Inlägg

Inlägg som som99 har skrivit i forumet
Skrivet av FreddeY2K:

8/12. Fusk om man kan exakta längden (eller ren tur)

Eller alla vi som har hundratals minne sen DDR1 tiden (och innan för den delen) och antingen haft dem i en låda i rätt mått i antistatpåsar alternativt som nu skrivit ut minneshållare med 3D skrivaren, inte konstigt alls
Jag har tex hålalre för 30-pin SIMM och 72-pin FPM/EDO etc

12/12 var lättare än väntat Förra quizet var dock roligare

Skrivet av evldhs:

(minst) en fråga har felaktigt svar.
Z80-processor är det Sinclair Spectrum som använder, inte Atari 2600. 2600 kör med 6507.

Sorry alla som hade 10/10, ni gissade fel där

Det står dock vilken som INTE har Z80 processor vilket då är Atari 2600.
Så alla vi med 10/10 hade rätt och läste mer noga

https://i.imgur.com/Wla37Rp.png

Snabbladdare som följde med luren, men kommer val av snabb eller vanlig 2,4a laddning när jag ansluter kabeln, så blir oftast det sistnämnda när den mest laddar på natten.
Glömmer jag ladda eller kabeln åker ur på natten blir det snabbladdning på förmiddagen.

I bilen blir det bilens egna USB-port, dock har jag ett trådlöst laddningsfack men använder ej det, mest för att telefonen sitter i hållare.

Annars inget speciellt alls.

Använder en Blackberry Key2, håller alltid hela dagen så laddas endast på natten, inga klagomål där.

Dock det sagt, telefoner är så tunna idag så att göra den en bit tjockare för dubbla batteritiden hade jag inte brytt mig om alls utan sett som en fördel

Signatur

Förbannat tråkigt, använder Blackberry Key 2 nu och hade hoppats på fysiskt tangentbord på nästa lur jag köper med.
Oslagbart med fysiskt tangentbord för mig, har haft flera lurar utan såklart så är ej främmande för det men det kan tyvärr ej mäta sig med fysiskt tangentbord för mig.
Nackdelen har vartit avsaknaden av ÅÄÖ på Key2 men man lärde sig leva med det då alternativen är sämre, Nokia N97 och N900 med ÅÄÖ var dock väldigt trevliga att skriva på och tangentborden kom ut från långsidan, den typen av lur saknar jag.

Cosmos Communicator 2 är lockande som arbetstelefon dock Så får vi hoppas eldsjälar håller fysiska tangentbord vid liv via crowdfunding (kommer även med ÅÄÖ på knappar som val)

https://cdn.shopify.com/s/files/1/2402/7083/products/Shopify-COS...

Jag har dratt i väggarna mellan våningar och man kan då dra mycket på vinden och ner, men där det ej är praktiskt och bättre att gå vidare mellan rum kan jag rekommendera en handöverfräs, kostar inte många kronor men att fräsa spår på baksidan av golv/taklister för kablarna är riktigt trevligt och alla kan göra det, personligen gillar jag verkligen inte kabelkanaler i plast mer än som sista utväg.

Ingen som kör Maxthon?

Rätt svårt.... Min lista kanske inte är så upphätsande dock

Blir en topp 3.

Elder scrolls: Skyrim: Jag har lagt otroliga mängder timmar på detta över flera plattformar och på min primärkaraktär slog timvisaren om till noll efter 1200 timmar... (Morrowind är fortfarande favoriten i serien)
Fallout New Vegas: Samma här otroliga mängder timmar.
Borderlands 2: 1000+ timmar med otroligt mycket skoj.

Detta måsta vara dem tre mest spelade spelen efter 2010 för mig, tråkiga är att inga nyare titlar kommer i närheten men kan nämna några jag haft roligt med men som ej fångat mig lika hårt.

Fallout 4: Lite för fördummat men har ändå lagt några hundra timmar på det (600 enligt steam).
Witcher 3: Spelat en hel del men fångar inte mig som Elder scrolls serien.
No Man's Sky: Det här väntar nog sig ingen men spelat det massor och det blev riktigt bra tillslut.
Outer Worlds: Spelade igenom på olika vis på alla svårighetsgrader, gick rätt fort efter första genomspelningen, underhållande men tyvärr ej nog för att få en top 3 position, är dock absolut ett bra spel.
Borderlands 3: Grymt spel men handlingen var milt sagt inte speciellt underhållande och mycket kändes krystat. Man blev högsta nivå på första genomspelningen och jag hade låst upp alla achivements (inte planerat utan blev så med min spelstil att utforska och göra allt) det var väldigt lite som lockade till att fortsätta men körde igenom på nästa vaulthunter nivå men kände sedan att det räcker vilket är synd då jag som sagt har extrema timmar på Borderlands 1 och 2. Saknar en "endboss" som Crawmerax och terramorphous att lära sig köra solo. DLC kan nog få tillbaka mig till spelet igen dock. Men att kunna bli högsta nivå på första igenomspelningen kändes sådär lite för kvickt...

Sen har jag börjat spela om Ultima III-VII på tidsenliga plattformar.
Så från 36 till 24 år gammal serie jag älskar Måhända att jag kommer köra igenom VIC20 exklusiva titeln med. Sen kommer det följas av av de udda Advanced Dungeon and dragons spelen på obskyra plattformar som ligger på min att-göra-lista (med udda menar jag versioner på tex intellivision och andra system som fick sina unika variationer). (har självklart original system för allt)

Edit: Får slänga in ett ord för Elder scrolls Online med, det har blivit ett mycket bra MMO i min mening och får en del tid till och från med som slöspel

Nepp telefonen åker ej upp vid matbordet, då pratar man med fru och barn.
Samma om vi går barnfritt på restaurang, ingen telefon.
Men man blir allt chockad ibland när man ser ett helt sällskap äta ute och alla sitter med sina lurar

I traditionell stil blir det xmas lemmings och lite andra jultema spel som cannon soccer på Amiga, kommer rulla lite Juldemos p Commodore 64 maskinen med

Skrivet av kaput:

Vad de verkligen borde göra - om möjligt med statlig byråkrati - är att trumma in frivilliga att hjälpa dem med jobbet. Finns gissningsvis plenty med folk i "retrokretsar" som sitter på nödvändig hårdvara, som skulle se det som en synnerligen underhållande utmaning att dumpa diverse omöjliga gamla format, och inte finna den minsta orimlighet att lägga sjuka mängder tid på det.

Att få samma folk att skiljas från sagda hårdvara blir nog betydligt svårare i alla fall...

Håller helt med, jag sysslar redan med preservering av data på obskyra och mindre obskyra format.
Har massor med hårdvara men mycket har jag fått jaga efter extremt länge för att få tag på och mycket tid är lagt på renovering/reparation (samt rätt mycket pengar). Det är inte något jag vill skiljas ifrån, känner mängder med folk som gör samma och har mer hårdvara än mig samt gott om tid att lägga på att hjälpa till.

Skrivet av MagnusJ_78:

@ipac:

Nej ingen källa. Men man fattar ju att det är ett sätt att lura vanliga svensson som inte har koll.

Varför tror du annars dom är ensamma om detta.

Vad är nästa grej? Spotlight som lyser rätt i fejset... Hehe

Menar du att en OLED panel i en philips ambilight TV skulle ha sämre svärta än samma panel i en annan TV utan ambilight i samma prisklass och att dem då döljer det med ambilight? Hur tänkte du där XD

Sannolikt en variant av DM311* FPS för +5VSB dvs delan av nätaggregatet som alltid är på.
Identifieras lätt på kretskortet om tre ben går till gemensam bana.
Har den smällt skulle jag kolla närliggande diod efter kortslutning samt kondensatorn till den.
Kan du inte själv mäta varför den dött bör du även låta bli att byta den.

Att byta BGA minnen på ett så dyrt kort är svettigt
Har bytt kretsar på äldre grafikkort förr närkretsar vart defekta och då petat in minnes som är specificerade för högre frekvenser, men skulle då inte göra det på ett så pass dyrt kort inte
Kul dock, men lite förvånad att det ej hänt tidigare

Efter ca halva spelet igenomspelat i Hard som hyfsat god men ända utanför normen man brukar ta och spelande som en person som gör allt, verkligen letar all information, utforskar allt etc så kan jag säga att spelet är bra, valen är svårare överallt då utgången inte alltid blir som man tror och extra efterforskning innan beslut i världen så kan man undvika misstag ofta.
Har nästan inget att klaga på

Men som ovan skrevs, efter runt halva spelet på min huvudkaraktär blev jag idag sugen på att vara riktigt ond och testa lite Supernova (svårighetsgrad). Mat var inga problem men vad trött jag blev på att dra till skeppet för att sova för att sedan gå tillbaka... Var svårare ja, men jag experimenterade med galnare val än tidigare, men lustigtaste av allt var att jag klarade spelet redan vid nivå 12 på supernova medvetet forcerade huvuduppdraget framåt med våld och list, (utan att avslöja något så klarade jag det via Tartarus och ingen snabbare väg), respecade några gånger och kan säga att i den nivån var det inte så lätt men roligt! Blev dock förvånad när jag klarade det

Återgår nu till min huvudkaraktär, fick blodad tand och efter jag är klar med han kommer jag köra en gång till en annan väg jag har funderat på, bra betyg när jag vill spela om spelet flera gånger, har dock gjort det med alla Elder scrolls och Fallout fram till 4:an. Detta verkar dock vara ett betydligt kvickare spel även om man som jag vill göra allt.

Well.... har ett 40-tal unika spelkonsoler (minst och ej räknat Pong kloner etc) men skrik inte konsofanboy för det! Har betydligt mer datorer än så från alla möjliga arkitekturer och generationer, varför låsa sig på ett alternativ när det finns godis över alla?
Ohyggligt roligt att leka mellan plattformar! Har självklart moderna arbetstationer/speldatorer med

Oj vad folk som låser sig på endast nya titlar missar guldklimpar från förr :/

Love em all!

Här är ett berg med primärt Commodore (synligt, i lådorna är massor av annat) som väntar på att hobbyrummet skall bli klart... Någon dag någon dag <3 (blev tillökning med ett barn till så prioriteten är lägre på hobbyrummet)
Berget är större idag då jag införskaffat mer sedan den bilden togs och självklart har jag massor av annat i förråden...

https://i.imgur.com/FdB2gUm.jpg

Senaste stora förvärvet var en Apple Pippin spelkonsol, något som få känner till och börjar bli dyra (gick loss på närmare 6K med import/moms etc). Den var NOS (New old stock) och går som en klocka! Nog en av kandidaterna i samlingen som har minst antal spel släppta och ännu färre bra (Jag hävdar att Philips CD-I har fler bra lir) Ritar för närvarande på en minnesexpansion som skall byggas till den

https://i.imgur.com/gqY5z5Y.png

Japp, låser mig inte till en plattform, dreglar över alla. Alla system har något bra att erbjuda om inte annat än intressant arkitektur och uppbyggnad

Skrivet av serverfel:

Kunde man inte modda cd32 till att bli nästan som en a1200?

På tal om udda C= lanseringar. Jag tycker faktiskt trots mitt inlägg innan att cdtv va en rätt häftig maskin.

Skickades från m.sweclockers.com

Är så gott som en A1200 redan så jovisst Har accelerator/ram och lagring (SSD) till min så laddar spel direkt från hårddisk istället för att slita på optiska läsaren med skivor

CDTV är riktigt trevlig men var före sin tid, folk förstod inte att slå ihop media och dator i vardagsrummet vid TV'n var något man borde samt att den var lite för dyr och lite för slö hårdvara men oavsett stentuff och video på CD! Jag har en självklar!
Philips CD-I är en liknande maskin som kunde blivit mer än vad den var som jag faktiskt uppskattar i min samling oavsett ryktet den har (ypperlig VCD spelare var den på den tiden)

Skrivet av serverfel:

64gs va ju världens sämsta lansering.
Commodore gjorde ju en hel del dumma lanseringar sista åren. Cd32 är väl ingen hit den med, men den kunde i alla fall agera cd-spelare när man insåg att inga bra spel fanns.

Skickades från m.sweclockers.com

Absolut, GS blev så många felsteg med så den förblir en anekdot i samlarvärlden (ett spel man kunde köpa kräver en tangenttryckning för att starta och därmed går inte ens spela på ett system den marknadsfördes för, QC...)

CD32 var det egentligen hyfsad men to little to late och i lindan av C='s förfall, hur många ville utveckla för systemet eller köpa när företaget som gjort det konkursade 7 månader efter lansering och skrivningen var på väggen långt innan. Ett stort problemet var att det inte sattes krav på utvecklarna, att bara ploppa dit befintliga amiga spel som endast använder en knapp och inte ens mappa om "hoppa" till en knapp, eller låta spelet vara precis som det var eller på sin höjd lägga till lite CD-ljudspår eller någon liten video var absolut inte rätt väg att gå.

Poängen med inlägget var inte hur vidare bra systemen var utan att svara på att det visst fanns spelkonsoler från Commodore.
Jag vet många som fick både GS och CD32 av sina föräldrar i present, får du en så är det det du har och då gör man vad man kan med det.
Självklart var och är jag en CD32 ägare (bland annat, har det mesta från Commodore i samlingen)