dell förbereder bärbar World of Warcraft-dator

Ett spel som utan tvekan är populärt bland datorspelare idag är World of Warcraft. Detta är något som Dell har tagit vara på när man nu förbereder lanseringen av en specialversion av sin bärbara dator XPS M1730.

72

Fyrkärniga Phenom-processorer drabbade av bugg

Det har framkommit att AMD:s fyrkärniga processorer baserade på Barcelona-arkitekturen är drabbade av en bugg relaterad till nivå 3-cachen. Detta innebär att alla Opteron- och Phenom-processorer som bygger på tidigare nämnda arkitektur är drabbade.

17

Asus Nforce 780i-kort på bild

På senare tid har flera tillverkare visat upp sina kommande moderkort baserade på den kommande styrkretsen Nforce 780i från Nvidia. Det har nu dykt upp bilder på ett tidigt exemplar av Asus moderkort P5N-T Deluxe.

43

Super Talent lanserar SSD-hårddiskar på 256 gigabyte

Super Talent har idag lanserat ett par nya SSD-hårddiskar med lagringskapaciteter på 256 gigabyte. Till skillnad från de flesta andra SSD-hårddiskar på marknaden använder dessa en formfaktor på 3,5 tum.

20

OCZ lanserar ny kylpasta

OCZ som kanske mest är kända för sina minnen med obskyra kylningsanordningar har lanserat en ny kylpasta. Kylpastan går under namnet Freeze och ska enligt tillverkaren själv prestera bättre än silverbaserade kylpastor.

4

Information om Intels 4-serie läckt

Det har dykt upp lite ny information om den kommande 4-serien av styrkretsar från Intel. Styrkretsarna G43, G45 och P45 är tänkta att dyka upp under andra kvartalet 2008.

7

Både AMD och Intel tar marknadsandelar

I en rapport från Isuppli framgår det att både AMD och Intel tar andelar på den globala marknaden för mikroprocessorer. Detta trots AMD:s överlag dåliga finansiella prestationer.

13

Fler Penryn-processorer den 20 januari?

Den Penryn-baserade processorn Core 2 Extreme QX9650 lanserades som bekant förra månaden. Vi har tidigare rapporterat om att denna ska få sällskap av fler fyrkärniga och dubbelkärniga Penryn-processorer i januari nästa år. Nu finns det uppgifter som säger att det är den 20 januari man ska skriva upp i almanackan.

33

Western Digital lanserar ny Passport-hårddisk

Western Digital har lyckats väldigt bra med sina externa hårddiskar, Mybook-serien är kanske den mest kända. Nu har man dock uppdaterat sin Passport-serie av mobila hårddiskar med en ny modell vilken har en lagringskapacitet på 320 gigabyte.

26

Samsung utvecklar GDDR5-minne på 6 Gbps

Hynix tillkännagav för ett par veckor sedan att man hade utvecklat världens första GDDR5-minne med en lagringskapacitet på 1 gigabit. Nu har Samsung kontrat, dock inte med en större kapacitet.

18

Hård konkurrens på moderkortsmarknaden i Kina

Taiwanesiska moderkortstillverkare har uttryckt sitt missnöje med att kinesiska diton inte följer riktlinjerna för prissättning av P35-baserade moderkort. Kinesiska tillverkare pressar priserna, bland annat genom att använda äldre komponenter på sina moderkort.

2

Qnap lanserar ny backup-station

Lagringspecialisten Qnap har utökat sitt utbud av hårddiskkabinetter ämnade för säkerhetskopiering. Den nya kabinetten ingår i serien Qback och har fått namnet Qback-35S.

7

Asus Nova P22 på bild

Under mässan IT Month i Taipei har Asus visat upp sin dator Nova P22. Datorn är väldigt kompakt och riktar sig till dem som är ute efter litet allt i ett-system.

3

Intervju med Nvidias Brian Burke

På Hardwarelogic har man satt sig ned för en pratstund med Brian Burke, pr manager för Nvidias desktop-division. Intervjun behandlar bland annat Nvidias syn på Direct X 10.1 och hur framtiden för fysikprocessorer ser ut enligt företaget.