Inlägg

Inlägg som Hulle har skrivit i forumet
Av Hulle

Ser ut som att de bara sänker en router i havet.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av torbjorn_75:

Det låter tillräckligt illa om AGI blir selektiv och "bara" dödar rika, plus att då förblir ju resten fattiga. Men det är kanske mer troligt att de fattiga bottenskrapet ligger illa till, för vad ska AGI med dem till liksom.

Jag tror inte "hotet" med AI är att den dödar folk. Det är inte Terminator.

Hotet mot rika är väl snarare att en supersmart AGI i princip skulle ersätta alla techföretag omedelbart.

Även om det kan verka obehagligt med AGI (om det nu skulle komma någon gång alltså) så kan man ju också tänka sig en framtid där en sådan tar fram smidiga lösningar på svält, fattigdom, energibrist osv, samt själv kan automatisera tillverkning och drift av allt möjligt, så att vi människor kan slappa och slippa arbeta, men ändå få fri tillgång till alla varor och tjänster.

/hulle.

Av Hulle

Kunde få 250/250 för 299 efter snack med kundtjänst (trots att jag redan hade 500/500 från förra året som jag sade upp härom dagen). Men det satt långt inne verkade det som.

Så nu blir det Telia ett år till då, har varit jättenöjd med bredbandet så det är ju trevligt. Synd på TVn men inte värt priset.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av pi:

Imorgon gör jag ett försök på att förlänga Telia för 299:- , återkommer med rapport.
Om det skiter sig är verkar det inte bättre än att man får ta telenor för 349:- . Inte supertaggad på det alternativet dock? Finns verkligen ingen annan bra deal?

Telenor är bra. Jag hade de innan jag bytte till Telia förra BF, nu blir det nog Telenor igen. Jag har inte haft något problem med vare sig Telenor eller Telia vad gäller Bredband.

/hulle.

Av Hulle

Är det ett krav att logotyperna finns med helt oförvanskade? I sådant fall uppdaterar jag med andra bilder senare.

Annars var det rätt kul att försöka få fram något utan AI, och utan 3D då min licens till 3ds max gått ut, och jag inte står ut med Blenders GUI. Så det fick bli hederlig Photoshop. Utgick från ett foto jag tog på ett fårskinn i soffan...

Ljusa:

https://i.imgur.com/wXOXCVx.jpg

https://i.imgur.com/58GumSC.jpg

Mörka:

https://i.imgur.com/xkga2uP.jpg

https://i.imgur.com/rGlakNl.jpg

/hulle.

Av Hulle

Synd, gillar inte Altman, han har alldeles för slapp inställning till farorna och vill bara tjäna pengar.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av MightyToni:

Håller med, visar man inte missnöje så får man sämre produkter framöver.
Det värsta är att Telia verkar ha sänkt hastigheten på nuvarnade 500 nedladdning. Senaste veckan har jag inte fått högre hastigheter än 280 ned, det är 485 upp men ned är sämre. Undrar om de gör något med flit så att kunderna tänker att det inte är någon skillnad ändå.

Kan någon med Telia 500/500 kolla om nedladdningen är lika snabb som tidigare? Förra månaden funkade det bättre men denna veckan när jag skulle testa så går det inte över 300. Kanske för att jag sa upp avatalet i början på månaden

Bredbandskollen ger mig ca 640 mbit ned, 690 mbit upp just nu med Telia 500/500.

Sade upp det nyss.

För mig lutar det åt 250/250 ändå för 299 eftersom jag i princip bara använder den högre hastigheten för att ladda ner från Steam osv några minuter snabbare två ggr i månaden.

/hulle.

Av Hulle

Hur är det nu, jag glömmer, trots att jag gjort detta 5+ ggr.... ska man FÖRST säga upp sin aktuella operatör till t.ex. 20/12, och SEDAN beställa nytt bredband med inkoppling 20/12?

Skrivet av Dallen:

Om jag kikar på telenors webbsida kan man få 500Mbit eller 1000Mbit från 249kr/mån? De verkar dock inte gå att beställa till mitt stadsnät

<Uppladdad bildlänk>

Jag såg också det, kan inte heller få det priset. Kanske bara om man har typ Telenors egna fiber eller nåt.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av Molotoven:

Verkade inte gå att leverera 500/500 till min adress, hon jag pratade med på Telia hade ingen aning om varför det inte gick men bryr mig mest om nedladdningshastigheten helt ärligt.

Ok, ja jag skulle inte heller bry mig om uppladdning.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av Molotoven:

Jag lyckades få Telia att matcha Telenors 349:- för 500/100 Mbit när jag ringde och skulle säga upp det, så det går bevisligen men kanske skiljer sig mellan olika stadsnät?

Vad är 500/100 för udda hastighet? Är det något stadsnätsspecifikt?

Ingen som fått Telia att slänga med Tv-paketet igen? Det var lite smidigt att ha det gratis under året, men inget jag skulle betala för.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av Mzibit:

Ser att Bredband2 har 500/500 för 269kr i månaden. Någon som har erfarenhet av Bredband2?

Ingenting händer när jag skriver in min adress på BB2:s sida. Betyder det att de inte kan leverera eller är bara sidan slö idag?

Störigt att Telia har så dåliga erbjudanden. Då blir det väl Telenor igen då och nedgradering till 250/250.

Tele2 och deras skumma byte av mediaomvandlare... man blir fast hos dem sen va? Alltså öppen fiber fungerar väl inte när man väl bytt?

/hulle.

Av Hulle

Har Telias 500/500 inkl TV-paket för 299 från förra BF, kommer självklart inte betala 699 för det sen, så jag ska väl försöka som alla andra här ringa in och se om jag kan få behålla det, annars byter jag bara rakt av till Telenor. Synd eg. för jag är nöjd med Telia och gillar deras TV, men priset avgör.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av SuperSverker:

You will own nothing and be happy.

Det funkar bra, jag har kört det på TVn (både GeForce och xbox, har xbox rullandes idag) och det räcker gott och väl men man ska vara väl medveten om att input-lag definitivt är en grej vilket minskar vilka spel som faktiskt går att spela.

Dvs - Forza etc kan man glömma men Euro Truck Simulator är perfekt. FPS är i samma hörna, medans strategispel är perfekt.

Har kört Xcloud ibland på skoj och t.ex. Lies of P fungerar förvånanstvärt bra där.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av Yatagarasu:

Rent krasst är det tyvärr prisvärt att köpa på sig både Xbox Game Pass och GeForce Now, kontra att spendera pengarna på en dator med motsvarande prestanda. Och det är väl allt vad dessa företagen hoppas på att fler ska "inse" i längden, den våta drömmen att inte behöva sälja något utan endast hyra ut.

Då tar jag inte saker som elkostnad i beräkningen, det är ändå inte gratis att ha ett 600W+ monster stå och tucka på för att rendera bilderna lokalt. Eller det kanske lite mer svårberäkliga som att alla inte har möjlighet att ha en regelrätt skrivbordshörna i sitt hem.

Sedan går det att argumentera för att äga en dator av andra skäl än att spela på såklart, och inte minst att det finns fler butiker och spel utanför Xbox-appen. Men om syftet är att vilja ha ett färdigdukat bort med spel alá TV-streaming, då är det som klappat och klart utan att passera gå, och genom GFN går det då att använda Steam för den som redan har ett existerande bibliotek där eller önskar utöka med ett från GP.

Ja datorer har blivit så jäkla dyra nu att jag på allvar tittat på detta nu när sonen vill ha en dator. Skaffa en enklare dator eller tunn klient och strömma?

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av Halldin:

Inspelat med en iPhone 15 Pro, verkar se SBS när den är inbäddad och ”vanlig” 3D när man öppnar i YouTube.

https://youtu.be/x3v-0XbWI2s?si=dhgFF2PGQBVES7IC

Den videon såg rätt bra ut (testade i en Q2). Men borde inte detta finnas för vilken random Androidmobil som helst med dubbla kameror? Det är väl inte något magiskt, mer än att man måste anpassa för kamerornas fysiska placering.

/hulle.

Av Hulle

Kan någon ge mig tips. Har kört typ str med bloodfang till lvl 54, precis dödat Rennala. Men jag har tröttnat lite på gubben och vill specca om hos henne nu. Vill gärna köra lite mer magi, men inte full trollgubbe. Vad ska jag specca? Tänker typ att jag vill kunna ha nåt svärd som man kan förtrolla, samt casta lite drakmagi eller nåt annat kul.

Eller ska jag vänta och lvla lite mer först?

/hulle.

Av Hulle

Goddamnit vad jag har problem med minibossarna, och inte bara de med healthbar som clownen, utan även andra stora monster. Fick cheesa ett monster genom att slå honom genom en pelare med puppet rippern. Tack för den...

/hulle.

Av Hulle

Är det bara jag som har mer problem med minibossarna än själva bossarna? Vet inte hur många gånger jag försökte mig på den där jävla grejen med yxan i Akt 5, innan man kommer till Malum. Till sist bara struntade jag i honom och sprang förbi.

Sen tog jag Black rabbit brotherhoood på första försöket liksom...

/hulle.

Av Hulle

Har lekt runt lite i mixed reality med Q2 och det är fasen rätt coolt även med grynig svartvit passthrough. Nästan så man blir lite sugen på Q3. Men fasen vad dyrt med 7 000 kr... Min Q2 128GB kostade liksom 3 500 kr, så dubbla priset. Dyrt för något jag bara skulle leka med.

/hulle.

Av Hulle
Skrivet av Simonstigson:

Act 5 nu. Riktigt bra spel! Inte lika bra som elden ring men inte långt ifrån.
Kul hur man kan kombinera olika vapen osv också.

Ja det är kul att sitta och knåpa ihop något som funkar bra. Kör just nu med Booster handle och den där elektriska klubbans huvud, verkar funka skitbra. Har precis börjat på kapitel 4, moon-nånting village.

/hulle.