Inlägg

Inlägg som dundermuppen har skrivit i forumet
Av dundermuppen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Spleen
Du har rätt i att jag inte tänkte på vad frågan kunde leda till. Jag föreställde mig nämligen inte att det fanns dyrare program än Photoshop. Jag menar, det fanns inte ens i min tankevärld just då. Men när diskussionen snabbt utvecklades och jag förstod att även CAD och serverskit räknas så var det förstås för sent att komma med villkor.

Det är hur som helst bättre att diskussionen kom på tal överhuvudtaget än att den förblev en obesvarad undran.

Och jag ber om ursäkt för min dryghet. Har inget att skylla på utan ber bara om ursäkt.

Av dundermuppen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Spleen
Inget serverskit. Det ska kunna användas av en hemanvändare...

Vad kostar Hollywoods Filmredigeringsprogram?

Du kanske skulle bemödat dig med att specificera frågan lite mer ordentligt. Tagit med alla "specialregler" och undantag istället för att komma med dem i efterhand.

Tänka före man skriver är alltid en bra idé.

De riktigt dyra programmen har oftast inget fast pris då det ingår utbildning och andra typer av avtal i dem.

http://www.dynga.com/nisse.txt

Detta är rätt dyrt och har även en hemsida.

Av dundermuppen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av STimmyS
ingen som har ljugit här ?

använda överbliven beräkningskraft... ja det gör den inga lögner där?

Effektutvecklingen höjs... klart

Om kraften måste skapas är den inte överbliven.

Av dundermuppen

"Syftet är att använda överbliven beräkningskraft..."

Jaaa. Ljugklåkkårs är igång igen. Eller påstår ni att min energiförbrukning inte påverkas alls om jag drar igång folding?

Ge nu fan i att ha med detta påståendet i er återkommande "nyhet". Det höjer effektutvecklingen avsevärt och kostar därmed pengar. Inget överblivet doneras alls utan användare bekostar jobbet ur egen plånbok på något vis.

Sådana här texter håller kvar tramsklåkkårs på en otroligt låg nivå och ni anses enbart som ett lustigt tidsfördriv.

Av dundermuppen

Jag har precis köpt en framtidssäker dator så ddr3 är den slutgiltiga standarden.

Av dundermuppen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fesen
... 2st 7200rpms WD Black så woalla...

Nåja.. Bättre än det frekvent förekommande "viola". Tror jag

Citat:

Ursprungligen inskrivet av H_Celine
Skulle kunna tänka mig att ha Velociraptorer i en filserver där kr/MByte faktiskt betyder något, men det förutsätter ju att nätverket kan prestera bra nog. Kanske i en iSCSI lösning eller så för att få snabb lagring i ett SAN.

Förutsätter att du har ett 10 Gb nät innan iScsi kan anses "snabbt". San fungerar så mycket bättre över modern fibrechannel.

Av dundermuppen

Ska man köpa grammofonbaserad teknik får den vara ordentligt billigare än detta. Det är i alla fall så jag personligen ser det. Inte nödvändigtvis hur någon annan ser det dock

Av dundermuppen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Njukie
Denna tråd blev en mycket filosofisk och intressant tråd att läsa tycker jag personligen

Med tanke på att dess originalämne är djupt ointressant, kanske rentav oändligt ointressant, så är det väl inte så konstigt

Av dundermuppen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MultiMan

Dagens SSD handlar om flash där tekniken snart firar 30år. Tillverkarna kom på ett nytt användningsområde när minnespriserna föll och nu har de lyckats övertyga många att de måste ha en SSD.

Å andra sidan är grammofontekniken, där vanliga hårddiskar sorterar under, något äldre. Slutet på 1800-talet cirka. ( <= Detta är bara ett lustigt bemötande, inget att fästa sig vid eller ens ta vidare i diskussionen )

Var sak på sin plats. SSD och hårddiskar har delvis överlappande användningsområde. En lösning passar inte alla individer och inte alla sysslor av olika anledningar som individen själv får avgöra.

Av dundermuppen

Ber om ursäkt så lite på förhand till trådskaparen.

Skäll för all del ut mig för mitt barnsliga inlägg ändå, jag är värd det

Av dundermuppen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sozage
Men jag undrar vad som skulle hända när man vrider upp klockan lite?:D

Jag tror att temperaturen skulle sjunka med 20 grader och att en påse ostbågar skulle dyka upp i brevinkastet.

Av dundermuppen

Nu tror jag nog att valfri ingenjör på intel, amd, ibm, sun/oracle osv skulle kunna slå detta på en kafferast eller liknande.

Det är så totalt meningslöst med "rekord" i applikationer som inte har någon som helst funktion i vår vardag med specialhårdvara som inte finns att tillgå och i en konfiguration som på alla sätt är oanvändbar i verkligheten.

Dessutom, de allra flesta som uttalar sig om oändligheten här borde nog börja om i... Tredje klass kanske? Eftersom det är vi människor som definierat begreppet "oändligheten" så har vi (de som passerat tredje klass) bra koll på vad det innebär.

Av dundermuppen

Pluggade natur med datainriktning för en himla massa år sedan. Efter detta läste jag några år datasystem på högskolan i Växjö, hälften datorinriktad och hälften matematik.
Efter det började jag som slavjobbare i lokal datorbutik där jag reparerade commodore 64 och amigor mestadels. Efter det jobb på annan datorfirma där jag skruvade ihop 486or och Pentium 1 maskiner.
Gick sen vidare till att vara allt-i-allo support på ännu en datorfirma mer inriktad mot företagskunder och konfiguration av deras arbetsplats. Nätverk, servrar osv.
Numera sitter jag mest på röven och utvecklar/handhar nuvarande firmas serverfarm som består av en bunke esxservrar där en hel del kunder kör sin miljö hos oss via vpn.
Om tid finns över gör jag även andra jobb. Trots den nivå jag kommit till så tvekar jag inte att sänka mig till att installera skrivare eller annat "apgöra"

Kan ju säga att högskoleutbildningen har jag i princip noll nytta av om man bortser från att man lärde sig att tänka mer analytiskt där.
Har exempelvis aldrig sett någon efterfråga kunskaper i ADA

Av dundermuppen

Det var ett himla pip i massor av inläggen. Var och en köper väl det som den tycker passar sin egen situation bäst.

Vill ni tvinga på någon annan en uppfattning kan ni lika gärna göra som andra mindre begåvade individer, spräng er i luften. Var dock snälla och gör det på ett öppet fält där ni inte skadar andra.

Av dundermuppen

Ingen här som reagerar på att han säger fujitsudator med en prescott på. Det är otroligt osannolikt att den skulle acceptera en processor från en senare generation än netburst.

P5GD1-VM som är det närmaste man kan komma på asus fina sida talar om att det är celeron och P4 som stöds inget annat vilket inte är direkt förvånande eftersom det sitter ett 915 chipset på kortet.

Av dundermuppen

Men att stava rätt i denna tråd kostar så pass mycket energi att det är omöjligt i detta universum?

Av dundermuppen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Raghor
Jag menar att tillverkare kanske ersätter nuvarande chip från NEC med chip från Intel på X58. Jag blir iaf inte förvånad om de kommer släppas X58 moderkort som använder Intels USB 3 krets istället.

Detta kommer bara att hända om intels chip är billigare då tillverkare tar billigast möjliga hårdvara som har den flashiga specifikationen. Funktion är ofta av underordnad betydelse då den inte syns i produkttexten. Detta är analogt med att tillverkare oftast har med realteks "nätverkskrets" istället för kvalitetskretsar från exempelvis intel och broadcom.

Av dundermuppen

Av vad vi kan utläsa ur ditt inlägg så använder du datorn till att skriva på sweclockers, mer vet vi inte.

För detta ändamålet behöver du inte uppgradera.

Av dundermuppen

Finns alltså inte på tillverkarens hemsida? Antar att du började där?

http://se.ts.fujitsu.com/products/deskbound/

Fyll i serie/ident-nummer uppe till höger och se vad som finns.

Av dundermuppen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElectroGeeza
Vad fan menar redaktören med att lägga upp en bild på ett USB 3.0 expansionskort från ASUS som någon slags splashscreen eller premiummärke för USB 3.0? Vad har det med Intel och den här nyheten att göra?

Används Intels chip på det kortet kanske?! Nej, det gör det inte, exakt, så ta bort den då. Nyheter kan vara intressanta även utan bilder om tanken var att höja lässuget.

Bild i fråga: http://www.sweclockers.com/imagebank/200911/Usb3_l-3001.jpg

Fortsätt gärna i den stilen. Jag och säkert många andra tycker dina inlägg och tuffa och intressanta.