Inlägg

Inlägg som makatech har skrivit i forumet
Av makatech
Skrivet av muSashi:

Har din dotter ett unikt namn, eller har hon skickat alla sina adressuppgifter? För annars blir det svårt för bedragaren att hitta någon information om henne och eran familj.
Rekommenderar att anmäla, det gör man enkelt online. Bara skriva att ni aldrig mottagit varan, och inte fått några pengar tillbaka, och att personen inte svarar.

Väldigt liten sannolikhet att den som blåste er, kommer begå ännu grövre brottslighet mot din dotter.

? Trodde jag skrev att hon har swishat? Bedragaren/bedragarna har därför både telefonnumret samt namn och kan med hjälp av telefonnumret enkelt finna adressen.

Däremot håller jag med om att det är ganska liten sannolikhet att hon skulle bli hotad efter en polisanmälan, visst är det så.

Men som sagt, personen som äger swishkontot verkar var 16 år och det är någorlunda stor sannolikhet att det inte hon själv som ligger bakom det hela även om hon är inblandad. Den här typen av bedrägerier kan verka lindrigt men självklart blir det stora pengar om de bedrar många människor.

Vi kommer med största sannolikhet att göra en anmälan trots att min dotter nojar sig för detta.

Av makatech
Skrivet av DavidtheDoom:

När det handlar om bedrägerier så ökar chanserna för varje person som anmäler att skurken blir prioriterad hos polisen. Om alla tänker "äh, det är bara 500 kr...". Kanske kan lägga det som så?

Absolut jag håller med. Som sagt, jag ska snacka med henne.

Vore det jag själv som råkat ut för det hela skulle jag inte tvekat för fem jäkla ören men nu är det en "knepig" situation eftersom dottern nojar sig.

Men visst, gör man en swishaffär med en bedragare så får självklart bedragaren alla ens uppgifter, på det sättet har dottern rätt (och hur f-n ska man veta vilket drägg som egentligen ligger bakom det hela?)

Av makatech
Skrivet av DavidtheDoom:

Jag är av avsikten att alla brott ska anmälas men sitter såklart inte i sitsen själv.

Jag också, men kanske vore fel att polisanmäla mot min dotters vilja om hon nu kommer noja sig över det hela (eftersom bedragaren har alla hennes personuppgifter efter swishningen).

Får prata mer med henne, hon är jäkligt sur på sig själv för att hon var så lättlurad.

I värsta fall en läxa som kommer öka hennes säkerhetstänk i framtiden.

Av makatech
Skrivet av DavidtheDoom:

Ingen vits med att hota med polisanmälan. Genomför anmälan utan att hota, det agiterar bara om det är en grov bov. Är det inte en grov bov så kommer de troligen ändå inte bry sig.

Ja, hota är dumt även om jag i så fall enbart tänkte förklara som tydlig information att "Skicka tillbaka pengarna eller så polisanmäler vi."

Hur som helst, vi säger att jag inte gör så utan att jag hjälper min dotter att polisanmäla i "tysthet":

Det min dotter tycker är otrevligt och nojar sig för är väl att de kommer misstänka att det är hon som polisanmält och att man inte kan veta vad det är för drägg bakom bedrägeriet. De har självklart nu precis alla uppgifter till min dotter. Personen som har swishkontot är som sagt enbart 16 år (och en tjej), kan ju medvetet eller omedvetet vara en målvakt för andra personer. Som sagt, många små bedrägerier blir ju säkert en större summa sammanlagt.

Tycker ändå det är halvklurigt, vore det jag själv skulle jag inte tvekat men nu är det min dotter som nojar sig.

Tror man påverkas lite av alla förbannade gäng och den allt grövre brottsligheten i Sverige också.

Visst, med ca 80% är det här säkert bara ett "mini-Facebook bedrägeri" men man vet ju aldrig.

Av makatech

Intressant gammal tråd, min dotter har blivit blåst nyligen.

Facebook market, hon lurades att swisha till någon annan etc.

Hon är lite nojig dock för polisanmälan.

Min egen första tanke var att hota personen som har Swishkontot om polisanmälan. Typ "Skicka tillbaka pengarna inom en timme annars gör vi en polisanmälan."

Frågan är väl egentligen:

Det händer verkligen mycket skit nu för tiden, det vet vi alla, exceptionellt mycket gäng utan konsekvenstänk.

Personen med swishkontot är 16 år och har så klart min dotters telefonnummer och kan hur enkelt som helst få tag på adress etc.

Hur f-n kan man veta att det inte är tyngre organiserad brottslighet bakom? Den här 16 åriga tjejen kan ju bli utnyttjad av äldre kriminella? Lurar de tillräckligt många blir det ju en del stålar.

Om man nu hotar skiter ur dem och polisanmäler. Om det skulle vara lite elaka typer bakom så lär ju de hota tillbaka?

Jag börjar fundera på om det är värt det. Vore det mig personligen skulle jag gå på hårt men vill ju inte att min dotter ska riskera komma i kläm.

Hur resonerar ni andra?

Av makatech
Skrivet av Necrophor:

Det är sanslöst att detta är 30 år sedan! o_0 Sådana upptäckter gör att man känner sig lagom gammal

https://www.youtube.com/watch?v=Zgy8GT6urT4

Fantastiskt och ett helt ypperligt exempel på att Dismember lyckades skapa sin helt egna unika death metal stil, de stack ut.

Av makatech
Av makatech

Nyinspelning

och en 32 år gammal liveversion

Av makatech
Av makatech
Av makatech
Skrivet av Necrophor:

Nytt med ingen mindre än.... Alice Cooper... fortsätter på 70-tals influenserna istället för 80-90-talets heavy metal.

https://www.youtube.com/watch?v=hVxJwWgv5Gg

Han är 75 år

Av makatech
Av makatech
Av makatech
Av makatech
Av makatech
Av makatech

Lite hardcore för ovanlighetens skull med den förbannade "mänskliga ugnen" James Bulloch.

“Sometimes you feel responsible for that type of aggression that you can draw out of people. It’s angry music for angry people so it makes people that want to do that anyway more aggressive but that’s not really an excuse for people to just start smashing people. That’s pretty stupid.”

Av makatech
Skrivet av Necrophor:

Nytt från Blackbraid som har ny platta som kommer snart. Definitivt något utav det bättre jag hört gällande BM på mycket länge.

https://www.youtube.com/watch?v=OVwLojBW4Wc

Ahhh, coolt och till och med approved by @Necrophor ? känns som att Jon Krieger aka Häxhöken (Mohawk-namn "Sgah’gahsowáh") har avsevärt större budget nu.

Av makatech

Ja, blir en otroligt fjantig tråd om vi enbart ska fastna på idrott vs sport istället för att glädjas åt att E-sport röstats in som medlem i Riksidrottsförbundet, get over it. Jag har märkt att många på nätet fullständigt älskar att märka ord vilket ibland helt tar fokus från ämnet.

Av makatech
Skrivet av xc:

Verstappen 18.34% brutna lopp på 169 GP:s
Hamilton 9.18% brutna lopp på 316 GP:s
Alonso 20.72% brutna lopp på 362 GP:s

Källa: https://www.statsf1.com/en/max-verstappen.aspx

Mycket intressant, tack! Avsevärt sämre statistik på Verstappen än vad jag trott men hans karriär i början var ju lite stökig.