Inlägg

Inlägg som Hulle har skrivit i forumet
Skrivet av Eka123:

Fast alla dessa spel har faktisk varit på rea flera gånger om redan. Har man bara lite is i magen så behöver man inte betala listpriser. Jag har köpt både Rage 2 (jävla skitspel) och AC:O för 200 kr. Borderlands 3 gav jag 300 kr för och MK11 var nyss på rea för 300 kr också. RDR2 är väl det som varit dyrast med sina ca 500kr när det varit på rea. The division 2 gav jag 100 spänn för och NBA2k20 slumpades ut för 30kr. Jag tycker priserna är helt ok med tanke på att det är en helt ny plattform.

Ja, de har ju reor, men även vid reor är priserna sämre än reor på Epic t.ex. Jag skulle säga att priserna borde vara lägre just för att det är en helt ny plattform.

Men visst, jag förstår att Google behöver få täckning för att driva sina servrar också, men de är ändå förvånansvärt snåla för att lansera en ny plattform med alla de begränsningar den har.

Jag misstänker dock att de inte vill ha hur många användare som helst på en gång då de inte hinner bygga ut kapacitet annars.

/hulle.

Skrivet av SCORPIUS:

@Hulle: What?? Vilka spel då? De är ju helt sjuka priser.

Asscreed Odyssey 699
Mortal Kombat 11 499
RDR 2 639
Rage 2 749
Borderlands 3 639

De har iofs haft nån rea då och då på vissa, t.ex. Odyssey, men jag tycker spontant att detta är helt galna priser.

Då kostar Odyssey 102 kr på Epics rea för tillfället.

Köper man några sådana spel och lägger till 99 kr/mån för Stadia Pro (för lite bättre kvalitet) så är man rätt snart uppe i kostnaden för en begagnad speldator som hade kunnat köra allt lokalt plus går att använda till så mycket mer. Så för mig går inte ekvationen ihop. Men om man absolut inte kan ha en dator hemma är det ju inte mycket att välja på. Fast då skulle jag nog hellre köpt en begagnad Xbone.

/hulle.

Skrivet av Yoshman:

Iphone 11 Pro vs 3950X: Iphone 11 har högre enkeltrådpoäng (5 % högre). Saker A13 vinner i är t.ex. kompilering, HTML-rendering d.v.s. rätt relevanta saker för desktop. Och HTML-rendering här går inte att förklara med "safari vs chrome" eller så, de kör samma kodbas fast kompilerad "native" för respektive CPU.

Iphone 11 Pro vs 10900K: här vinner faktiskt 10900K, men den når ju 5,3 GHz i enkeltrådfallen och vinner ändå bara med 11 % (så cross-over är ~4,7 - 4,8 GHz).

Det är fullt realistiskt att designa en bärbar dator med rätt många A13 "big"-kärnor, den skulle utan problem ge desktop-prestanda med laptop TDP. Det är verkligen sådan skillnad. x86 mot ARM64 är Dodge Hellcat mot Tesla, Jurassic Park mot framtiden

Jag är ingen datatekniker så jag missar väl mycket, men i översta länken där så slår ju AMD-processorn A13 med hur mycket som helst i det som räknas, dvs. flertrådade tillämpningar.

Jag är ju inte intresserad av kompilering, webb osv, utan det som är intressant för mig är verklig prestanda i tillämpningar som CAD, 3ds max och spel.

Men du menar att man hade kunnat bygga en CPU med säg 16-32 A13 "big"-kärnor så hade den kunnat köra CAD/spel bättre än en 3950X (förutsatt då att Windows on ARM magiskt blev lika bra som vanliga Windows)? Och denna hade inte heller varit dyrare? I sådant fall är jag såklart imponerad.

Skrivet av SCORPIUS:

När det pratas om att streamade spel är framtiden så glöms det en sak. Alltid.
Piratade spel.
Det är enormt stort för så många har inte råd att spela på annat vis. Speciellt i fattigare länder. Många spel går ju att spela på en potatis om sänka krav är ok.
Samt att vi får inte glömma dom som vägrar köpa spel och då piratar.

Jo det är såklart en stor fördel att piratkopieringen minskar.

Jag tycker att Stadia fungerar rätt bra för vad det är. Mitt problem är det skrala spelutbudet och framförallt PRISERNA. Typiskt Google att bara tycka att de är så stora och har så bra tjänst att de inte behöver ha några bra erbjudanden.

De skulle kört som Epic och gett bort spel till höger och vänster första året, så hade de nog hakat fast rätt många användare som sedan fortsatt.

Nu känns det lite B att betala 600+ kr för vissa spel som kostar 250 på andra butiker.

/hulle.

Skrivet av Daark:

Bara för en bil från 60 talet drar 4 liter milen så är den inte automatiskt snabbare än en ny bil som drar 0.5

Precis, och då vill man ju gärna ha en förklaring till detta?

Skrivet av Yoshman:

Vad tycker du själv när en Iphone 11 Pro är, i absoluta tal, snabbare än en i7-1065G7?

Och det går definitivt att jämföra olika CPU-arkitekturer. Ta t.ex. LLVM-testet (kompilera), det som mäts är hur snabbt respektive CPU fixar att kompilera en viss sak. Är ju lite trist att ha i bakhuvudet att det skulle gå något snabbare om man kunde SSH:a till sin Iphone 11 Pro från den bärbara datorn och på så sätt få lite kortare kompileringstider...

Iphone 11 Pro får 1414 poäng i LLVM-testet, en 1065G7 får 1095.

Att jämföra mot Ryzen 4900HS ändrar inget, även den är långsammare per CPU-kärna än Iphone 11 Pro. Hyfsat jämnt i databashantering, men även mot Zen2 vinner Apple A13 i t.ex. kompilering. Det är alltså en telefon-CPU körandes i 2,66 GHz som i absoluta tal är snabbare än de snabbaste x86:orna (IPC-mässigt) körandes i 3,9 GHz (i7-1065G7) resp. 4,4 GHz (4900HS).

Problemet är att ARM på Windows är en dumpster-fire utan dess like. Spelar ingen roll hur bra datorer man får ut just nu om de är designade för att köra Windows, de är tyvärr DoA i det läget. Hur gärna jag vill ha en anledning att köpa Surface X finns det ingen rationellt sådan just nu.

Vi får hoppas på Apple här, eller de som fortfarande tror på year-of-the-desktop på Linux kan ju hoppas på det... Totalt sett dominerar redan ARM, det går minst 10 ARM CPUer på varje såld x86 (man får antagligen lägga på en nolla till om man även väger in ARM Cortex M, men det är inte riktigt samma sak då dessa är avancerade mikrokontrollers).

x86 kommer finnas kvar väldigt länge till, för Windows kommer finnas kvar väldigt länge till och alla försökt att köra något annat än x86 där har så här långt misslyckats fatalt. Jag håller däremot tummarna att det verkligen blir en MacBook/MacBookPro med Apples A14 nästa år, om så sker kommer det inte råda några tvivel om hur mycket bättre saker kunde vara om man någonsin lyckas med en vettig Windows på ARM.

Edit: att klistra in rätt länkar är inte lätt...

Jag är nyfiken, det låter ju inte logiskt att en SOC med ett TDP på 6 W ska kunna vara snabbare än en CPU (utan grafik) med ett TDP på 100+ W.

Vart går all den extra energin? Vad händer om du bygger en ARM-CPU utan restriktionerna i mobila enheter och låter den dra 150 W?

Eller missförstår jag dig?

/hulle.

Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Extremt kass upplösning i filmklippet, har Nvidia inte råd att köpa in ett vettigt grafikkort så de kan spela in i bättre? Jag förstår inte poängen med att göra det så fult?

Många problem är av arten att de först verkar enkla, men ju mer man gräver i det ju mer komplext blir det.Spelreglerna för pacman är väldigt enkla och det är inget som direkt imponerar på mig att dagens Ai kan ta fram. Men det beror lite vad de utgick ifrån och en djupare analys skulle behövas vad Ai faktisk gjorde. Det kan på sätt och vis förklara varför spelet är så fult, som jag ändå har svårt att förstå.

Alltså de har låtit AIn titta på massor med filmsekvenser av Pacman samt inspelad input från kontrollen, sedan har AIn alltså programmerat en Pacman-klon och gjort grafiken. Det är sjukt mycket mer imponerande än vad du tror.

Det är lite frustrerande när det alltid dyker upp folk i sådana här diskussioner som likställer Kina och kinesiska statens ageranden med USA och t.ex. Google.

Är det någon som på allvar, och inte bara för att det är kul att argumentera på internet, anser att USA är ett sämre land, 1. för sina medborgare, 2. jämtemot övriga världen, 3. vad gäller industrispionage och oschyssta metoder, 4. för sitt företagsklimat jämfört med Kina?

Jag har mycket taskigt att säga och tycka om USA, men jämfört med Kina? Lägg av. Det är inte ens värt en diskussion. Kina är en renodlad diktatur där ett fåtal personer kan bestämma precis allt för 1,4 miljarder människor, från vad de får tycka och tänka till vad de ska jobba med och kan straffa dem med döden på vilka grunder som helst. Jämför detta med Trump som gapar och skriker i TV men knappt får igenom någonting han yrar om och då är ändå han den minst demokratiske president de har haft i modern tid.

Nu kanske Coronakrisen för med sig något gott, att USA/EU börjar plocka hem produktion. Nu är det sjukvårdsmateriel, men i morgon är det kanske teknik.

/hulle.

Skrivet av MurrGutt:

Har inte sett någon skriva om Vetlanda.

Stannade i staden över en natt på en jobb resa och hade bivit rekommenderad att prova kebaben på Hasses Gatukök.
Vid tiden var det en av de bättre kebaberna jag provat. Riktigt bra med smak i köttet, färskt pita bröd samt en måttlig mängd grönsaker som komplimenterade allt i kombination med kebabsås.

Har aldrig återbesökt Vetlanda efter detta, så minnet är vad det är gällande deras kebab.

Oh ja! Kebaben i Vetlanda är sjukt god. Kebabpizza på Ceylan....

/hulle.

Säger bara... "likvagnen" på Mårtenstorget i Lund. Vet inte om den finns fortfarande men för 15 år sedan var den the shit. Man stod och trängdes framför den 02:30 när nationerna stängts och gubben i vagnen bara ropade "pita?" "pita?" "pita?" och pekade ut på folket. Jag tror inte man ens kunde beställa något annat än "pita". Dvs pitabröd helt fullspäckat med det flottigaste kebabkött som gick att uppbringa, sedan lite isbergssallad ovanpå som en tom gest och så "blandad sås".

Mer än en gång insåg jag när jag kommit hem att jag även käkat upp pappret som man fick skiten i, då det blivit så nedflottat att det smälte ihop med brödet.

Börjar fan dregla lite nu när jag tänker på den.

/hulle.

Skrivet av [SH]:

Det är en VAG...

Och även om jag skulle tänka om angående VAG så blir den för dyr. Spanade lite på Blocket och ska det kännas vettigt blir det snabbt 250k och uppåt. Sedan det där med att inte kunna åka tre i baksätet i en vanlig, rymlig, bil - gick utmärkt när jag var barn. Trots avsaknad av surfplattor och mobiler...

Men förr var väl baksätena mer som en soffa typ, nu ska det vara skålade sportstolar i baksätet på en kombi med 100 hk.

Jag brukade ligga och sova med kudde och täcke och allt i baksätet på vår Volvo 245 på långresor. (Bälte?)

/hulle.

@Bl4ckIce: Man behöver inte ens göra det, man kan bara klicka på bannern i butiken så får man en kupong.

Funderar på Asscreed: Origins för strax över 50 kr.

/hulle.

Får ändå 8 MB/s när jag laddar ner det.

/hulle.

@Maxini: Om du gillar att spela så varför inte ladda hem Unity eller Unreal Engine, glo på några timmars tutorials och sedan börja lära dig göra egna spelprojekt. Inte med ambitionen att de ska sälja miljoner exemplar nästa år, men för att det är kul och du lär dig skills som du sedan kan jobba med, i spel och även annat.

Jag önskar att Unity/Unreal funnits när jag gick i högstadiet och drömde om att göra spel. Hade en kompis som kunde programmera och han började på en egen spelmotor och jag gjorde grafik. Det blev såklart inget, men det var en hemsk startsträcka på den tiden.

/hulle.

VIA i farten igen. Är det något företag som INTE har handen i VIA:s x86licenskakburk vid det här laget?

/hulle.

Är jättenöjda med en VW Touran. Fem i familjen och alla får så mycket utrymme de vill i princip. Baksätet är tre separata stolar och de två extrastolarna som är nedfällda i golvet i bagageutrymmet är supersmidiga när någon kompis till barnen vill åka med.

Aldrig haft en så praktisk bil. Jag tycker personligen den är snygg också, men det är ju subjektivt. Men stram tysk design = win.

/hulle.

Nu blev jag nyfiken av mitt eget inlägg och plockade fram min Linx Vision. Finns ju ingen Xcloud till Win än men testade med Stadia.

Funkade hur bra som helst! Körde ett lopp i Grid utan problem, grafiken såg bra ut, kontrollen fungerade, till och med rumble, och den extra knappen på kontrollen funkade direkt som Stadia-knapp!

Imponerad.

Om Xcloud-appen fungerar lika bra när den kommer så är saken biff! (eftersom spelen är dyra i Stadia och jag har Game Pass)

/hulle.

Kom igen nu, låt Win 10-appen fungera med low-end-enheter... så slipper denna samla damm!

https://tablet-news.com/wp-content/uploads/2015/11/l_10140215_00...

/hulle.

Har en Surface Book 1 som godkänts för reklamation. Vågar man hoppas på att de fått slut på SB1 refurbs så man får en SB2 nu iaf?

Annars är ju denna lockande...

Intressant nog så synkas molnlagringar i spel du spelat i Game Pass verkar det som. Jag kunde fortsätta i Ori där jag slutade.