Inlägg

Inlägg som Kåmputer har skrivit i forumet
Av Kåmputer

Hur se vilket grafikkort som används?

Hej!

Jag har nyligen köpt en ny dator (ASUS N35SV) som har ett Nvidia kort utöver det inbyggda Intel-kortet. När jag installerade ett program så stod det att Intel-kortet användes. Jag vill givetvis att Nvidia kortet skall användas till så mycket som möjligt. Jag provade därför att ta Unable på Intel-kortet under Enhetshanteraren, men detta resulterade endast i att hela skärmen blev svart och inte i (som jag hoppades) att Nvidia-kortet skulle hoppa in och ta över driften av skärmen men icke!

Finns det något sätt jag kan tvinga Nvidia kortet att ta över alla program? Är detta ens önskvärt? Finns det någonstans jag kan se vilket grafikkort som används?

Tack på förhand

Av Kåmputer

PTC har ju varit så trevliga att säga att Pro/E aldrig kommer släppas till varken OS X eller Linux. Deras nya Creo vet jag inte om den kommer till OS X dock.

Av Kåmputer

Tjena!

Jag går i tankar om att köpa Xtreamer Ultra när denna kommer ut. Kommer jag kunna använda denna som lite mini-server, dvs ha den igång 24/7 med lite smågrejer igång och se 720p eller 1080p utan att den rasar?

Av Kåmputer

Whoa, whoa, whoa...ta det lugnt. Jag hinner inte läsa alla svar i denna takten.

Det verkar som om spotify av någon anledning låser headsetets funktion till sig när det är igång. Genom att avsluta både programmet Spotify och tjänsten LocalService så får man tillbaka kontrollen över headsetets knappar

Av Kåmputer

Byta program för mic/remote på android

Hej!

Jag lyckas inte få knapparna på mina hörlurar att styra något annat program än Spotify. Av någon anledning har knapparna på hörlurarna slutat fungera både för telefon och standard musikprogrammet.

Finns det någonstans man kan ändra detta eller hur gör man?
Telefonen är en DHD förövrigt

Av Kåmputer

CRC-fel extern hårddisk

Hej!

Min WD Elements har på senare tid börjat leva ett eget liv. Det hela började med att en drös filer och mappar blev oläsbara, gick inte att ta bort och gjorde så att parentmappen blev fruktansvärt långsam. För att lösa detta gjorde jag en chkdsk-scan och reparerade den. Detta tog bort många av de trasiga mapparna men inte alla. Hastigheten gick tillbaka till det vanliga och hårddisken kändes "frisk". Dagen efter brakade dock helvetet lös. När jag kopplade in hårddisken till en Mac syntes den endast i skivverktyg och gick inte att mounta på skrivbordet. När jag kopplar in den till en PC får jag upp CRC-fel och kan därför inte använda disken. Jag har kört igenom chkdsk ytterligare en gång och det ända som då kommer upp är "Det går inte att läsa filpostsegmentet 43" med lite olika siffror. Disken använder NTFS.

Hur lagar jag detta på bästa sätt? Är det bara att lämna tillbaka skiten, formatera den eller vad kan göras?

Av Kåmputer

USB drivrutiner med Win7

Hej!

För ett tag sedan installerade jag Windows 7 på en Sony Vaio VGN-FZ21M. Nu får jag inte vissa USB-enheter att ansluta som de ska. T.ex. går digitalkameran (Canon Ixus 65) och en Iphone ej att ansluta medan en WD Elements extern hårddisk och en usb-mus går att driva.

När iphonen är inkopplad fås följande ID: \Device\USBPDO-13, om det hjälper.

Vad kan felet vara? Datorn stödjer vissa USB-prylar men inte andra, så drivrutinerna fungerar iallafall halvdant.

Tack på förhand!//Kåmputer

Av Kåmputer

Testdisk: cygwin1.dll hittas inte.

Hej!

Häromdagen slutade en av mina hårddiskar fungera. Den syns fortfarande under Den här datorn, men går inte att komma in på. Efter en stunds väntande kommer det upp att hårddisken är oformaterad. Jag misstänker därför att den har tappat sin partioneringstabell och vill därför köra Testdisk på den. So far so good.

När jag vill köra testdisk får jag upp meddelandet att cygwin1.dll inte hittas, vilket är udda för den ligger i mappen precis som efter uppackningen. Jag måste även högerklicka på exe-filen och välja Kör som.. för att inte få "textdisk_win.exe kunde inte köras". Kör jag programmet på min laptop startar det utan problem.

Är detta ett vanligt förekommande problem som kanske till och med har en enkel lösning?

MVH Kåmputer

Av Kåmputer

Perfekt, det var ju inte så blodigt dyrt. Frågan är om det verkligen behövs. Det kan ju bli väldigt fuktigt i ett badrum efter en långdusch, men är det för fuktigt för vanliga högtalare. Får nog bli så att jag köper ett par snuskigt billigt på Lions eller liknande och sen tar en riktig långdusch och provar och sen köper Marina högtalare om det inte fungerar med vanliga.

Tack och bock, om det finns någon som vet mer om det så är det oerhört uppskattat.

Av Kåmputer

Jag och tre polare hade exakt samma projektarbete som dig för några år sedan.

Det är faktiskt inte så svårt som det verkar. Vi försökte först täta ett vanligt datorchassi, detta visade sig vara oerhört svårt så vi köpte istället en plastlåda och borrade hål för de kablar som måste gå ut.

Vi använde den billigaste oljan vi kunde hitta, ÖoB, och använde trial-and-error istället för eftertanke när vi byggde vår, men det gick jättebra :D.

Lycka till

Av Kåmputer

Högtalare i Duschrum, möjligt?

Hej!

Vi har funderingar här hemma på att installera två högtalare inne i badrummet för att kunna lyssna på musik när man badar utan att behöva dra igång vardagsrums-stereon på hög volym för att höra något. Med anledning av detta behöver jag veta om högtalare klarar den ganska höga luftfuktigheten som ett badrum kan uppnå samt om man kan dra vanlig högtalarkabel de ca. 10 meter som krävs utan att få märkbar signalförlust.

Tack på förhand

Av Kåmputer

Det är Creative. Har provat med Crystalizer av/på/mycket/lite m.m.

Ska prova lite till

Av Kåmputer

Dåligt ljud ut från X-FI till stereoförstärkare

Hej!

När jag kopplar min stationära dator, som är tänkt att fungera som HTPC, till stereon så låter det väldigt burkigt. Om jag däremot kopplar in stereon till min bärbara så låter det hur bra som helst.

Jag har provat ominstallera ljuddrivrutiner och ändrat runt bland alla inställningar.

Ljudkortet är ett X-FI.

Finns det någon enkel anledning till detta?

Av Kåmputer

Jag byggde en vattentätt oljekyld dator som projektarbete

http://www.aquacomp.info.se/

Kanske kan du få lite inpiration

Av Kåmputer

Takashi borde vi alla heta. Kinamixen skulle nog gilla det.

Min lillebror har precis bytt efternamn men riktigt hur det gick till vet jag inte.

Av Kåmputer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av norskel
+ moms

Jo, det var ju givet, men nu var det inte det jag menade

Av Kåmputer

Är det bara skärmstorleken som skiljer Znote 3415W från Znote 6224W eller?

Jag kan inte riktigt bestämma mig om vilken av dessa jag vill ha.

Vad tycks om denna konfigen:
14,1" WXGA+ 1440x900 - 6224W
NVIDIA® Geforce 8600M GT
80GB 7200rpm SATA Harddisk Hitachi®
6 Cell batteri
Intel Pro/Wireless 4965AGN - 300Mbit
SAMSUNG DVD-RW DL Brännare 6xx4W/6xx5WD/2xx5W/3x15W
Tangentbord Znote 6xx4W Svart SE
Miljöavgift
ONLINERABATT
2.00 GHz Intel® Core™2 Duo T7300 800MHz
2048MB (2x1024) DDR2 667/PC5300 SODIMM, Zepto

8659kr.

Av Kåmputer

Vilket djur hade mest sex på festivalen?
lergöken

Av Kåmputer

Det damp ner en Mach3 när jag fyllde arton och en fusion höromdagen. Jag är inte den som tackar nej till gratisgrejer. Gratis är alltid prisvärt

Av Kåmputer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zn4rK
Grendosa är dött...
FORUM IS THE SHIT!

Jag försökte ju vara lite smart och skriva i kod så att inte randoms skulle förstå. Men du sabbade allt

Rule nr.1: Don't talk about FRM
Rule nr.2: If you feel the need to talk about FRM, refer to it as something extremely gay or just masturbate......

Du kan väll reglerna Zn4rK?

Anyyyyway.....Nu får vi se om ÖÄ blir något att ha. Jag visste det fanns en anledning till att jag hade kvar SweC som bokmärke.