Tävlingar och erbjudanden i Komplett Geek Week

Inlägg

Inlägg som WrongTarget har skrivit i forumet
Av WrongTarget
Skrivet av hakro807:

Är väl lite som toppeffekten på en bil. Testa att konstant pressa en Volvo V90 upp till sina 390 hästar vid 6000 rpm och se hur länge den håller.. Istället för en livslängd på årtionden så talar vi nog om en livslängd på timmar. Men ja, givetvis är det ett otyg att ange någon form av toppvärde när kontinuerlig effekt ligger så mycket lägre.

Men nu är defacto standarden för nätaggregat att man anger den effekt som nätaggregatet kontinuerligt klarar av att utsättas för vid en viss maxtemperatur. Om då några tomtar kommer på att ange vad det klarar av under korta stunder och det skulle anses OK, saboterar man ju för de som är seriösa och anger maxeffekt under kontinuerlig last. Det är ju den lasten som är relevant för kund.

Din analogi haltar lite, jag skulle vilja säga att det är som att ange topphastighet för en bil, i kraftigt nedförslut och med vinden i ryggen, när de andra tillverkarna anger topphastighet på plant underlag. Du kan plötsligt inte jämföra rättvist, vilket är hela poängen med märkningarna.

Av WrongTarget

2400kr bjudet

Hej,

Jag bjuder 2400kr för båda korten.

MVH
/Per

Av WrongTarget

Finns även på MediaMarkt för samma pris

@Leedow: Det headsetet (Kingston HyperX Cloud II) finns även på Mediamarkt för samma pris, fast de har priset hela veckan. Jag köpte ett ex. idag. Verkar vara ett riktigt trevligt headset, sitter skönt också.

Av WrongTarget
Skrivet av Gender Bender:

"Vi måste leverera med Zen"

Fan också. Jag som trodde att ni hade ställt in er på att floppa ännu ett år.

Jepp, stating the obvious.
Hoppas bara att de verkligen levererar också.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WrongTarget

Äntligen! Har länge retat mig på Android endast haft godkänn alla eller neka alla policy. Vill själv bestämma vad appar skall få komma åt. Minskar funktionaliteten i appen må det vara hänt, men det är mitt eget val. Dessutom vill ju appar gärna ha tillträde till funktioner som appen i sig rimligtvis inte använder.

Av WrongTarget
Skrivet av Naxos:

Har jag påstått det?
Sen finns det dom som inte spelar datorspel, dom tex tex jobbar på sin dator. Då får gärna PPI vara så hög som det bara går.

Det verkar ju vara tillräckligt viktigt för att vara ditt kriterium för att bedöma utveckling på desktopsidan i alla fall. Hög ppi är väl trevligt på en jobbskärm, men det finns ju fler faktorer som är viktigare. Betraktningsvinklar, färgäkthet, antireflexfilter, bagrundsbelysningens jämnhet, antalet äkta färger osv
Sedan har ju hög ppi på desktopsidan dröjt mycket pga att yielden inte varit särskilt bra på de högupplösta stora panelerna, vilket resulterat i snordyra skärmar, vilja inte många köper.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WrongTarget
Skrivet av Naxos:

123 PPI... Utvecklingen för desktop skärmar går inte snabbt iallafall.

Jo för ppi är ju det enda kriteriet om en skärm är bra eller ej.....eller vänta lite, så var det ju inte. Det är väl ganska naturligt att man inte tokhöjt ppi på desktopsidan. De blir dyra och svårdrivna i spel. Två faktorer som drar ned antalet sålda skärmar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WrongTarget

Hur komprimerat är videoformatet? Fås någon reell förbättring i bildkvalitet, eller är det en jäklar massa pixlar men crappy kvalitet? Om inte kvaliteten är märkbart bättre än lågkomprimerad 1080p känns det ganska värdelöst. Med tanke på vilken bandbredd som lågkomprimerad 4K tar, misstänker jag hård komprimering och taskig kvalitet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WrongTarget
Skrivet av Ozzed:

Men jisses så trångsynta ni är! Herregud.. Det är klart att Microsoft måste anpassa sina affärsmodeller till hur marknaden idag faktiskt ser ut om de vill fortsätta tjäna pengar. Det går inte sitta och säga att "Microsoft jobbar inte si eller så!!!". Microsoft blir förr eller senare tvungna att jobba exakt på det sätt som drar in vinst, vilket med rådande marknadsläge är att inte ta betalt för operativsystemsuppgraderingar, om man ser till marknaden i stort.

Sedan svänger det alltid hit och dit och jag tror att i slutändan så blir det gratis för privatpersoner men företag får betala, ungefär som nu. Inkomsten från Windows-licenser från privatpersoner är ändå en piss i havet jämfört med den lukrativa och mer trögrörliga företagsmarknaden.

Sedan har vi dessutom det faktum att det ska mycket till för att "vanligt folk" ens ska använda en PC idag, när man kan göra det mesta från sin telefon, att då lägga in ytterligare frånstötande åtgärder som betalningskrav på operativet vore urbota idiotiskt, och man riskerar då att Windows 10 får liknande användarpenetration som Windows 8, och därmed stämplas som en flopp, och man har inte råd rent PR-mässigt med två floppstämplade operativsystem då det kan få även den lukrativa företagsmarknaden att se sig om efter alternativa lösningar.

Fast saken är den, att med ett win 8 som i stor utsträckning floppat och ett Win7 som närmar sig EOL, så finns det en stor användarbas som står i startgroparna för att uppgradera, förutsatt att Windows 10 blir mer orienterat mot Tangentbord/mus använding, vilket verkar vara fallet. När sedan dessutom DirectX12 verkar vara ett stort steg framåt för DirectX, vilket flertalet spel använder sig av, så blir uppgraderingen även högintressant för gamers. Så jag skulle vilja säga att Microsoft har bättre läge än på länge att ta betalt för sitt operativsystem. Dock misstänker jag att de vill skapa goodwill efter Windows 8 debaclet genom att göra uppgraderingen gratis för de som redan har Win7/8.

Företagsbiten kommer de garanterat kunna ta betalt för under en längre tid, då de hellre ser att de får support och slipper reklam och då flertalet program finns för Windows, även de mer specialiserade.

Möjligen kommer de sänka priset på rena konsumentversioner för att hålla försäljningen uppe efter det första fria uppgraderingsåret, men jag skulle inte tro att de släpper det helt gratis under överskådlig framtid.

Så länge de drar in miljarder på sin affärsmodell, så lär de inte ändra den bara för att andra företag som utvecklar operativsystem har andra affärsmodeller, så länge de inte ser att de skulle tjäna mer på någon annan affärsmodell, men där är vi inte ännu.

Av WrongTarget
Skrivet av Frispel:

Det syns i den årsredovisning som finns på Copyswedes hemsida, bara att gå in och titta

Det här är gammalt klassiskt argument i dessa sammanhang, om någon inte gör som du tycker är rätt så är dom automatiskt inkompetenta? Och det är girighet som ligger bakom...vem är det som är girig och i så fall driver detta? Det är så lätt att komma med påståenden, men det är förvånansvärt få av all de som klagar som faktiskt har satt sig in i hur det egentligen fungerar.

Tycker f.ö. att det är ett lovvärt initiativ, det är uppenbarligen inte bara politiker som behöver bli upplysta om hur/varför Copyswede finns och fungerar

Får hoppas att det inte blir en film där syftet endast är att klaga på Copyswede och nuvarande system, är man inte någorlunda neutral i hur man framställer det så kommer det att vara alldeles för lätt att vifta undan som en partsinlaga som man inte behöver bry sig om.

Ska också bli intressant att se om de får ihop pengarna och vad slutresultatet blir. Nu får vi se om alla de som gillar att klaga på Copyswede är villiga att lägga lite pengar på att få någon att granska det hela eller om det bara är det gamla vanliga där man är mycket upprörd på internet, men inte orkar bry sig i verkligheten...

Hoppas att de belyser frågan grundligt och undersöker alternativ till den föråldrade privatkopieringsavgiften. Rimligtvis är det den som köper originalet som skall betala för möjligheten att göra en kopia, inte alla de som köper ett media som man kan tänkas kopiera originalet till (oavsett om de faktiskt köpt originalet och har möjlighet att kopiera det eller ej).

Skickades från m.sweclockers.com

Av WrongTarget
Skrivet av Hardware guy:

Medan jag läste '....två gånger 19 tum....' blev jag positivt överraskad. Tog för givet att det var små högupplösta paneler som äntligen finns för stationärt bruk. Fortsättningen på meningen var dock 1280x1024. Antiklimax.

Jag trodde sådana paneler gick ur produktion i början av 2000-talet. Har Philips hittat ett bortglömt lager fullt med sådana paneler?

Skulle tro att detta är tänkt för kontrollrum inom industrin. Finns flera HMI för industrin som är helt kassa på skalning. Är bilderna gjorda i en upplösning/aspekt rationella ser de ut som Skit i andra upplösningar och framför allt annan aspekt ratio . Så lite omodern upplösning och ratio passar fint.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WrongTarget
Skrivet av lazyass:

det du säger stämmer inte riktigt. Skatte procesen är som en cirkel och om vi säger att man laddar man ner en film så hoppar man över ett varv.
Det är vad man kallar omsättning ingående och utgående pengar, om man skippar filmen får man en lägre omsättning en om man skulle behöva betala för både film och tangentbord tex.

Nja, det är väl högst troligt att om en person laddar ned en film och därmed inte lägger ut säg 300kr för att köpa filmen, så fungerar ditt resonemang med förlorad skatteintäkt endast om personen i fråga inte spenderar dessa 300kr på någonting annat t.ex. 5 öl på puben.
Att anta att personen skulle köpa både öl och film, om personen i fråga inte kunde ladda ned filmen, förutsätter att: A. Personen verkligen skulle köpa filmen om det inte var gratis och B. Har tillräckligt med disponibla medel för att kunna köpa både film och öl (och allt annat som personen lägger pengar på varje månad).

De flesta har väl en summa pengar som är tillgänglig för konsumtion varje månad och jag ser det som troligt att denna summa inte kan utökas hur mycket som helst, så att anta att man hela tiden skulle köpt det som gratis laddats ned, om inte möjligheten att få det gratis fanns, finner jag väldigt naiv och verklighetsfrånvänd. För de flesta blir det i det fallet en fråga om prioritering av vad pengarna läggs på och rent skattemässigt blir det ett nollsummespel.

Av WrongTarget
Skrivet av SanyaIV:

Skulle vara coolt med trådlös laddning med samma räckvidd som Wi-Fi

Förutom då att strålningsstyrkan skulle hamna på absurda nivåer. Om man oroar sig för mobilmaster , så skulle man faktiskt få fog för din oro om trådlös laddning skulle ha samma räckvidd som wifi. Den strålstyrkan skulle vara större än den runt högspänningsledningar, inte att rekommendera att ha i vad mans hem.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WrongTarget
Skrivet av Avipt:

Jag ska nu införskaffa mig en ny processor.
Hitta en i7 som verka fräsch men har en polare som påstår att i7 priset inte är värt då i5 och i7 tydligen inte ska vara nån större skillnad.

Jag vill ha en processor som håller i längden då jag vääääldigt sällan byter data delar.

Vad säger ni? Vill ju inte göra ett dåligt köp.

Skillnaden märks typiskt mest i bra trådade applikationer, vilket spel i de flesta fall inte är. Det finns dock undantag, som frostbite motorn som används i t.ex. BF. Men även där är det främst med high-end grafikkortslösningar som skillnaden märks. Men om du som du skriver inte byter system speciellt ofta kan en i7:a vara det bättre valet, då den har mer råprestanda och står sig längre, särskilt om du uppgraderar grafikkortet några gånger under årens gång.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WrongTarget
Skrivet av demon_speed:

Nämen god morgon! Denna idé med slutet vattenkylningssystem på grafikkortet kom jag på för flera år sen! Varför finns det inga sån här system på marknaden till grafikkort?

Finns ju arctic cooling accelero hybrid 1 och 2 t.e.x. och flera andra, kommer inte ihåg namnen just nu, men någon annan kan ju fylla i luckorna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WrongTarget
Skrivet av Joakim Ågren:

Bästa med hela artikeln var detta:

http://i.imgur.com/muZuWHb.jpg

Sweclockers har humor!

och på första artikeln där de talade om säkerhetshålet så var det Dum och Dummare som de visade bästa pris på. Skrattade gott åt det.

Av WrongTarget
Skrivet av Fluf:

Framgår rätt tydligt att de huvudsakligen jobbar med statiska scanningar för historisk bevaring och liknande. Fina möjligheter för VR-uppleva olika unika ställen.

Spelbiten har en del att jobba på helt klar, men för statisk scanning tror jag nog det funkar utmärkt.

Helt OK beta... Om det inte är en bluff vill säga.

Rätt gött att man kände igen så gott som alla titlar på de historiska spelen de tog upp

Jupp, statisk scanning är nog vad tekniken gör bäst, dynamik, ljussättning och animationer verkar vara svårt att fixa till.
Arkitekter och byggsidan borde dock vara intresserade....

Av WrongTarget
Skrivet av mOOpiTh:

Tror notch har mjölkat mc tillräckligt så de smartaste för han är nog att sälja och ta nån miljard o börja med något nytt istället då har han ett bra startkapital att göra vafasen han vill

Jepp, precis min tanke. För de 9,8 miljarder som han får kan han ju (när väl bindningstiden mot MS är slut) starta en ny spelstudio med total kontroll och dessutom ett sjuhelsikes startkapital.

Av WrongTarget

Grym prestanda för så pass låg TDP. Kul!

Av WrongTarget
Skrivet av Tumnus:

Problemet är att inget öga är identiskt. Så din beräkning (även om den är imponerande) berättar inget än att det finns en teori.

Det är förvisso sant att inget öga är det andra likt, men beräkningen grundas på ett värde som man kommit fram till genom att faktiskt testa på ett antal personer (med 20/20 syn) var deras upplevda gräns går, till skillnad från valfri annan uppskattning som mest baseras på någons egen fingret i luften uppskattning.
Dock bör nämnas att siffran på 53PPD kan diskuteras då det figurerar siffror så högt som 60-120PPD (beroende på hur testet utförts). En "Retina" skärm har 60PPD.
Jag misstänker att testet med 53PPD utfördes i en mer realistisk tillämpning, medan de andra med högre värden utförs under idealförhållanden med tester anpassade just för att man skall optimalt kunna urskilja skillnaden (dvs långt ifrån en speltillämpning med rörliga bilder och mängder med färger)