Inlägg

Inlägg som Hulle har skrivit i forumet
Av Hulle

Xbox på Quest är rätt nice faktiskt.

/hulle.

Av Hulle

2 600 kr är otroligt billigt för den skulle jag säga (som ägare av en).

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av Nidala:

Använde detta medans jag körde Windows. Blir ganska omständligt då flesta spel man installerar eller använder kräver manuell åtgärd för att få skriva till mappen documents. Många gånger märker man att saker inte fungerar eller ens startar och då är det ganska ofta just controlled folder access som har blockerat tillgången och man får göra en exkludering av programmet.

Provar ni kommer ni stöta på en del problem, men det kan vara hanterbart. Det känner ni bäst av själva.

Ahh, men då kan man ju ta bort skyddet för just Documents, där lagrar iaf jag inget viktigt ändå.

/hulle.

Av Hulle

Hur går det för alla här? Min Steamsida kommer upp i veckan hoppas jag.'

/hulle.

Av Hulle

Full ATX. Det står där det står, jag flyttar aldrig det och jag behöver inte platsen. I gengäld slipper jag (nästan) bry mig om kabeldragning, kylning eller hur saker ska få plats.

/hulle.

Av Hulle

Ingen OLED? Pff...

Av Hulle

Installerade det precis via Game Pass och testade lite i början. Det verkar rätt lättdrivet? Allt maxat och RT shadows och reflections på low och då håller det sig på 60 fps ändå. Men det kanske blir tyngre senare i spelet? (R7-3700 och 3080)

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av kaput:

Hehe, man ska nog inte glömma att beställaren aldrig betalar ur egen plånbok när det kommer till b2b-handel heller. Det går alltid att pungslå företag hårdare än privatpersoner.

Nä, jag tänkte nog mer på små företag eller egna firmor. Har själv en egen firma.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av Trent023:

Arbetsgivaravgift och inkomstskatt? Hur menar du att företag ej betalar detta?
Som framgår så riktas inte dessa mot konsumenter.

Skrivet av Xeonist:

Det där är ju som att säga att företag inte betalar fastighetsskatt på den här typen av produkter.

Det kan inte bli mer goddag yxskaft.

Det där är inte skatter som ligger på dom här produkterna, det är ingen som betalar dom (på dom här produkterna).

Det som lillaankan_i_dammen menar är ju att när ett företag köper in en sådan här produkt så köps den (utan moms såklart) med oskattade pengar. Så jämfört med att köpa en privat blir det just väldigt mycket billigare.

Om du fakturerar 100k +moms för nåt jobb, så får du ju inte ut 100 k i handen utan väääldigt mycket försvinner i egenavgifter och skatt, men du kan köpa produkter till företaget för hela summan istället.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av Swedishchef_90:

Vad jag menar med drift så är det också pengarna att åka till jobbet

Nu bor jag inte och har ingen aning om Skåne regionen eller om Osby är speciellt stort men i Stockholm så kostar månadskortet ca 900:- eller så kan man cykla/gå hela vägen till city från ca 3mil ut.

Skulle man bo 1h tåg ut så åker man på en extra tariff för det kortet, typ mälarbanan eller dylikt, då kostar det typ 2.5k i månaden att åka till jobbet + månadskort i Stockholm om det behövs.

Sen ute på landsbygden (gissar 500k inte är centrala Osby) så har man oftast inte lika mycket bekvämligheter typ fiber, kommunalt avlopp samt att vissa saker är dyrare och att man är tvungen att ha bil.

Så räknar man ihop allt så blir det oftast mindre än man tror om man dessutom skall värdera extra restiden. Samt att landsbygdd oftast har dyrare skatt 😊

Mvh

Nä såklart, du har ju rätt i att det medför en del extra kostnader att bo utanför städerna, men totalt sett är det ju ändå otroligt mycket billigare iom boendekostnaden.

Månadskort alla tåg och bussar i hela Skåne kostar 1 309 kr.

Sen om man har barn kanske man inte vill bo i de minsta hålorna ...

/hulle.

Av Hulle

Är det någon här som sålt via Steam? Jag har lite frågor ang. hur jag ska fylla i deras dokument.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av Swedishchef_90:

Billigare hus oftare dyrare i drift dock +resekostnader då man bor långt ifrån allt.
Man sparar inte så mycket som man tror på att bo långt ifrån (om man inte kan jobba hemifrån såklart)

Nja, dyrare i drift är de nog inte, om du inte orimligt jämför hus för 500k med passivhus för 5+ miljoner. Sen kan det ju absolut dyka upp otrevliga renoveringar som kan bli nödvändiga i äldre hus, men i övrigt kan man ju faktiskt välja att strunta i att "fräscha upp" köket vart 5:e år...

Sen var ju poängen just att förr kunde man jobba där man bodde. Alltså du kunde både bo och jobba i Osby, och då menar jag inte att man jobbar hemifrån mot ett Stockholmsföretag.

Det tar 59 min med tåg Osby-Lund så även om det inte är optimalt hade man kunnat bo där och jobba i Lund.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Förr byggde väldigt många hus själv. Dessa personer hade då mer ett praktisk arbete.
Bostadsbristen består till stor del av urbanisering, folk flyttar från landet till storstäderna. Tom städer som Borås är för liten så många får pendla därifrån.
Denna extrema fokus att alla ska jobba på en och samma plats har lett till att vi inte har kollektivtrafik som ej pallar trycket, skulle polisen "stanna alla" bussar/tåg som är rejält överfulla, så skulle de också stanna hela landet. Det går diskutera hur man ska lösa problemet, tunnelbanor etc, men det är ej lätt.

På landet i sin tur står många hus öde, folk vill ej lägga +4h per dag att åka till och från ett jobb inom deras utbildning.

Så är det nog. Förr kunde man bo och jobba i mindre orter, nu ska alla ha högskoleutbildning och flytta till våra större städer. Klart att boendekostnaderna blir absurda där då.

Även i Skåne går det dock att bo otroligt billigt om man inte nödvändigtvis måste bo i Malmö/Lund/Helsingborg. Eller vad sägs om en villa i Osby för 500k?

/hulle.

Av Hulle

Kör denna för tillfället.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av OSkar000:

Lidl kör 20% rabatt på en stor del av sitt egna svenska märke Matriket under hela mars. Så ni som inte handlar där i vanliga fall kan ju passa på att testa deras sortiment.

Exempel från idag är mellanmjölk för 9,20kr och 2x5dl grädde för 35 kr. Köttbullar, 50kr för ett kilo.

Det är bra grejer dessutom. Mina barn vill t.ex. alltid ha falukorv och köttbullar från Lidl, inte Scan eller annat.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av användare-234:

Herregud, det sista vi behöver är fler spel.

Det behövs alltid fler spel!

On topic så tycker jag att en av de roligaste sakerna med soloutveckling är att begränsa sig. Det är också det jag reagerar mest på när jag läser om andra indieutvecklare (solo eller typ två kompisar... jag tycker inte att en studio med 10 pers och gott om pengar är indie, eller i varje fall inte relevant här), hur det är den största fällan de går i.

Typ, man får idén "jag vill göra ett rpg", sen blir man alldeles för inspirerad av BG3 och liknande och går bananas med alldeles för stor omfattning och sen ger man upp, eller som vissa gör, fortsätter i 5+ ÅR med sitt monsterspel som aldrig blir klart, och troligen inte blir något som någon annan vill spela.

Istället är det roliga att tänka "hur kan jag ta det här RPG:et jag vill göra och få ner det till ett projekt som jag kan genomföra solo på 6 månader deltid?". Så skalar man bort saker och renodlar saker och får fram en design som man sen i 9 fall av 10 förkastar och börjar på någon ny idé.

/hulle.

Av Hulle

Letade just efter något sånt här!

Jag sitter och försöker få till ett litet spel vid sidan av just nu. Det är roligt, men visst hade man hoppats på någon form av intäkt i framtiden ...

Då jag har rätt begränsade programmeringskunskaper valde jag Unreal Engine med sina blueprints och jag tycker att det har fungerat över förväntan!

Om det är någon som har erfarenhet av hela processen med att lägga ut spelen på Steam/Epic får man gärna dela med sig!

/hulle.

Av Hulle

Det är lite väl löjligt snack om näringsinnehåll hit och dit... När jag bodde själv så tänkte jag nog inte en enda gång på näringsinnehåll, inte tusan går man runt och "oj oj oj nu fick jag inte i mig mina antioxidanter (f.ö. en bluff) eller oj nu måste jag ha lite mer protein", man äter ju det som är gott och ligger inom ens budget.

Visst, om man är någon träningsfreak så, men om man inte tränar och jobbar framför datorn så är det inte så big deal vad man äter. Det är ingen skillnad på Stroganoff med ris (kanske ärtor men ingen annan grönsak) och nåt annat.

Allting annat är bara minmaxande för personer som måste "maxxa!" styrketräning.

Av Hulle
Skrivet av Alpha77:

Dall-E 3, kan ju ge intressanta resultat.
Men kan ju också ge helt annorlunda mot någon äldre AI model som Stable diffusion, vilket kan vara bra eller dåligt.
Det som är lite synd att Nightcafe så kostar 1 bild med Dall-e 3 'long' setting för bättre kvalitet 12 credits.
Medans Stable diffusion 'long' kostar 1.5 credits. Dall-e 3 är 8ggr dyrare.... meh!
Har testat det lite men känns som lite att kasta creds i sjön när jag gjorde 40 bilder på en prompt och ej vart speciellt nöjd med resultatet.

Bäst är ju att köra lokalt, så det är gratis...

Men Dalle 3 kan du köra gratis i molnet också om du går via Bing. Jag tycker dock det är otroligt begränsat även om det blir bra ibland.

Nu får vi pigga upp oss med lite Warhammer 40K (med Stable Diffusion):

https://i.imgur.com/OYkqwCD.jpeg

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av LessHack:

Jo men precis, alltid vart lite intresserad av VR men aldrig tillräckligt för de stora klumpiga modellerna. Älskar att testa de, men skulle aldrig bli av att jag använder en hemma. Så älskar utvecklingen att de börjar bli mindre och mindre nu.

Mest hyped på AR/VR glasögon som också funkar som vanliga glasögon. Då jag redan har vanliga glasögon så kommer jag garanterat skaffa de i framtiden då de bara blivit lite mer stabila. Kan de få en sådan att spela Basic VR spel och sätta upp skärmar runt en så är jag helt såld. De nu kan nästan det i alla fall.

Men vision är nice för den är typ det där mitt imellan nu som pressar både VR och AR marknaden vilket är perfekt 😁

Då Quest 3 är betydligt mer mindre klumpig än AVP och dessutom fungerar bättre med glasögon så är det ju ett enkelt val för dig.