Inlägg

Inlägg som Hulle har skrivit i forumet
Av Hulle

Jag tycker väl att det i grunden inte ska vara sådana här omröstningar, utan att sponsorn/redaktionen ska välja ut vinnarna.

Om man nödvändigtvis vill ha omröstningar kan man väl begränsa till medlemmar i +5 år som har gjort minst 10 inlägg i månaden det senaste året eller nåt sånt.

Om dina två närmaste vänner som också hänger på swec röstar på dig är det ju såklart inga problem, men att dela på sociala medier och ha omröstningar som är öppna eller som tillåter nyregistrerade? Det är inte ok. Jag har själv inga sociala medier men jag har vänner som har 15 000+ följare, de hade ju utan ansträngning kunnat få in 5 000 röster.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av hgbf:

Står fast vid vad jag skrev. Denna typ av tävling bör inte vara en tävling i popularitet utan om vilket bidrag som är bäst. En eller två kompisröster är väl inga större problem, men över 80 nya sedan midnatt när tidigare ledare nu har totalt 86 känns som att det tänjer ut gränserna på vad som är rättvist ganska mycket.

Ja detta är ett uppenbart problem med de här tävlingarna, efter det initiala urvalet är det en ren tävling om vem som har flest vänner med swec-konton eller sämst moral (och har reggat 100 slaskkonton i god tid).

Det hade känts mer rättvist och seriöst om Komplett bara valde de vinnande bidragen direkt. Jag hade uppenbarligen ändå inte vunnit så jag talar inte i egen sak.

Det blir ju orättvist även om kompisröster och fejkröster magiskt skulle uteslutas då det definitivt finns profiler på Swec som är allmänt omtyckta och som säkerligen skulle få röster oavsett alster.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av OSkar000:

Då har vi något att se fram mot till nästa lan med lämpligt tema.

Körde Doom episod 1-3 i höstas på DOS-lanet vi hade då. Tyvärr är 486 DX2 66 lite för klent för episod 4 och förmodligen även för de delarna som släppts nu.

Spel ska hacka, annars är det inte samma känsla som när det begav sig.

Som att spela Elite 2 Frontier på en Amiga 600, kan ha varit 8 fps? Spelades i massor med timmar.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av S2:

Det är väl lite konstig? Telia Öppen Fiber har jag och har du samma så tycker jag det är konstigt...

Ja men det är så. Samma med t.ex. Bahnhof och Tele2, som jag vanligtvis inte hittar under "öppen fiber"-sidorna, men som ändå går utmärkt att använda via deras egna sidor. Där varierar också priserna mellan olika adresser.

Av Hulle
Skrivet av Radovic:

Vad fick du för hastigheter och pris?

Beror på hastigheten.

Men om vi tar 250/250, så är det

Telenor 374
Halebop 397
Allente 412

Osv

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av S2:

Där håller jag inte riktigt med dig. Var faktiskt inne på Bredbandswebben idag (9/12).

Här är kostnaderna just nu, inklusive kanpanjer. Telia är värst!

Ownit - 99 kr (3 månader), sedan 599 kr
Sappa - 275 kr (3 månader), sedan 549 kr (Bindningstid 12 mån)
NetatOnce - 430 kr (10% i 12 månader), sedan 478 kr (Ingen bindningstid) - Billigare
Telenor - 499 kr (12 månader), sedan 699 kr
Internetport - 479 kr / månad , ingen bindningstid - Billigare
Bahnhof - 509 kr / månad, ingen bindningstid. (Ingen startavgift)
sedan klättrar det uppåt....
Junet - 509 kr / månad
Bredband 2 - 519 kr / månad
Ansluten - 549 kr / månad
Halebop - 549 kr /månad
Allente - 649 kr / månad (OBS Kanpanj står det!!!)
Telia - 699 kr / månad (12 månaders bindningstid), sedan 699 kr / månad

Det där är helt olika beroende på din adress. Jag har också Öppen fiber som sagt och får helt andra priser på Bredbandswebben.

/hulle.

Av Hulle

Bytte ner mig från 500/500 till 250/250 till samma pris på Telia (- TV-paketet tyvärr) men bra hastighet ändå, får konsekvent 310+ mbit/s både upp och ner och 2ms ping på bredbandskollen.

Däremot flippade min gamla Asus-router ut fullständigt (inte i samband med hastighetsbytet) så jag fick slänga in Telias router i panik. Den verkar iofs ha rätt bra wifi så den får kanske leva kvar.

/hulle.

Av Hulle

Ser inte problemet, min skrivare är ändå kass så nice med gratis uppgradering.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av S2:

Surt sa räven...

<Uppladdad bildlänk>
(500/500)

Börjar verkligen ogilla Telia Öppen Fiber. Undra vad det är som krånglar så mycket, som gör att de höjer avgiften hela tiden?

Det tror jag är Bahnhof som hittar på. Jag har Telia öppen Fiber och Bahnhof är den överlägset dyraste operatören. Alla övriga erbjuder billigare bredband.

/hulle.

Av Hulle

Ja varför inte? 3060 kan ju köra allting som finns idag i 1080p. Det är ärligt talat inte så mycket skillnad mellan högsta grafikinställningar och medium ändå. Sänk inställningarna, få 60 FPS, sen efter 10 min har du glömt att det var snyggare på Ultra.

/hulle.

Av Hulle

Ja det finns ju inte en chans att jag kommer att betala för Youtube, så det är väl bara att köra just Youtube i annan webbläsare, vilken som nu ser till att det fungerar smidigt med adblock.

Nu tycker jag att det fungerat utmärkt med vanliga adblockplus i chrome rätt länge, ingen reklam, inga popups.

/hulle.

Av Hulle
Av Hulle
Av Hulle

Fick ge mig och trackla mig genom Blender lite.

https://i.imgur.com/oWLj60k.jpg

https://i.imgur.com/MDfYnOh.jpg

EDIT:

Samma bilder men med Kompletts logga mer oförvanskad, ifall det är föredraget.

https://i.imgur.com/g259Tnb.jpg

https://i.imgur.com/36p04PD.jpg

/hulle.

Av Hulle

Ser ut som att de bara sänker en router i havet.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av torbjorn_75:

Det låter tillräckligt illa om AGI blir selektiv och "bara" dödar rika, plus att då förblir ju resten fattiga. Men det är kanske mer troligt att de fattiga bottenskrapet ligger illa till, för vad ska AGI med dem till liksom.

Jag tror inte "hotet" med AI är att den dödar folk. Det är inte Terminator.

Hotet mot rika är väl snarare att en supersmart AGI i princip skulle ersätta alla techföretag omedelbart.

Även om det kan verka obehagligt med AGI (om det nu skulle komma någon gång alltså) så kan man ju också tänka sig en framtid där en sådan tar fram smidiga lösningar på svält, fattigdom, energibrist osv, samt själv kan automatisera tillverkning och drift av allt möjligt, så att vi människor kan slappa och slippa arbeta, men ändå få fri tillgång till alla varor och tjänster.

/hulle.

Av Hulle

Kunde få 250/250 för 299 efter snack med kundtjänst (trots att jag redan hade 500/500 från förra året som jag sade upp härom dagen). Men det satt långt inne verkade det som.

Så nu blir det Telia ett år till då, har varit jättenöjd med bredbandet så det är ju trevligt. Synd på TVn men inte värt priset.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av pi:

Imorgon gör jag ett försök på att förlänga Telia för 299:- , återkommer med rapport.
Om det skiter sig är verkar det inte bättre än att man får ta telenor för 349:- . Inte supertaggad på det alternativet dock? Finns verkligen ingen annan bra deal?

Telenor är bra. Jag hade de innan jag bytte till Telia förra BF, nu blir det nog Telenor igen. Jag har inte haft något problem med vare sig Telenor eller Telia vad gäller Bredband.

/hulle.

Av Hulle

Är det ett krav att logotyperna finns med helt oförvanskade? I sådant fall uppdaterar jag med andra bilder senare.

Annars var det rätt kul att försöka få fram något utan AI, och utan 3D då min licens till 3ds max gått ut, och jag inte står ut med Blenders GUI. Så det fick bli hederlig Photoshop. Utgick från ett foto jag tog på ett fårskinn i soffan...

Ljusa:

https://i.imgur.com/wXOXCVx.jpg

https://i.imgur.com/58GumSC.jpg

Mörka:

https://i.imgur.com/xkga2uP.jpg

https://i.imgur.com/rGlakNl.jpg

/hulle.

Av Hulle

Synd, gillar inte Altman, han har alldeles för slapp inställning till farorna och vill bara tjäna pengar.

/hulle.