Se alla tips från Amazon Prime Day!

Inlägg

Inlägg som enbom har skrivit i forumet
Av enbom

Behöver bara byta ut lite chefer och strukturera om istället... Men men, vi får väl se om 10år om detta är nåt bra eller inte.

Av enbom

Gör kontakten större med lite grövre pins samt en bättre låsfunktion/hake. Varför göra kontakten mindre än 2x8 pins när grafikkorten blir fetare och fetare?

Nåja... denna blir förhoppningsvis bättre än "v1".

Av enbom
Skrivet av THB:

Använder du samma tankegång när du går till tex ICA och handlar med?
Fan, ICA gick 3 miljarder plus förra året så då behöver jag inte betala för varorna jag plockat på mig.

Hade ICA varit gratis i nästan 20år och sedan börja ta betalt så ja. Det är det som jag ser som det största problemet med alla såna här skiften. Man lurar åt sig kunder att plattformen är gratis att använda och skaffar monopol och sedan börjar ta betalt.

Av enbom
Skrivet av Haziza:

Köper inget spel utan stöd för DLSS. Segt, vart lite hypad över att testa Starfield. Förhoppningsvis börjar Nvidia göra samma sak med stora titlar framöver.

FSR2 funkar väl på Nvidia också?

Av enbom
Skrivet av landmarks:

De är lite matiga kan man ju lugnt konstatera Håller på att jobba mig igenom dem, eftersom jag främst skummat tidigare. Får väl återkomma om jag stöter på något världsomvälvande.

Perfekt läsning under midsommar

Av enbom
Skrivet av Kakann:

Svårt att se att lilla Sverige ska ha någon direkt inverkan i hur elektronik i Asien produceras, kanske skulle det kunna påverka om hela EU skulle gå på med liknande avgifter. Gissningsvis behövs det pengar att stoppa i något annat hål och det här var ett av sätten att skrapa ihop till det.

Jo det är lite så jag känner också, därför man skulle vilja få en utvärdering av skatten. Har det lett till något bättre öht?

Skrivet av Shrimpey:

Yes,

det stämmer Skatteverket och Kemikalieinspektionen gjorde en utvärdering tillsammans i två delar som finns att läsa här:

Del 1
Del 2

Ja det var ju inte nå korta dokument precis... 135 + 103 sidor.
TL;DR?

Av enbom

Jadu. Finns inget mer att säga än allt som redan är sagt kring detta ämne.

En fråga dock, är det gjort eller kommer det någon utvärdering av denna skatt? Har det blivit en märkbar förbättring för det endamålet som den sägs ska "bekämpa"?

Av enbom

Jag är än så länge bara level 32 eller 33. Började spela igår. Är inte jätteimponerad men känns som en bra bas till spel, vilket är en fördel för ett liveservice-spel. Men ska inte dra en hel slutsats ännu. Nedanför lite av mina första intryck.

Det är väääldigt mycket springa fram och tillbaka, och ganska låg monster density överlag.
Events känns inte värt att köra (än så länge, kanske blir mer rewarding på högre WT och level?).
Dungeons är väldigt snarlika varandra, döda 2-3 specifika mobs för att låsa upp bossrummet eller hitta 2-3 items för att placera ut dessa för att låsa upp bossrummet. Jobbigt om man måste backtracka.
De där minidungeons / cellers är alla likadana.
Jag hade otroligt mycket lagg ute i openworld igår, kanske drivers eller så var det överbelastning på servern.
Jag spelar sorcerer och mana är ett stort problem ännu, kanske går att lösa endgame med väldigt specifikt rollade items? Inte speciellt kul att använda sin "main-skill" 3-4 ggr sen behöva använda sin basic-skill rätt mkt för att få upp manan för att spendera den mycket snabbare än du reggar. Varför inte ha mana potions också tills man fått sig bättre gear?
Lilith-shrines är väldigt tråkiga att leta, även om man har en karta på andra skärmen som visar vart allt är.
Är ännu inte överens med UI:t, känns gjort för konsol istället för PC i första hand.

Spelet känns ändå smooth på nåt sätt, själva gameplay:et, och blir nog bättre ju bättre gubbe man får ihop.
Skillsen känns rätt bra än så länge, men har ju såklart bara testat Sorc och kör någon lightningvariant så har ju inte testa alla möjliga kombinationer precis. Finns rätt fina interaktioner känns det som så det är inte super basic.

Än så länge 6/10. Godkänt men efter jag kört klart storyn och försökt komma lite mer in på end-game så kommer jag nog inte spela igen innan det kommit några större uppdateringar som ändrar / lägger mer saker att göra men som inte känns som en chore.

Av enbom
Av enbom

Får se vad de ens kan göra för att det ska sticka ut från mängden. Nvidia tillåter väl inte skoj nå mer.

Av enbom

välkommen tillbaka chassijesus!
bra panel som vanligt, men lite extra bra med jonas på bild igen

Av enbom
Av enbom

har detta problem på jobbet med en kinnarps stol. för det mesta löst med esd-tofflor.

Av enbom
Skrivet av padinni:

Det är självklart både tråkigt och frustrerande att det finns bedragare. Men jag tycker också man har ett egenansvar. Om man beställer en 8 TB SSD för runt 1000 kr när "normala" priset är över 10 000 kr måste man förstå att någonting är lurt och risken att bli lurad är stor. Självklart synd om de som blir lurade men om man är så naiv så borde man kanske se över sitt kritiska tänkande. Om jag exempelvis ser en iPhone 14 för 2000kr hade jag inte beställt den då jag fattar det med 99% sannolikhet är fejk.

Hoppas det löser sig, men också att du lärt dig något.

Han var ju medveten om allt detta och ville testa.
Det är väl bra att sätta dit såna där bluffbutiker?

Av enbom

Jag har inte spelat detta eller första spelet så vet inte om det var likadant med första?
Är det inte samma studio med samma spelmotor som från första spelet? Känns som att grunden borde vara på plats redan?

Av enbom
Skrivet av guermantes:

tack för infon. kanske lät lite för bra.

Av enbom
Skrivet av ThomasLidstrom:

Tack Microsoft för att ni slutar upp att bloata ner Windows 10!!!
Nu kanske den rent av kan bli användbar

https://atlasos.net/
Kanske kan vara nåt att testa?

Av enbom
Skrivet av jawik:

Det borde inte vara så svårt att ge fler valmöjligheter på abonnemangen. Till exempel att man kan välja bildkvalitet och antal användare separat. Det skulle kanske få några som nu kommer att avsluta sitt abonnemang att stanna.

Håller med. Varför inte bara ha några boxar man kan kryssa i vad för upplösning / bitrate och antal enheter man vill ha på sitt konto och få en prisuppgift efter det?

Många här som försvarar att man ska betala för saker man inte vill eller kommer att kunna använda. Enda "lösning" de ger är att man ska inte ha något alls istället, "men använd inte Netflix då". Förstår inte varför de inte vill ha det så bra som möjligt? Varför advokera för ett ansiktslöst företag istället för sig själva, speciellt då det borde finnas rimliga lösningar som gör bägge nöjda?

Av enbom
Skrivet av krEJZi:

Okej. Men ni har väl lika mycket tid som alla andra på att recensera eller? Varenda sida/kanal har ju betydligt fler tester än vad ni har. Kanske förklara varför du hade så lite tid och var tvungen att prioritera.

Vissa kanske väljer att jobba mer timmar per dag (16h istället för kanske 8-10h?). Dessa siffror är helt påhittade så vet inte hur varken personerna på Swec jobbar eller internationellt, men har för mig att HUB brukar köra väldigt långa dagar vid testperioder.

Av enbom