Artiklar

Artiklar skrivna av OSkar000
102

Telekombranschen: "Smarta glasögon ersätter telefoner inom fem år"

Enligt Huawei Wireless teknikchef går det att föreställa sig att smarta glasögon blir lika vanligt som smarta mobiltelefoner.

31

AMD Opteron fyller 20 år

För två decennier sedan påbörjade AMD en framgångsrik resa i servervärlden, som sällskapades av samma 64-bitarsstöd som används idag.

230

Mediamarkt lämnar Sverige

Efter nästan 20 år på marknaden beslutar tyska Mediamarkt att packa väskorna och säljer samtliga butiker till norska Power.

56

Vik protein för att bekämpa coronaviruset med Folding@home

Mjukvaran som låter användare bjuda på outnyttjade datorresurser till att vika protein tar nu sikte på att på att bearbeta coronaviruset.

58

Dreamhack Winter 2008

Dreamhack Winter är årets mest omtalade upplaga av världens största datorfestival. SweClockers utsända bjuder på en guidad tur mellan rader av hungriga datorspelare, entusiastiska utställare och nyfikna besökare.

51

Fyra nya DSLR-kameror i instegsklassen

I morgon är sista dagen på den stora och anrika fotomässan PMA, en mässa som hålls i Las Vegas varje år och har rötter ända tillbaka på 1920-talet. Många tillverkare passar på att släppa nya produkter i samband med denna mässa. Årets upplaga är inget undantag från den regeln och fyra av de största kameratillverkarna har släppt varsin ny digital systemkamera i instegsklassen som är den som lockar flest köpare i dagsläget.

150

Var det roligare med datorer förr i tiden?

Hur var det nu? Det var bättre förr, som alla gamlingar säger. Vissa håller med och andra gör det inte utan tycker att allt bara blir bättre och bättre. Det enda vi vet med säkerhet är att det alltid finns en nutid, en framtid och en dåtid och det är inte alltid som man vet vilken av dem som är bäst.

19

Ny digital systemkamera från Olympus

Olympus har inte gjort mycket väsen av sig de senaste åren vad det gäller systemkameror men nu har de släppt sin nya modell E-3. Denna kamera är tänkt att tävla inom samma produktsegment som Nikon D300, Canon 40D och Sony A700.

18

Ny digital systemkamera från Sony

Idag tillkännagav Sony en ny modell i sitt kameraprogram i form av den digitala systemkameran A700. Detta blir den andra modellen i serien som Sony släpper sedan de köpte upp kameratillverkaren Konica Minolta för två år sedan.

34

Två nya digitala systemkameror från Nikon

Idag släppte Nikon två nya efterlängtade kameramodeller som det har spekulerats mycket om under senare delen av våren och sommaren. Kamerorna det handlar om heter D3 och D300 som riktar sig till professionella fotografer och avancerade hobbyfotografer. Samtidigt lanserades fem nya objektiv där samtliga tillhör Nikons proffsklass.

10

Nytt htpc-chassi från Silverstone

Silverstone utökar sitt utbud av desktop- och htpc-chassin med ytterligare en modell med den något kryptiska beteckningen SST-ML02. Det hela handlar om ett ytterst slimmat htpc-chassi för matx-moderkort.

17

IBM släpper Power6-processor på 4,7 GHz

Power6 är den senaste serverprocessorn från IBM som nu når 4,7 gigahertz. Enligt IBM själva ska den vara tre gånger snabbare än Intels Itanium som är en av de närmaste konkurrenterna.

14

Mini-dtx från Gigabyte

Gigabyte har visat upp det första moderkortet som bygger på AMD:s nya standard mini-dtx som är en formfaktor anpassad för mindre datorer i sff-segmentet. Det nya moderkortet är anpassat för hemservrar och liknande användningsområdet.

25

AMD bekräftar Phenom

Vi har tidigare rapporterat om att nästa processorgeneration, K10, från AMD troligen skulle få namnet Phenom. Idag har AMD genom ett pressmeddelande bekräftat detta samtidigt som de också avslöjar den kommande entusiastplattformen FASN8.

45

Antec P190 snart tillgängligt

Antec har meddelat att deras nya modell P190 snart ska finnas tillgängligt på marknaden. Det har ännu inte dykt upp i några butiker men det ska inte vara långt borta.

18

Nvidia släpper lågprisgrafikkort

Idag släppte Nvidia ett nytt grafikkort i den gamla 7000-serien i det allra lägsta lågprissegmentet. Främsta konkurrenterna till detta kort är de grafikkretsar som sitter integrerade på moderkort.

66

Thermalright Ultra-120 Extreme testad

Thermalright är en i överklockningskretsar tämligen känd tillverkare av högpresterande kylflänsar. Nu har de släppt en förbättrad version av Ultra-120 med fler värmeledningsrör (eng. heatpipes).

14

Ny version av CPU-Z

CPU-Z är ett de mer användbara programmen när det gäller att ta reda på information om processorer, minnen och moderkort. Nu har det kommit en ny version som bland annat kan identifiera AMD och Intels kommande processorer.

32

1000 watts nätaggregat testade

Med dagens allt mer strömkrävande datorer och användare som föredrar nätaggregat som med lätthet skulle kunna driva datorn det sitter i två gånger om så har nätaggregat på 1000 watt och däröver blivit tämligen populära. X-bit Labs har testat sex populära modeller för att se vilka som presterar bäst.

60

Geforce 8800 Ultra-recensioner

Idag släppte Nvidia sin nya toppmodell 8800 Ultra och redan nu finns ett par recensioner ute på nätet.